Europarlamentarul Gigi: "Caterinca merge în ţară!"

15 iul 2009 30 afişări Special
Europarlamentarul Gigi: "Caterinca merge în ţară!" "Caterinca merge în ţară!" 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7969/4641175/3/gigi-arata-privelistea.jpg

Patronul stelist Gigi Becali a enunţat ieri, pentru ProSport, principiile după care se va ghida la Strasbourg în noua sa calitate de europarlamentar.

Destul de stânjenit de austeritatea biroului care i-a fost repartizat la Parlamentul European, dar şi vizibil intimidat de colegii din alte ţări şi de atmosfera din centrul legislativ al continentului, latifundiarul a decis să-şi păstreze „pac-pac”-ul şi „caterinca” pentru românii de-acasă.

Prima zi a patronului stelist Gigi Becali în calitatea sa de europarlamentar a început ieri, la ora 9:00, când latifundiarul a păşit emoţionat în impresionantul sediu de la Strasbourg. „Da, e normal să am emoţii, e o zi foarte importantă... Eu sunt călit, am trecut prin multe, dar ziua asta are o semnificaţie aparte”, recunoaşte Gigi, în timp ce trece cartela magnetică prin senzorii care-i permit accesul în clădire.

Invitaţie la concert din muzică de Bach

ProSport a fost ieri martor la interesanta metamorfoză a unui afacerist român de factură postrevoluţionară în reprezentant al ţării în parlamentul continentului. Cum până la debutul sesiunii în plen mai era o oră, Gigi Becali ne-a condus în noul său birou, aflat la etajul al treilea al clădirii, lipit de cel al lui Vadim Tudor.  Încăperea, de doi metri pe trei, este mai mică şi decât, probabil, biroul magazionerului de la Ghencea. Totul e nou, însă spartan. „Asta e, ce să fac, ia uitaţi ce privelişte am, spre o macara!”, râde Gigi, spunând că, oricum, nu va lucra aici decât o dată la câteva luni. Pe birou, o invitaţie la un concert de Bach şi o alta, la o recepţie cu politicienii, la Muzeul de Artă. „Altă lume aici, altă civilizaţie! Mă comport şi eu ca atare... Gata cu pac-pac-urile şi caterinca! Alea, în ţară”, îşi explică Gigi schimbarea de atitudine.

Îmbrăţişări cu Adrian Severin

Se face ora 10:00 şi Becali porneşte grav spre sala plenului. Cu cartela de vot în mână, îşi ia locul în primire şi, cu căştile la urechi, ascultă atent discursul preşedintelui. Începe votarea. Gigi se aşază disciplinat la o coadă, la litera B, după care revine la locul său. Pe drum dă de Vadim Tudor, cu care se îmbrăţişează. „Băi, Gigi, pe Bănel nu l-ai adus, mă? Ce faci fără el aici?”, îl ia Vadim în primire pe latifundiar. Cei doi râd, apoi se salută cu Mircea Pascu şi cu Daciana Sârbu. Becali se îmbrăţişează chiar şi cu Adrian Severin, cu care acum câtva timp avusese schimburi dure de replici, dar evită discret întâlnirea cu un alt adversar, Sebastian Bodu.

Le-a dat de mâncare colegilor

E ora prânzului. O masă frugală şi începe sesiunea de după-amiază. Ziariştii români îl urmăresc peste tot pe patronul roş-albaştrilor, însă acesta îi evită cât poate şi refuză toate invitaţiile la transmisii în direct. „Am venit aici la treabă serioasă, nu la spectacol!”, spune Gigi. În micile pauze, Becali iese pe holuri, se vede că răbdarea nu este punctul său forte.

S-a cazat la cel mai luxos hotel

Telefoane acasă, la Argăseală, Virgil, Mache, semn că nu se poate detaşa de Steaua nici în aceste zile. „Mai mă ţin şi ei la curent, deşi am încredere că se descurcă singuri... Mai fac două transferuri şi gata! Dacă-i dau 200.000 lui Darlas? Salariul va fi 120.000. Văd eu cum mai completăm diferenţa”, spune Gigi evaziv, dezvăluind apoi că joi va fi în tribune la meciul cu Ujpest, care va fi „o formalitate”...

Seara, Gigi Becali le-a pregătit o surpriză colegilor săi europarlamentari din România şi i-a invitat la cină, lângă hotelul Hilton.
Patronul roş-albaştrilor s-a cazat la cel mai luxos hotel din Strasbourg, unde ocupă cel mai mare apartament, Suite Winston Churchill.

"Altă lume aici, altă civilizaţie! Mă comport şi eu ca atare... Gata cu pac-pac-urile şi caterinca! Alea în ţară", Gigi Becali despre diferenţa dintre România şi Occident

"Asta e, ce să fac? Ia uitaţi ce privelişte am, spre o macara!", Gigi Becali vizibil deranjat de peisajul „pus la dispoziție“ de Parlamentul European

"Voi fi în tribună la meciul cu Ujpest, chiar dacă va fi o simplă formalitate", Gigi Becali patron Steaua

"Băi, Gigi, pe Bănel nu l-ai adus, mă? Ce faci fără el aici?", Corneliu Vadim Tudor către colegul său europarlamentar, Gigi Becali

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.