Elena Udrea o atacă pe Laura Codruţa Kovesi: "Dacă eu am încălcat legea, atunci şi ea a încălcat-o. Ar trebui să primească minim 6 ani de puşcarie"

18 feb 2019 8865 afişări Special
Elena Udrea o atacă pe Laura Codruţa Kovesi: "Dacă eu am încălcat legea, atunci şi ea a încălcat-o. Ar trebui să primească minim 6 ani de puşcarie"

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, i-a transmis un mesaj Laurei Codruţa Kovesi din Costa Rica. Udrea susţine că dacă ea a fost condamnată în dosarul Gala Bute, atunci şi fosta şefă a DNA ar trebui să plătească. 

În dosarul de la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului General, fostul procuror şef al DNA Laura Codruţa Kovesi are calitatea de suspect, iar infracţiunile cercetate sunt luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu.

„Apărătorii dânsei (Kovesi, n.r.) în special, susţin că nu este grav şi nici nu e luare de mită faptul că i-a cerut lui Sebastian Ghiţă să plătească un avion privat cu care să îl aducă în ţară pe fugitul Nicolae Popa, în 2009. Aş fi fost înclinată să îi iau apărarea şi să spun şi eu la fel, dacă în cazul meu lucrurile nu ar fi identice. Adică, eu am fost acuzată de doamna Kovesi că l-am adus pe Lucian Bute să boxeze în ţara lui, unde milioane de români îşi doreau să îl vadă boxând şi nimeni nu a fost în stare să organizeze un meci al acestuia în România.

Bute nu a boxat pentru Elena Udrea, nu a boxat la mine în sufragerie, nu am avut niciun avantaj din prezenţa lui la acea Gală de box, cunoscută că Gala Bute. Singurul câştig pe care doamna Kovesi l-a identificat, au fost aplauzele pe care le-aş fi primit, adică imaginea bună pe care mi-aş fi făcut-o… Şi am fost condamnată 6 ani cu executare pentru asta şi s-a dispus de către un complet ilegal constituit (din care a făcut parte şi domnul judecător Ionuţ Matei) şi confiscarea de la mine a unei sume egala cu suma plătită de ministerul pe care îl conduceam pentru promovarea României în timpul acestui meci de box!!!

„Atunci de ce se miră ea şi susţinătorii ei că este acuzată că a luat mită suma de bani reprezentând contravaloarea închirierii avionului privat şi că a avut şi un câştig de imagine, pe lângă vacanţa cu spp-istul în Indonezia, cu avionul privat, unde ea nu avea ce să caute? Dacă eu am încălcat legea, atunci şi ea a încălcat-o şi ar trebui să primească minim 6 ani de puşcarie, plus să fie obligată să îi dea banii înapoi lui Ghiţă… Sau justiţia nu e egală pentru toţi, e doar pentru căţei?”, a scris Elena Udrea pe Facebook-ul personal

Elena Udrea a declarat, joi, din Costa Rica, faptul că în România începe să devină o vreme a „normalităţii”, în contextul în care Laura Codruţa Kovesi a fost chemată pentru a fi audiată de procurori, subliniind că discursul fostei şefe DNA din presă a fost similar cu al celor care aveau dosar penal.

Laura Codruţa Kovesi este favorită pentru postul de procuror european, fosta şefă a DNA plecând de altfel vineri, de la Parchetul General, direct la Bruxelles. Potrivit calendarului Parlamentului European, Comisia libertăţi civile, justiţiei şi afaceri interne (LIBE) are şedinţe pe 25 februarie de la ora 16.00 şi pe 26 februarie, de la orele 10.00 şi 15.30.

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute pe 3 octombrie de autorităţile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României, în cazul „Gala Bute”.

Pe 20 decembrie, Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, a fost cel care a cerut eliberarea, iar mutarea i-a reuşit. Procurorul DNA prezent în sala de judecată, Marius Vartic, a fost de acord cu cererea avocatului şi a susţinut că suspendă executarea pedepsei până la soluţionarea contestaţiei în anulare precizând că nu credea că „va asista la un prohod al îngropării completului de 5”, susţine Libertatea.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.