Ei la SEAL, noi la SRI şi SPP! Serviciile care recrutează sportivi

10 mai 2011 2517 afişări Special
Ei la SEAL, noi la SRI şi SPP! Serviciile care recrutează sportivi Ei la SEAL, noi la SRI şi SPP

ProSport a prezentat în ediţia de ieri faţa nevăzută a echipeianti-tero SEAL 6, trupa comando care l-ar fi ucis în Pakistan pecel mai periculos om al Planetei, Osama bin Laden. Arsenalul tehnice uşor de bănuit, ce e mai dificil de înţeles e transformarea unuisoldat, a unui lunetist, într-un sportiv desăvârşit.

Analizând metodele de antrenament ale americanilor - în mediulacvatic sau pe sol - câţiva specialişti de la noi au ajuns laconcluzia că majoritatea soldaţilor SEAL provin de fapt din sportulde performanţă. "E ca în România, unde SRI-ul şi SPP-ul îşirecrutează membrii din sport. Decât să eşueze în medii îndoielnice,să ajungă recuperatori sau stâlpi la uşa discotecilor, uniisportivi aleg această cale. Pentru că pregătirea fizică îi ajutăenorm în viitoarea carieră, iar serviciul e în dublusens", ne explică un personaj din sportul românesc.Detaliază şi Dan Serafim, antrenor federal de aruncări la forulintern de atletism: "Aceşti soldaţi americani efectueazăantrenamente de dezvoltare şi de menţinere a masei musculare. Unarezistentă la eforturi de anduranţă! Să nu credeţi că împrumutţădoar metode specifice înotului sau atletismului! Nu! Pregătireaaduce şi cu a unui gimnast, a unui halterofil sau a unuivoleibalist spre exemplu - cu detentă, forţă în săritură, viteză dereacţie, reflex. E normal ca serviciile ţării să caute luptători cuacest profil".

O secţiune de bază a antrenamentului luptătorilor SEAL o reprezintăşi înotul. De toate tipurile! Pe distanţe scurte, medii, lungi şiscufundări. Octavian Tileagă, antrenor federal la forul intern denataţie, ne explică: "După cum arată pregătirea lor, e clarcă au un preparator fizic luat din sportul de performanţă. Suntspecializaţi pe ramuri şi nu sunt aleşi la întâmplare. Pregătirease face pe zonele de efort şi începe cu pragul anaerob - cândsportivul sau luptătorul acceptă cu plăcere efortul şi se terminăcu zona în care sportivul e epuizat fizic dar organismul rezistă lastres şi efort. Cine e doritor de adrenalină, acceptă oferteleserviciilor secrete sau ale trupelor gen SEAL".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.