Dumitru Dragomir a primit decizia definitivă din partea judecătorilor! Verdictul în cazul dosarului în care a fost condamnat la 7 ani de închisoare

13 nov 2018 18359 afişări Special
Dumitru Dragomir a primit decizia definitivă din partea judecătorilor! Verdictul în cazul dosarului în care a fost condamnat la 7 ani de închisoare
  • Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au achitat, marţi, pe fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, care a fost condamnat în primă instanţă la şapte ani de închisoare pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani. Decizia este definitivă.

UPDATE Dumitru Dragomir a reacţionat. "Am avut noroc de nişte judecători corecţi, cinstiţi şi curajoşi care s-au aplecat deasupra dosarului. Eu ştiam că sunt nevinovat, nu am nicio tangenţă cu acest proces. Am fost în bătaia puştii. Politic am fost scos de Ponta din Ligă şi a vrut să mă bage şi la puşcărie. Uite că justiţia îşli face datoria şi nu au putut să mă bage la puşcărie pentru că sunt nevinovat, nu din altă problemă", a spus fostul preşedinte al LPF pentru Mediafax.


Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au achitat, marţi, pe fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, care a fost condamnat în primă instanţă la şapte ani de închisoare pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani. Decizia este definitivă.

Dragomir, fostul şef al LPF a fost condamnat la data de 23 iunie 2016 de Tribunalul Bucureşti la şapte ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani, caz în care a fost trimis în judecată, în 2014, alături de peste 40 de persoane, prejudiciul fiind de 5.4 milioane de euro.

Anchetatorii au explicat că reţeaua respectivă a operat între 2009 şi 2014 şi a folosit 17 societăţi "fantomă". Dumitru Dragomir, ca şef al LPF, i-a pus pe membrii Adunării Generale a Ligii, începând cu 2011, să aprobe un contract cu SC Capital Properties SRL ce avea ca scop vânzarea drepturilor de televiziune aferente pachetelor de meciuri 3, 4, 5, 6, 7 şi 9, pentru sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014.

Dragomir, susţin procurorii, a făcut acest lucru "cunoscând faptul că prestaţiile înscrise în contractul de mandat respectiv nu aveau să fie executate în fapt (aceste prestaţii nemaiputând fi, de altfel, executate, întrucât oferta SC RCS RDS SA fusese deja depusă)". Banii ar fi fost daţi pentru servicii de intermediere care nu ar fi fost prestate niciodată, potrivit anchetatorilor. În urma faptelor lui Dragomir, patrimoniul LPF a fost diminuat cu 2,8 milioane de euro, acuzau anchetatorii.

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.