DUCKADAM 60 | Aşa au trăit spaniolii triumful Stelei din 1986. Ce au titrat ziarele iberice, după finala Cupei Campionilor: "Duckadam, eroul meciului. Dezastru istoric pentru Barcelona"

1 apr 2019 2466 afişări Special
DUCKADAM 60 | Aşa au trăit spaniolii triumful Stelei din 1986. Ce au titrat ziarele iberice, după finala Cupei Campionilor: "Duckadam, eroul meciului. Dezastru istoric pentru Barcelona"

Pe 7 mai 1986, Helmuth Duckadam a intrat în istoria fotbalului mondial şi a capturat Cupa Campionilor Europei, reuşind să pareze patru penalty-uri în finala Steaua - Barcelona. Astăzi, 1 aprilie 2019, eroul de la Sevilla împlineşte vârsta de 60 de ani. Pentru a înţelege cât de mare a fost perfomanţa Stelei din 1986, ProSport vă prezintă concluziile ziarelor din Spania, din dimineaţa zilei de 8 mai 1986, după ce Barcelona pierdea o finală în care toată lumea o indica drept favorită.

El Pais: "FC Barcelona a pierdut finala Cupei Campionilor Europeni. Steaua Bucureşti a câştigat, ieri, Cupa Campionilor Europeni, în faţa Barcelonei, după ce meciul a ajuns la loviturile de departajare. Barcelona nu a înscris în cele 120 de minute, dar nici de la punctul cu var. Nici nu a mai fost necesar al cincilea penalty, pentru că portarul Duckadam a apărat patru."

El Mundo Deportivo: "Cupa Campionilor Europeni merge în România. Istoria s-a repetat. Steaua a fost o echipă discretă şi norocoasă. Duckadam a fost eroul finalei. Barcelona, care e mai mult decât un club, a pierdut în ceea ce a fost mai mult decât un meci. Înaintea finalei, am fi spus că astrele s-au aliniat în favoarea Barcelonei. La penalty-uri, jucătorii Barcelonei n-au putut face nimic. Duckadam a aşteptat nerăbdător loviturile de departajare şi nimeni nu putea anticipa ceea ce avea să urmeze."

ABC: "Barcelona n-a putut trece de defensiva Stelei Bucureşti, noua campioană a Europei. Într-un cadru de gală, cu un stadion plin şi cu Regele Juan Carlos în tribună, Steaua Bucureşti a rezistat şi s-a impus la penalty-uri. Portarul român a apărat patru penalty-uri, iar Steaua a marcat de două ori. Românii au fost cât se poate de precişi la 11 metri şi în final au triumfat."

La Nueva España: "Dezastru istoric pentru Barcelona în finala Cupei Campionilor."

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.