Drama lui Dani Coman! "Nici să merg nu mai pot!"

16 apr 2010 120 afişări Comentează şi tu Special
Drama lui Dani Coman! "Nici să merg nu mai pot!" Drama lui Dani Coman! "Nici să merg nu mai pot!" 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7969/5912817/3/coman-dani.jpg

Coman a intrat aseară pe teren şchiopătând şi a încercat să seîncarce cu fiecare moment petrecut pe gazon. 2009-2010 s-a terminatpentru el odată cu ultimul fluier al partidei de ieri. Urmează ointervenţie complicată, emoţie, aşteptare, rugăciuni. Şi o întrebare: va maiputea juca vreodată?

Portarul naţionalei s-a temut şi se teme că semifinala istoricăde Cupă, Vaslui - Braşov, a fost ultimul meci al carierei. Ca untrapezist care ştie că sfoara se poate rupe în orice moment. Ca unpacient care intră în sala de operaţie, conştient că ar putea fiultima uşă pe care o închide. Teribil sentiment trebuie să fifost!

"Mă doaregenunchiul şi când dorm!"

Cu toate acestea, ieri la prânz glumea: "De ce suntem la Iaşi?Păi cum, nu e finala?! Am anticipat un pic". Braşovul a evitat săse cazeze la Vaslui înaintea meciului cu echipa lui Porumboiu şi aales să stea în oraşul care în 26 mai va găzdui finala CupeiRomâniei. Coman se relaxa înainte de meci. "Eşti la plimbare?",întrebare de circumstanţă: "Cum să fiu la plimbare? Mă doarepiciorul şi când mă întorc noaptea în pat. Stau la cafea acum"."Păi şi?", "Păi diseară (n.r. - aseară) am fotbal", "Şi joci?", "Nuştiu dacă pot, dar intru. Dacă am noroc şi nu dau pe mine, poatereuşesc să îi ajut pe ai mei. După, plec în Germania să mă operez.Nu mai pot. Chiar nu mai pot..."

Operaţiede menisc făcută în secret

Totul a început astă-iarnă. Coman a plecat în secret să seopereze în Germania. Diagnosticul fusese teribil: ruptură de meniscla genunchiul drept. "Nu-i problemă. Dau şi cu stângul şi cudreptul la fel", glumea şi atunci Coman. Intervenţia a decurs bine,dar Coman a forţat recuperarea. Foarte puţini au ştiut adevăratulmotiv al accidentării. Dani a sperat că, dacă nu se va afla,cariera sa la cel mai înalt nivel nu va fi compromisă. "Am strânsdin dinţi! Dacă s-ar fi ştiut că am o asemenea accidentare caportar... Atunci încă mai speram să prind un contract afară",povesteşte resemnat fostul portar al naţionalei.

"Îmi vorpune alt cartilagiu"

Genunchiul drept pentru un portar e călcâiul lui Ahile metaforicsau nu pentru orice om. "În piciorul drept bat când sar lacentrări, pe el îmi las greutatea când plonjez, cu el degajez",mărturiseşte Coman. Vorbeşte calm, calculat, nici nu ai spune cădiscută despre el: "Ce o fi o fi. Îmi doresc să mai joc. Voi luptasă o fac. Cum o vrea Dumnezeu... Duminică plec să mă operez iar!Voi fi mult mai atent cu recuperarea, "În ce constă intervenţia?Acum mi s-a distrus cartilagiul. Cel mai probabil voi face unimplant cu un alt cartilagiu". Tulburătoarea confesiune a lui Comanse opreşte aici.

Aşteaptă untransplantde cartilagiu

Mai demult, într-o dimineaţă devreme-devreme, la prima oră,sunase telefonul: "Filo, gata, plec la Bologna!". Buimac de somn,am exclamat: "Dani, dar e în Serie B... Ai refuzat oferte de laechipe mai bune... Eşti sigur că e bine?!", "Nu se mai poate...".Bâjbâiam după celălalt telefon pentru a-i anunţa pe băieţii de lasite: "Coman la Bologna...", când înainte să închidă a spus: "Staipe picioare, domnule ziarist... Nu mai pleca după fentă! Mă duc laclinică la Bologna". Am tot aşteptat şi acum să îmi spună că e oglumă, că nu e nevoie de transplant de cartilagiu, că pleacă săjoace în Germania, nu să se opereze. A confirmat ştirea doctorulnaţionalei, Pompiliu Popescu: "Va fi o intervenţie pe care o vaface doctorul Irimia, care e de orgine din România. Nu va fisimplu, dar eu unul cred că Dani va depăşi momentul şi în câtevaluni va reveni". A făcut-o şi cel mai apropiat coechipier al său dela naţională, Daniel Niculae: "Sunt cu el! Nici nu mă gândesc că nune vom mai antrena împreună înainte de cine ştie ce joc important.La Rapid, la naţională... Oriunde!"
Un portar, un prieten, un om altfel se pregăteşte de meciulcarierei. Stai pe picioare, Dani! Stop pe piept, un zâmbet şi mergimai departe. Mai ai de apărat! Ca în amicalul cu Spania sau ca laHamburg!

Chinurile lui"Robocop"

• umărul dislocat
• fisură la rinichi
• fisură la şold
• leziune ligamentară la genunchi
• trei degete fracturate
• o ruptură la inghinali

Interesant este că mai toate aceste probleme au fost pe parteadreaptă a corpului, dar niciuna nu l-a descurajat să renunţe lafotbal şi la dorinţa de a face performanţă. De altfel, nu se simtederanjat nici de porecla primită în urma multelor accidentări,"Robocop".

• Fractură la degetul mare al mâinii stângi
accidentare suferită la data de 23 mai 2008, când Dani Coman a fostnevoit să plece din cantonamentul echipei naţionale. În acestecondiţii, internaţionalul Braşovului a ratat participarea laCampionatul European din Elveţia- Austria.

• Operat de menisc
În luna decembrie a anului 2009, Dani Coman a suferit o operaţie lamenisc, revenind la antrenamentele echipei FC Braşov în lunafebruarie a anului 2010

• entorsă la glezna dreaptă
În luna octombrie a anului 2008, pe vremea când se pregătea cuRapid II, deoarece refuza să semneze prelungirea contractului cuprima echipă, Coman a suferit o entorsă la piciorul drept la unuldintre antrenamente. Această accidentare l-a ţinut departe de gazonaproximativ o lună.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.