DNA cere Primăriei Ploiești noi documente în dosarul premiilor de trei milioane euro pentru Petrolul

Autor: Laurentiu Spiridon Publicat: 27 Jan. 2014, 20:52 Actualizat: 27 Jan. 2014, 20:53 Special
DNA cere Primăriei Ploiești noi documente în dosarul premiilor de trei milioane euro pentru Petrolul

UPDATE: DNA l-a audiat, luni, aproape o oră, pe primarul Ploieștiului, Iulian Bădescu, într-un dosar în care procurorii anchetează modul în care s-au alocat trei milioane de euro de la bugetul local drept premii pentru echipa Petrolul Ploiești, DNA cerând noi documente în urma audierii primarului. Primarul municipiului Ploiești, Iulian Bădescu, a dat, luni, declarații în fața procurorilor DNA, la sediul Serviciului teritorial Ploiești, într-un dosar ce vizează relația de colaborare dintre autoritățile locale și Asociația „Lupii Galbeni”, se arată într-un comunicat dat publicității de Primăria Ploiești


Primarul Ploieștiului, Iulian Bădescu, este audiat la DNA, luni dimineață, în dosarul aflat în faza premergătoare urmăririi penale în care procurorii verifică modul în care autoritățile locale au aprobat acordarea a trei milioane euro de la buget ca premii pentru echipa Petrolul Ploiești.

Potrivit unor surse din administrația locală, primarul municipiului Ploiești, Iulian Bădescu, a fost citat la sfârșitul săptămânii trecute, iar luni dimineață s-a prezentat la sediul DNA – Serviciul Teritorial Ploiești, pentru a da declarații în dosarul privind modul în care, începând cu luna decembrie a anului 2012, de la bugetul local al municipiului au fost alocați trei milioane de euro ca premii pentru performanțele sportive ale echipei de fotbal Petrolul Ploiești.

Săptămâna trecută, Bădescu declara corespondentului MEDIAFAX că se așteaptă să fie chemat la DNA pentru a da declarații în acest dosar.

Tot săptămâna trecută, 26 dintre cei 27 de consilieri locali ai municipiului Ploiești au fost și ei citați la DNA, tot pentru audieri în dosarul privind alocarea de bani pentru premierea echipei Petrolul Ploiești. Al 27-lea membru al Consiliului Local Ploiești nu a fost citat, întrucât el a preluat mandatul de consilier după aprobarea hotărârilor care fac obiectul cercetării procurorilor, consilierul care era în funcție la data adoptării respectivelor hotărâri fiind acum senator.

Surse din cadrul Consiliului Local Ploiești au declarat corespondentului MEDIAFAX că DNA face verificări privind modul în care au fost adoptate Hotărârea Consiliului Local (HCL) nr. 466, din decembrie 2012, „privind cooperarea municipiului Ploiești cu Asociația comunitară Lupii Galbeni 2012 în vederea finanțării și realizării în comun a unor acțiuni, servicii și proiecte de interes public local, având ca obiectiv principal susținerea și promovarea echipei de fotbal FC Petrolul Ploiești” și HCL 219 din iunie 2013, prin care se aprobă regulamentul de punere în aplicare a contractului de cooperare dintre autoritățile locale și asociația „Lupii galbeni”.

Procurorii fac aceste verificări după ce fosta directoare economică din cadrul Primăriei Ploiești Nicoleta Crăciunoiu ar fi sesizat DNA cu privire la faptul că cele două hotărâri ale Consiliului Local nu au viza directorului economic din aparatul executiv al Primăriei. Totodată, reprezentanți ai Consiliului Local Ploiești susțin că nu este nevoie de acea viză întrucât compartimentul economic al aparatului executiv din Primăriei trebuie să acorde viză numai hotărârilor privind bugetul local, iar cele două HCL nu sunt hotărâri referitoare la buget.

Totodată, unii dintre consilieri o acuză pe fosta directoare Nicoleta Crăciunoiu că a omis să declare la DNA că sumele alocate de la bugetul local pentru premierea echipei Petrolul se regăsesc în două hotărâri ale Consiliului Local Ploiești privind bugetul municipiului, hotărâri care prevăd alocarea de bani echipei Petrolul și care sunt vizate chiar de către cea care fi reclamantă în dosarul de la DNA. Astfel, este vorba despre HCL 142 din 8 aprilie 2013, hotărâre prin care se aprobă bugetul local al municipiului Ploiești pe anul 2013 și în care la capitolul „Cultură, recreere și religie” se alocau 8 milioane de lei de la bugetul local pentru „cheltuieli cu asociatul FC Petrolul” și în HCL 186 din 30 mai 2013, privind rectificarea bugetului municipiului Ploiești, hotărâre în care, la același capitol, se menține alocarea sumei de 8 milioane de lei pentru „Asociația Lupii Galbeni 2012 – susținerea și promovarea echipei de fotbal Petrolul Ploiești”. Ambele hotărâri sunt semnate de directoarea economică Nicoleta Crăciunoiu, aflată în funcție în acel moment.

Săptămâna trecută, marți, procurorii DNA Ploiești au ridicat mai multe documente de la sediul Primăriei Ploiești, într-un dosar în care procurorii fac verificări privind plățile făcute din bugetul local către asociația „Lupii Galbeni”, respectiv premiile acordate echipei Petrolul Ploiești. Printre documentele ridicate se numără și cele prin care a fost desfăcut contractul de muncă al directoarei economice Nicoleta Crăciunoiu, ca urmare a unei decizii a comisiei de disciplină din Primăria Ploiești.

În 20 decembrie 2012, Consiliul Local Ploiești a aprobat hotărârea nr. 466, privind „cooperarea municipiului Ploiești cu Asociația comunitară Lupii Galbeni 2012, în vederea finanțării și realizării în comun a unor acțiuni, servicii și proiecte de interes public local, având ca obiectiv principal susținerea și promovarea echipei de fotbal FC Petrolul Ploiești”. Prin această hotărâre, autoritățile locale au încheiat un contract între municipiul Ploiești și Asociația „Lupii Galbeni”, prin care autoritățile locale își asumă obligația de a asigura sume în cuantum de milioane de euro, în funcție de rezultatele echipei de fotbal, banii urmând a fi asigurați de la bugetul local și achitați jucătorilor echipei și staff-ului (antrenor, masor, medic, asistent, kinetoterapeut, preparator fizic, manager sportiv) cu titlu de salarii, rate contractuale, premii sau sponsorizări.

Conform contractului care face parte din hotărârea adoptată de Consiliul Local Ploiești și care este valabil pe o perioadă de cinci ani competiționali începând cu sezonul competițional 2012 – 2013, echipa de fotbal ploieșteană primește un milion de euro de la bugetul local în cazul în care se clasează pe unul din locurile 10 – 6 în Campionatul Național de Fotbal – Liga I, iar suma crește la două milioane de euro în cazul în care echipa se clasează pe unul din locurile 1 – 5 în Liga I. Același contract prevede, de asemenea, acordarea sumei de un milion de euro de la bugetul local în cazul câștigării Cupei României de către echipa ploieșteană, trofeu pe care echipa l-a câștigat.

Prin același contract, echipa de fotbal se obligă să utilizeze sumele alocate de la bugetul local exclusiv pentru plata salariilor, ratelor contractuale, premiilor sau sponsorizărilor cuvenite jucătorilor și staff-ului.

Din cele trei milioane de euro, Asociația „Lupii Galbeni” a primit, în tranșe, aproximativ 1,7 milioane de euro.

Potrivit primarului Iulian Bădescu, hotărârea Consiliului Local Ploiești prin care se alocă aceste sume Asociației „Lupii Galbeni” nu a fost atacată de către prefect, având viza de legalitate, însă Nicoleta Crăciunoiu a refuzat să semneze documentele, deși acest lucru era în fișa postului său. Crăciunoiu a fost suspendată din funcție și în mandatul fostului primar, pentru aceleași motive.

În prezent, Nicoleta Crăciunoiu este în concediu medical, ea neluând la cunoștință despre decizia privind desfacerea contractului său de muncă, potrivit unor surse din Primăria Ploiești.

Mediafax

Autor: Laurentiu Spiridon Publicat: 27 Jan. 2014, 20:52 Actualizat: 27 Jan. 2014, 20:53 Special
Pe aceeași temă
Margherita de la Clejani a "RECIDIVAT"! A lovit un copil, iar ce a făcut apoi întrece orice imaginaţie. A început să râdă şi :O...Avem imaginile
Margherita de la Clejani a "RECIDIVAT"! A lovit un copil, iar ce a făcut apoi întrece orice imaginaţie. A început ...
VIDEO
Depăşiri kamikaze în judeţul cu cei mai mulţi morţi în
accidente rutiere
VIDEO Depăşiri kamikaze în judeţul cu cei mai mulţi morţi în accidente rutiere
GALERIE FOTO În cel mai rece oraş de pe Pământ stripteuzele livrează mâncare
GALERIE FOTO În cel mai rece oraş de pe Pământ stripteuzele livrează mâncare
Anuntul MOMENTULUI facut de Edi Iordanescu! Ce spune despre posibilitatea de a o antrena pe FCSB
Anuntul MOMENTULUI facut de Edi Iordanescu! Ce spune despre posibilitatea de a o antrena pe FCSB
10 lucruri pe care nu le ştiai despre... erecţie!
10 lucruri pe care nu le ştiai despre... erecţie!
Au arătat tot fără inhibiții! Topul celor mai apetisanți sâni de vedete din România
Au arătat tot fără inhibiții! Topul celor mai apetisanți sâni de vedete din România
Drama
cutremurătoare a unei femei-impiegat. A fost tâlhărită şi incendiată în staţia CFR unde lucra pentru că s-a opus din răsputeri violului
Drama cutremurătoare a unei femei-impiegat. A fost tâlhărită şi incendiată în staţia CFR unde lucra pentru că s-a ...
CRUNT. Un alt virus MORTAL a început să lovească! „Există deja persoane decedate”
CRUNT. Un alt virus MORTAL a început să lovească! „Există deja persoane decedate”
O PROSTITUATĂ a sunat la ambulanţă pentru un caz de ''penis captivus''. Ce s-a întâmplat cu clientul ei chiar în toiul ACŢIUNII- VIDEO
O PROSTITUATĂ a sunat la ambulanţă pentru un caz de ''penis captivus''. Ce s-a întâmplat cu clientul ei chiar în toiul ...
"Florin Zamfirescu A MURIT!" Stirea care a socat Romania a avut o reactie imediata! " Va multumesc pentru anunt😲"
Veste bună pentru cei cu centrale termice de apartament! Se întâmplă de la 1 iulie. Au anunțat acum
Veste bună pentru cei cu centrale termice de apartament! Se întâmplă de la 1 iulie. Au anunțat acum
Cel mai negru coșmar pentru Diana, fiica lui Adrian Enache! Din păcate...
Cel mai negru coșmar pentru Diana, fiica lui Adrian Enache! Din păcate...
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri despre dependenţa faţă de chinezi
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri ...
Heidi Klum, complet dezbrăcată în izolare. Cum îşi încântă soţul mai tânăr cu 16 ani
Heidi Klum, complet dezbrăcată în izolare. Cum îşi încântă soţul mai tânăr cu 16 ani
BMW-ul M5 al lui George Buhnici este din nou la vânzare pe Autovit. Cât a lăsat la preț vedeta de când se chinuie să vândă mașina
BMW-ul M5 al lui George Buhnici este din nou la vânzare pe Autovit. Cât a lăsat la preț vedeta de când se chinuie să ...
Au mers la râu, după carantină. S-a uitat în apă și a amuțit
Au mers la râu, după carantină. S-a uitat în apă și a amuțit
E ştirea momentului în lume! China a ascuns informaţii vitale despre coronavirus! Totul a ieşit la iveală!
E ştirea momentului în lume! China a ascuns informaţii vitale despre coronavirus! Totul a ieşit la iveală!
Un accident grav s-a produs în Botoșani, peste 150 de persoane. VEZI VIDEO cu impactul devastator
Un accident grav s-a produs în Botoșani, peste 150 de persoane. VEZI VIDEO cu impactul devastator
Noi detalii ce au șocat o lume întreagă au ieșit la iveală! Familia Regală, implicată în moartea Prințesei Diana! Aceștia au vrut să o reducă la tăcere. Cu ce voia Prințesa să îi dea în vileag
Noi detalii ce au șocat o lume întreagă au ieșit la iveală! Familia Regală, implicată în moartea Prințesei Diana! ...
Smiley a ținut să se afle de la el! Veste bună! Ce a declarat despre relația cu Gina Pistol. Fanii, în culmea fericirii
Smiley a ținut să se afle de la el! Veste bună! Ce a declarat despre relația cu Gina Pistol. Fanii, în culmea fericirii
OMS şi mai mulţi specialişti avertizează: Nu există dovezi care să demonstreze că virusul îşi pierde din putere
OMS şi mai mulţi specialişti avertizează: Nu există dovezi care să demonstreze că virusul îşi pierde din putere
FOTO / Imagine emoționantă cu Vulpița îmbrățișându-și fiica! Tânăra și-a revăzut fetița după o lungă perioadă. ”O iubesc”
FOTO / Imagine emoționantă cu Vulpița îmbrățișându-și fiica! Tânăra și-a revăzut fetița după o lungă perioadă. ...
Calendar ortodox 2 iunie. Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava
Calendar ortodox 2 iunie. Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava
SECRETUL celei mai bune băuturi de sezon
SECRETUL celei mai bune băuturi de sezon
Este incredibil cât au ajuns să coste mașinile second-hand în Germania! Nimeni nu le mai vrea, dar samsarii noștri fac un profit URIAȘ!
Este incredibil cât au ajuns să coste mașinile second-hand în Germania! Nimeni nu le mai vrea, dar samsarii noștri fac ...
De ce a dispărut Mihaela Rădulescu de ceva timp! 'Sigur i s-a întâmplat ceva!' Anunțul vedetei
De ce a dispărut Mihaela Rădulescu de ceva timp! 'Sigur i s-a întâmplat ceva!' Anunțul vedetei
FOTO. Cum arată acum fiica mai mică a lui Corneliu Vadim Tudor. Jeni nu prea are jenă și pozează în ipostaze incendiare
FOTO. Cum arată acum fiica mai mică a lui Corneliu Vadim Tudor. Jeni nu prea are jenă și pozează în ipostaze incendiare