Cutremur la Adidas! Compania-mamut a pierdut marca legendară cu trei benzi paralele. Cum s-a ajuns aici

19 iun 2019 42369 afişări Special
Cutremur la Adidas! Compania-mamut a pierdut marca legendară cu trei benzi paralele. Cum s-a ajuns aici

Producătorul de echipamente sportive Adidas a pierdut marca prin care sunt ilustrate cele trei benzi paralele, anunţă Adevărul. Marţi, Tribunalul Uniunii Europene s-a pronunţat în procesul intentat de societatea belgiană Shoe Branding Europe BVBA. Decizia nu este finală, aceasta poate fi atacată la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

În 2014, Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) a înregistrat marca respectivă în favoarea companiei fondate de Adolf Dassler. Nemţii au descris la momentul respectiv marca drept fiind alcătuită din trei benzi paralele echidistante cu aceeaşi lăţime. În 2016, EUIPO a anulat marca, pentru că era lipsită de un caracter distinctiv. Mai mult decât atât, EUIPO a spus că marca nu ar fi trebuit înregistrată în 2014. Acum, la trei ani distanţă, Tribunalul Uniunii Europene a confirmat decizia de anulare şi a respins apelul făcut de Adidas.

Tribunalul a motivat decizia spunând că marca este reprezentată de o figură obişnuită. Mai mult decât atât, nici culorile nu sunt speciale, deoarece este vorba de benzi negre pe fond alb. Astfel că nici culorile nu pot fi considerare drept caracter distinctiv.

Adidas are la dispoziţie două luni pentru a declara recurs la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. În consecinţă, Adidas va pierde definitiv marca pentru teritoriul Uniunii Europene.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.