CULISE | Spectacol în faţa primarului de la Sectorul 1: "Ciorbă" a cerut funcţii la noul Rapid. Dan Tudorache: "Începuseră să se certe. Îi aştept până marţi. Mergem înainte indiferent de răspuns. Noul Rapid va fi al Primăriei". A fost invocat Mircea Lucescu

15 iul 2017 6971 afişări Special
CULISE | Spectacol în faţa primarului de la Sectorul 1: "Ciorbă" a cerut funcţii la noul Rapid. Dan Tudorache: "Începuseră să se certe. Îi aştept până marţi. Mergem înainte indiferent de răspuns. Noul Rapid va fi al Primăriei". A fost invocat Mircea Lucescu

Noi detalii de la negocierile dintre „rapizi“ şi primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, aduc o tuşă de ridicol în destinul tragic al grupării de lângă Podul Grant.

Edilul i-a convocat joi pe toţi cei care ar putea contribui, într-un fel sau altul, la reunificarea mişcării rapidiste după destrămarea acesteia anul trecut, în momentul falimentului. Au venit la Primărie, pentru a discuta subiectul la aceeaşi masă, doctorul Mihai Pârvu şi Adrian Olariu din partea echipei Mişcarea CFR, Dumitru Tudor şi Horia Manoliu din partea echipei AFC Rapid, lichidatorul judiciar al falimentarului SC FC Rapid, Mihai Florea, precum şi avocata lui George Copos.

Primarul Dan Tudorache a explicat că doreşte construirea unei noi entităţi, ideal fiind ca AFC Rapid şi Mişcarea CFR să se unească, iar lichidatorul FC Rapid să îşi dea acordul ca gruparea rezultată să folosească titulatura FC Rapid. Noul Consiliu Director ar urma să numere cinci sau şase persoane: un reprezentant al AFC, un altul al Mişcării CFR şi trei sau patru oameni din partea Primăriei, selectaţi din rândul fostelor mari glorii şi al personalităţilor cunoscute pentru afinităţile lor „vişinii“.

Reprezentanţii Mişcării CFR au acceptat fără condiţii oferta Primăriei. Emisarii AFC Rapid s-au luat la ceartă

Mai multe surse prezente la aceste discuţii (pe parcurs, şi alte persoane au trecut prin încăpere pentru a prezenta diverse date) au relatat că Dumitru Tudor, instalat finanţator la AFC Rapid în urmă cu doar câteva zile, s-a autopropus ca şef la structura despre care nici măcar nu se vorbise! „Cei doi de la AFC, Manoliu şi domnul Ciorbă, aşa înţeleg că-l cheamă, începuseră să se certe. A întrebat primarul care are drept de semnătură dintre cei doi, Ciorbă a spus că el, Manoliu a început să se strâmbe, nu-i convenea. Nu s-a înţeles, până la urmă, care dintre ei are ultimul cuvânt“, au relatat, pentru ProSport, martori oculari.

Penibilul a atins cote maxime când noul finanţator de la AFC Rapid a început să se autopropună şef la clubul care va fi susţinut de Primărie. Bătaia pe funcţii a început în faţa primarului, înainte chiar să se discute concret structura noii entităţi şi planul de acţiune. „Ciorbă susţinea că are experienţă, că este conducător vechi, că el ar trebui să fie manager sau preşedinte la noul Rapid. Manoliu voia şi el ceva, un loc, acolo, ceva călduţ. Primarul le-a retezat-o scurt. Le-a spus că nu sunt acolo să împartă funcţiile şi că, din punctul lui de vedere, preşedinte trebuie să fie Mircea Lucescu. Un alt moment caraghios a fost când Manoliu a început ciondăneala cu lichidatorul judiciar“, a detaliat un alt participant la discuţie, vizibil amuzat.

Dincolo de aceste momente tragicomice există şi elemente concrete rezultate din discuţiile de joi. Reprezentanţii echipei Mişcarea CFR şi-au dat acordul de principiu, imediat, pentru a ceda Primăriei Sectorului 1 controlul asupra clubului, fără nicio pretenţie. Reprezentanţii echipei AFC Rapid şi-au dat şi ei acordul, însă primarul le-a atras atenţia că au datorii la Fisc şi că trebuie să şi le plătească, pentru a putea participa la noua structură. Lichidatorul Mihai Florea a discutat deja cu creditorii, care urmează să trimită acordul pentru folosirea brandului Rapid.

Tudorache: „Unii spuneau: «Domnule, eu sunt bun de preşedinte!». Le-am spus: cel mai bun preşedinte ar fi Mircea Lucescu!“


Primarul Dan Tudorache spune că ideea proiectului Rapid i-a venit stând de vorbă cu locuitorii Sectorului 1. Pe 5 iulie, edilul s-a întâlnit cu câteva zeci de suporteri giuleşteni veniţi în faţa Primăriei. FOTO: contul de Facebook al lui Dan Tudorache

Toate informaţiile de mai sus ne-au fost confirmate, ulterior, chiar de primarul Dan Tudorache. Acesta a povestit pentru ProSport: „Unii dintre ei, nu dau nume, spuneau: «Domnule, eu sunt bun de preşedinte!». Iar eu le-am spus: în momentul de faţă, cel mai bun preşedinte ar fi Mircea Lucescu! Deci, cam aşa a fost discuţia... Se certau între ei cei de la AFC. Manoliu cu Ciorbă. Se certau între ei, eu nu pot să-mi dau seama de ce… Avusesem o discuţie cu ei cu o săptămână înainte. Când am vorbit cu Manoliu, fusese şi Copos de faţă. Pentru că, iniţial, am discutat cu fiecare separat. Nu era nici vorbă de Ciorbă. Acum, m-am trezit că vine cu Ciorbă, că el e preşedinte. Dar eu trebuia să discut cu fiecare. Aşa am spus, că vreau să-i pun pe toţi la masă, şi aşa am făcut“.

În acelaşi timp, edilul a aflat că AFC Rapid a contestat la OSIM mărcile Rapidului. Le-a cerut celor doi reprezentanţi ai echipei să renunţe la această acţiune.

„Numai la mine, la Sectorul 1, au datorii de 215.000 de lei. Nu ştiu, acum, ce mai au în total la ANAF. Le-am cerut o adeverinţă“

Primarul Dan Tudorache a menţionat pentru ProSport că, pentru a putea coopta AFC Rapid în noua structură susţinută de la buget are nevoie de o dovadă că nu există restanţe financiare. „Le-am spus celor de la AFC că eu, Primăria, sunt dispus să intru în parteneriat dacă nu au datorii. Eu ştiu că numai la mine, la Sectorul 1, au datorii de 215.000 de lei. Nu ştiu, acum, ce mai au în total la ANAF. Le-am cerut, pentru că sunt singurii în măsură să ceară clarificări la Fisc, să vină cu o adeverinţă de la ANAF că nu au datorii. Pentru că ei spuneau: n-avem, n-avem. OK, accept asta, dar daţi-mi ceva scris, pentru că aşa, pe vorbe...“.

Cei doi reprezentanţi ai AFC Rapid au avut, relatează primarul Tudorache, o atitudine oscilantă pe parcursul discuţiilor: „Mi-au spus că acceptă, că vor să intre în acest parteneriat. Dar, apoi, au spus că acceptă, dar vor să fie parte din conducerea noului club. Le-am spus: domnilor, parte suntem toţi! Mi-a răspuns: «Eu sunt bun manager!». Asta e condiţie sau ce? «Nu, că eu aş fi vrut manager!» Atunci am spus că eu l-aş prefera pe Lucescu. Cam asta a fost...“.

Decizia e luată, autorităţile locale din Sectorul 1 vor avea echipă în Liga 4: „Mergem înainte! Cu sau fără AFC. Clubul va fi condus de Primărie“

Dan Tudorache este foarte hotărât să pună lucrurile la punct în cel mai scurt timp, chiar înaintea noului sezon, pentru ca startul Ligii 4 din Bucureşti să găsească la start echipa Primăriei: „Mergem înainte! Cu sau fără AFC. Merg înainte indiferent cum. Şi singur merg! Dacă nu doresc cei de la AFC, vom merge pe structura celor de la Mişcarea CFR. Ei au acceptat condiţiile noastre. Au echipa în Liga 4, deci intrăm cu ei. Acea asociaţie pe care o facem va fi condusă de Primărie. Ei (n.r. – actualii susţinători ai Mişcării CFR) vor ieşi. Avocaţii vor pune la punct toate detaliile. Clubul fi condus de primărie. Cine plăteşte, ăla conduce! În noul Consiliu vor avea şi ei un loc. Aşa am spus că e normal. E valabil pentru toată lumea. Apoi, când vom ajunge în Liga 1 şi vor fi necesari mai mulţi bani, în funcţie de procentele pe care le au, fiecare trebuie să şi investească“.

Timpul va expira, pentru cele două echipe care revendică acum spiritul Rapidului, la începutul săptămânii viitoare: „Aştept până luni sau marţi. Pentru că eu, până pe 20 iulie, trebuie să am hotărârea, iar pe 26 iulie am şedinţa de Consiliu Local în care trebuie aprobat totul. Am mai discutat cu consilierii locali, nu cred că va fi nicio problemă să aprobăm proiectul“.

A fost selectat evaluatorul. În 30 de zile trebuie să aflăm cât costă brandul FC Rapid

La rândul său, lichidatorul Mihai Florea a anunţat, prin intermediul ProSport, că a fost selectată firma RomProp Invest pentru a face evaluarea brandului Rapid. „Au fost două oferte, una de 5.000 de euro şi alta de 23.000 de euro plus TVA. Am convocat creditorii, care au ales varianta de 5.000 de euro. Luni i-am chemat să semnăm contractul. Au 30 de zile să facă evaluarea. Am dat-o deja spre publicare în BPI“, a spus Florea.

Acesta a explicat şi situaţia brandului: „Săptămâna viitoare convoc Adunarea Creditorilor să le cer acordul şi pentru folosirea provizorie a brandului de către Primărie. Probabil că vor cere şi o sumă de bani. Cu certitudine. Pentru a-şi da acordul. Nu pot s-o dau pe gratis, că asta e“. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.