CULISE | Spectacol în fața primarului de la Sectorul 1: „Ciorbă” a cerut funcții la noul Rapid. Dan Tudorache: „Începuseră să se certe. Îi aștept până marți. Mergem înainte indiferent de răspuns. Noul Rapid va fi al Primăriei”. A fost invocat Mircea Lucescu

Autor: Matei Udrea Publicat: 15 Jul. 2017, 08:17 Actualizat: 15 Jul. 2017, 08:18 Fotbal Intern

Noi detalii de la negocierile dintre „rapizi” și primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, aduc o tușă de ridicol în destinul tragic al grupării de lângă Podul Grant.

Edilul i-a convocat joi pe toți cei care ar putea contribui, într-un fel sau altul, la reunificarea mișcării rapidiste după destrămarea acesteia anul trecut, în momentul falimentului. Au venit la Primărie, pentru a discuta subiectul la aceeași masă, doctorul Mihai Pârvu și Adrian Olariu din partea echipei Mișcarea CFR, Dumitru Tudor și Horia Manoliu din partea echipei AFC Rapid, lichidatorul judiciar al falimentarului SC FC Rapid, Mihai Florea, precum și avocata lui George Copos.

Primarul Dan Tudorache a explicat că dorește construirea unei noi entități, ideal fiind ca AFC Rapid și Mișcarea CFR să se unească, iar lichidatorul FC Rapid să își dea acordul ca gruparea rezultată să folosească titulatura FC Rapid. Noul Consiliu Director ar urma să numere cinci sau șase persoane: un reprezentant al AFC, un altul al Mișcării CFR și trei sau patru oameni din partea Primăriei, selectați din rândul fostelor mari glorii și al personalităților cunoscute pentru afinitățile lor „vișinii”.

Reprezentanții Mișcării CFR au acceptat fără condiții oferta Primăriei. Emisarii AFC Rapid s-au luat la ceartă

Mai multe surse prezente la aceste discuții (pe parcurs, și alte persoane au trecut prin încăpere pentru a prezenta diverse date) au relatat că Dumitru Tudor, instalat finanțator la AFC Rapid în urmă cu doar câteva zile, s-a autopropus ca șef la structura despre care nici măcar nu se vorbise! „Cei doi de la AFC, Manoliu și domnul Ciorbă, așa înțeleg că-l cheamă, începuseră să se certe. A întrebat primarul care are drept de semnătură dintre cei doi, Ciorbă a spus că el, Manoliu a început să se strâmbe, nu-i convenea. Nu s-a înțeles, până la urmă, care dintre ei are ultimul cuvânt”, au relatat, pentru ProSport, martori oculari.

Penibilul a atins cote maxime când noul finanțator de la AFC Rapid a început să se autopropună șef la clubul care va fi susținut de Primărie. Bătaia pe funcții a început în fața primarului, înainte chiar să se discute concret structura noii entități și planul de acțiune. „Ciorbă susținea că are experiență, că este conducător vechi, că el ar trebui să fie manager sau președinte la noul Rapid. Manoliu voia și el ceva, un loc, acolo, ceva călduț. Primarul le-a retezat-o scurt. Le-a spus că nu sunt acolo să împartă funcțiile și că, din punctul lui de vedere, președinte trebuie să fie Mircea Lucescu. Un alt moment caraghios a fost când Manoliu a început ciondăneala cu lichidatorul judiciar”, a detaliat un alt participant la discuție, vizibil amuzat.

Dincolo de aceste momente tragicomice există și elemente concrete rezultate din discuțiile de joi. Reprezentanții echipei Mișcarea CFR și-au dat acordul de principiu, imediat, pentru a ceda Primăriei Sectorului 1 controlul asupra clubului, fără nicio pretenție. Reprezentanții echipei AFC Rapid și-au dat și ei acordul, însă primarul le-a atras atenția că au datorii la Fisc și că trebuie să și le plătească, pentru a putea participa la noua structură. Lichidatorul Mihai Florea a discutat deja cu creditorii, care urmează să trimită acordul pentru folosirea brandului Rapid.

Tudorache: „Unii spuneau: «Domnule, eu sunt bun de președinte!». Le-am spus: cel mai bun președinte ar fi Mircea Lucescu!”


Primarul Dan Tudorache spune că ideea proiectului Rapid i-a venit stând de vorbă cu locuitorii Sectorului 1. Pe 5 iulie, edilul s-a întâlnit cu câteva zeci de suporteri giuleșteni veniți în fața Primăriei. FOTO: contul de Facebook al lui Dan Tudorache

Toate informațiile de mai sus ne-au fost confirmate, ulterior, chiar de primarul Dan Tudorache. Acesta a povestit pentru ProSport: „Unii dintre ei, nu dau nume, spuneau: «Domnule, eu sunt bun de președinte!». Iar eu le-am spus: în momentul de față, cel mai bun președinte ar fi Mircea Lucescu! Deci, cam așa a fost discuția… Se certau între ei cei de la AFC. Manoliu cu Ciorbă. Se certau între ei, eu nu pot să-mi dau seama de ce… Avusesem o discuție cu ei cu o săptămână înainte. Când am vorbit cu Manoliu, fusese și Copos de față. Pentru că, inițial, am discutat cu fiecare separat. Nu era nici vorbă de Ciorbă. Acum, m-am trezit că vine cu Ciorbă, că el e președinte. Dar eu trebuia să discut cu fiecare. Așa am spus, că vreau să-i pun pe toți la masă, și așa am făcut”.

În același timp, edilul a aflat că AFC Rapid a contestat la OSIM mărcile Rapidului. Le-a cerut celor doi reprezentanți ai echipei să renunțe la această acțiune.

„Numai la mine, la Sectorul 1, au datorii de 215.000 de lei. Nu știu, acum, ce mai au în total la ANAF. Le-am cerut o adeverință”

Primarul Dan Tudorache a menționat pentru ProSport că, pentru a putea coopta AFC Rapid în noua structură susținută de la buget are nevoie de o dovadă că nu există restanțe financiare. „Le-am spus celor de la AFC că eu, Primăria, sunt dispus să intru în parteneriat dacă nu au datorii. Eu știu că numai la mine, la Sectorul 1, au datorii de 215.000 de lei. Nu știu, acum, ce mai au în total la ANAF. Le-am cerut, pentru că sunt singurii în măsură să ceară clarificări la Fisc, să vină cu o adeverință de la ANAF că nu au datorii. Pentru că ei spuneau: n-avem, n-avem. OK, accept asta, dar dați-mi ceva scris, pentru că așa, pe vorbe…”.

Cei doi reprezentanți ai AFC Rapid au avut, relatează primarul Tudorache, o atitudine oscilantă pe parcursul discuțiilor: „Mi-au spus că acceptă, că vor să intre în acest parteneriat. Dar, apoi, au spus că acceptă, dar vor să fie parte din conducerea noului club. Le-am spus: domnilor, parte suntem toți! Mi-a răspuns: «Eu sunt bun manager!». Asta e condiție sau ce? «Nu, că eu aș fi vrut manager!» Atunci am spus că eu l-aș prefera pe Lucescu. Cam asta a fost…”.

Decizia e luată, autoritățile locale din Sectorul 1 vor avea echipă în Liga 4: „Mergem înainte! Cu sau fără AFC. Clubul va fi condus de Primărie”

Dan Tudorache este foarte hotărât să pună lucrurile la punct în cel mai scurt timp, chiar înaintea noului sezon, pentru ca startul Ligii 4 din București să găsească la start echipa Primăriei: „Mergem înainte! Cu sau fără AFC. Merg înainte indiferent cum. Și singur merg! Dacă nu doresc cei de la AFC, vom merge pe structura celor de la Mișcarea CFR. Ei au acceptat condițiile noastre. Au echipa în Liga 4, deci intrăm cu ei. Acea asociație pe care o facem va fi condusă de Primărie. Ei (n.r. – actualii susținători ai Mișcării CFR) vor ieși. Avocații vor pune la punct toate detaliile. Clubul fi condus de primărie. Cine plătește, ăla conduce! În noul Consiliu vor avea și ei un loc. Așa am spus că e normal. E valabil pentru toată lumea. Apoi, când vom ajunge în Liga 1 și vor fi necesari mai mulți bani, în funcție de procentele pe care le au, fiecare trebuie să și investească”.

Timpul va expira, pentru cele două echipe care revendică acum spiritul Rapidului, la începutul săptămânii viitoare: „Aștept până luni sau marți. Pentru că eu, până pe 20 iulie, trebuie să am hotărârea, iar pe 26 iulie am ședința de Consiliu Local în care trebuie aprobat totul. Am mai discutat cu consilierii locali, nu cred că va fi nicio problemă să aprobăm proiectul”.

A fost selectat evaluatorul. În 30 de zile trebuie să aflăm cât costă brandul FC Rapid

La rândul său, lichidatorul Mihai Florea a anunțat, prin intermediul ProSport, că a fost selectată firma RomProp Invest pentru a face evaluarea brandului Rapid. „Au fost două oferte, una de 5.000 de euro și alta de 23.000 de euro plus TVA. Am convocat creditorii, care au ales varianta de 5.000 de euro. Luni i-am chemat să semnăm contractul. Au 30 de zile să facă evaluarea. Am dat-o deja spre publicare în BPI”, a spus Florea.

Acesta a explicat și situația brandului: „Săptămâna viitoare convoc Adunarea Creditorilor să le cer acordul și pentru folosirea provizorie a brandului de către Primărie. Probabil că vor cere și o sumă de bani. Cu certitudine. Pentru a-și da acordul. Nu pot s-o dau pe gratis, că asta e”. 

Autor: Matei Udrea Publicat: 15 Jul. 2017, 08:17 Actualizat: 15 Jul. 2017, 08:18 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
TOP 30 - Vedete din România care au rămas în sânii goi la mare
TOP 30 - Vedete din România care au rămas în sânii goi la mare
Un român a obţinut 722 de milioane de dolari printr-o schemă internaţională de tip Caritas. Investitorii, numiţi „idioţi“
Un român a obţinut 722 de milioane de dolari printr-o schemă internaţională de tip Caritas. Investitorii, numiţi „idioţi“
Dragoste la firul ierbii: fotbalista Andressa Alves s-a căsătorit cu partenera ei, Franzhina
Dragoste la firul ierbii: fotbalista Andressa Alves s-a căsătorit cu partenera ei, Franzhina
Ce se intampla cu Riccardo Piscitelli? Italianul vorbeste despre transferul la FCSB si plecarea de la Dinamo: „Le-am facut o contraoferta!”
Ce se intampla cu Riccardo Piscitelli? Italianul vorbeste despre transferul la FCSB si plecarea de la Dinamo: „Le-am facut ...
Infarctul: alimente pe care să le consumi pentru a evita problemele cardiovasculare
Infarctul: alimente pe care să le consumi pentru a evita problemele cardiovasculare
TOP 20 - Vedete din România prinse dezbrăcate sub duș, la mare
TOP 20 - Vedete din România prinse dezbrăcate sub duș, la mare
Contraofensiva „Vulcanul Furiei” din Libia: înfrângere catastrofală pentru sistemul de apărare aeriană rus Panţîr S1
Contraofensiva „Vulcanul Furiei” din Libia: înfrângere catastrofală pentru sistemul de apărare aeriană rus Panţîr S1
A MURIT! Familia a decis să îl deconecteze de la aparate
A MURIT! Familia a decis să îl deconecteze de la aparate
Această tânără este considerată o ZEIŢĂ a sexului. Cum a reuşit să-şi înnebunească partenerii
Această tânără este considerată o ZEIŢĂ a sexului. Cum a reuşit să-şi înnebunească partenerii
Dragoș Bucurenci și gestul său din plină stradă! Ce a făcut prezentatorul TV, după ce a ieșit cu cățelul la plimbare! / VIDEO PAPARAZZI
Dragoș Bucurenci și gestul său din plină stradă! Ce a făcut prezentatorul TV, după ce a ieșit cu cățelul la plimbare! ...
Legea care a împărțit România în două. Raed Arafat a spus care este de fapt adevărul
Legea care a împărțit România în două. Raed Arafat a spus care este de fapt adevărul
Italienii au înnebunit. Reacția fără precedent la adresa Simonei Halep
Italienii au înnebunit. Reacția fără precedent la adresa Simonei Halep
O veste bună: Investiţie MASIVĂ în sudul României în mijlocul crizei. Anunţul pe care îl aştepta toată lumea
O veste bună: Investiţie MASIVĂ în sudul României în mijlocul crizei. Anunţul pe care îl aştepta toată lumea
Răcoare în casă fără aer condiţionat. Cum scapi de caniculă
Răcoare în casă fără aer condiţionat. Cum scapi de caniculă
Momentul incredibil în care un polițist o PIPĂIE pe o șoferiță. Gestul care a provocat SCANDALUL - VIDEO
Momentul incredibil în care un polițist o PIPĂIE pe o șoferiță. Gestul care a provocat SCANDALUL - VIDEO
Doi copii au aruncat un magnet legat cu sfoară în apă, iar ce au scos e terifiant. Poliția, chemată imediat
Doi copii au aruncat un magnet legat cu sfoară în apă, iar ce au scos e terifiant. Poliția, chemată imediat
Medicament pe bază de proteine, care INHIBĂ capacitatea de infectare a COVID-19, dezvoltat în Ungaria
Medicament pe bază de proteine, care INHIBĂ capacitatea de infectare a COVID-19, dezvoltat în Ungaria
Universitatea Craiova – FCSB Scor live. Mutarea cheie făcută Craiova
Universitatea Craiova – FCSB Scor live. Mutarea cheie făcută Craiova
Se întoarce în televiziune!? Vedeta cu cei mai mari sâni din România a impus condiții clare
Se întoarce în televiziune!? Vedeta cu cei mai mari sâni din România a impus condiții clare
Totul a ieșit la iveală! Care a fost motivul real al despărțirii dintre Lidia Buble și Răzvan Simion. Ce își dorea cântăreața de la prezentator: "Lidia suferea..."
Totul a ieșit la iveală! Care a fost motivul real al despărțirii dintre Lidia Buble și Răzvan Simion. Ce își dorea ...
Surpriza din noul program al guvernului: Preţurile apartamentelor cu 2 camere din marile oraşe ar putea creşte cu zeci de mii de euro
Surpriza din noul program al guvernului: Preţurile apartamentelor cu 2 camere din marile oraşe ar putea creşte cu zeci ...
Despărțirea de Pancu doare! Mihaela, fosta soție a celebrului fotbalist, surprinsă în timp ce încalcă legea / PAPARAZZI 
Despărțirea de Pancu doare! Mihaela, fosta soție a celebrului fotbalist, surprinsă în timp ce încalcă legea / PAPARAZZI 
Prima reacție Andreea Esca spune adevărul! Vedeta s-a infectat cu coronavirus. Pro TV confirmă
Prima reacție Andreea Esca spune adevărul! Vedeta s-a infectat cu coronavirus. Pro TV confirmă
Johnny Depp a divorţat de Amber Heard după ce a găsit fecale în patul său
Johnny Depp a divorţat de Amber Heard după ce a găsit fecale în patul său
Mașinile lui PABLO ESCOBAR sunt expuse la Medellin. E INCREDIBIL unde ascundea COCAINA
Mașinile lui PABLO ESCOBAR sunt expuse la Medellin. E INCREDIBIL unde ascundea COCAINA
ANUNȚ SINISTRU al lui Nelu Tătaru pentru românii care merg în concediu la mare! Vama Veche, Mamaia și Constanța, focare de COVID-19?!
ANUNȚ SINISTRU al lui Nelu Tătaru pentru românii care merg în concediu la mare! Vama Veche, Mamaia și Constanța, focare ...
FOTO. Oana Roman, la piscină. Se vede cât de mult a slăbit!
FOTO. Oana Roman, la piscină. Se vede cât de mult a slăbit!