Costică Ştefănescu va fi înmormântat cu onoruri militare, la Craiova: "Aici era sufletul lui"

23 aug 2013 3240 afişări Comentează şi tu Special
Costică Ştefănescu va fi înmormântat cu onoruri militare, la Craiova: "Aici era sufletul lui"

-Costică Ştefănescu a avut grad de sergent major în rezervă

-Ministrul apărării, Mircea Duşa, a venit personal la Craiova pentru a-i aduce un omagiu celui supranumit „Ministrul apărării”

Mary Ştefănescu, văduva căpitanului Craiovei Maxima, a pus punct, miercuri seara târziu, discuţiilor iscate pe seama locului unde va fi înhumat soţul ei. „La ora 20:00 le-am spus celor de la IML să-l pregătească, să-l iau la Craiova. Cred că am făcut alegerea cea mai bună, acolo cred că şi-ar fi dorit şi el. Fotbalul şi Universitatea Craiova au fost sufletul lui”, a declarat Mary Ştefănescu pentru ProSport.

Trupul neînsufleţit a ajuns miercuri noapte la biserica Hârşu din Craiova, iar ieri a fost depus la Stadionul Ion Oblemenco.
Printre cei care i-au adus un ultim omagiu a fost şi ministrul apărării, Mircea Duşa, care a venit însoţit de primarul oraşului, Lia Olguţa Vasilescu. Câteva sute de admiratori, gâtuiţi de emoţie, au aplaudat minute în şir cea din urmă ieşire a lui Costică Ştefănescu de pe tunelul de acces, scandând numele Căpitanului şi promiţându-i că nu-l vor uita niciodată. Odinioară, „Centralul” vibra din toate încheieturile când alb-albaştrii pătrundeau pe gazon, acum pe „Ion Oblemenco” tristeţea, regretele, nostalgia erau omniprezente. Astăzi, trupul neînsufleţit al fotbalistului de legendă va reveni la biserica Hârşu, iar sâmbătă va avea loc înmormântarea, la cimitirul Sineasca, pe aleea Eroilor. Ca fost subofiţer, Costică Ştefănescu va avea parte de onoruri militare.

La câteva sute de kilometri distanţă, la Braşov, fostul coleg şi prieten Aurică Ţicleanu rupea zăgazurile ce-i blocaseră cuvintele în ultimele zile: „Dacă încep să vorbesc, încep să plâng, dacă încep să plâng nu mai reuşesc să mă fac înţeles şi de asta prefer să tac şi să ţin durerea în mine. Era fratele meu, un om extrem de apropiat mie. Nu pot, efectiv nu pot vorbi despre el. Glumeam cu el cu o zi înainte şi i-am zis că îl aştept la FC Braşov, că am preluat echipa şi vreau să vină să mă susţină. Râdeam şi i-am zis «Să vii şi să stai în tribună să vezi cine sunt ăia care mă înjură, să te iei de ei». Glumeam şi noi, ce să facem? Până sâmbătă, când voi merge la înmormântare îmi las barbă. Apoi, Dumnezeu va avea grijă de toate”...

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.