Cinci fotbaliști români au mers în Andaluzia pentru a juca la echipa unui milionar spaniol susținut de Vicente del Bosque și Julio Iglesias, prieten cu Giovani Becali. Totul s-a transformat într-o excursie. Zilele trecute, jucătorii s-au întors în țară cu 2500 de euro și câteva fotografii de pe Costa del Sol | EXCLUSIV

Cinci fotbaliști români au mers în Andaluzia pentru a juca la echipa unui milionar spaniol susținut de Vicente del Bosque și Julio Iglesias, prieten cu Giovani Becali. Totul s-a transformat într-o excursie. Zilele trecute, jucătorii s-au întors în țară cu 2500 de euro și câteva fotografii de pe Costa del Sol | EXCLUSIV
  • Publicat:

Lucian Goge, Rareș Enceanu, Dragoș Huiban, George Călințaru și George Caramalău au mers, în această vară, în Spania și s-au antrenat, mai bine de o săptămână, cu CD Estepona, echipă din liga a IV-a iberică. Formația andaluză este deținută de milionarul Juan Jose Hidalgo, prietenul lui Giovani Becali, fost președinte la Salamanca. Fotbaliștilor le-au fost propuse contracte de 5000 euro, cazare lor și familiilor, masă. Părea o ofertă irezistibilă, însă cei cinci s-au întors în țară fără să semneze, cu un suvenir de 2500 euro la purtător și câteva fotografii pe Costa del Sol.

Cinci fotbaliști români au mers, în această vară, în Spania, acolo unde ar fi trebuit să joace pentru un club din liga a IV-a. Lucian Goge (31 ani), Rareș Enceanu (28 ani), Dragoș Huiban (33 ani), George Călințaru (34 ani) și George Caramalău (28 ani) au fost întrebați de Giovani Becali dacă vor să plece în Andaluzia, la formația Deportivo Estepona, cu propuneri de salarii interesante, peste 5000 euro lunar cu tot cu bonusuri, plus toate efectele plătite de club, cazare, masă, transport, plus prezența familiilor după semnarea contractului. Părea o ofertă de nerefuzat într-o zonă de vis a continentului, însă după o perioadă în care s-au antrenat, românii s-au văzut nevoiți să se întoarcă în țară.

Rares Enceanu (numărul 10) © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Cinci fotbaliști români au mers în Andaluzia pentru a juca la echipa unui milionar spaniol, prieten cu Giovani Becali, care, în trecut, i-a adus pe Stelea, Marinescu, Cătălin Munteanu sau Gabi Popescu la Salamanca | EXCLUSIV

Firul solicitării pleacă de omul de afaceri Juan Jose Hidalgo (82 ani), afacerist situat pe locul 99 în Topul Forbes al milionarilor din Spania, cu o avere estimată la 300 milioane euro. Hidalgo este bun prieten cu Giovani Becali, cei doi se știu din perioada în care milionarul se afla la Salamanca, club la care a fost președinte mai bine de 10 ani. În acea perioadă, fostul impresar i-a transferat în Spania pe Bogdan Stelea, Lucian Marinescu, Ovidiu Stângă, Gabi Popescu sau Cătălin Munteanu.

Giovani Becali și Jose Hidalgo
Giovani Becali și Jose Hidalgo

Hidalgo vrea să ducă Estepona în Primera Division. Susținere din partea prietenilor Vicente del Bosque și Julio Iglesias, sprijin de la Giovani Becali 

Conform salamacahoy.es, Jose Hidalgo, patronul grupului Globalia, și-a prezentat proiectul și vrea să o ducă pe Estepona în ligile superioare din fotbalul spaniol, ținta fiind Primera Division. A fost vorba de o conferință de presă în timpul căreia primarul orașului a transmis că este un moment istoric pentru Estepona. Pe ecranele din sală au rulat clipuri în care au apărut fostul antrenor de la Real Madrid și naționala Spaniei, Vicente del Bosque (care este născut în Salamanca) și Julio Iglesias, cei care au împărtășit mesaje de încurajare pentru Hidalgo și micuța formație din sudul Spaniei. De la cuvintele de încurajare ale lui Vicente del Bosque și Julio Iglesias trecem în iarbă, la Goge, Caramalău și ceilalți români care ar fi trebuit să facă parte din proiect.

Goge:Am fost anunțați că directorul sportiv și antrenorul consideră că nu ar fi o variantă foarte bună ca cinci români să vină, în același timp, la echipă”

Pe filiera Higaldo – Giovani Becali, cei cinci fotbaliști mai sus menționați, jucători cu experiență în special în liga secundă a României, au mers în Andaluzia. Încă de la București le-au fost prezentate salariile și condițiile înțelegerilor, apoi s-au antrenat aproape două săptămâni, însă când se pregăteau să semneze au fost anunțați, neașteptat și în baza mai multor motive învocate, că totul a picat.

Am mers acolo și ne-am antrenat, eram mulțumiți de propunerea primită și ne-am fi dorit să rămânem. La început, când am primit oferta, mi-a părut puțin ciudat, însă dacă a venit prin domnul Becali am avut o garanție importantă, așa că am mers. După o perioadă am fost anunțați că directorul sportiv și antrenorul consideră că nu ar fi o variantă foarte bună ca cinci români să vină, în același timp, la echipă. Astfel, ne întoarcem în România!”, a povestit, duminică, Lucian Goge, fotbalist care a făcut parte din renașterea Rapidului, iar sezonul trecut a evoluat la divizionara secundă Metaloglobus.

Lucian Petre Goge si Alexi Paul Pitu in meciul de fotbal dintre Farul Constanta si Rapid Bucuresti, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul central al Academiei Gheorghe Hagi din Ovidiu, sambata 4 decembrie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Huiban: „Ne-am împotmolit la chestiunile organizatorice”

În aceeași poveste s-a aflat și Dragoș Huiban. La 33 de ani, fostul jucător de la Steaua, Gloria Buzău sau Sepsi a crezut că își poate încheia cariera în Andaluzia. Chiar dacă era vorba de un club din liga a patra, oferta neașteptată i-a surâs. A acceptat propunerea venită prin Giovani Becali, a plecat alături de ceilalți români în sudul Spaniei și… toate bune și frumoase până la detaliile legate de cazare. Huiban invocă un alt motiv pentru care cei cinci români nu au mai fost păstrați la formația milionarului spaniol.

Am stat vreo 9 zile, ne-am antrenat, aveam condiții, zona este foarte frumoasă, chiar ne-a încântat, păreau că lucrurile sunt ok. Ne-am împotmolit la chestiunile organiztorice. Nouă nu ne-a convenit că, deși ne-au spus că vor rezolva și cazările pentru familii, pentru că așa am plecat, cu promisiunea asta, ei nu au putut îndeplini acest lucru. Ne-au spus că e sezon, că e greu să găsească apartamente pentru toți, că să stăm împreună la început și, prin octombrie, vin și familiile. Nu au putut onora asta și am luat decizia, cu toții, că nu are rost. Eu asta știu, e posibil să fie valabilă și varianta cum că am fi fost prea mulți români, însă până la urmă așa am plecat, toți”, a povestit, pentru ProSport, Dragoș Huiban.

Giovani Becali: „Nu prea le convenea căldura, nivelul și așa mai departe, sinteticul care e acolo. Le-am zis: bă haideți acasă și încercați să vă reluați activitate pe unde ați fost”

Pentru a închide cercul acestei întâmplări în care au fost implicați cei cinci jucători români, ProSport a luat legătura cu Giovani Becali, prietenul lui Juan Jose Hidalgo, cel care a intermediat trecerea fotbaliștilor la Deportivo Estepona.

Fostul impresar a comentat pe marginea acestui subiect și a prezentat un set de motive din cauza căruia românii nu au rămas la Estepona: „M-a sunat Pepe Hidalgo, pe care îl cunosc de foarte mulți ani, când i-am dus pe Marinescu, Munteanu, Stelea, Gabi Popescu la Salamanca și mi-a cerut să-i duc niște jucători cu experiență. El are afaceri în zona aia, la Estepona, a luat tot, chiar și echipa. Tot ce e acolo e al lui. Și am găsit niște jucători, Caramalău, Călințaru, Goge, Enceanu și Hiuban. Au mers șapte sau opt zile acolo, neantrenați, eu le-am zis să-i lase să se pregătească și, după, să le facă un contract pe un an de zile. Dacă se intră, mai departe, în diviziile superioare, să prelungească cu plus o mie de euro pentru fiecare jucător. Dar au fost căldurile astea, 40 de grade, ei au stat 7-8 zile și le-a dat salariul pe jumătate de lună, 2500 euro, plus casă, bilete de avion, totul plătit. Nu prea le convenea căldura, nivelul… și așa mai departe, sinteticul care e acolo. Până când le-am zis: bă, haideți acasă și încercați să vă reluați activitatea pe unde ați fost. Sunt niște băieți extraordinari, mi-au și spus și spaniolii că sunt foarte disciplinați, profesioniști, dar din păcate au venit prea târziu. Și antrenorului și directorului sportiv nu prea le-a convenit că a adus Becali cinci jucători din prima, probabil să ciupească ei (n.r. râde). Îți dai seama în ce situație l-am pus pe Pepe (n.r. Jose Hidalgo), care e prietenul meu, că el e proprietarul. El e, practic, jupânul zonei. Le-am spus și jucătorilor să vadă filmul cu el, să vadă cine e. Și pentru ei era un sacrificiu, departe de familii, au copii, au o vârstă. Ar fi avut salarii bune, 5000 de euro, prime, restaurante unde să mânânce pe unde vor ei și așa mai departe. Le-au fost plătite biletele de avion, au luat și 2500 euro, asta e”, a explicat  Giovani Becali experiența celor cinci fotbaiști români care ar fi putut forma… „Estepona Romena”, însă, în urma diferitelor motive înșirate în articol, transferurile au picat la fel de surprinzător precum au venit ofertele. După această experiență, jucătorii s-au ales cu 2500 euro și… câteva fotografii, în plin sezon, de pe Costa del Sol.

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea că se află „un monstru”
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea…
Adrian Mititelu Jr. a ieșit din spital și nu a stat pe gânduri! Unde a fost surprins fiul patronului de la FCU Craiova
Adrian Mititelu Jr. a ieșit din spital și nu a stat pe gânduri! Unde a fost surprins fiul patronului de…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Cine sunt românii care trebuie să plătească 
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care le deţin
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate goli buzunarele
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate goli buzunarele
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O româncă din străinătate gătește cu ce găsește la gunoi: „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
O româncă din străinătate gătește cu ce găsește la gunoi: „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare