Certificatele lui Dragnea. Cum a stabilit președintele PSD că Steven van Groningen și Valeria Răcilă nu sunt buni români

Autor: Matei Udrea Publicat: 06 Feb. 2017, 17:59 Actualizat: 06 Feb. 2017, 18:17 Special

Motto
„Eu sunt dintre acei cu ochi halucinați și mistuiți lăuntric, cu sufletul mărit, căci AM VĂ‚ZUT IDEI”
Camil Petrescu

Folosindu-se de articolul publicat duminică de ProSport despre familia Steven van Groningen și Valeria Răcilă, care a participat în ultimele zile la protestele împotriva corupției din Piața Victoriei, Liviu Dragnea, mașinăria PSD și posturile TV prietene au reîmpachetat tema conspirației internaționale împotriva României. 

Poate inspirat de propaganda rusească în Europa, poate sfătuit de consilierii israelieni rechemați de urgență după ce îi construiseră campania electorală de astă-toamnă, poate chiar din proprie inițiativă, liderul partidului de guvernământ insistă că sutele de mii de români din stradă sunt aduși „de cineva”, o forță ocultă exterioară țării. Dimensiunea gigantică a protestelor s-ar explica prin ordinul dat de multinaționalele care și-au scos angajații în stradă ca să dărâme guvernul patriot. Prezența unui președinte de bancă în Piața Victoriei ar fi dovada. Lui Dragnea i se pare „mai mult decât incorect” ca „un străin”, pe deasupra și bancher, să protesteze „împotriva guvernului”.

Este uimitor cum această temă a propagandei comuniste, reînviată de serviciile lui Vladimir Putin și folosită intens de PSD începând din 2012, este împinsă cu atâta iresponsabilitate în față de un lider politic al României.

Sunt lucruri care trebuie spuse.

Steven van Groningen este ROMÂN. S-a îndrăgostit de Valeria Răcilă în 1982 și, în cea mai neagră perioadă ceaușistă, a urmat-o în țară, petrecând în perioada 1985-1986 șapte luni crâncene, până când autoritățile comuniste au acceptat să le elibereze actele pentru căsătorie. Așa era atunci, străinii nu erau bineveniți în România…

În ultimii 15 ani a locuit aici aproape neîntrerupt. Vorbește românește mai bine decât mulți dintre liderii băștinași ai PSD. Valeria, campioană olimpică la canotaj în 1984, pentru România, la fel. Amândoi au reușit în viață prin propriile forțe, muncind pe brânci pentru fiecare milimetru de progres. Au ajuns, în pragul vârstei de 60 de ani, la un anumit statut. Afacerile pe care le conduc sunt de succes, au urcat la notorietatea unor branduri internaționale. Generează la bugetul României venituri și plusvaloare, plătesc taxe, au angajați. Pentru asta, PSD stabilește că trebuie puși la stâlpul infamiei. Steven van Groningen și Valeria Răcilă sunt buni să dea bani la buget, dar n-au dreptul să deschidă gura.

Liviu Dragnea, baron de Teleorman condamnat definitiv pentru fraudă electorală ajuns premierul informal al României, împarte certificate de buni români. În baza a ce? Care este pragul de la care ești considerat român? Pe ce criterii? Sub sau peste 200.000 de lei furați de la buget? Sub sau peste 1.000.000 de voturi măsluite la alegeri? Sub sau peste 2 membri de partid angajați fictiv la instituții de stat? Sub sau peste 1 an condamnare la închisoare?

Van Groningen este director de bancă. Nu e bine pentru Dragnea. Dacă era asistat social era bine? Dacă era pesedist, trecea testul? Dacă se ducea la protestul organizat de PSD la Cotroceni își spăla păcatele?

Câți dintre asistații lui Liviu Dragnea sunt întreținuți din impozitele oamenilor jigniți zi de zi pentru că protestează împotriva corupției?

Valeria Răcilă organizează de 10 ani Maratonul Internațional București. A crescut din nimic și de la zero, cu o tenacitate fantastică, împotriva tuturor piedicilor puse de o administrație coruptă, ineptă și birocratizată, un brand uriaș pentru București. Poate cel mai important pe care-l are azi capitala României. Azi participă la eveniment peste 10.000 de oameni din toate colțurile lumii. Vin din Australia, din Marea Britanie, din Japonia, din – ooo, ce oroare! – Olanda. Se face turism în jurul Maratonului Internațional București. Vin sute de oameni din toată lumea și stau aici un weekend. Cu cazare, masă, bani cheltuiți. Este puțin diferit turismul ăsta de cel pe care-l știe Dragnea de la el, din Teleorman, o dată la patru ani, când „se iese” la vot. Valeria Răcilă a făcut pentru România mai mult decât a făcut tot neamul lui Dragnea de 100 de ani încoace.

Steven Van Groningen și Valeria Răcilă sunt tot ceea ce nu a fost și nu va fi niciodată PSD. Muncesc, au succes, sunt independenți, nu depind de bugetul de stat, aleargă prin parcurile Bucureștiului, respiră optimism, bun-simț, demnitate, onoare, decență. Joi, când i-a întâlnit reporterul ProSport, familia Van Groningen era însoțită în Piața Victoriei doar de cățelușa Akela. Steven și Valeria, o pereche discretă și liniștită, într-o mare de 100.000 de oameni care habar n-avea cine sunt. Dacă nu ar fi fost prea de tot, Liviu Dragnea i-ar fi acuzat că au venit cu fiul și cu câinele pentru a mai încasa niște bani de la Soros. N-a spus-o, dar poate că i-a trecut prin cap.

Este revoltătoare reluarea obsesivă și incitatoare a temei „români” versus „străini”. Iohannis, ai cărui strămoși și-au lăsat oasele aici în ultimii 570 de ani, este „neamț” vândut „străinătății”. Cioloș este, se știe, fiul lui Soros. Van Groningen este „veneticul” prin excelență. Numai la PSD ca brazii falnici cresc românii autentici. Dragnea, Ponta, Firea, Ghiță, Shaiddeh, Voiculescu, Mazăre, Nicușor Constantinescu, Vanghelie, Oprescu, Tăriceanu, Oprea – ei sunt fala țării.

Naționalismul de peșteră, ultimul as din mâneca unui pokerist care a jucat totul sau nimic, nu vrea să știe nici măcar istoria de care face caz. Neamțul Carol I a condus România în Războiul de Independență, francezul Albert Galleron a construit Ateneul, francezul născut în Italia Carol Davila ne-a construit sistemul medical, armeanul Spiru Haret a inventat învățământul românesc, părinții lui Gică Hagi, regele fotbalului românesc, au venit din Macedonia. Acesta este mersul lucrurilor peste tot în lume și România nu face excepție. Toți am fost, la un moment dat, străini. Când, cum și cine stabilește când încetăm să mai fim intruși și devenim de-ai casei?

E nevoie, totuși, de mare îndrăzneală ca tocmai tu, portavocea mesajelor antioccidentale ale propagandei rusești, să aduci vorba despre pericolul de la Răsărit. Asta, în timp ce în interviurile acordate în Occident, califici amenințarea rusească drept „bullshit”.

Iar când sugerează că angajații marilor companii au fost scoși forțat în stradă, Dragnea confundă multinaționalele cu colhozul și Bucureștiul cu Alexandria. Obișnuit să regizeze mitinguri „spontane” cu autocare de la partid, să cheltuiască bani de la buget și să tragă de sfori paiațe plantate azi și în guvern, este incapabil să înțeleagă că în alte lumi, paralele cu a lui, oamenii se întâmplă să iasă în stradă pe gratis, pentru O IDEE.

„Cine are de câștigat? Probabil că și unii din țară, dar sigur au de câștigat unii din jurul nostru, din jurul acestei țări. Este o situație destul de complicată în Republica Moldova, sunt pretenții ale noului președinte, care vorbește de Moldova mare, există și alte mișcări în interiorul țării, există un context european, un context regional și un context internațional, în schimbare, după alegerea președintelui Americii. În România, numai asta nu trebuie, o asemenea tulburare. Modul de organizare, dimensiunea finanțării acestor proteste – astăzi am înteles că au venit cu autocare, cu microbuze, cu trenuri foarte mulți oameni aduși din teritoriu (…) – arată o organizare profesionistă. Asta nu arată o organizare spontană. Ă‚sta nu e un miting spontan, adică nu e numai spontaneitate. Există în spate organizare. Sunt oameni care pur și simplu vin pentru că așa cred, sunt supărați, e dreptul fiecăruia… Nu eu am fost în stradă să incit oamenii. La primul miting, domnul președinte Iohannis a fost în stradă. Nu știu ce alte instituții mai sunt implicate, în schimb am văzut și eu, ca și dumneavoastră, conducători de multinaționale – companii care sunt bine primite și vor fi bine primite în continuare -, dar mi s-a părut mai mult decât incorect ca președintele unei bănci străine, un cetățean străin, să protesteze împotriva Guvernului. Normal, poate e supărat pentru legea dării în plată sau pentru alte lucruri, pe care noi le-am făcut pentru români.”

Liviu Dragnea duminică seară, la România TV

Autor: Matei Udrea Publicat: 06 Feb. 2017, 17:59 Actualizat: 06 Feb. 2017, 18:17 Special
Pe aceeași temă
Suntem in SCENARIUL 4! Suceava s-a INCHIS! Masuri fara precedent luate tarziu, in noapte
Suntem in SCENARIUL 4! Suceava s-a INCHIS! Masuri fara precedent luate tarziu, in noapte
Suceava, în carantină totală. Căile de acces în oraş, securizate de Armată şi Poliţie. Alte opt comune din judeţ, izolate prin ordonanţă militară
Suceava, în carantină totală. Căile de acces în oraş, securizate de Armată şi Poliţie. Alte opt comune din judeţ, ...
VIDEO Un tânăr a fost filmat în timp ce se plimbă cu un bărbat în lesă, în Gorj. „Aşa ceva numai în România vezi”
VIDEO Un tânăr a fost filmat în timp ce se plimbă cu un bărbat în lesă, în Gorj. „Aşa ceva numai în România vezi”
Cand mai jucam fotbal in Romania? Anuntul de ultima ora al UEFA. Ce masuri se iau la nivel european
Cand mai jucam fotbal in Romania? Anuntul de ultima ora al UEFA. Ce masuri se iau la nivel european
Cum faci sex pe timp de pandemie cu coronavirus
Cum faci sex pe timp de pandemie cu coronavirus
Drama neştiută a lui Martin Tudor! Asta l-a DISTRUS! Cine e Laura, fosta soţie! L-a părăsit şi...
Drama neştiută a lui Martin Tudor! Asta l-a DISTRUS! Cine e Laura, fosta soţie! L-a părăsit şi...
Poze interzise minorilor cu bombardiera Theodora! E greu de crezut, dar fundul ei este 100% natural!
Poze interzise minorilor cu bombardiera Theodora! E greu de crezut, dar fundul ei este 100% natural!
Medic român din Milano: „Culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici“
Medic român din Milano: „Culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici“
Măsuri drastice în piaţa muncii. Cum se schimbă contractele de muncă din cauza crizei
Măsuri drastice în piaţa muncii. Cum se schimbă contractele de muncă din cauza crizei
De ce BULGARIA nu mai are morţi de CORONAVIRUS de o săptămână
De ce BULGARIA nu mai are morţi de CORONAVIRUS de o săptămână
Cumpărături „esenţiale” în timpul pandemiei
Cumpărături „esenţiale” în timpul pandemiei
ŞOC total în Liga I. Planic pleacă de la FCSB şi semnează cu un club uriaş din Europa. Lovitură în plin pentru Becali care nu ia niciun ban
ŞOC total în Liga I. Planic pleacă de la FCSB şi semnează cu un club uriaş din Europa. Lovitură în plin pentru Becali ...
Anunț crunt pentru cei care au cont la bancă! Poți rămâne imediat fără banii de pe card
Anunț crunt pentru cei care au cont la bancă! Poți rămâne imediat fără banii de pe card
Carantină totală, în România! Ce restricții prevede Ordonanța Militară 6
Carantină totală, în România! Ce restricții prevede Ordonanța Militară 6
Secretul Germaniei. Cum ţin nemţii sub control pandemia, când totul în jur fierbe. Măsura drastică pe care nimeni n-a mai luat-o
Secretul Germaniei. Cum ţin nemţii sub control pandemia, când totul în jur fierbe. Măsura drastică pe care nimeni n-a ...
Gestul care a INTRIGAT internetul. De ce ating POLIȚIȘTII farurile maşinii atunci când te trag pe dreapta
Gestul care a INTRIGAT internetul. De ce ating POLIȚIȘTII farurile maşinii atunci când te trag pe dreapta
Aplicaţiile care nu trebuie să lipsească de pe niciun telefon în 2020! Merg şi pe iOS şi pe Android şi îţi pot salva mult timp
Aplicaţiile care nu trebuie să lipsească de pe niciun telefon în 2020! Merg şi pe iOS şi pe Android şi îţi pot salva ...
Doctorul care a ignorat coronavirusul şi a tuşit spre colegii săi a fost arestat
Doctorul care a ignorat coronavirusul şi a tuşit spre colegii săi a fost arestat
Scenariul 4. Când intră românia în scenariu 4 și ce măsuri stricte vor fi luate
Scenariul 4. Când intră românia în scenariu 4 și ce măsuri stricte vor fi luate
CÂND va începe școala și ce se întâmplă cu examenele naționale. Ministrul Educației face anunțul
CÂND va începe școala și ce se întâmplă cu examenele naționale. Ministrul Educației face anunțul
FOTO. A incins internetul in plina criza de coronavirus! Iubita unui artist celebru, aproape dezbracata. Si-a scos la inaintare atuurile fizice si...
FOTO. A incins internetul in plina criza de coronavirus! Iubita unui artist celebru, aproape dezbracata. Si-a scos la inaintare ...
Soțul Adelei Popescu, la izolare timp de 14 zile dupa ce s-a intors din Republica Dominicana! Radu Valcan a povestit prin ce calvar a trecut
Soțul Adelei Popescu, la izolare timp de 14 zile dupa ce s-a intors din Republica Dominicana! Radu Valcan a povestit prin ...
DEZASTRU a venit un nou bilant acum! Au murit zeci de pacienti in doar 2 ore! Stare de dezastru
DEZASTRU a venit un nou bilant acum! Au murit zeci de pacienti in doar 2 ore! Stare de dezastru
FOTO. Imagini incendiare cu Daniela Crudu la izolare! S-a pozat așa pe balcon și și-a înnebunit vecinii
FOTO. Imagini incendiare cu Daniela Crudu la izolare! S-a pozat așa pe balcon și și-a înnebunit vecinii
FOTO. Imagini incendiare din izolare! Cum s-a fotografiat Anda Adam în balcon i-a înnebunit pe fani
FOTO. Imagini incendiare din izolare! Cum s-a fotografiat Anda Adam în balcon i-a înnebunit pe fani
Dr. Gabriel Diaconu, medic în autoizolare: „N-avem de ales acum decât să ne ridicăm şi să dăm tot ce e mai bun din noi. Şi medici, şi pacienţi!”
Dr. Gabriel Diaconu, medic în autoizolare: „N-avem de ales acum decât să ne ridicăm şi să dăm tot ce e mai bun din ...
ȘOFERIȚA i-a tușit în față și l-a scuipat pe polițist. Reacția bărbatului este uimitoare
ȘOFERIȚA i-a tușit în față și l-a scuipat pe polițist. Reacția bărbatului este uimitoare