Certificatele lui Dragnea. Cum a stabilit președintele PSD că Steven van Groningen și Valeria Răcilă nu sunt buni români

Redactor:
Matei Udrea
  • Publicat:
  • Actualizat:

Motto
„Eu sunt dintre acei cu ochi halucinați și mistuiți lăuntric, cu sufletul mărit, căci AM VĂ‚ZUT IDEI”
Camil Petrescu

Folosindu-se de articolul publicat duminică de ProSport despre familia Steven van Groningen și Valeria Răcilă, care a participat în ultimele zile la protestele împotriva corupției din Piața Victoriei, Liviu Dragnea, mașinăria PSD și posturile TV prietene au reîmpachetat tema conspirației internaționale împotriva României. 

Poate inspirat de propaganda rusească în Europa, poate sfătuit de consilierii israelieni rechemați de urgență după ce îi construiseră campania electorală de astă-toamnă, poate chiar din proprie inițiativă, liderul partidului de guvernământ insistă că sutele de mii de români din stradă sunt aduși „de cineva”, o forță ocultă exterioară țării. Dimensiunea gigantică a protestelor s-ar explica prin ordinul dat de multinaționalele care și-au scos angajații în stradă ca să dărâme guvernul patriot. Prezența unui președinte de bancă în Piața Victoriei ar fi dovada. Lui Dragnea i se pare „mai mult decât incorect” ca „un străin”, pe deasupra și bancher, să protesteze „împotriva guvernului”.

Este uimitor cum această temă a propagandei comuniste, reînviată de serviciile lui Vladimir Putin și folosită intens de PSD începând din 2012, este împinsă cu atâta iresponsabilitate în față de un lider politic al României.

Sunt lucruri care trebuie spuse.

Steven van Groningen este ROMÂN. S-a îndrăgostit de Valeria Răcilă în 1982 și, în cea mai neagră perioadă ceaușistă, a urmat-o în țară, petrecând în perioada 1985-1986 șapte luni crâncene, până când autoritățile comuniste au acceptat să le elibereze actele pentru căsătorie. Așa era atunci, străinii nu erau bineveniți în România…

În ultimii 15 ani a locuit aici aproape neîntrerupt. Vorbește românește mai bine decât mulți dintre liderii băștinași ai PSD. Valeria, campioană olimpică la canotaj în 1984, pentru România, la fel. Amândoi au reușit în viață prin propriile forțe, muncind pe brânci pentru fiecare milimetru de progres. Au ajuns, în pragul vârstei de 60 de ani, la un anumit statut. Afacerile pe care le conduc sunt de succes, au urcat la notorietatea unor branduri internaționale. Generează la bugetul României venituri și plusvaloare, plătesc taxe, au angajați. Pentru asta, PSD stabilește că trebuie puși la stâlpul infamiei. Steven van Groningen și Valeria Răcilă sunt buni să dea bani la buget, dar n-au dreptul să deschidă gura.

Liviu Dragnea, baron de Teleorman condamnat definitiv pentru fraudă electorală ajuns premierul informal al României, împarte certificate de buni români. În baza a ce? Care este pragul de la care ești considerat român? Pe ce criterii? Sub sau peste 200.000 de lei furați de la buget? Sub sau peste 1.000.000 de voturi măsluite la alegeri? Sub sau peste 2 membri de partid angajați fictiv la instituții de stat? Sub sau peste 1 an condamnare la închisoare?

Van Groningen este director de bancă. Nu e bine pentru Dragnea. Dacă era asistat social era bine? Dacă era pesedist, trecea testul? Dacă se ducea la protestul organizat de PSD la Cotroceni își spăla păcatele?

Câți dintre asistații lui Liviu Dragnea sunt întreținuți din impozitele oamenilor jigniți zi de zi pentru că protestează împotriva corupției?

Valeria Răcilă organizează de 10 ani Maratonul Internațional București. A crescut din nimic și de la zero, cu o tenacitate fantastică, împotriva tuturor piedicilor puse de o administrație coruptă, ineptă și birocratizată, un brand uriaș pentru București. Poate cel mai important pe care-l are azi capitala României. Azi participă la eveniment peste 10.000 de oameni din toate colțurile lumii. Vin din Australia, din Marea Britanie, din Japonia, din – ooo, ce oroare! – Olanda. Se face turism în jurul Maratonului Internațional București. Vin sute de oameni din toată lumea și stau aici un weekend. Cu cazare, masă, bani cheltuiți. Este puțin diferit turismul ăsta de cel pe care-l știe Dragnea de la el, din Teleorman, o dată la patru ani, când „se iese” la vot. Valeria Răcilă a făcut pentru România mai mult decât a făcut tot neamul lui Dragnea de 100 de ani încoace.

Steven Van Groningen și Valeria Răcilă sunt tot ceea ce nu a fost și nu va fi niciodată PSD. Muncesc, au succes, sunt independenți, nu depind de bugetul de stat, aleargă prin parcurile Bucureștiului, respiră optimism, bun-simț, demnitate, onoare, decență. Joi, când i-a întâlnit reporterul ProSport, familia Van Groningen era însoțită în Piața Victoriei doar de cățelușa Akela. Steven și Valeria, o pereche discretă și liniștită, într-o mare de 100.000 de oameni care habar n-avea cine sunt. Dacă nu ar fi fost prea de tot, Liviu Dragnea i-ar fi acuzat că au venit cu fiul și cu câinele pentru a mai încasa niște bani de la Soros. N-a spus-o, dar poate că i-a trecut prin cap.

Este revoltătoare reluarea obsesivă și incitatoare a temei „români” versus „străini”. Iohannis, ai cărui strămoși și-au lăsat oasele aici în ultimii 570 de ani, este „neamț” vândut „străinătății”. Cioloș este, se știe, fiul lui Soros. Van Groningen este „veneticul” prin excelență. Numai la PSD ca brazii falnici cresc românii autentici. Dragnea, Ponta, Firea, Ghiță, Shaiddeh, Voiculescu, Mazăre, Nicușor Constantinescu, Vanghelie, Oprescu, Tăriceanu, Oprea – ei sunt fala țării.

Naționalismul de peșteră, ultimul as din mâneca unui pokerist care a jucat totul sau nimic, nu vrea să știe nici măcar istoria de care face caz. Neamțul Carol I a condus România în Războiul de Independență, francezul Albert Galleron a construit Ateneul, francezul născut în Italia Carol Davila ne-a construit sistemul medical, armeanul Spiru Haret a inventat învățământul românesc, părinții lui Gică Hagi, regele fotbalului românesc, au venit din Macedonia. Acesta este mersul lucrurilor peste tot în lume și România nu face excepție. Toți am fost, la un moment dat, străini. Când, cum și cine stabilește când încetăm să mai fim intruși și devenim de-ai casei?

E nevoie, totuși, de mare îndrăzneală ca tocmai tu, portavocea mesajelor antioccidentale ale propagandei rusești, să aduci vorba despre pericolul de la Răsărit. Asta, în timp ce în interviurile acordate în Occident, califici amenințarea rusească drept „bullshit”.

Iar când sugerează că angajații marilor companii au fost scoși forțat în stradă, Dragnea confundă multinaționalele cu colhozul și Bucureștiul cu Alexandria. Obișnuit să regizeze mitinguri „spontane” cu autocare de la partid, să cheltuiască bani de la buget și să tragă de sfori paiațe plantate azi și în guvern, este incapabil să înțeleagă că în alte lumi, paralele cu a lui, oamenii se întâmplă să iasă în stradă pe gratis, pentru O IDEE.

„Cine are de câștigat? Probabil că și unii din țară, dar sigur au de câștigat unii din jurul nostru, din jurul acestei țări. Este o situație destul de complicată în Republica Moldova, sunt pretenții ale noului președinte, care vorbește de Moldova mare, există și alte mișcări în interiorul țării, există un context european, un context regional și un context internațional, în schimbare, după alegerea președintelui Americii. În România, numai asta nu trebuie, o asemenea tulburare. Modul de organizare, dimensiunea finanțării acestor proteste – astăzi am înteles că au venit cu autocare, cu microbuze, cu trenuri foarte mulți oameni aduși din teritoriu (…) – arată o organizare profesionistă. Asta nu arată o organizare spontană. Ă‚sta nu e un miting spontan, adică nu e numai spontaneitate. Există în spate organizare. Sunt oameni care pur și simplu vin pentru că așa cred, sunt supărați, e dreptul fiecăruia… Nu eu am fost în stradă să incit oamenii. La primul miting, domnul președinte Iohannis a fost în stradă. Nu știu ce alte instituții mai sunt implicate, în schimb am văzut și eu, ca și dumneavoastră, conducători de multinaționale – companii care sunt bine primite și vor fi bine primite în continuare -, dar mi s-a părut mai mult decât incorect ca președintele unei bănci străine, un cetățean străin, să protesteze împotriva Guvernului. Normal, poate e supărat pentru legea dării în plată sau pentru alte lucruri, pe care noi le-am făcut pentru români.”

Liviu Dragnea duminică seară, la România TV

Matei Udrea / Redactor
Știri despre
Pe aceeași temă
Alina Sorescu a făcut anunţul trist despre divorţul de Alex Ciucu 'Mă 😞
Alina Sorescu a făcut anunţul trist despre divorţul de Alex Ciucu 'Mă 😞
Cum a apărut decalajul dintre România şi Occident. Cauzele care au făcut ca românii să rămână în urmă
Cum a apărut decalajul dintre România şi Occident. Cauzele care au făcut ca românii să rămână în urmă
România şi alte patru ţări încearcă să amâne planurile UE de a interzice vânzarea maşinilor pe benzină şi diesel
România şi alte patru ţări încearcă să amâne planurile UE de a interzice vânzarea maşinilor pe benzină şi diesel
Secretul din spatele succesului lui David Popovici: „A dat peste un antrenor care a crescut cu el, are 32 de ani!”
Secretul din spatele succesului lui David Popovici: „A dat peste un antrenor care a crescut cu el, are 32 de…
Răsturnare TOTALĂ de situaţie. Prodanca a spus tot!
Răsturnare TOTALĂ de situaţie. Prodanca a spus tot!
Cel mai SIMPLU test de CULTURĂ GENERALĂ! Ar trebui să-ți faci GRIJI dacă îl PICI!
Cel mai SIMPLU test de CULTURĂ GENERALĂ! Ar trebui să-ți faci GRIJI dacă îl PICI!
Imaginile anului! Antonia şi-a arătat chiloţeii şi nu numai. Sângele a dat în clocot la concert
Imaginile anului! Antonia şi-a arătat chiloţeii şi nu numai. Sângele a dat în clocot la concert
Doliu imens în televiziune! A murit un prezentator iubit de toți. A fost o legendă
Doliu imens în televiziune! A murit un prezentator iubit de toți. A fost o legendă
Luiza Melencu trăiește! Dezvăluiri tulburătoare
Luiza Melencu trăiește! Dezvăluiri tulburătoare
Răcoare în casă fără aer condiţionat. Cum scapi de caniculă
Răcoare în casă fără aer condiţionat. Cum scapi de caniculă
Detaliul legat de drapelul României care i-a atras atenția lui Elon Musk: De ce nu vorbește lumea?
Detaliul legat de drapelul României care i-a atras atenția lui Elon Musk: De ce nu vorbește lumea?
Decizia lui Biden care înfurie China. Statele Unite au creat o nouă alianţă
Decizia lui Biden care înfurie China. Statele Unite au creat o nouă alianţă "în beneficiul popoarelor din Pacific"
BANCUL ZILEI: Soțul intră în pat și-i șoptește la ureche nevestei: Sunt fără chiloți!
BANCUL ZILEI: Soțul intră în pat și-i șoptește la ureche nevestei: Sunt fără chiloți!
„Coliba Pescarului”: interiorul de lux al unei case de vacanţă extravagante legată de Vladimir Putin
„Coliba Pescarului”: interiorul de lux al unei case de vacanţă extravagante legată de Vladimir Putin
„Interzis minorilor”: Cum s-a răzbunat un bărbat pe femeia care îl deranja la meci (VIDEO)
„Interzis minorilor”: Cum s-a răzbunat un bărbat pe femeia care îl deranja la meci (VIDEO)
Dezmăț total pe plajă! Vedetele au renunțat la haine și și-au arătat formele!
Dezmăț total pe plajă! Vedetele au renunțat la haine și și-au arătat formele!
Bărbatul a dus mașina în service și a lăsat camera de bord pornită. SURPRIZĂ uriașă ...
Bărbatul a dus mașina în service și a lăsat camera de bord pornită. SURPRIZĂ uriașă ...
FOTO. Misha, într-o ipostază provocatoare! Fosta soție a lui Connect-R, ce apariție
FOTO. Misha, într-o ipostază provocatoare! Fosta soție a lui Connect-R, ce apariție
FOTO. Cristina Spătar, în costum de baie. Vedeta se prezintă fabulos la 50 de ani!
FOTO. Cristina Spătar, în costum de baie. Vedeta se prezintă fabulos la 50 de ani!