Certificatele lui Dragnea. Cum a stabilit președintele PSD că Steven van Groningen și Valeria Răcilă nu sunt buni români

Redactor:
Matei Udrea
Certificatele lui Dragnea. Cum a stabilit președintele PSD că Steven van Groningen și Valeria Răcilă nu sunt buni români
  • Publicat:
  • Actualizat:

Motto
„Eu sunt dintre acei cu ochi halucinați și mistuiți lăuntric, cu sufletul mărit, căci AM VĂ‚ZUT IDEI”
Camil Petrescu

Folosindu-se de articolul publicat duminică de ProSport despre familia Steven van Groningen și Valeria Răcilă, care a participat în ultimele zile la protestele împotriva corupției din Piața Victoriei, Liviu Dragnea, mașinăria PSD și posturile TV prietene au reîmpachetat tema conspirației internaționale împotriva României. 

Poate inspirat de propaganda rusească în Europa, poate sfătuit de consilierii israelieni rechemați de urgență după ce îi construiseră campania electorală de astă-toamnă, poate chiar din proprie inițiativă, liderul partidului de guvernământ insistă că sutele de mii de români din stradă sunt aduși „de cineva”, o forță ocultă exterioară țării. Dimensiunea gigantică a protestelor s-ar explica prin ordinul dat de multinaționalele care și-au scos angajații în stradă ca să dărâme guvernul patriot. Prezența unui președinte de bancă în Piața Victoriei ar fi dovada. Lui Dragnea i se pare „mai mult decât incorect” ca „un străin”, pe deasupra și bancher, să protesteze „împotriva guvernului”.

Este uimitor cum această temă a propagandei comuniste, reînviată de serviciile lui Vladimir Putin și folosită intens de PSD începând din 2012, este împinsă cu atâta iresponsabilitate în față de un lider politic al României.

Sunt lucruri care trebuie spuse.

Steven van Groningen este ROMÂN. S-a îndrăgostit de Valeria Răcilă în 1982 și, în cea mai neagră perioadă ceaușistă, a urmat-o în țară, petrecând în perioada 1985-1986 șapte luni crâncene, până când autoritățile comuniste au acceptat să le elibereze actele pentru căsătorie. Așa era atunci, străinii nu erau bineveniți în România…

În ultimii 15 ani a locuit aici aproape neîntrerupt. Vorbește românește mai bine decât mulți dintre liderii băștinași ai PSD. Valeria, campioană olimpică la canotaj în 1984, pentru România, la fel. Amândoi au reușit în viață prin propriile forțe, muncind pe brânci pentru fiecare milimetru de progres. Au ajuns, în pragul vârstei de 60 de ani, la un anumit statut. Afacerile pe care le conduc sunt de succes, au urcat la notorietatea unor branduri internaționale. Generează la bugetul României venituri și plusvaloare, plătesc taxe, au angajați. Pentru asta, PSD stabilește că trebuie puși la stâlpul infamiei. Steven van Groningen și Valeria Răcilă sunt buni să dea bani la buget, dar n-au dreptul să deschidă gura.

Liviu Dragnea, baron de Teleorman condamnat definitiv pentru fraudă electorală ajuns premierul informal al României, împarte certificate de buni români. În baza a ce? Care este pragul de la care ești considerat român? Pe ce criterii? Sub sau peste 200.000 de lei furați de la buget? Sub sau peste 1.000.000 de voturi măsluite la alegeri? Sub sau peste 2 membri de partid angajați fictiv la instituții de stat? Sub sau peste 1 an condamnare la închisoare?

Van Groningen este director de bancă. Nu e bine pentru Dragnea. Dacă era asistat social era bine? Dacă era pesedist, trecea testul? Dacă se ducea la protestul organizat de PSD la Cotroceni își spăla păcatele?

Câți dintre asistații lui Liviu Dragnea sunt întreținuți din impozitele oamenilor jigniți zi de zi pentru că protestează împotriva corupției?

Valeria Răcilă organizează de 10 ani Maratonul Internațional București. A crescut din nimic și de la zero, cu o tenacitate fantastică, împotriva tuturor piedicilor puse de o administrație coruptă, ineptă și birocratizată, un brand uriaș pentru București. Poate cel mai important pe care-l are azi capitala României. Azi participă la eveniment peste 10.000 de oameni din toate colțurile lumii. Vin din Australia, din Marea Britanie, din Japonia, din – ooo, ce oroare! – Olanda. Se face turism în jurul Maratonului Internațional București. Vin sute de oameni din toată lumea și stau aici un weekend. Cu cazare, masă, bani cheltuiți. Este puțin diferit turismul ăsta de cel pe care-l știe Dragnea de la el, din Teleorman, o dată la patru ani, când „se iese” la vot. Valeria Răcilă a făcut pentru România mai mult decât a făcut tot neamul lui Dragnea de 100 de ani încoace.

Steven Van Groningen și Valeria Răcilă sunt tot ceea ce nu a fost și nu va fi niciodată PSD. Muncesc, au succes, sunt independenți, nu depind de bugetul de stat, aleargă prin parcurile Bucureștiului, respiră optimism, bun-simț, demnitate, onoare, decență. Joi, când i-a întâlnit reporterul ProSport, familia Van Groningen era însoțită în Piața Victoriei doar de cățelușa Akela. Steven și Valeria, o pereche discretă și liniștită, într-o mare de 100.000 de oameni care habar n-avea cine sunt. Dacă nu ar fi fost prea de tot, Liviu Dragnea i-ar fi acuzat că au venit cu fiul și cu câinele pentru a mai încasa niște bani de la Soros. N-a spus-o, dar poate că i-a trecut prin cap.

Este revoltătoare reluarea obsesivă și incitatoare a temei „români” versus „străini”. Iohannis, ai cărui strămoși și-au lăsat oasele aici în ultimii 570 de ani, este „neamț” vândut „străinătății”. Cioloș este, se știe, fiul lui Soros. Van Groningen este „veneticul” prin excelență. Numai la PSD ca brazii falnici cresc românii autentici. Dragnea, Ponta, Firea, Ghiță, Shaiddeh, Voiculescu, Mazăre, Nicușor Constantinescu, Vanghelie, Oprescu, Tăriceanu, Oprea – ei sunt fala țării.

Naționalismul de peșteră, ultimul as din mâneca unui pokerist care a jucat totul sau nimic, nu vrea să știe nici măcar istoria de care face caz. Neamțul Carol I a condus România în Războiul de Independență, francezul Albert Galleron a construit Ateneul, francezul născut în Italia Carol Davila ne-a construit sistemul medical, armeanul Spiru Haret a inventat învățământul românesc, părinții lui Gică Hagi, regele fotbalului românesc, au venit din Macedonia. Acesta este mersul lucrurilor peste tot în lume și România nu face excepție. Toți am fost, la un moment dat, străini. Când, cum și cine stabilește când încetăm să mai fim intruși și devenim de-ai casei?

E nevoie, totuși, de mare îndrăzneală ca tocmai tu, portavocea mesajelor antioccidentale ale propagandei rusești, să aduci vorba despre pericolul de la Răsărit. Asta, în timp ce în interviurile acordate în Occident, califici amenințarea rusească drept „bullshit”.

Iar când sugerează că angajații marilor companii au fost scoși forțat în stradă, Dragnea confundă multinaționalele cu colhozul și Bucureștiul cu Alexandria. Obișnuit să regizeze mitinguri „spontane” cu autocare de la partid, să cheltuiască bani de la buget și să tragă de sfori paiațe plantate azi și în guvern, este incapabil să înțeleagă că în alte lumi, paralele cu a lui, oamenii se întâmplă să iasă în stradă pe gratis, pentru O IDEE.

„Cine are de câștigat? Probabil că și unii din țară, dar sigur au de câștigat unii din jurul nostru, din jurul acestei țări. Este o situație destul de complicată în Republica Moldova, sunt pretenții ale noului președinte, care vorbește de Moldova mare, există și alte mișcări în interiorul țării, există un context european, un context regional și un context internațional, în schimbare, după alegerea președintelui Americii. În România, numai asta nu trebuie, o asemenea tulburare. Modul de organizare, dimensiunea finanțării acestor proteste – astăzi am înteles că au venit cu autocare, cu microbuze, cu trenuri foarte mulți oameni aduși din teritoriu (…) – arată o organizare profesionistă. Asta nu arată o organizare spontană. Ă‚sta nu e un miting spontan, adică nu e numai spontaneitate. Există în spate organizare. Sunt oameni care pur și simplu vin pentru că așa cred, sunt supărați, e dreptul fiecăruia… Nu eu am fost în stradă să incit oamenii. La primul miting, domnul președinte Iohannis a fost în stradă. Nu știu ce alte instituții mai sunt implicate, în schimb am văzut și eu, ca și dumneavoastră, conducători de multinaționale – companii care sunt bine primite și vor fi bine primite în continuare -, dar mi s-a părut mai mult decât incorect ca președintele unei bănci străine, un cetățean străin, să protesteze împotriva Guvernului. Normal, poate e supărat pentru legea dării în plată sau pentru alte lucruri, pe care noi le-am făcut pentru români.”

Liviu Dragnea duminică seară, la România TV

Matei Udrea / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen