Ce caută Lucescu în nebunia de la FCSB? Caramavrov şi o întrebare care arde

9 aug 2019 17286 afişări Special
Ce caută Lucescu în nebunia de la FCSB? Caramavrov şi o întrebare care arde

Ce caută Mircea Lucescu în demenţa de la FCSB? De ce îşi compromite imaginea asociindu-se cu  un club care nu mai înseamnă nimic?

Vă spun din start, nu cred că marele Il Luce se va aşeza pe banca FCSB. Încă mai sper că e o rătăcire a bătrâneţii şi că are doar o înţelegere de consiliere pentru meciurile cu Mlada şi apoi, dacă va fi cazul, pentru cele cu Guimaraes.

Lucescu ar veni la FCSB doar dacă i s-ar promite bani mulţi, un milion de euro, să zicem, în cazul în care echipa se califică în grupele Europa League. Ar fi o bună afacere pentru ambele părţi. Lucescu ar lua uşor un sac de bani, Becali ar mai băga în cont 10-15 milioane de euro.

Cu tot respectul, dar ce-i mai trebuie, chiar şi un milion? Să vii aşa lângă un om disperat, un Rege al Umilinţei, care şi-a pierdut şi Bufonul, şi curtenii, şi Palatul (a se citi stadion) e mai mult decât ciudat.

Măcar din respect pentru dinamovişti sau pentru stelişti ar fi trebuit să stea liniştit acasă şi să urmărească meciul la televizor. Un sfat i-l putea da lui Becali şi la telefon şi nu mai ştia nimeni nimic.

„Suntem profesionişti” - cunosc sintagma aruncată la nevoie de sportivi şi de antrenori -, asta ca să nu zică „suntem mercenari, nu ne pasă pe unde am trecut”. La ce avere are Mircea Lucescu, putea rămâne demn la pensie, dar s-a reactivat inutil, uitând de mândrie şi de trecut. Îi înţeleg până la urmă pe fotbalişti, aleragă după bani mai mult decât după minge, dar la Il Luce chiar nu era cazul.

Cu Lucescu notându-şi scheme de joc la tribuna oficială, după ce a rostit discursuri motivaţionale în vestiar, fecesebiştii au jucat un pic mai bine decât în ultimele meciuri. Au avut prima ocazie în minutul 65, iar apoi s-au dezlănţuit, probabil cu gândul la vorbele lui Împăratului şi pe fondul retragerii echipei din Cehia. Florinel chiar merita să înscrie, am văzut alt ritm, mai multă încredere.

Până la urmă, e un 0-0 care lasă loc de speranţe. Cu antrenorul Becali ascultând orbeşte de directorul tehnic Lucescu şi cu secundul secundului Bogdan Andone punând totul în practică, fără să simtă nicio presiune, cred că FCSB are şanse de calificare.

Rămâne însă marea problemă a plecării lui Meme, care ar fi fost liantul dintre Lucescu, Becali şi Andronache. Aici trebuie găsită soluţia.


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.