Cât l-a susținut Partidul, în realitate, pe Lupescu? CSU Craiova și FC Voluntari au votat cu Burleanu. Mari suspiciuni și la Dinamo – Negoiță. Surse: actualul șef al FRF a avut sprijinul grupării Dâncu | Ce spune fostul internațional

Autor: Matei Udrea Publicat: 19 Apr. 2018, 16:33 Actualizat: 19 Apr. 2018, 19:03 Special

CSU Craiova și FC Voluntari, echipe controlate de PSD, au votat, la alegerile pentru șefia FRF, din 18 aprilie 2018, pentru Răzvan Burleanu.

Mari suspiciuni există, conform surselor ProSport, și în privința FC Dinamo, echipa fraților Negoiță – și ei fruntași PSD.

Împreună cu rezultatul votului (67% pentru Burleanu) și cu informația că unii votanți mărunți finanțați de primării au declarat pentru ProSport miercuri, în sală, că „n-am primit nicio indicație” (deși unul chiar a specificat că a întrebat primarul ce să facă), indiciul ridică semne de întrebare în privința implicării reale a PSD în alegeri.


Firea s-a pozat cu Lupescu într-o acțiune de imagine care i-a adus beneficii doar primarului Bucureștiului. Apoi, FC Voluntari a votat cu Burleanu

Dubiile în privința așa-zisei susțineri a Partidului de care s-ar fi bucurat Lupescu au apărut cu câteva ore înainte de votul propriu-zis. ProSport a aflat, pe rând, că CSU Craiova, FC Voluntari, FC Botoșani și CFR Cluj vor vota cu Burleanu. Apoi, au apărut semnele de întrebare în privința FC Dinamo. „Negoiță i-a dat adeziunea lui Burleanu. După ce a apărut Lupescu în peisaj, lui Negoiță i-a fost frică de reacția suporterilor și și-a retras adeziunea, acordându-i-o lui Lupescu. Președintele în exercițiu a reacționat foarte soft, și-a arătat înțelegerea pentru această răzgândire. Însă, la vot, Dinamo a mers tot cu Burleanu”, a explicat pentru ProSport o sursă apropiată de Dinamo și de Lupescu. „E simplu: uitați-vă unde își face chiolhanurile federale Burleanu în București, înainte și după alegeri! La ce hotel? La Rin Grand Hotel, proprietatea lui Negoiță. Și nu e vorba de facturi de 1.000-2.000 de euro, e vorba, la un loc, de sute de mii de euro”, a încheiat persoana respectivă.

Dinamo i-a dat toate asigurările lui Lupescu, înaintea votului, că îl va vota.

Ludovic Orban a sunat personal pentru Lupescu, dar nu l-a ascultat nimeni. Firea s-a pozat cu fostul internațional, iar Voluntari a votat cu Burleanu!

Nu peste tot au funcționat așa lucrurile. Surse care doresc să-și păstreze anonimatul au afirmat, pentru publicația noastră, că membrii afiliați din Constanța au votat cu Burleanu toți, mai puțin reprezentantul AS Performer. Asta, deși de la Consiliul Județean (PSD) li s-a spus să voteze cu Lupescu!

În același timp, ProSport are confirmarea categorică, din mai multe surse, a faptului că Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, a sunat personal la diverse Primării și Consilii Locale controlate de partidul său, pentru a cere să fie susținut Ionuț Lupescu.

Ce s-a întâmplat, cât au funcționat aceste așa-zise comenzi pe linie politică, s-a văzut la vot. Explicațiile sunt multiple. Una dintre ele, foarte puternică, este aceea că numeroși electori mărunți, până să reprezinte interesele cluburilor lor, își apără propriile interese. Care, „pe persoană fizică”, sunt convergente cu Burleanu și sistemul de recompense implementat de acesta.

O altă cauză a rezultatului de miercuri – tabăra susținătorilor lui Lupescu este încă și la această oră paralizată de ce s-a petrecut! – ar fi frica. „Urnele de vot au fost amplasate în așa fel încât să ofere o intimitate foarte scăzută. Burleanu s-a asigurat astfel că votanții nu pot face poze cu telefoanele mobile (n.r. – acest anunț a fost făcut, de altfel, explicit înaintea scrutinului, în sală, că e interzisă fotografierea buletinului de vot), ca să le trimită apoi primarilor dovada că au pus ștampila pe cine trebuie. În plus, foarte mulți s-au plâns că au fost așezați în așa fel încât se putea observa, de către membrii comisiei de validare aflați la doar un metru distanță, în ce parte a buletinului de vot pun ștampila. Într-un cuvânt, le-a fost frică”, a explicat unul dintre reprezentanții cluburilor, într-o discuție purtată joi cu ProSport.

În sfârșit, toate indiciile arată că, în realitate, PSD nu a acționat unitar și nici coordonat în cazul alegerilor de la FRF, așa cum s-a vehiculat în spațiul public. Sunt chiar unele suspiciuni – mai ales în tabăra lui Lupescu – că acesta a fost, de fapt, folosit de unii lideri PSD, care acum pot colabora liniștiți, mai departe, cu Burleanu, spunând că ei au vrut să iasă altcineva, dar asta e, nu s-a putut.
Cazul FC Voluntari este emblematic pentru situația de fapt. În timp ce Gabriela Firea s-a pozat cu Ionuț Lupescu, aducându-i acestuia grave prejudicii de imagine și eticheta de protejat politic, clubul finanțat de primarul PSD Florentin Pandele a votat miercuri cu Răzvan Burleanu! CSU Craiova, clubul moșit de Olguța Vasilescu, l-a susținut, de asemenea, pe Burleanu.

ProSport a căutat să afle și părerea lui Ionuț Lupescu despre această spinoasă problemă a susținerii politice. „Nu mai are rost să vorbesc acum. Eu am vorbit până pe 18 aprilie. Acum, să vorbească alții! Să-ți spun ceva: nu cred că am avut sprijin politic. Sau, cel puțin, eu nu m-am întâlnit cu oamenii din politică pentru a primi sprijin electoral. Nu le-am cerut asta și nici ei nu mi-au promis. Eu am discutat cu ei ca să le cer sprijinul pentru o legislație favorabilă sportului. Și cred că îi convinsesem. Așa cred eu, că reușisem asta. Dar acum nu mai are rost”, s-a mărginit să declare Lupescu pentru ProSport.

Dâncu și sistemul reprezentat de el sunt sursa siguranței afișate de Burleanu în așa-zisa „luptă” cu PSD


O remarcabilă manevră electorală a reușit să desprindă de pe Burleanu eticheta de personaj sprijinit politic de PSD și să i-o lipească pe frunte lui Lupescu. Realitatea e că Dâncu este pe statele de plată ale FRF, iar Dragnea a fost luat în multe deplasări ale naționalei. Rezultatul votului arată că toate celelalte discuții din ultimele zile au fost diversiuni. FOTO: Mediafax

Sursele ProSport afirmă clar că Vasile Dâncu l-a sprijinit din umbră, cu toată forța sistemului pe care-l reprezintă acest personaj, pe actualul președinte al FRF. Așa se explică și aparentul curaj al lui Burleanu de a înfrunta presupusa comandă pe linie politică de a fi ales Lupescu.
Este ridicol să crezi că un om (Liviu Dragnea) care a întors țara pe dos în doar un an și jumătate, dând jos două guverne ale propriului partid peste noapte, schimbând legislația penală și toți șefii instituțiilor de forță, n-ar fi capabil să-l înlăture pe președintele FRF, dacă și-ar propune cu adevărat asta.

Concluzia pe care ProSport o trage după toate datele de mai sus este că nu a existat nicio încordare a PSD de a-l înlocui pe Burleanu cu Lupescu. S-a acționat izolat, local, în funcție de diverse interese. Burleanu a avut sprijinul grupării Dâncu și al unor baroni locali. Lupescu a mizat pe sprijinul altor grupări din PSD (deși el a crezut că spatele său politic e mult mai puternic) și al PNL. Nimeni nu s-a dat însă peste cap pentru fostul internațional.
În acest context, mașinăria de beneficii și clientele unsă cu foarte mulți bani de Burleanu în ultimii 4 ani s-a dovedit a fi invincibilă.

Autor: Matei Udrea Publicat: 19 Apr. 2018, 16:33 Actualizat: 19 Apr. 2018, 19:03 Special
Pe aceeași temă
Antonia e insarcinata din nou! Alex Velea a anuntat sexul bebelusului! Ce surpriza
Antonia e insarcinata din nou! Alex Velea a anuntat sexul bebelusului! Ce surpriza
Mărturii de la bătălia navală româno-rusă din 26 iunie 1941: „Explozii ca erupţia unui vulcan ce aruncă foc“
Mărturii de la bătălia navală româno-rusă din 26 iunie 1941: „Explozii ca erupţia unui vulcan ce aruncă foc“
Imaginile groazei după cutremur, în Izmir, Turcia: Un ministru turc vorbeşte cu o persoană prinsă sub dărâmături/ Medicii aşteaptă victimele, aliniaţi în faţa spitalului
Imaginile groazei după cutremur, în Izmir, Turcia: Un ministru turc vorbeşte cu o persoană prinsă sub dărâmături/ ...
Neymar si-a DECIS viitorul! Adio, BARCELONA! Ce mesaj categoric le-a transmis seicilor de la PSG
Neymar si-a DECIS viitorul! Adio, BARCELONA! Ce mesaj categoric le-a transmis seicilor de la PSG
Dieta anti-COVID. Alimentele pentru imunitate care pot lupta cu infecția coronavirus
Dieta anti-COVID. Alimentele pentru imunitate care pot lupta cu infecția coronavirus
Vestea trista a zilei! S-a intamplat in urma cu putin timp
Vestea trista a zilei! S-a intamplat in urma cu putin timp
CTP, atacat de preoţi pentru criticarea Patriarhului Daniel: „Iadul şi-a trimis mesagerii pe pământ“
CTP, atacat de preoţi pentru criticarea Patriarhului Daniel: „Iadul şi-a trimis mesagerii pe pământ“
Povestea unei doctorițe de la Floreasca. A plâns în gardă: 'Mărturisesc, după 33 de ore...'
Povestea unei doctorițe de la Floreasca. A plâns în gardă: 'Mărturisesc, după 33 de ore...'
Sexul din spatele porţilor lagărului de la AUSCHWITZ era ”răsplata” naziştilor pentru deţinuţi. Existau, desigur, anumite condiţii care ilustrează CRUZIMEA ofiţerilor SS
Sexul din spatele porţilor lagărului de la AUSCHWITZ era ”răsplata” naziştilor pentru deţinuţi. Existau, desigur, ...
Un băiat vorbea online cu o adolescentă aflată la 8.000 km distanță. Peste un timp, părinții lui s-au trezit cu poliția la ușă
Un băiat vorbea online cu o adolescentă aflată la 8.000 km distanță. Peste un timp, părinții lui s-au trezit cu poliția ...
România dă MAREA lovitură: Poate fi un lider de talie mondială
România dă MAREA lovitură: Poate fi un lider de talie mondială
BOMBĂ! De ce NU a mers Bianca Drăgușanu, de fapt, niciodată la Poliție! S-a aflat adevărul chiar ACUM
BOMBĂ! De ce NU a mers Bianca Drăgușanu, de fapt, niciodată la Poliție! S-a aflat adevărul chiar ACUM
"Ploaie cu bani" de la Guvern. Se anunţă creşteri pentru veniturile acestor categorii de persoane
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
Amanta unui șofer din Botoșani i-a lăsat un mesaj de NEUITAT pe mașină. Acum îl știe tot INTERNETUL - FOTO
Amanta unui șofer din Botoșani i-a lăsat un mesaj de NEUITAT pe mașină. Acum îl știe tot INTERNETUL - FOTO
Și-a luat fetița în brațe și a simțit un miros familiar. A dus-o urgent la spital, iar bănuiala s-a confirmat...
Și-a luat fetița în brațe și a simțit un miros familiar. A dus-o urgent la spital, iar bănuiala s-a confirmat...
Emmanuel Macron condamnă dur
Emmanuel Macron condamnă dur "atacul terorist" din Nisa: "A fost atacată întreaga Franţă/ "Nu vom ceda"
A rupt audiența cu sânii ei uriași! Dar s-o vezi când se întoarce cu spatele...
A rupt audiența cu sânii ei uriași! Dar s-o vezi când se întoarce cu spatele...
De ce nu și-a declarat iubirea George Burcea pentru Viviana Sposub la ‘Ferma’
De ce nu și-a declarat iubirea George Burcea pentru Viviana Sposub la ‘Ferma’
Cum să renunţi la jobul din corporaţie şi să dai lovitura în business
Cum să renunţi la jobul din corporaţie şi să dai lovitura în business
Viața luxoasă pe care o ducea prințul Azim, fiul sultanului din Brunei! A murit la 38 de ani, iar motivele nu se cunosc
Viața luxoasă pe care o ducea prințul Azim, fiul sultanului din Brunei! A murit la 38 de ani, iar motivele nu se cunosc
Fanii Familiei Addams îl vor pe Johnny Depp în rolul lui Gomez în noua adaptare a filmului care se anunţă
Fanii Familiei Addams îl vor pe Johnny Depp în rolul lui Gomez în noua adaptare a filmului care se anunţă
VIDEO - Doi hoți nu au reușit să fure o Tesla. Proprietara mașinii i-a umilit de la distanță cu o aplicație instalată pe telefon
VIDEO - Doi hoți nu au reușit să fure o Tesla. Proprietara mașinii i-a umilit de la distanță cu o aplicație instalată ...
IMAGINI EXCLUSIVE. Celebra asistentă TV, cu o rochiță prea scurtă, la spălătorie! Toți bărbații se uitau la formele ei
IMAGINI EXCLUSIVE. Celebra asistentă TV, cu o rochiță prea scurtă, la spălătorie! Toți bărbații se uitau la formele ei
FOTO. Carmen Grebenișan, topless. A pozat provocator în camera de hotel
FOTO. Carmen Grebenișan, topless. A pozat provocator în camera de hotel
Daniela Crudu nu vrea să se mărite niciodată! Care este adevăratul motiv: „Mi s-a luat”
Daniela Crudu nu vrea să se mărite niciodată! Care este adevăratul motiv: „Mi s-a luat”