Cât l-a susținut Partidul, în realitate, pe Lupescu? CSU Craiova și FC Voluntari au votat cu Burleanu. Mari suspiciuni și la Dinamo – Negoiță. Surse: actualul șef al FRF a avut sprijinul grupării Dâncu | Ce spune fostul internațional

Autor: Matei Udrea Publicat: 19 Apr. 2018, 16:33 Actualizat: 19 Apr. 2018, 19:03 Special

CSU Craiova și FC Voluntari, echipe controlate de PSD, au votat, la alegerile pentru șefia FRF, din 18 aprilie 2018, pentru Răzvan Burleanu.

Mari suspiciuni există, conform surselor ProSport, și în privința FC Dinamo, echipa fraților Negoiță – și ei fruntași PSD.

Împreună cu rezultatul votului (67% pentru Burleanu) și cu informația că unii votanți mărunți finanțați de primării au declarat pentru ProSport miercuri, în sală, că „n-am primit nicio indicație” (deși unul chiar a specificat că a întrebat primarul ce să facă), indiciul ridică semne de întrebare în privința implicării reale a PSD în alegeri.


Firea s-a pozat cu Lupescu într-o acțiune de imagine care i-a adus beneficii doar primarului Bucureștiului. Apoi, FC Voluntari a votat cu Burleanu

Dubiile în privința așa-zisei susțineri a Partidului de care s-ar fi bucurat Lupescu au apărut cu câteva ore înainte de votul propriu-zis. ProSport a aflat, pe rând, că CSU Craiova, FC Voluntari, FC Botoșani și CFR Cluj vor vota cu Burleanu. Apoi, au apărut semnele de întrebare în privința FC Dinamo. „Negoiță i-a dat adeziunea lui Burleanu. După ce a apărut Lupescu în peisaj, lui Negoiță i-a fost frică de reacția suporterilor și și-a retras adeziunea, acordându-i-o lui Lupescu. Președintele în exercițiu a reacționat foarte soft, și-a arătat înțelegerea pentru această răzgândire. Însă, la vot, Dinamo a mers tot cu Burleanu”, a explicat pentru ProSport o sursă apropiată de Dinamo și de Lupescu. „E simplu: uitați-vă unde își face chiolhanurile federale Burleanu în București, înainte și după alegeri! La ce hotel? La Rin Grand Hotel, proprietatea lui Negoiță. Și nu e vorba de facturi de 1.000-2.000 de euro, e vorba, la un loc, de sute de mii de euro”, a încheiat persoana respectivă.

Dinamo i-a dat toate asigurările lui Lupescu, înaintea votului, că îl va vota.

Ludovic Orban a sunat personal pentru Lupescu, dar nu l-a ascultat nimeni. Firea s-a pozat cu fostul internațional, iar Voluntari a votat cu Burleanu!

Nu peste tot au funcționat așa lucrurile. Surse care doresc să-și păstreze anonimatul au afirmat, pentru publicația noastră, că membrii afiliați din Constanța au votat cu Burleanu toți, mai puțin reprezentantul AS Performer. Asta, deși de la Consiliul Județean (PSD) li s-a spus să voteze cu Lupescu!

În același timp, ProSport are confirmarea categorică, din mai multe surse, a faptului că Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, a sunat personal la diverse Primării și Consilii Locale controlate de partidul său, pentru a cere să fie susținut Ionuț Lupescu.

Ce s-a întâmplat, cât au funcționat aceste așa-zise comenzi pe linie politică, s-a văzut la vot. Explicațiile sunt multiple. Una dintre ele, foarte puternică, este aceea că numeroși electori mărunți, până să reprezinte interesele cluburilor lor, își apără propriile interese. Care, „pe persoană fizică”, sunt convergente cu Burleanu și sistemul de recompense implementat de acesta.

O altă cauză a rezultatului de miercuri – tabăra susținătorilor lui Lupescu este încă și la această oră paralizată de ce s-a petrecut! – ar fi frica. „Urnele de vot au fost amplasate în așa fel încât să ofere o intimitate foarte scăzută. Burleanu s-a asigurat astfel că votanții nu pot face poze cu telefoanele mobile (n.r. – acest anunț a fost făcut, de altfel, explicit înaintea scrutinului, în sală, că e interzisă fotografierea buletinului de vot), ca să le trimită apoi primarilor dovada că au pus ștampila pe cine trebuie. În plus, foarte mulți s-au plâns că au fost așezați în așa fel încât se putea observa, de către membrii comisiei de validare aflați la doar un metru distanță, în ce parte a buletinului de vot pun ștampila. Într-un cuvânt, le-a fost frică”, a explicat unul dintre reprezentanții cluburilor, într-o discuție purtată joi cu ProSport.

În sfârșit, toate indiciile arată că, în realitate, PSD nu a acționat unitar și nici coordonat în cazul alegerilor de la FRF, așa cum s-a vehiculat în spațiul public. Sunt chiar unele suspiciuni – mai ales în tabăra lui Lupescu – că acesta a fost, de fapt, folosit de unii lideri PSD, care acum pot colabora liniștiți, mai departe, cu Burleanu, spunând că ei au vrut să iasă altcineva, dar asta e, nu s-a putut.
Cazul FC Voluntari este emblematic pentru situația de fapt. În timp ce Gabriela Firea s-a pozat cu Ionuț Lupescu, aducându-i acestuia grave prejudicii de imagine și eticheta de protejat politic, clubul finanțat de primarul PSD Florentin Pandele a votat miercuri cu Răzvan Burleanu! CSU Craiova, clubul moșit de Olguța Vasilescu, l-a susținut, de asemenea, pe Burleanu.

ProSport a căutat să afle și părerea lui Ionuț Lupescu despre această spinoasă problemă a susținerii politice. „Nu mai are rost să vorbesc acum. Eu am vorbit până pe 18 aprilie. Acum, să vorbească alții! Să-ți spun ceva: nu cred că am avut sprijin politic. Sau, cel puțin, eu nu m-am întâlnit cu oamenii din politică pentru a primi sprijin electoral. Nu le-am cerut asta și nici ei nu mi-au promis. Eu am discutat cu ei ca să le cer sprijinul pentru o legislație favorabilă sportului. Și cred că îi convinsesem. Așa cred eu, că reușisem asta. Dar acum nu mai are rost”, s-a mărginit să declare Lupescu pentru ProSport.

Dâncu și sistemul reprezentat de el sunt sursa siguranței afișate de Burleanu în așa-zisa „luptă” cu PSD


O remarcabilă manevră electorală a reușit să desprindă de pe Burleanu eticheta de personaj sprijinit politic de PSD și să i-o lipească pe frunte lui Lupescu. Realitatea e că Dâncu este pe statele de plată ale FRF, iar Dragnea a fost luat în multe deplasări ale naționalei. Rezultatul votului arată că toate celelalte discuții din ultimele zile au fost diversiuni. FOTO: Mediafax

Sursele ProSport afirmă clar că Vasile Dâncu l-a sprijinit din umbră, cu toată forța sistemului pe care-l reprezintă acest personaj, pe actualul președinte al FRF. Așa se explică și aparentul curaj al lui Burleanu de a înfrunta presupusa comandă pe linie politică de a fi ales Lupescu.
Este ridicol să crezi că un om (Liviu Dragnea) care a întors țara pe dos în doar un an și jumătate, dând jos două guverne ale propriului partid peste noapte, schimbând legislația penală și toți șefii instituțiilor de forță, n-ar fi capabil să-l înlăture pe președintele FRF, dacă și-ar propune cu adevărat asta.

Concluzia pe care ProSport o trage după toate datele de mai sus este că nu a existat nicio încordare a PSD de a-l înlocui pe Burleanu cu Lupescu. S-a acționat izolat, local, în funcție de diverse interese. Burleanu a avut sprijinul grupării Dâncu și al unor baroni locali. Lupescu a mizat pe sprijinul altor grupări din PSD (deși el a crezut că spatele său politic e mult mai puternic) și al PNL. Nimeni nu s-a dat însă peste cap pentru fostul internațional.
În acest context, mașinăria de beneficii și clientele unsă cu foarte mulți bani de Burleanu în ultimii 4 ani s-a dovedit a fi invincibilă.

Autor: Matei Udrea Publicat: 19 Apr. 2018, 16:33 Actualizat: 19 Apr. 2018, 19:03 Special
Pe aceeași temă
Bendeac a dezvăluit cum decurge o partidă de amor cu el! Mesaj surprinzător pentru Delia: “Matache, m-ai înnebunit! M-ai distrus sufletește”
Bendeac a dezvăluit cum decurge o partidă de amor cu el! Mesaj surprinzător pentru Delia: “Matache, m-ai înnebunit! ...
Când va fi prima zi fără decese provocate de COVID-19 în România. Calculele unor cercetători din Statele Unite
Când va fi prima zi fără decese provocate de COVID-19 în România. Calculele unor cercetători din Statele Unite
5 ţări din lume au declarat primul caz de COVID în aceeaşi zi cu România. Ţara noastră are de câteva ori mai multe decese decât fiecare dintre ele
5 ţări din lume au declarat primul caz de COVID în aceeaşi zi cu România. Ţara noastră are de câteva ori mai multe ...
„Fanii Realului deja il adora!” L-a scos din echipa pe Modric si este cotat deja la 60 de milioane de euro! Ce fotbalist poate scrie istorie la Real Madrid: „Este deja un nou Sergio Ramos!”
„Fanii Realului deja il adora!” L-a scos din echipa pe Modric si este cotat deja la 60 de milioane de euro! Ce fotbalist ...
Mirosul urât al materiilor fecale: ce probleme de sănătate poate ascunde
Mirosul urât al materiilor fecale: ce probleme de sănătate poate ascunde
Atingere suspectă și intimă între Andra și Mihai Petre. Credeau că sunt închise camerele, dar au fost prinși în
Atingere suspectă și intimă între Andra și Mihai Petre. Credeau că sunt închise camerele, dar au fost prinși în "fapt"
Topul divelor din România surprinse cu zonele intime la vedere! Imagini demne de filme pentru adulți
Topul divelor din România surprinse cu zonele intime la vedere! Imagini demne de filme pentru adulți
Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestată. „Am leşinat şi m-am trezit în închisoare“
Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestată. „Am leşinat şi m-am trezit în închisoare“
Toate planurile au fost date peste cap. Criza care vine din China
Toate planurile au fost date peste cap. Criza care vine din China
De ce MOR de coronavirus şi tineri SĂNĂTOŞI? Explicaţiile oamenilor de ştiinţă
De ce MOR de coronavirus şi tineri SĂNĂTOŞI? Explicaţiile oamenilor de ştiinţă
Cum să faci faţă singurătăţii în timpul Pandemiei de Coronavirus
Cum să faci faţă singurătăţii în timpul Pandemiei de Coronavirus
Veste teribilă pentru Cristiano Ronaldo.
Veste teribilă pentru Cristiano Ronaldo. "Nu mai face parte din planurile noastre!" Portughezul, într-o situaţie disperată
Numărul bolnavilor este mult mai mare. Scapă cine poate! Un fost premier spune ce se întâmplă în România
Numărul bolnavilor este mult mai mare. Scapă cine poate! Un fost premier spune ce se întâmplă în România
Surpriza pe care i-o pregătește PSD lui Orban după ce se ridică starea de urgență
Surpriza pe care i-o pregătește PSD lui Orban după ce se ridică starea de urgență
În plină pandemie, s-a luat decizia. Ce se întâmplă cu Paracetamolul
În plină pandemie, s-a luat decizia. Ce se întâmplă cu Paracetamolul
Și-a luat un BMW M5 nou-nouț, dar l-a făcut praf imediat ce a ieșit pe poarta dealerului. Cum s-a întâmplat totul
Și-a luat un BMW M5 nou-nouț, dar l-a făcut praf imediat ce a ieșit pe poarta dealerului. Cum s-a întâmplat totul
Care sunt diferențele între SSD și HDD
Care sunt diferențele între SSD și HDD
Un nou focar de coronavirus în România. Managerul şi directorul medical au demisionat
Un nou focar de coronavirus în România. Managerul şi directorul medical au demisionat
BREAKING NEWS: Când începe școala! Decizie de ultimă oră de la Ministerul Educației
BREAKING NEWS: Când începe școala! Decizie de ultimă oră de la Ministerul Educației
„AȚI FĂCUT UN COPIL SĂ PLÂNGĂ” | Tânăr amendat în timp ce își igieniza mașina de serviciu, deși avea adeverință
„AȚI FĂCUT UN COPIL SĂ PLÂNGĂ” | Tânăr amendat în timp ce își igieniza mașina de serviciu, deși avea adeverință
Despartire SOC in showbiz: si-au spus din nou ADIO, la 3 luni de cand se impacasera! Cei doi nu au rezistat prea mult impreuna
Despartire SOC in showbiz: si-au spus din nou ADIO, la 3 luni de cand se impacasera! Cei doi nu au rezistat prea mult impreuna
Doliu imens in lumea MODEI! A murit dupa ce a fost infectat cu CORONAVIRUS. O lume intreaga il plange acum. Ce s-a intamplat cu designerul in doar cateva zile
Doliu imens in lumea MODEI! A murit dupa ce a fost infectat cu CORONAVIRUS. O lume intreaga il plange acum. Ce s-a intamplat ...
VESTI BUNE! Alexandru Rafila: Avem tratamentul
VESTI BUNE! Alexandru Rafila: Avem tratamentul
FOTO. Loredana Chivu, fără jenă și în autoizolare! Imagini incendiare: și-a arătat bustul generos
FOTO. Loredana Chivu, fără jenă și în autoizolare! Imagini incendiare: și-a arătat bustul generos
FOTO. Imagini hot: Vica nu știe ce este frica! La 44 de ani arată așa și transmite un mesaj fără perdea împotriva coronavirus
FOTO. Imagini hot: Vica nu știe ce este frica! La 44 de ani arată așa și transmite un mesaj fără perdea împotriva ...
Dr. Virgil Musta: „Adevărata bătălie nu este în spitale, ci în societate, unde noi toţi avem un rol” | EXCLUSIV
Dr. Virgil Musta: „Adevărata bătălie nu este în spitale, ci în societate, unde noi toţi avem un rol” | EXCLUSIV
PROTECȚIA DATELOR. Polițiștii sunt obligați să șteargă URGENT aceste date
PROTECȚIA DATELOR. Polițiștii sunt obligați să șteargă URGENT aceste date