Cât l-a susținut Partidul, în realitate, pe Lupescu? CSU Craiova și FC Voluntari au votat cu Burleanu. Mari suspiciuni și la Dinamo – Negoiță. Surse: actualul șef al FRF a avut sprijinul grupării Dâncu | Ce spune fostul internațional

Autor: Matei Udrea Publicat: 19 Apr. 2018, 16:33 Actualizat: 19 Apr. 2018, 19:03 Special

CSU Craiova și FC Voluntari, echipe controlate de PSD, au votat, la alegerile pentru șefia FRF, din 18 aprilie 2018, pentru Răzvan Burleanu.

Mari suspiciuni există, conform surselor ProSport, și în privința FC Dinamo, echipa fraților Negoiță – și ei fruntași PSD.

Împreună cu rezultatul votului (67% pentru Burleanu) și cu informația că unii votanți mărunți finanțați de primării au declarat pentru ProSport miercuri, în sală, că „n-am primit nicio indicație” (deși unul chiar a specificat că a întrebat primarul ce să facă), indiciul ridică semne de întrebare în privința implicării reale a PSD în alegeri.


Firea s-a pozat cu Lupescu într-o acțiune de imagine care i-a adus beneficii doar primarului Bucureștiului. Apoi, FC Voluntari a votat cu Burleanu

Dubiile în privința așa-zisei susțineri a Partidului de care s-ar fi bucurat Lupescu au apărut cu câteva ore înainte de votul propriu-zis. ProSport a aflat, pe rând, că CSU Craiova, FC Voluntari, FC Botoșani și CFR Cluj vor vota cu Burleanu. Apoi, au apărut semnele de întrebare în privința FC Dinamo. „Negoiță i-a dat adeziunea lui Burleanu. După ce a apărut Lupescu în peisaj, lui Negoiță i-a fost frică de reacția suporterilor și și-a retras adeziunea, acordându-i-o lui Lupescu. Președintele în exercițiu a reacționat foarte soft, și-a arătat înțelegerea pentru această răzgândire. Însă, la vot, Dinamo a mers tot cu Burleanu”, a explicat pentru ProSport o sursă apropiată de Dinamo și de Lupescu. „E simplu: uitați-vă unde își face chiolhanurile federale Burleanu în București, înainte și după alegeri! La ce hotel? La Rin Grand Hotel, proprietatea lui Negoiță. Și nu e vorba de facturi de 1.000-2.000 de euro, e vorba, la un loc, de sute de mii de euro”, a încheiat persoana respectivă.

Dinamo i-a dat toate asigurările lui Lupescu, înaintea votului, că îl va vota.

Ludovic Orban a sunat personal pentru Lupescu, dar nu l-a ascultat nimeni. Firea s-a pozat cu fostul internațional, iar Voluntari a votat cu Burleanu!

Nu peste tot au funcționat așa lucrurile. Surse care doresc să-și păstreze anonimatul au afirmat, pentru publicația noastră, că membrii afiliați din Constanța au votat cu Burleanu toți, mai puțin reprezentantul AS Performer. Asta, deși de la Consiliul Județean (PSD) li s-a spus să voteze cu Lupescu!

În același timp, ProSport are confirmarea categorică, din mai multe surse, a faptului că Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, a sunat personal la diverse Primării și Consilii Locale controlate de partidul său, pentru a cere să fie susținut Ionuț Lupescu.

Ce s-a întâmplat, cât au funcționat aceste așa-zise comenzi pe linie politică, s-a văzut la vot. Explicațiile sunt multiple. Una dintre ele, foarte puternică, este aceea că numeroși electori mărunți, până să reprezinte interesele cluburilor lor, își apără propriile interese. Care, „pe persoană fizică”, sunt convergente cu Burleanu și sistemul de recompense implementat de acesta.

O altă cauză a rezultatului de miercuri – tabăra susținătorilor lui Lupescu este încă și la această oră paralizată de ce s-a petrecut! – ar fi frica. „Urnele de vot au fost amplasate în așa fel încât să ofere o intimitate foarte scăzută. Burleanu s-a asigurat astfel că votanții nu pot face poze cu telefoanele mobile (n.r. – acest anunț a fost făcut, de altfel, explicit înaintea scrutinului, în sală, că e interzisă fotografierea buletinului de vot), ca să le trimită apoi primarilor dovada că au pus ștampila pe cine trebuie. În plus, foarte mulți s-au plâns că au fost așezați în așa fel încât se putea observa, de către membrii comisiei de validare aflați la doar un metru distanță, în ce parte a buletinului de vot pun ștampila. Într-un cuvânt, le-a fost frică”, a explicat unul dintre reprezentanții cluburilor, într-o discuție purtată joi cu ProSport.

În sfârșit, toate indiciile arată că, în realitate, PSD nu a acționat unitar și nici coordonat în cazul alegerilor de la FRF, așa cum s-a vehiculat în spațiul public. Sunt chiar unele suspiciuni – mai ales în tabăra lui Lupescu – că acesta a fost, de fapt, folosit de unii lideri PSD, care acum pot colabora liniștiți, mai departe, cu Burleanu, spunând că ei au vrut să iasă altcineva, dar asta e, nu s-a putut.
Cazul FC Voluntari este emblematic pentru situația de fapt. În timp ce Gabriela Firea s-a pozat cu Ionuț Lupescu, aducându-i acestuia grave prejudicii de imagine și eticheta de protejat politic, clubul finanțat de primarul PSD Florentin Pandele a votat miercuri cu Răzvan Burleanu! CSU Craiova, clubul moșit de Olguța Vasilescu, l-a susținut, de asemenea, pe Burleanu.

ProSport a căutat să afle și părerea lui Ionuț Lupescu despre această spinoasă problemă a susținerii politice. „Nu mai are rost să vorbesc acum. Eu am vorbit până pe 18 aprilie. Acum, să vorbească alții! Să-ți spun ceva: nu cred că am avut sprijin politic. Sau, cel puțin, eu nu m-am întâlnit cu oamenii din politică pentru a primi sprijin electoral. Nu le-am cerut asta și nici ei nu mi-au promis. Eu am discutat cu ei ca să le cer sprijinul pentru o legislație favorabilă sportului. Și cred că îi convinsesem. Așa cred eu, că reușisem asta. Dar acum nu mai are rost”, s-a mărginit să declare Lupescu pentru ProSport.

Dâncu și sistemul reprezentat de el sunt sursa siguranței afișate de Burleanu în așa-zisa „luptă” cu PSD


O remarcabilă manevră electorală a reușit să desprindă de pe Burleanu eticheta de personaj sprijinit politic de PSD și să i-o lipească pe frunte lui Lupescu. Realitatea e că Dâncu este pe statele de plată ale FRF, iar Dragnea a fost luat în multe deplasări ale naționalei. Rezultatul votului arată că toate celelalte discuții din ultimele zile au fost diversiuni. FOTO: Mediafax

Sursele ProSport afirmă clar că Vasile Dâncu l-a sprijinit din umbră, cu toată forța sistemului pe care-l reprezintă acest personaj, pe actualul președinte al FRF. Așa se explică și aparentul curaj al lui Burleanu de a înfrunta presupusa comandă pe linie politică de a fi ales Lupescu.
Este ridicol să crezi că un om (Liviu Dragnea) care a întors țara pe dos în doar un an și jumătate, dând jos două guverne ale propriului partid peste noapte, schimbând legislația penală și toți șefii instituțiilor de forță, n-ar fi capabil să-l înlăture pe președintele FRF, dacă și-ar propune cu adevărat asta.

Concluzia pe care ProSport o trage după toate datele de mai sus este că nu a existat nicio încordare a PSD de a-l înlocui pe Burleanu cu Lupescu. S-a acționat izolat, local, în funcție de diverse interese. Burleanu a avut sprijinul grupării Dâncu și al unor baroni locali. Lupescu a mizat pe sprijinul altor grupări din PSD (deși el a crezut că spatele său politic e mult mai puternic) și al PNL. Nimeni nu s-a dat însă peste cap pentru fostul internațional.
În acest context, mașinăria de beneficii și clientele unsă cu foarte mulți bani de Burleanu în ultimii 4 ani s-a dovedit a fi invincibilă.

Autor: Matei Udrea Publicat: 19 Apr. 2018, 16:33 Actualizat: 19 Apr. 2018, 19:03 Special
Pe aceeași temă
Cea mai scumpă partidă de amor s-a plătit la Iași! Câți bani a luat o tânără, după ce a fost trimisă de iubitul ei să se culce cu un bogătaș
Cea mai scumpă partidă de amor s-a plătit la Iași! Câți bani a luat o tânără, după ce a fost trimisă de iubitul ...
Concurentă „iUmor“, abuzată de medicul stomatolog: „M-a drogat, m-a pipăit în zonele intime, mi-a pus mâna pe sâni“ VIDEO
Concurentă „iUmor“, abuzată de medicul stomatolog: „M-a drogat, m-a pipăit în zonele intime, mi-a pus mâna pe ...
Un cutremur puternic de 7,1 s-a produs în apropriere de Noua Zeelandă. Autorităţile au emis o alertă de tsunami
Un cutremur puternic de 7,1 s-a produs în apropriere de Noua Zeelandă. Autorităţile au emis o alertă de tsunami
Declaratiile lui Raducioiu au ajuns in toata Europa! Ce a scris presa din Spania dupa acuzatiile de blat la Romania – Spania de la EURO 96
Declaratiile lui Raducioiu au ajuns in toata Europa! Ce a scris presa din Spania dupa acuzatiile de blat la Romania – Spania ...
Exercițiile fizice nu ajută la slăbire, spune un expert. Care e singura cale pentru a slăbi
Exercițiile fizice nu ajută la slăbire, spune un expert. Care e singura cale pentru a slăbi
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat pe înregistrări a ÎNCREMENIT: Nici în cele mai negre vise ale lui nu si-ar fi închipuit așa ceva:
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat pe înregistrări a ÎNCREMENIT: Nici ...
Demisie în televiziune! O cunoscută prezentatoare a decis să plece de la Antena 1
Demisie în televiziune! O cunoscută prezentatoare a decis să plece de la Antena 1
LOTO 6/49 - joi 4 martie 2021. Avem numerele la tragerile loto
LOTO 6/49 - joi 4 martie 2021. Avem numerele la tragerile loto
'Erau acolo, ne vegheau!'  Ce s-a văzut pe cer cu trei ore înainte de cutremurul devastator din 4 martie 1977. Fenomen paranormal?
'Erau acolo, ne vegheau!' Ce s-a văzut pe cer cu trei ore înainte de cutremurul devastator din 4 martie 1977. Fenomen ...
Cum se întreţineau RELAŢII sexuale în urmă cu 4.000 de ani. Poziţiile care făceau ravagii
Cum se întreţineau RELAŢII sexuale în urmă cu 4.000 de ani. Poziţiile care făceau ravagii
Când i-a văzut pe polițiști, bărbatul a schimbat direcția. Agenții l-au prins și au avut o surpriză când au văzut cine e
Când i-a văzut pe polițiști, bărbatul a schimbat direcția. Agenții l-au prins și au avut o surpriză când au văzut cine e
DECLARAȚII EXCLUSIVE: Bianca s-a întors lângă Alex Bodi. Deja s-a mutat: 'Viața mea este perfectă'
DECLARAȚII EXCLUSIVE: Bianca s-a întors lângă Alex Bodi. Deja s-a mutat: 'Viața mea este perfectă'
Dana Budeanu, moment ULUITOR în direct! Ce s-a întâmplat cu fetițele vedetei, toată lumea a rămas șocată
Dana Budeanu, moment ULUITOR în direct! Ce s-a întâmplat cu fetițele vedetei, toată lumea a rămas șocată
Oraşul din România care lasă în urmă Cluj şi Bucureşti. Vin investiţii de miliarde de euro
Oraşul din România care lasă în urmă Cluj şi Bucureşti. Vin investiţii de miliarde de euro
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a mai îmbătrânit. Cum arată la 70 de ani
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a mai îmbătrânit. Cum arată la 70 de ani
8 TRUCURI ca să reduci CONSUMUL de combustibil. Numărul 5 este cel mai greu de pus în practică
8 TRUCURI ca să reduci CONSUMUL de combustibil. Numărul 5 este cel mai greu de pus în practică
FOTO: Surpriza de care au parte cei care trec pe autostrada de lângă o pădure. E pe deal și are 80 de metri
FOTO: Surpriza de care au parte cei care trec pe autostrada de lângă o pădure. E pe deal și are 80 de metri
Un tânăr din  Australia şi-a pierdut  viaţa după ce a fost înţepat de cel mai veninos animal marin. Este primul deces cauzat de această specie din 2006
Un tânăr din Australia şi-a pierdut viaţa după ce a fost înţepat de cel mai veninos animal marin. Este primul deces ...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Cum se apără dentistul acuzat de viol. După mărturia concurentei de la iUmor, alte patru femei i-au adus acuzaţii
Cum se apără dentistul acuzat de viol. După mărturia concurentei de la iUmor, alte patru femei i-au adus acuzaţii
Bucureştiul se schimbă la faţă: Cel mai mare proiect imobiliar, de 3 mld. euro, a primit undă verde
Bucureştiul se schimbă la faţă: Cel mai mare proiect imobiliar, de 3 mld. euro, a primit undă verde
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”. Nu te vei mai uita la fel după asta
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”. Nu te vei mai uita la fel după asta
Cum arăta Daniela Crudu fără operații! Nici ea nu se mai recunoaște
Cum arăta Daniela Crudu fără operații! Nici ea nu se mai recunoaște
Industria auto este în șoc: Normele Euro 7 înseamnă GAME OVER pentru motorul termic. De când se aplică
Industria auto este în șoc: Normele Euro 7 înseamnă GAME OVER pentru motorul termic. De când se aplică
FOTO. Nicoleta Luciu, senzuală ca pe vremea când poza în Playboy! Cum s-a fotografiat vedeta
FOTO. Nicoleta Luciu, senzuală ca pe vremea când poza în Playboy! Cum s-a fotografiat vedeta
FOTO. Anna Lesko, cu un decolteu până la buric! Și-a arătat din nou bustul generos
FOTO. Anna Lesko, cu un decolteu până la buric! Și-a arătat din nou bustul generos
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu micuțul?
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu micuțul?
×