Cât l-a susținut Partidul, în realitate, pe Lupescu? CSU Craiova și FC Voluntari au votat cu Burleanu. Mari suspiciuni și la Dinamo – Negoiță. Surse: actualul șef al FRF a avut sprijinul grupării Dâncu | Ce spune fostul internațional

Autor: Matei Udrea Publicat: 19 Apr. 2018, 16:33 Actualizat: 19 Apr. 2018, 19:03 Special

CSU Craiova și FC Voluntari, echipe controlate de PSD, au votat, la alegerile pentru șefia FRF, din 18 aprilie 2018, pentru Răzvan Burleanu.

Mari suspiciuni există, conform surselor ProSport, și în privința FC Dinamo, echipa fraților Negoiță – și ei fruntași PSD.

Împreună cu rezultatul votului (67% pentru Burleanu) și cu informația că unii votanți mărunți finanțați de primării au declarat pentru ProSport miercuri, în sală, că „n-am primit nicio indicație” (deși unul chiar a specificat că a întrebat primarul ce să facă), indiciul ridică semne de întrebare în privința implicării reale a PSD în alegeri.


Firea s-a pozat cu Lupescu într-o acțiune de imagine care i-a adus beneficii doar primarului Bucureștiului. Apoi, FC Voluntari a votat cu Burleanu

Dubiile în privința așa-zisei susțineri a Partidului de care s-ar fi bucurat Lupescu au apărut cu câteva ore înainte de votul propriu-zis. ProSport a aflat, pe rând, că CSU Craiova, FC Voluntari, FC Botoșani și CFR Cluj vor vota cu Burleanu. Apoi, au apărut semnele de întrebare în privința FC Dinamo. „Negoiță i-a dat adeziunea lui Burleanu. După ce a apărut Lupescu în peisaj, lui Negoiță i-a fost frică de reacția suporterilor și și-a retras adeziunea, acordându-i-o lui Lupescu. Președintele în exercițiu a reacționat foarte soft, și-a arătat înțelegerea pentru această răzgândire. Însă, la vot, Dinamo a mers tot cu Burleanu”, a explicat pentru ProSport o sursă apropiată de Dinamo și de Lupescu. „E simplu: uitați-vă unde își face chiolhanurile federale Burleanu în București, înainte și după alegeri! La ce hotel? La Rin Grand Hotel, proprietatea lui Negoiță. Și nu e vorba de facturi de 1.000-2.000 de euro, e vorba, la un loc, de sute de mii de euro”, a încheiat persoana respectivă.

Dinamo i-a dat toate asigurările lui Lupescu, înaintea votului, că îl va vota.

Ludovic Orban a sunat personal pentru Lupescu, dar nu l-a ascultat nimeni. Firea s-a pozat cu fostul internațional, iar Voluntari a votat cu Burleanu!

Nu peste tot au funcționat așa lucrurile. Surse care doresc să-și păstreze anonimatul au afirmat, pentru publicația noastră, că membrii afiliați din Constanța au votat cu Burleanu toți, mai puțin reprezentantul AS Performer. Asta, deși de la Consiliul Județean (PSD) li s-a spus să voteze cu Lupescu!

În același timp, ProSport are confirmarea categorică, din mai multe surse, a faptului că Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, a sunat personal la diverse Primării și Consilii Locale controlate de partidul său, pentru a cere să fie susținut Ionuț Lupescu.

Ce s-a întâmplat, cât au funcționat aceste așa-zise comenzi pe linie politică, s-a văzut la vot. Explicațiile sunt multiple. Una dintre ele, foarte puternică, este aceea că numeroși electori mărunți, până să reprezinte interesele cluburilor lor, își apără propriile interese. Care, „pe persoană fizică”, sunt convergente cu Burleanu și sistemul de recompense implementat de acesta.

O altă cauză a rezultatului de miercuri – tabăra susținătorilor lui Lupescu este încă și la această oră paralizată de ce s-a petrecut! – ar fi frica. „Urnele de vot au fost amplasate în așa fel încât să ofere o intimitate foarte scăzută. Burleanu s-a asigurat astfel că votanții nu pot face poze cu telefoanele mobile (n.r. – acest anunț a fost făcut, de altfel, explicit înaintea scrutinului, în sală, că e interzisă fotografierea buletinului de vot), ca să le trimită apoi primarilor dovada că au pus ștampila pe cine trebuie. În plus, foarte mulți s-au plâns că au fost așezați în așa fel încât se putea observa, de către membrii comisiei de validare aflați la doar un metru distanță, în ce parte a buletinului de vot pun ștampila. Într-un cuvânt, le-a fost frică”, a explicat unul dintre reprezentanții cluburilor, într-o discuție purtată joi cu ProSport.

În sfârșit, toate indiciile arată că, în realitate, PSD nu a acționat unitar și nici coordonat în cazul alegerilor de la FRF, așa cum s-a vehiculat în spațiul public. Sunt chiar unele suspiciuni – mai ales în tabăra lui Lupescu – că acesta a fost, de fapt, folosit de unii lideri PSD, care acum pot colabora liniștiți, mai departe, cu Burleanu, spunând că ei au vrut să iasă altcineva, dar asta e, nu s-a putut.
Cazul FC Voluntari este emblematic pentru situația de fapt. În timp ce Gabriela Firea s-a pozat cu Ionuț Lupescu, aducându-i acestuia grave prejudicii de imagine și eticheta de protejat politic, clubul finanțat de primarul PSD Florentin Pandele a votat miercuri cu Răzvan Burleanu! CSU Craiova, clubul moșit de Olguța Vasilescu, l-a susținut, de asemenea, pe Burleanu.

ProSport a căutat să afle și părerea lui Ionuț Lupescu despre această spinoasă problemă a susținerii politice. „Nu mai are rost să vorbesc acum. Eu am vorbit până pe 18 aprilie. Acum, să vorbească alții! Să-ți spun ceva: nu cred că am avut sprijin politic. Sau, cel puțin, eu nu m-am întâlnit cu oamenii din politică pentru a primi sprijin electoral. Nu le-am cerut asta și nici ei nu mi-au promis. Eu am discutat cu ei ca să le cer sprijinul pentru o legislație favorabilă sportului. Și cred că îi convinsesem. Așa cred eu, că reușisem asta. Dar acum nu mai are rost”, s-a mărginit să declare Lupescu pentru ProSport.

Dâncu și sistemul reprezentat de el sunt sursa siguranței afișate de Burleanu în așa-zisa „luptă” cu PSD


O remarcabilă manevră electorală a reușit să desprindă de pe Burleanu eticheta de personaj sprijinit politic de PSD și să i-o lipească pe frunte lui Lupescu. Realitatea e că Dâncu este pe statele de plată ale FRF, iar Dragnea a fost luat în multe deplasări ale naționalei. Rezultatul votului arată că toate celelalte discuții din ultimele zile au fost diversiuni. FOTO: Mediafax

Sursele ProSport afirmă clar că Vasile Dâncu l-a sprijinit din umbră, cu toată forța sistemului pe care-l reprezintă acest personaj, pe actualul președinte al FRF. Așa se explică și aparentul curaj al lui Burleanu de a înfrunta presupusa comandă pe linie politică de a fi ales Lupescu.
Este ridicol să crezi că un om (Liviu Dragnea) care a întors țara pe dos în doar un an și jumătate, dând jos două guverne ale propriului partid peste noapte, schimbând legislația penală și toți șefii instituțiilor de forță, n-ar fi capabil să-l înlăture pe președintele FRF, dacă și-ar propune cu adevărat asta.

Concluzia pe care ProSport o trage după toate datele de mai sus este că nu a existat nicio încordare a PSD de a-l înlocui pe Burleanu cu Lupescu. S-a acționat izolat, local, în funcție de diverse interese. Burleanu a avut sprijinul grupării Dâncu și al unor baroni locali. Lupescu a mizat pe sprijinul altor grupări din PSD (deși el a crezut că spatele său politic e mult mai puternic) și al PNL. Nimeni nu s-a dat însă peste cap pentru fostul internațional.
În acest context, mașinăria de beneficii și clientele unsă cu foarte mulți bani de Burleanu în ultimii 4 ani s-a dovedit a fi invincibilă.

Autor: Matei Udrea Publicat: 19 Apr. 2018, 16:33 Actualizat: 19 Apr. 2018, 19:03 Special
Pe aceeași temă
Adevărul despre emisiunea lui Cătălin Măruță! O angajată Pro TV a rupt tăcerea
Adevărul despre emisiunea lui Cătălin Măruță! O angajată Pro TV a rupt tăcerea
Gardianul ajuns printre cei mai bogaţi angajaţi din penitenciarele României. Cum a făcut avere în stil mafiot din şpăgi şi cămătărie în închisoare
Gardianul ajuns printre cei mai bogaţi angajaţi din penitenciarele României. Cum a făcut avere în stil mafiot din şpăgi ...
OFICIAL! Se inchide o televiziune din Romania! Vestea a cazut ca o BOMBA! Era urmarita de toata tara
OFICIAL! Se inchide o televiziune din Romania! Vestea a cazut ca o BOMBA! Era urmarita de toata tara
Experţii avertizează că motoarele maşinilor electrice ar putea provoca daune mediului înconjurător
Experţii avertizează că motoarele maşinilor electrice ar putea provoca daune mediului înconjurător
„Nu am regrete! In meseria asta nu are rost sa te intorci!” Becali l-a vrut la FCSB in vara, dar a refuzat: acum e somer de lux
„Nu am regrete! In meseria asta nu are rost sa te intorci!” Becali l-a vrut la FCSB in vara, dar a refuzat: acum e somer ...
Mia Khalifa, actrita de filme pentru adulti, a incins internetul! Fotografia care a pus barbatii pe jar
Mia Khalifa, actrita de filme pentru adulti, a incins internetul! Fotografia care a pus barbatii pe jar
Un şofer amendat pentru că vorbea la telefon a dat O REPLICĂ GENIALĂ
Un şofer amendat pentru că vorbea la telefon a dat O REPLICĂ GENIALĂ
Nemaiîntâlnit în NATO: Administraţia Trump îl ameninţă pe Erdogan cu o intervenţie militară
Nemaiîntâlnit în NATO: Administraţia Trump îl ameninţă pe Erdogan cu o intervenţie militară
ALERTĂ alimentară la KFC. Ce au putut găsi inspectorii ANPC
ALERTĂ alimentară la KFC. Ce au putut găsi inspectorii ANPC
O tânără beată şi „dornică” i-a făcut ceva ULUITOR poliţistului care a reţinut-o: „Ah, dah... îţi place?”. Omul legii a rămas perplex - VIDEO
O tânără beată şi „dornică” i-a făcut ceva ULUITOR poliţistului care a reţinut-o: „Ah, dah... îţi place?”. ...
Îl mai ţii minte? Ce face acum Krum Bibişkov, atacantul pe care Gigi Becali l-a dat afară după 120 de minute
Îl mai ţii minte? Ce face acum Krum Bibişkov, atacantul pe care Gigi Becali l-a dat afară după 120 de minute
Băsescu distruge Comisia Europeană! Dezvăluiri șoc din interior
Băsescu distruge Comisia Europeană! Dezvăluiri șoc din interior
Cel mai ascuns secret a lui Neti Sandu, DEZVĂLUIT. Ce face înainte să prezinte horoscopul. ȘOC TOTAL
Cel mai ascuns secret a lui Neti Sandu, DEZVĂLUIT. Ce face înainte să prezinte horoscopul. ȘOC TOTAL
Alerta ALIMENTARA la KFC! BREAKING! Au intervenit de la minister. S-au descoperit BACTERII
Alerta ALIMENTARA la KFC! BREAKING! Au intervenit de la minister. S-au descoperit BACTERII
SCANDALUL înregistrărilor cu prezidenţiabili. Ramona Bruynseels, după convorbirile făcute publice în care îl critică pe Dan Voiculescu: Voi discuta cu avocaţii
SCANDALUL înregistrărilor cu prezidenţiabili. Ramona Bruynseels, după convorbirile făcute publice în care îl critică ...
Fiica lui Gigi Becali a fost părăsită pentru o vedetă! Și-au oficializat relația pe Facebook
Fiica lui Gigi Becali a fost părăsită pentru o vedetă! Și-au oficializat relația pe Facebook
Mărturisirile Andreei Berecleanu despre soțul ei. Cum este, de fapt, mariajul ei
Mărturisirile Andreei Berecleanu despre soțul ei. Cum este, de fapt, mariajul ei
Câte operaţii estetice are Andreea Bănică? Artista a recunoscut TOT. A suferit o intervenție chirurgicală încă de la 16 ani
Câte operaţii estetice are Andreea Bănică? Artista a recunoscut TOT. A suferit o intervenție chirurgicală încă de ...
Inca un cuplu celebru si-a spus ADIO! Ce pacat: dupa 1 an de relatie, cei doi mari actori s-au despartit
Inca un cuplu celebru si-a spus ADIO! Ce pacat: dupa 1 an de relatie, cei doi mari actori s-au despartit
Cât de ecologice sunt de fapt maşinile electrice? Latura ascunsă a electromobilităţii
Cât de ecologice sunt de fapt maşinile electrice? Latura ascunsă a electromobilităţii
Anna Lesko s-a despărțit de iubit și acum pozează fără rușine! Imagini cu ea GOALĂ au ajuns pe internet ! FOTO
Anna Lesko s-a despărțit de iubit și acum pozează fără rușine! Imagini cu ea GOALĂ au ajuns pe internet ! FOTO
FOTO! Loredana Groza, cea mai indecentă apariţie la 49 de ani! IMAGINILE FĂRĂ RUŞINE au ajuns pe internet şi fanii au reacţionat vehement
FOTO! Loredana Groza, cea mai indecentă apariţie la 49 de ani! IMAGINILE FĂRĂ RUŞINE au ajuns pe internet şi fanii ...
Secretul dintre Gigi Becali și soția sa a fost dezvăluit. Care este legătura dintre cei doi
Secretul dintre Gigi Becali și soția sa a fost dezvăluit. Care este legătura dintre cei doi
Primele semne de cancer ar putea fi descoperite și astfel boala depistată și tratată din timp
Primele semne de cancer ar putea fi descoperite și astfel boala depistată și tratată din timp