Casele de pariuri au scăzut dramatic cota la victoria gazdelor înainte de ASA – Dinamo. Ce s-a întâmplat în timpul jocului și reacția mureșenilor. Surse: Negoiță a vrut să anunțe că iese de la Dinamo, dar s-a răzgândit

Redactor:
Matei Udrea
Casele de pariuri au scăzut dramatic cota la victoria gazdelor înainte de ASA - Dinamo. Ce s-a întâmplat în timpul jocului și reacția mureșenilor. Surse: Negoiță a vrut să anunțe că iese de la Dinamo, dar s-a răzgândit
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cotele oferite de casele de pariuri din întreaga lume pe victoria echipei ASA în meciul disputat luni cu Dinamo, scor 2-1 (0-0) în etapa 7 din Liga 1, au înregistrat o evoluție absolut neobișnuită, în unele cazuri scăzând chiar la jumătate față de momentul inițial.

Tendința s-a înregistrat peste tot în lume, indiferent că a fost vorba de case de pariuri care au filiale în România, activează la nivel mondial sau sunt prezente doar regional, în Asia, de exemplu.

Pe plan intern, cea mai abruptă scădere s-a constatat la Fortuna, care a început prin a oferi cota 9,5 pentru victoria gazdelor și a sfârșit luni, la ora meciului, cu exact jumătate din oferta inițială: 4,75. Nu departe au fost alți operatori importanți pe piața românească. Unibet a deschis oferta pe 1 septembrie, cu cota 8. În dimineața meciului cota coborâse deja la 5,2, iar până după-amiază ajunsese la 4.75. NetBet a deschis, pe 2 septembrie, cu cota 8. În dimineața meciului se ajunsese la 5.65, iar la startul jocului era cota 5.

La nivel mondial, lucrurile au stat cam la fel. Pinnacle, casă de pariuri cu mare forță și în Asia, a introdus ASA – Dinamo în ofertă pe 7 septembrie, cu cota 8.45. Pe 11 septembrie, cota coborâse deja cu aproape 2,5 puncte, până la 6. În dimineața jocului se ajunsese la 5.74, iar la ora partidei coborâse cu încă un punct și mai bine, până la 4.71. Alți giganți, scoși de pe piața din România în urmă cu un an, precum Bet365 și Bwin, au avut aceeași oscilație a cotelor.


Casele de pariuri au scăzut abrupt cota pe victoria echipei ASA în partida cu Dinamo. În numeroase cazuri, cota a scăzut cu un punct sau mai mult chiar în ziua partidei

Motivele pentru care poate să scadă abrupt cota unui meci

Surse din interiorul sistemului de betting au explicat, pentru ProSport, că motivele pentru care pot să scadă cotele semnificativ sunt multiple. „Casele de pariuri au un sistem de avertizare la care sunt conectate. În general, când una dintre case scade cota, celelalte urmează trendul. În cele mai multe din cazuri, cota scade pentru că se pariază masiv pe rezultatul respective. Dar mai sunt și alți factori care pot produce un astfel de fenomen. Dacă se află, de exemplu, că s-a accidentat o vedetă sau că antrenorul va introduce pe teren rezervele, cotele se modifică imediat. Mai sunt și situațiile în care una sau mai multe case de pariuri află diverse informații confidențiale”, a explicat un expert în pariuri.

În cazul partidei ASA – Dinamo nu se poate vorbi nici despre vreo accidentare importantă, nici despre schimbări de antrenori sau alte evenimente notabile. Un eveniment important poate fi victoria obținută de ASA pe 7 septembrie, în „sferturile” Cupei Ligii, cu CFR. Numai că, după cum puteți observa în graficul alăturat, la Pinnacle cotele au scăzut înainte de startul partidei CFR – ASA. Ba, mai mult, la bet365, spre exemplu, cota la victoria gazdelor în partida ASA – Dinamo a crescut, între 7 și 8 septembrie, de la 6,5 la 7. Nici celelalte case de pariuri nu fac excepție, în cel mai bun caz înregistrându-se, în acea perioadă, scăderi minuscule de cotă la victora mureșenilor. Acesta este un semn clar că victoria obținută de ASA la Cluj n-a influențat absolut deloc bookmakerii. Ceea ce înseamnă că această puternică scădere a cotelor, până la ora meciului de luni seara, a fost determinată de alte motive. În unele cazuri, după cum puteți vedea mai sus, chiar în ziua partidei s-au consemnat scăderi de un punct sau chiar mai mult pe cota la victoria gazdelor.


La casa de pariuri Pinnacle, cota pentru victoria gazdelor în meciul ASA – Dinamo a scăzut de la 8,45 la 4,71. După cum se poate observa, prima scădere abruptă s-a produs pe 7 septembrie, dar înainte ca ASA să joace cu CFR Cluj, în Cupa Ligii. Sursa: www.oddsarchive.com/

Partida ASA – Dinamo a avut multe faze controversate


Gnohere a fost faultat clar în careu în minutul 51, dar nu s-a acordat penalty. FOTO: contul de Facebook al echipei ASA / Pixel ProSport

Pe parcursul partidei au fost multe evenimente fierbinți. Arbitrajul brigăzii conduse de George Găman a fost acuzat vehement de dinamoviști. „Centralul” le-a refuzat acestora un penalty clar în minutul 51, la faultul lui Matei asupra lui Gnohere, și le-a anulat un gol în ultimele minute de joc, pe motiv că portarul mureșenilor a fost incomodat de un dinamovist aflat în ofsaid. Gnohere a ratat un penalty la scorul de 0-0, în minutul 31. La faza care a generat lovitura de pedeapsă, veteranul gazdelor, Gabi Mureșan, a comis un fault dublu în propriul careu, la interval de câteva secunde. Golul egalizator marcat de gazde (după ce Dinamo deschisese scorul prin Rotariu), prin Zicu, a fost posibil cu contribuția decisivă a portarului Brănescu. Cea de-a doua reușită a lui Zicu, venită în minutul 87, a fost înlesnită de poziționarea fundașilor dinamoviști la acea fază. Atacantul gazdelor, al cărui „paznic” plecase la 5-6 metri de el, a primit mingea în fața porții, dar nu era poziționat bine și a fost nevoie să preia și să facă o piruetă și să fenteze portarul. Totul s-a petrecut în careul mic, dar niciun fundaș dinamovist nu a intervenit. Jucătorul dinamovist plecat de lângă Zicu atunci când acesta a intrat în careu a fost spaniolul Romera Navarro.

Stanciu nu se pricepe, pe Alexa nu-l interesează, Negoiță cere schimbarea lui Vassaras


Daniel Stanciu s-a bucurat atât de tare pentru victorie încât și-a scăpat telefonul. FOTO: Contul de Facebook al echipei ASA / Pixel ProSport

Daniel Stanciu, director la ASA Târgu Mureș, a explicat marți dimineață, în emisiunea ProSport Live, că nu se pricepe la pariuri și, deci nu are o explicație pentru scăderea cotelor pe victoria gazdelor. „Nu m-a pasionat niciodată problema asta cu pariurile și nici nu le înțeleg. Înseamnă că vor câștiga cei care au cotă mai mare? Nu am nicio idee, dar dacă aș vrea vreodată să pariez, așa, ipotetic, normal că aș lua un singur meci și aș miza pe cota cea mai mare, aș risca, pentru că bănuiesc că așa câștigi cei mai mulți bani”, a reacționat Daniel Stanciu atunci când a fost întrebat ce părere are despre faptul că au scăzut la jumătate cotele pe victoria gazdelor la ASA – Dinamo.

ASA Târgu Mureș a participat pe 2 mai 2016 la singurul meci din Liga 1 inclus de Federbet, o agenție de monitorizare a pariurilor, într-un raport prezentat în Parlamentul European. Conform raportului, mișcarea cotelor la partida Viitorul – ASA Târgu Mureș 6-1 indică o posibilitate serioasă ca meciul să fi fost trucat pentru pariuri. Povestea jocului din ziua de Paște poate fi citită aici.

Mai deranjat de discuție a fost Dan Alexa. Chestionat pe aceeași temă în emisiunea ProSport Live, antrenorul de 36 de ani al mureșenilor a reacționat: „Eu astea nu le discut. Știi foarte bine, nu mă interesează. Din punctul meu de vedere, aceste discuții sunt niște tâmpenii. Nici nu cunosc și nici nu mă interesează. Nu pot să-ți răspund pentru că nu-mi bat capul cu asta”.


Pe Negoiță l-a bătut gând de ducă luni, dar s-a răzgândit până marți, iar acum cere demisia șefului arbitrilor, spun sursele ProSport

Și mai interesante sunt însă evenimentele de la Dinamo. Surse din interiorul clubului afirmă că Ionuț Negoiță, patronul „roș-albilor”, intenționa luni, la prânz, să organizeze a doua zi o conferință de presă în care să anunțe că renunță la echipă și iese din fotbal.


După evenimentele de luni seară, Negoiță a renunțat – pentru moment – la idée. În schimb, marți dimineață, clubul Dinamo a cerut destituirea șefului arbitrilor, Kyros Vassaras, și suspendarea „centralului” George Găman, care a oficial la partida cu ASA.

 

Matei Udrea / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele