Când totul părea că va prinde contur, România a primit o lovitură în plin! Planul Vioricăi Dăncilă, stricat de Gianni Infantino

18 dec 2018 27226 afişări Special
Când totul părea că va prinde contur, România a primit o lovitură în plin! Planul Vioricăi Dăncilă, stricat de Gianni Infantino ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

România ar putea candida la organizarea Campionatului Mondial din 2030, la comun cu Bulgaria, Grecia şi Serbia. Informaţia a fost confirmată de premierul elen, Alexis Tsipras, care a spus că se discută acest proiect, însă FIFA are alte planuri.  

La începutul lunii noiembrie, prim-ministrul Greciei a dezvăluit planul pentru 2030: "Vom discuta posibilitatea ca cele 4 ţări să găzduiască împreună un eveniment sportiv major", a spus Tsipras, în cadrul reuniunii la nivel înalt Bulgaria-România-Grecia-Serbia-Israel. Omologul său bulgar, Boyko Borisov, a spus că este vorba despre Mondialul din 2030, la întâlnire fiind prezent şi prim-ministrul României, Viorica Dăncilă.

Totuşi, visul celor patru ţări ar putea fi spulberat de preşedintele FIFA, Gianni Infantino, care doreşte să acorde turneul final din 2030 Spaniei, Portugaliei şi Marocului, conform publicaţiei AS.

Primul pas a fost făcut deja de Infantino, care a planificat ca primul Comitet Executiv al FIFA, în 2019, să aibă loc în Marrakech, Maroc, între 15-19 ianuarie. Conform jurnaliştilor spanioli, intenţia preşedintelui FIFA e evidentă, iar, în plus, se va discuta şi mărirea numărului de echipe prezente la turneul din 2030, de la 32, la 48. De asemenea, preşedintele FIFA e de părere că organizarea comună între Europa si Africa ar reprezenta un exemplu care i-ar aduce forului pe care-l conduce premiul Nobel pentru pace. 

Pentru turneul final din 2030 s-au înscris deja ţările Uruguay, Argentina şi Paraguay, care vor candida de asemenea la comun. În cursă ar mai putea intra, tot la comun, Spania - Maroc – Portugalia, Coreea de Sud - Coreea de Nord - Japonia - China şi Anglia - Scoţia - Ţara Galilor - Irlanda de Nord - Irlanda.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.