Becali a fost arestat preventiv pentru 29 de zile!** „Recursul se judecă luni, Gigi rămâne în arest!”

Becali a fost arestat preventiv pentru 29 de zile!**
  • Publicat:
  • Actualizat:




UPDATE Unul din avocații lui Gigi Becali, Cătălin Dancu, a dezvăluit că recursul va fi judecat abia luni și că patronul Stelei va rămâne în arest până în acel moment.


"Nu se judecă azi recursul. Se va judeca luni, la Tribunal, până luni rămâne în arestul de la Direcția de Cercetări Penale", a declarat Cătălin Dancu pentru Sport Total FM.

Informația a fost confirmată la Sport.ro de Gheorghiță Mateuț, de asemenea avocat al patronului din Ghencea.

Rămâi pe www.prosport.ro pentru detalii

VIDEO/ Vezi aici primele imagini cu sechestrarea presupușilor hoți ai mașinii lui Becali




Acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, Gigi Becali a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, astăzi, de către magistrații Judecătoriei Sectorului 1, decizia fiind deja atacată de avocații acestuia la Tribunalul București.

Totodată, au primit mandate alte trei persoane acuzate de săvârșirea aceleași infracțiuni. Acestea sunt Cătălin Otto Zmărăndescu și Ștefan Dediu, Nicolae Dumitrașcu, Dumitru Beciu. Marius Geavela, a cincea persoană acuzată, nu a primit mandat, dar are interdicție de a părăsi localitatea.

Ștefan Dediu este acuzat, totodată, și de săvârșirea infracțiunii de uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept. Uzul de armă letală, fără drept, se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani.


 

"M-am lămurit și cu dumneavoastră, doamna președinte", a spus Gigi Becali din boxa arestaților, după ce decizia instanței a fost anunțată.

sursa: realitatea.net

Victor Becali vorbește despre situația în care se află vărul său și precizează ca acesta este convins că va avea câștig de cauză în cele din urmă.

"Am vorbit cu Gigi, era încrezător, știe că e nevinovat. Am vorbit și cu avocații săi. A venit foarte multă lume să-l susțină, printre care s-a numărat și Olăroiu. Se știe prietenia dintre ei. Au fost cam peste 1.000 de oameni care și-au arătat sprijinul față de Gigi. La dosar există o stenogramă între doi frați care vorbesc la telefon cum să-și scoată certificat medical, cum să-l șantajeze, să-i ceară bani, pentru că se știe că Gigi are bani. Numai bine nu se poate simți familia lui, dar ce este de făcut? Fetele merg la școală, ce să facă? Viața merge înainte. Este foarte posbil ca gura mare a lui Gigi să-l fi adus în situația asta", a spus impresarul la gsptv.

URMĂ‚REȘTE AICI FILMUL EVENIMENTELOR DE JOI

Victor Becali: "Am vorbit cu Gigi, e încrezător!"

Becali, trezit din somn de trupele S.P.I.R.! Locuința din Pipera, percheziționată de polițiști!

Becali: "Erau 30 de mascați afară! Mama era să leșine!

Zmărăndescu și alte 5 persoane, la audieri!

După casa din Pipera, și sediul PNG a fost percheziționat! Becali a plecat la Poliție pentru audieri!

Becali, la plecarea spre Poliție: "N-am nicio emoție!"

"Fetele lui Gigi sunt traumatizate! Soția sa este disperată!"

Becali a fost pus sub urmărire penală pentru lipsire de libertate!

Parchetul a solicitat un mandat de arestare prevenitivă pe numele lui Gigi Becali!

"E adevărat, Becali va fi reținut!"

"Ancheta în cazul lui Becali a început de la un incident cu focuri de armă în stradă!"

Declarațiile celor care i-au furat mașina lui Becali au fost ridicate de anchetatori!

Gigi își strigă disperarea: "Este un abuz! Nu vor să-mi dea drumul!"

 Avocatul lui Gigi Becali: ”Este o făcătură juridică”

‘I-a supărat pe mulți, de la number 1 în jos! Poate sta închis 29 de ani’

 

Avocatul lui Becali susține că în dosar apar două declarații d-ale victimelor. Aceștia susțin că au fost sechestrați de oamenii lui Gigi Becali.

Unul dintre ei spune că ar fi fost impușcat cu gloanțe de cauciuc.

ora 1:00

Sedința a început la ora 1:00, deoarece avocații lui Becali au cerut răgaz pentru a studia în detaliu dosarul. Aceasta se desfășoară cu ușile închise.

ora 1:30

În jurul orei 1:30 a mai apărut un grup de susținători de-ai lui Becali. Sunt aproximativ 500 de persoane la Judecătoria sectorului 1.

Fanii patronului Stelei au afișat un banner imens pe care este inscripționat mesajul "FREE GIGI!"

Ei scandează "Libertate" și "Îl vrem pe Gigi acasă"







ora 3:00

Mai puțin de o sută de susținători ai lui Becali au rămas la Judecătoria sectorului 1. Văzand că verdictul se amână, cei mai mulți au preferat să se indrepte spre casă.

Nimeni nu știe cât se va mai prelungi ședința. Un lucru este cert, mandatul de arestare pe numele patronului din Ghencea va expira la ora 13:00.

ora 4:00

Aproape toți cei prezenți în fața Judecătoriei sectorului 1 pentru a-și manifesta atașamentul față de latifundiar au plecat. În urma lor a rămas un munte de gunoaie…

 




În jurul orei 4:30, Gheorghe Mateuț, unul dintre avocații lui Gigi Becali, venit special în această seară de la Cluj pentru a-și apăra clientul, a anunțat că instanța de judecată a rămas în pronunțare.





Urmează ca în urmatoarele ore să se stabilească dacă mandatul de arestare se prelungește pentru 29 de zile sau dacă Gigi Becali va fi liber, 











începând















cu ora 13:00.






























Apărătorul latifundiarului spune că semnalele sunt pozitive și explică de ce finanțatorul Stelei ar trebui să fie eliberat: toate declarațiile conduc spre o singură pistă – nu există probe solide, care să justifice un altfel de verdict.

"Există înregistrări telefonice, care au fost transcrise. Acestea îi aparțin atât domnului Becali, cât și celor vătămați. Sunt credibile și atestă faptul că aceștia au urmărit să obțină sume de bani de la domnul Becali. Din punctul meu de vedere este vorba de o formă clasică de șantaj, și-au făcut certificate medicale false, care să ateste că au fost vătămați de oamenii lui Becali, lucru care nu se verifică. I-au cerut lui Becali 50.000 de EURO.

 Convorbirea domnului Becali nu doar că nu-l incriminează, dar atestă neimplicare sa în acest caz. Rămâne să se dea un verdict, dar din punctul meu de vedere ar trebui să se respingă orice acuzație pe motive de vicii de procedură.

 Nu există niciun fel de plângere din partea părților vătămate. Există doar declarații și acele convorbiri din care reiese clar că aceștia au încercat să-l șantajeze pe domnul Becali. Indiferent de verdict, până la ora 13 Gigi Becali va rămâne în arest. Instanța de judecată a rămas în pronunțare", a spus Mateuț la ieșirea din sala de judecată.

 După 10 ore de arest la Poliția Capitalei, Becali a fost dus la Judecătoria sectorului 1

Finanțatorul clubului Steaua, Gigi Becali, a fost adus, joi, la ora 21.08 , la sediul Judecătoriei sectorului 1 București, unde va fi audiat de către un magistrat, care va decide dacă-l arestează sau nu, pentru implicare în sechestrarea unor persoane care i-ar fi furat autoturismul.

Cu puțin timp înainte de a fi aduși cei șase acuzați la instanță, avocatul lui Gigi Becali, Gheorghe Mateuț, a ajuns la sediul Judecătoriei sectorului 1 direct de la Aeroportul Băneasa, el venind de la Cluj special pentru a-l apăra pe finanțatorul clubului Steaua.

Avocatul Gheorghe Mateuț a declarat jurnaliștilor că el este avocatul ales și Gigi Becali nu a fost citat până joi, astfel că nu se impunea aducerea sa cu mandat la Poliție, pentru a fi audiat.

Surse judiciare afirmă însă că Becali a fost citat de două ori, dar el nu s-a prezentat la audieri la Parchetul Capitalei, în dosarul privind sechestrarea de persoane.

Sediul Judecătoriei sectorului 1 București este extrem de aglomerat, foarte mulți susținători ai lui Becali, apropiați ai acestuia, dar și jurnaliști sunt veniți la dezbaterea privind arestarea acestuia.

Parchetul Tribunalului București propune instanței arestarea a șase acuzați în dosarul privind sechestrarea persoanelor ce ar fi fost implicate în furtul autoturismului finanțatorului Stelei, printre inculpați figurând Gigi Becali și fosta sa gardă sa de corp, Cătălin Zmărăndescu.

Șase persoane, printre care sportivul Cătălin Zmărăndescu, fostul bodyguard al lui Gigi Becali, au fost aduse pentru audieri, joi dimineață, la Poliția Capitalei, unde și Gigi Becali a ajuns în jurul orei 11.00, pentru a fi chestionate în legătură cu sechestrarea a trei persoane.

Cele șase persoane au fost reținute în baza unei ordonanțe, pentru 24 de ore, a comunicat Poliția Capitalei.

Instanța Judecătoriei sectorului 1 este cea care decide asupra stării de arest a celor șase.

Poliția Capitalei informa, joi dimineața, că cele trei persoane au fost sechestrate după ce mașina lui Gigi Becali a fost furată, ele fiind "ridicate" de pe stradă, în urma unei acțiuni în forță, și băgate în portbagajul unui autoturism.

"La data de 26/27 ianuarie, în jurul orei 00.35, dispeceratul Poliției Capitalei a fost sesizat prin Sistemul National Apel Unic de Urgență 112 cu privire faptul ca la intersecția străzilor Dr. Felix-Nicolae Titulescu, mai mulți indvizi au blocat un autoturism aflat în trafic, i-au agresat pe cei trei ocupanți și folosind forța i-au introdus în portbagajul unui autoturism de teren. Totodată, s-a sesizat ca agresorii au folosit arme de foc", precizează Poliția.

În urma cercetărilor, s-a stabilit ca ocupanții autoturismului au fost conduși într-un imobil din Pipera, "unde au fost reținuți împotriva voinței lor timp de aproximativ trei ore, pe motiv că au sustras autoturismul lui Becali".

"În cauză a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, precum și uz de armă fără drept, față de șapte persoane", spune sursa citată.

În baza autorizațiilor emise de către instanța de judecată, joi au fost efectuate opt percheziții în București și județul Ilfov, fiind conduse la sediul Poliției Capitalei pentru audieri șapte persoane, ca urmare a mandatelor de aducere întocmite de procurorii Parchetului Tribunalului București, mai precizează Poliția.

Una dintre perchezițiile desfășurate, joi dimineață, în dosarul penal referitor la sechestrarea a trei persoane, după ce mașina lui Gigi Becali a fost furată, a avut loc la sediul Partidului Noua Generație, unde ar fi fost duse victimele.

Astfel, polițiștii au descins joi dimineața în locuințele lui Gigi Becali.

 

 

 

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume…
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: Aşa cum îţi doreai mereu!
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: Aşa cum îţi doreai…
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Schimbare pentru cei cu MAȘINI PE BENZINĂ. Este răsturnare totală de situație pentru milioane de români
Schimbare pentru cei cu MAȘINI PE BENZINĂ. Este răsturnare totală de situație pentru milioane de români
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…