Apel de suflet al Otiliei Bădescu, campioană europeană la tenis de masă. ”Mă numesc Toma...”. Obstacolul pe care trebuie să-l depăşească nepoţelul său

30 ian 2019 2483 afişări Special
Apel de suflet al Otiliei Bădescu, campioană europeană la tenis de masă. ”Mă numesc Toma...”. Obstacolul pe care trebuie să-l depăşească nepoţelul său

Campioana europeană la tenis de masă, Otilia Bădescu, una dintre cele mai importante jucătoare din istoria României, se străduieşte cu toată puterea ei să-l ajute pe finul său, micuţul Toma Bolozan. Stabilită în Anglia, fosta mare jucătoare ne-a trimis pe adresa redacţiei mesajul tatălui micuţului Toma, cu speranţa că zilele cumplite vor lua sfârşit, iar Toma se va însănotoşi. Toma suferă de neuroblastom cu metastaze multiple. ”Să-l ajutăm pe Toma! Fiecare cum putem!”, a spus Otilia, fostă componentă a naţionalei lui Viorel Filimon. Iată mai jos scrisoarea scrisă de Claudiu Bolozan, fost jurnalist la ProSport în 2005.

”Mă numesc Toma

Finalul lui 2018 ne-a reamintit brutal că una dintre principalele însuşiri ale omului a fost (şi va rămâne) omenia. La trei zile după Crăciun, mergeam cu băieţelul nostru, Toma, la Marie Curie pentru o presupusă infecţie a mandibulei. O infecţie care nu ceda în faţa antibioticelor. Rezultatul ecografiei, după vreo 7 ore de aşteptat pe holurile reci, a fost necruţător: tumoare!

Au urmat zile cumplite pentru noi, pentru cei din familia noastră, pentru prietenii şi cunoscuţii noştri, zile în care speranţa şi deznădejdea se succedau de la o oră la alta. În cele din urmă am aflat că era vorba despre un neuroblastom cu metastaze multiple, un cancer care avansa rapid. Starea copilului se deteriora văzând cu ochii, buna dispoziţie şi cheful de joacă din primele zile de spitalizare lăsând locul apatiei şi iritării continue. Speranţa de viaţă, ne-a comunicat oncologul, era una rezervată, undeva spre 30 de procente.

Au fost zilele în care, cum spuneam, ne-am redescoperit pe noi, am descoperit că aveam numeroşi prieteni şi, nu în ultimul rând, am redescoperit omenia şi faptul că aceasta nu dispare odată cu progresul tehnologic sau cu iminenta alienare a omului contemporan faţă de sine şi societate. Otilia Bogoslov Badescu, naşa lui Toma Andrei “Zian” (cum l-a botezat, alături de soţul ei, fosta campioană europeană la tenis de masă), a fost printre primele persoane care au aflat despre boala băieţelului. Şocul iniţial, şoc pe care l-au resimţit din plin toţi prietnii noştri, s-a metamorfozat rapid în iniţiativă, gestul Otiliei fiind repetat de numeroşi prieteni reali sau virtuali în zilele ce au urmat.

Astăzi, la o lună de la diagnosticul care ne-a schimbat viaţa, am găsit răgazul să le mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături în toată această perioadă şi ne-au ajutat moral şi financiar. Mulţumim pe această cale tuturor, mulţumim Otilia Badescu, mulţumim Mircea Cartarescu & Ioana Nicolaie, mulţumim Magda Vasiliu Stoian, Cinesseur, Radu Tanase , Alex Mihaila, Livia & Eliana, Alexandra Manea & Daniel (tatăl lui Ianis, colegul Teodorei de la grădiniţă), Nicoleta Oprea (directoarea Grădiniţie Nr 1 din Măgurele), Catalina Muraru Stoica, Ciprian Zeca, George Roman (Salvaţi Copiii), Mircea Ianculescu (preot din Fribourg), Andrei Viorel (preot din Reşiţa), Narcis Constantin (primarul oraşului Măgurele), mulţumim rudelor şi tuturor prietenilor nenumiţi aici (sunteţi mulţi şi fantastici!) pentru tot ce aţi făcut şi faceţi în continuare.

În ceea ce ne priveşte, noi, părinţii lui Toma, vom face tot ce ne va sta în putinţă pentru a-l salva, îi vom fi alături pe parcursul celor doi ani de tratament la clinica Ospedale Pediatrico Bambino Gesù din Roma şi vă vom ţine la curent, ca şi până acum, cu situaţia lui medicală. Şi chiar dacă avem convingerea că băieţelul se află acum pe mâini bune, la una dintre cele mai apreciate clinici pediatrice din Europa, suntem conştienţi că nu va fi uşor, că veştile bune vor alterna cu cele mai puţin bune. Suntem însă încrezători în doctorul suprem, Dumnezeu, şi în dorinţa disperată a lui Toma de a trece peste această barieră (obsedanta barieră, "BA", cum ii spune Titirelul, despre care ne tot vorbeşte de mai bine de jumătate de an, de când a descoperit-o în curtea spitalului Marie Curie, în desele sale peregrinări) cazuta de-a curmezisul vieţi lui”

--------------

Conturile deschise pentru Toma:

Lei – BCR

Cod IBAN: RO10RNCB0071035252490001

Bolozan Daniela Marinela

Euro – BRD

Cod IBAN: RO66BRDE190SV21474371900

Bolozan Claudiu Sorin.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.