Andreea Răducan iese la război! "Alţii au plătit cu viaţa pentru că au îndrăznit să-şi spună punctul de vedere. Faceţi o vizită la Sighet, la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei!"

23 mai 2019 5876 afişări Special
Andreea Răducan iese la război! "Alţii au plătit cu viaţa pentru că au îndrăznit să-şi spună punctul de vedere. Faceţi o vizită la Sighet, la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei!"

Andreea Răducan, fosta campioană olimpică la Sydney în anul 2000, a postat un mesaj pe pagina ei de Facebook în care îi îndeamnă pe români să meargă la vot duminică, 26 mai. Câştigătoare a 12 medalii, atât pe echipe, cât şi la individual, la Jocurile Olimpice, Campioanatele Mondiale şi Europene, şefa Federaţiei Române de Gimnastică a explicat motivul din cauza căruia susţine participarea la vot pentru a-i alege pe cei care vor reprezenta România în Parlamentul European.

"Dragi prieteni,

În urmă cu mai bine de doi ani, în 31 ianuarie 2017, mi-am exprimat poziţia cu privire la aprobarea proiectului de lege privind graţierea (ordonanţa 13). Vă mulţumesc tuturor celor care aţi citit, înţeles şi distribuit mesajul. Zilele trecute m-a întrebat cineva dacă am avut vreun regret că am scris acel mesaj. I-am răspuns că singurul regret pe care îl am, este acela că mesajul meu de atunci, este la fel de valabil şi astăzi.

După doi ani şi patru luni, ni se oferă şansa de a nu mai tolera hoţia, furtul, minciuna, răspunzând la două întrebări: 1. Suntem de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie? 2. Suntem de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţe direct la Curtea Constituţională?

Sper că ne-am învăţat lecţia şi că vom merge cu toţii la vot în această duminică, 26 mai. Şi că vom alege înţelept pe cine trimitem să ne reprezinte în Parlamentul European şi că vom răspunde cu ”da” la cele două întrebări ale referendumului. Stă în puterea noastră să demonstrăm că România este o ţară care are oameni competenţi şi oneşti. Doar mergând la vot şi exprimându-ne opţiunile putem avea conştiinţa împăcată că ne-am spus cuvântul referitor la direcţia în care dorim să se îndrepte ţara şi, implicit, soarta noastră, a fiecăruia. Dacă nu ne asumăm nimic, şi doar stăm în expectativă, dând vina pe unii şi pe alţii, nu se va întâmpla nimic.

Alţii au plătit cu viaţa pentru că au îndrăznit să-şi spună punctul de vedere. Ca să vă reamintiţi, faceţi o vizită la Sighet, la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, un loc impresionant, unde veţi vedea cum şi-au găsit sfârşitul oameni extraordinari în temniţe, pedepsiţi că au dorit să se exprime liber. Noi avem şansa la opinie şi putem să decidem cine dorim să ne conducă. Haideţi să mergem cu toţii la vot dumincă, în 26 mai, cu asumare şi încredere într-un viitor mai bun pentru noi şi copiii noştri! #26mai #referendum #alegerieuroparlamentare #euyeslavot #demnitate", a scris fosta gimnastă Andreea Răducanu pe pagina ei de Facebook.

 
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.