Alegerile FRF ar putea fi amânate. Ultima declaraţie a lui Popescu înainte să fie condamnat

4 mar 2014 17237 afişări Special
Alegerile FRF ar putea fi amânate. Ultima declaraţie a lui Popescu înainte să fie condamnat

Sentinţele în cazul Dosarului Transferului au produs un cutremur de o magnitudine greu de anticipat înainte. Toţi cei 8 inculpaţi au fost condamnaţi de Curtea de Apel cu executare, cu precădere încarcerarea lui Gică Popescu generând probleme mari în perspectivă.

Miercuri, fostul mare internaţional ar fi trebuit să candideze la preşedinţia FRF, fiind unul dintre favoriţi. În acest moment , există informaţii conform cărora aceste alegeri vor fi amânate.

Pedepsele luate de oamenii de fotbal:

  • George Copos - 3 ani şi 8 luni
  • Mihai Stoica - 3 ani şi 6 luni
  • Ioan Becali - 6 ani şi 4 luni
  • Victor Becali - 4 ani şi 8 luni
  • Cristi Borcea - 6 ani şi 4 luni
  • Jean Pădureanu - 3 ani şi 4 luni
  • Gică Popescu - 3 ani şi 1 lună şi 10 zile
  • Gheorge Neţoiu - 3 ani şi 4 luni

Deşi în urmă cu un an, Curtea de Apel Bucureşti răsturna decizia primei instanţe (care îi achitase pe toţi cei 8 inculpaţi) şi îl condamna pe Popescu la 3 ani cu suspendare, astăzi pedeapsa a fost mai aspră. De notat că înainte de verdict, fostul mare internaţional român se declara optimist în ceea ce priveşte sentinţa.

"Acest proces mi-a făcut foarte mult rău, dar sper să se termine cu bine. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat exact. Nutrim speranţa că lucrurile se vor îndrepta la recurs. Este greu de acceptat o astfel de decizie atunci când te ştii nevinovat. Este foarte greu de şters cu buretele tot ce s-a întâmplat în anii de când a început procesul, dar asta este, respectăm decizia, dar sperăm că lucrurile se vor îndrepta. Mi-e greu să spun acum dacă aş fi făcut sau nu ceea ce am făcut în trecut, dar mi le asum, indiferent dacă sunt bune sau rele. Am muncit o viaţă întreagă şi m-am ţinut departe de astfel de lucruri pentru a fi un exemplu. Eu şi Cel de sus ştim ce s-a întâmplat, eu mă simt curat, dar instanţele decid", spunea Gică Popescu înainte de verdict.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.