ACTE | Steaua a plătit 172.000 de lei unei firme de apartament pentru chiria unui teren de pregătire. S-au facturat și 22 ore pe zi, toată toamna. Pe locul respectiv e o parcare. Câți angajați are firma și ce spune colonelul Petrea | GALERIE FOTO

Autor: Matei Udrea Publicat: 02 Apr. 2018, 08:16 Actualizat: 02 Apr. 2018, 19:11 Special
  • Comandantul CSA Steaua, colonelul Cristian Petrea, a semnat astă-vară un contract prin care clubul militar a plătit chirie sute de mii de lei pentru un teren destinat antrenamentelor, lângă Cora Militari. În acest moment, pe locul respectiv este pietriș și pământ și funcționează o parcare.

UPDATE MARȚI, 18:29 | Contactat de ProSport, colonelul Cristian Petrea a menționat că un răspuns oficial la întrebările publicației noastre va fi trimis de club miercuri. În același timp, comandantul CSA Steaua spune că s-ar putea ca sumele publicate de ProSport să fi fost valabile și pentru închirierea sălii, nu doar pentru teren, dar lucrurile se vor lămuri cu certitudine miercuri.. „Le-am spus să verifice documentele. Cred că ați strecurat o eroare. Sper să o și remediați. Cred că ați cumulat orele de la teren cu cele de la sală în plată. Este același contract. Noi, pe Ana Interactiv, avem și plăți pentru sală, unde își desfășoară activitatea copiii, și partea de teren. Cred că le-ați cumulat. Dar vă vom trimite datele. Le-am dat termen până miercuri să vă trimită răspunsul la informațiile solicitate de dumneavoastră. Așa cred, din ce-am văzut… Sper să fie o dată corectă ceea ce vă spun”.
ProSport publică acest punct de vedere exact așa cum ne-a fost cum ne-a fost comunicat. În același timp, așa cum puteți citi mai jos în contractul pe care-l publicăm în facsimil, PUNCTUL 2, Articolul 2.1, se specifică în mod cât se poate de clar că e vorba doar de un teren de iarbă și nu există niciun cuvânt despre sala de sport.


Contractul parafat pe 4 august între CSA Steaua și firma SC Ana Interactiv Company SRL este realmente surprinzător. ProSport deține documente care confirmă că s-au plătit 171.836 de lei pentru perioada 15 august – 4 decembrie 2017. Există însă unele informații că acest contract s-ar mai fi derulat, în aceleași condiții, până la începutul lunii februarie a acestui an.Semnele de întrebare în privința acestui contract sunt multiple.

> În Complexul Sportiv Steaua există toate condițiile pentru a se antrena nu una, ci 10 echipe pe zi (sunt două terenuri de iarbă cu dimensiuni normale fără a socoti și terenul 5, rezervat echipei de seniori, un teren cu dimensiuni reduse și un teren regulamentar cu gazon sintetic). Pe 4 august 2017 a fost semnat însă, între CSA Steaua și firma SC Ana Interactiv Company SRL (administrator Daniela Grigoriu), un contract de închiriere a acestui spațiu de lângă Complexul Comercial Cora Militari, juniorii steliști urmând să se antreneze acolo contra tarifului de 100 de lei + TVA/oră (119 lei/oră în total).

> Contractul s-a semnat, inițial, pe o perioadă de 11 luni și două săptămâni (15 august 2017 – 31 iulie 2018). A fost însă reziliat mai devreme. Colonelul Petrea spune că actul s-a anulat în decembrie, din cauza faptului că terenul nu mai corespundea cerințelor.

> ProSport are acte care atestă că Steaua a plătit chirie cel puțin pentru patru luni:
– 42.483 lei pe 7 septembrie (factură emisă pe 31 august),
– 42.007 lei pe 2 octombrie (factură emisă pe 30 septembrie),
– 43.792 lei pe 31 octombrie (factură emisă pe 31 octombrie),
– 43.554 lei pe 4 decembrie (factură emisă pe 27 noiembrie).
În total, 171.836 lei pentru 111 zile (15 august – 4 decembrie). În medie, 13 ore pe zi, cu „vârf” de activitate de 22 de ore pe zi în cele 16 zile din august.

După cum puteți observa din înșiruirea de cifre de mai sus, rezultă că juniorii steliști s-au antrenat zi de zi – inclusiv sâmbăta, duminica și în sărbătorile legale -, toată toamna, pe acest teren închiriat:
– 22,3 ore pe zi în cele 16 zile din august scurse din momentul semnării contractului și până la sfârșitul lunii,
– 11,7 ore pe zi toată luna septembrie,
– 11,9 ore pe zi toată luna octombrie,
– 13,5 ore pe zi până la 27 noiembrie, când este emisă ultima factură deținută de ProSport.


Durata zilei în septembrie:
– 13 ore și 13 minute pe 1 septembrie,
– 12 ore și 46 de minute pe 10 septembrie,
– 12 ore și 16 minute pe 20 septembrie.

Durata zilei în octombrie:
– 11 ore și 42 de minute pe 1 octombrie,
– 11 ore și 15 minute pe 10 octombrie,
– 10 ore și 45 de minute pe 20 octombrie.

Durata zilei în noiembrie:
– 10 ore și 12 minute pe 1 noiembrie,
– 9 ore și 48 de minute pe 10 noiembrie,
– 9 ore și 25 de minute pe 20 noiembrie.

(Sursa: www.astro-urseanu.ro – Site-ul Observatorului Astronomic din București)


> Pe locul unde jucătorii s-au antrenat toată toamna (și aproape toată iarna, pretind unele surse), din zori de zi și până noaptea târziu – conform contractului semnat de colonelul Petrea -, acum este o parcare. Pe jos nu este iarbă, terenul fiind acoperit cu pietriș. Undeva, într-un colț, sunt înghesuite două porți de handbal și alte două porți de fotbal (vezi galeria foto).

> Firma SC Ana Interactiv Company SRL, cu care a semnat colonelul Petrea contractul în august 2017, și-a schimbat obiectul de activitate în 2016, trecând de la „Activități de consultanță pentru afaceri și management” la „Activități ale bazelor sportive”. Balanța financiară pe ultimii trei ani disponibili la ANAF (2014-2016) arată că funcționa cu un număr de 3-4 angajați, înregistra pierderi constant (24.760 lei în 2016, 153.658 lei în 2015, 202.412 lei în 2014) și datorii din ce în ce mai mari în fiecare an, până la semnarea contractului cu Steaua (1.698.141 lei în 2016, 1.502.304 lei în 2015, 1.155.974 lei în 2014).
 

INTERVIU | Colonelul Petrea: „Am semnat contractul de închiriere pentru că s-a dezvoltat centrul de copii și juniori, iar terenurile noastre nu mai făceau față”


Colonelul Cristian Petrea spune că a fost nevoie de închirierea unui teren privat din afara bazei sportive pentru că numărul echipelor de copii și juniori de la Steaua a crescut foarte mult și nu mai încăpeau toate pe terenurile existente. FOTO: Mediafax

Semnatarul contractului din partea CSA Steaua, comandantul Cristian Petrea, a explicat pentru ProSport că închirierea acestui teren a fost necesară pentru că, după creșterea numărului de echipe de la centrul de fotbal, nu mai erau suficiente terenuri de antrenament în interiorul bazei sportive Steaua. Colonelul a menționat că respectivul contract cu firma SC Ana Interactiv Company SRL a fost reziliat în decembrie, după ce antrenorii i-au adus la cunoștință că facilitățile nu mai corespund.

ProSport: Bună ziua, domnule Petrea, v-am sunat pentru o chestiune mai delicată. E corectă informația că astă-vară, în luna august, ați semnat un contract prin care ați închiriat un teren în afara bazei sportive pentru fotbal?
Colonelul Cristian Petrea: Da. Da, îmi amintesc. Am semnat un contract pentru închirierea unui teren pentru că centrul de copii și juniori s-a dezvoltat, între timp a fost reînființată echipa mare, încă două echipe de juniori republicani, grupe de copii de la 2002 la 2010 și terenurile noastre nu mai făceau față…

„E posibil să fie acum parcare. Acum, n-am eu fotografii, dar sunt fotografii în care era terenul de iarbă”

Nu mai făceau față…
În condițiile în care terenul 5 este teren oficial pentru echipa mare, pe terenurile 6 și 7 se antrenează echipa mare și juniorii republicani A… Mai rămăseseră, pentru toate celelalte echipe, terenul mare sintetic și terenul de minifotbal sintetic.

Înțeleg. Deci, era închiriat pentru activitatea de la copii și juniori.
Da.

Și totuși, l-ați reziliat.
Da, l-am reziliat pentru că prin decembrie, nu mai țin minte exact, antrenorii ne-au spus că terenul nu mai prezenta calitate pentru că… Mi se pare că se construiește ceva. Am purtat o discuție cu proprietarul, ne-a spus că doresc să facă un teren sintetic și am reziliat contractul până când își va realiza investiția.

Vă aduceți aminte pe unde era situat?
Complex Iris. Este o sală de sport unde se antrenează și handbalistele noastre.

Pe lângă Cora Lujerului.
Da.

Eu am văzut că acolo e o parcare. Asta era acum câteva zile. Este pietriș, zgură, dar nu gazon. Pe locul acela este o parcare.
E posibil să fie acum parcare. Eu v-am spus de perioada… Cred… August – decembrie. Acum, n-am eu fotografii, dar sunt fotografii în care era terenul de iarbă.

„Noi am reziliat contractul atunci când antrenorii noștri ne-au anunțat că nu mai e de calitate”

Sigur. Nu exclud asta. Voiam să spun că nu s-a făcut niciun teren sintetic.
E treaba proprietarului. Noi am reziliat contractul atunci când antrenorii noștri ne-au anunțat că nu mai e de calitate.

E corectă informația că sunt aproape 172.000 de lei plătiți chirie pentru perioada petrecută acolo?
Nu știu exact. Terenul era la 100 de lei ora, în funcție de câte ore mergeau grupele noastre. Nu știu să vă spun exact.

E foarte corect ce ați spus, 100 de lei plus TVA ora. Problema e că am calculat și ies și 15 ore pe zi, în funcție de perioadă. Ceea ce e destul de greu de crezut că se poate juca toamna: septembrie, octombrie, noiembrie… Zi-lumină, zi de zi, asta dacă am calcula calendaristic, inclusiv weekendurile și sărbătorile legale. Și de 1 decembrie, și…
Nu pot să confirm calculul dumneavoastră pentru că nu am planificarea grupelor. Mâine vă pun la dispoziție orarul grupelor noastre și cine a fost acolo. Faceți-mi o solicitare.

În regulă. Mulțumesc.
Mulțumesc și eu.

NOTĂ‚: ProSport va publica de îndată ce va sosi răspunsul CSA Steaua la întrebările trimise.

VEZI GALERIE FOTO: CUM ARATĂ‚ ACUM TERENUL PENTRU CARE STEAUA A PLĂ‚TIT CHIRIE 172.000 DE LEI

Autor: Matei Udrea Publicat: 02 Apr. 2018, 08:16 Actualizat: 02 Apr. 2018, 19:11 Special
Pe aceeași temă
Tragedie în showbiz! A fost ucis de coronavirus! Românii îl știu de la TV
Tragedie în showbiz! A fost ucis de coronavirus! Românii îl știu de la TV
Ce are de făcut România ca să nu ajungă în situaţia Italiei. Sfaturile unui medic român din Verona aflat în prima linie a luptei cu Covid-19
Ce are de făcut România ca să nu ajungă în situaţia Italiei. Sfaturile unui medic român din Verona aflat în prima ...
VIDEO | Imaginile zilei în România: s-au aşezat în genunchi, pe stradă, şi s-au rugat să scape de coronavirus. Totul a fost transmis pe Facebook, iar poliţia a intervenit imediat
VIDEO | Imaginile zilei în România: s-au aşezat în genunchi, pe stradă, şi s-au rugat să scape de coronavirus. Totul ...
Grozav si Latovlevici, dati afara de la Kisvarda dintr-un motiv uluitor! Ce au facut in timpul pandemiei de coronavirus
Grozav si Latovlevici, dati afara de la Kisvarda dintr-un motiv uluitor! Ce au facut in timpul pandemiei de coronavirus
Cum să tratezi acasă infecţia cu coronavirus dacă ai simptome uşoare
Cum să tratezi acasă infecţia cu coronavirus dacă ai simptome uşoare
Petre Grigoraș, în doliu! Fratele lui a fost ucis de COVID-19. Prima reacție a antrenorului de la Foresta Suceava: “În cinci minute l-au băgat în mormânt, fără slujbă!”
Petre Grigoraș, în doliu! Fratele lui a fost ucis de COVID-19. Prima reacție a antrenorului de la Foresta Suceava: “În ...
Imagini fierbinți din izolare! Dacă ești singur trebuie să o vezi pe obraznica asta
Imagini fierbinți din izolare! Dacă ești singur trebuie să o vezi pe obraznica asta
VIDEO Dialog incredibil între un director DSP şi medici: „V-aţi ales prost meseria. Cu părul ăla dumneata eşti chirurg?“
VIDEO Dialog incredibil între un director DSP şi medici: „V-aţi ales prost meseria. Cu părul ăla dumneata eşti chirurg?“
Măsuri drastice în piaţa muncii. Cum se schimbă contractele de muncă din cauza crizei
Măsuri drastice în piaţa muncii. Cum se schimbă contractele de muncă din cauza crizei
ARMA folosită de Germania în lupta cu noul coronavirus
ARMA folosită de Germania în lupta cu noul coronavirus
Cumpărături „esenţiale” în timpul pandemiei
Cumpărături „esenţiale” în timpul pandemiei
ŞOC pe piaţa transferurilor! Becali acceptă noile sume pentru Coman şi Man la FCSB. Anunţ de ultim moment
ŞOC pe piaţa transferurilor! Becali acceptă noile sume pentru Coman şi Man la FCSB. Anunţ de ultim moment
Spitalele nu vor rezista! Oamenii vor muri de foame! Trebuie regândit totul - apel disperat al unui fost premier
Spitalele nu vor rezista! Oamenii vor muri de foame! Trebuie regândit totul - apel disperat al unui fost premier
Cel mai tânăr român aflat în carantină are doar 7 luni. Povestea tulburătoare a lui Darius
Cel mai tânăr român aflat în carantină are doar 7 luni. Povestea tulburătoare a lui Darius
ULTIMĂ ORĂ: Isărescu iese pentru prima dată public de la izbucnirea crizei, pentru a descrie situaţia reală
ULTIMĂ ORĂ: Isărescu iese pentru prima dată public de la izbucnirea crizei, pentru a descrie situaţia reală
Gestul care a INTRIGAT internetul. De ce ating POLIȚIȘTII farurile maşinii atunci când te trag pe dreapta
Gestul care a INTRIGAT internetul. De ce ating POLIȚIȘTII farurile maşinii atunci când te trag pe dreapta
S-au căsătorit după doi ani de iubire. La două săptămâni după nuntă, tânăra soţie a cerut DIVORŢUL. Motivul e incredibil. „Nu ştiu dacă e de râs sau de plâns. Altele s-ar bucura!”
S-au căsătorit după doi ani de iubire. La două săptămâni după nuntă, tânăra soţie a cerut DIVORŢUL. Motivul ...
Dramele prin care trec medicii români în lupta cu coronavirusul: Eu sunt cu febră, dureri în gât şi frisoane, asistentele pică pe rând, ne punem perfuzii unii altora
Dramele prin care trec medicii români în lupta cu coronavirusul: Eu sunt cu febră, dureri în gât şi frisoane, asistentele ...
BREAKING Posibil atentat / explozii puternice multe victime
BREAKING Posibil atentat / explozii puternice multe victime
Descoperirea care SCHIMBĂ TOT. Coronavirusul atacă SISTEMUL NERVOS, de fapt!
Descoperirea care SCHIMBĂ TOT. Coronavirusul atacă SISTEMUL NERVOS, de fapt!
Catrinel Menghia, apariție spectaculoasă in plina pandemie de coronavirus! S-a fotografiat goala si a publicat imaginea pe internet
Catrinel Menghia, apariție spectaculoasă in plina pandemie de coronavirus! S-a fotografiat goala si a publicat imaginea ...
FOTO. A incins internetul in plina criza de coronavirus! Iubita unui artist celebru, aproape dezbracata. Si-a scos la inaintare atuurile fizice si...
FOTO. A incins internetul in plina criza de coronavirus! Iubita unui artist celebru, aproape dezbracata. Si-a scos la inaintare ...
Bilant Italia cutremurător, Italia pare să fi pierdut lupta cu coronavirus. Cifre greu de citit. Este cumplit
Bilant Italia cutremurător, Italia pare să fi pierdut lupta cu coronavirus. Cifre greu de citit. Este cumplit
FOTO. Adelina Pestrițu, incendiară la ieșirea din duș! S-a pozat așa, iar fanii s-au încins: "Are pe ce să stea prosopul"
FOTO. Adelina Pestrițu, incendiară la ieșirea din duș! S-a pozat așa, iar fanii s-au încins: "Are pe ce să stea ...
Șocant! Celebrul miliardar vrea ca angajații săi să se infecteze intenționat cu coronavirus! Motivul uluitor pentru care le cere să recurgă la acest gest
Șocant! Celebrul miliardar vrea ca angajații săi să se infecteze intenționat cu coronavirus! Motivul uluitor pentru ...
Ce se întâmplă după ce scapi de infecţia cu noul coronavirus
Ce se întâmplă după ce scapi de infecţia cu noul coronavirus
ȘOFERIȚA i-a tușit în față și l-a scuipat pe polițist. Reacția bărbatului este uimitoare
ȘOFERIȚA i-a tușit în față și l-a scuipat pe polițist. Reacția bărbatului este uimitoare