A dat în judecată judecătorii. Iancu îi acuză de tratament inuman pe cei care l-au condamnat la 12 ani de închisoare. Fostul patron de la FC Timişoara afirmă că a fost sechestrat 8 ore într-un WC

9 feb 2016 7090 afişări Special
A dat în judecată judecătorii. Iancu îi acuză de tratament inuman pe cei care l-au condamnat la 12 ani de închisoare. Fostul patron de la FC Timişoara afirmă că a fost sechestrat 8 ore într-un WC

Procesul intentat de Marian Iancu, fost patron la FC Timişoara condamnat la 12 ani de închisoare pentru devalizarea RAFO Oneşti, împotriva judecătorilor Mihai Alexandru Mihalcea şi Camelia Bogdan, cei care l-au trimis după gratii, s-a amânat pentru 7 martie. „Petentul Iancu Alexandru Marian a formulat cerere de recuzare“ a magistratului care judecă acest caz, la înfăţişarea de luni, 8 februarie, după cum scrie pe portalul instanţelor de judecată din România.

Marian Iancu a făcut plângere penală împotriva judecătorilor care l-au condamnat, acuzându-i de represiune inumană şi sustragere de probe, notează site-ul stirileprotv.ro. Printre altele, judecătorul Alexandru Mihalcea ar fi dat dispoziţie ca Marian Iancu să fie ţinut 8 ore într-o toaletă a Curţii de Apel, până când au pronunţat sentinţa într-unul din dosare.

Iancu spune acum, după condamnare, că vrea să dea declaraţii complete, iar avocata să-l asiste. Judecătorul care a primit cazul spune că e suficient ca Iancu sau avocata sa să pledeze, iar celălalt să facă declaraţii scrise, notează stirileprotv.ro. Din acest motiv, Iancu a făcut luni cerere de recuzare a magistratului.

Marian Iancu, patron la BkP Petroleum, a fost patron la FC Timişoara din 2005 până în 2012. De-a lungul timpului, a fost protagonistul unor scandaluri de amploare şi al unor secvenţe memorabile. S-a judecat cu Mircea Sandu, pe care l-a acuzat că i-a cerut şpagă (taxă de protecţie). Într-una dintre certurile sale televizate, a fost acuzat de Victor Piţurcă (pe atunci antrenorul naţionalei) că mănâncă două tăvi de plăcinte la o singură masă. Într-o altă emisiune, după ce tocmai fusese condamnat, în primă instanţă, la 10 ani de închisoare, Marian Iancu a intrat în direct, la sport.ro, şi a pretins că nu despre el este vorba şi că sentinţa vizează o altă persoană care, din întâmplare, poartă acelaşi nume.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.