Reportaj | Coronavirusul pune lacătul și pe sportul ieșean! Săli închise, antrenamente suspendate, cluburile și-au trimis sportivii și antrenorii acasă. Reacțiile șefilor de cluburi și ale antrenorilor

  • Publicat:
Reportaj | Coronavirusul pune lacătul și pe sportul ieșean! Săli închise, antrenamente suspendate, cluburile și-au trimis sportivii și antrenorii acasă. Reacțiile șefilor de cluburi și ale antrenorilor

Imaginile cu sportivi în săli de antrenamente sau pregătindu-se de concursuri au devenit amintire în această perioadă. Locul acestora au fost luate de postările antrenorilor și șefilor de cluburi care anunță la unison închiderea sălilor și suspendarea antrenamentelor. Chiar dacă s-a vorbit mai mult despre fotbal în ultimele zile, coronavirusul a afectat toate sporturile. De la șah la rugby, de la karate la scrimă sau fitness. Atât pe plan local și național, cât și internațional.

Sălile de antrenamente sunt închise, antrenamentele, firesc, au fost suspendate, iar sportivii și tehnicienii au intrat într-o vacanță forțată. Până la noi ordine.

Sala Polivalentă și grupul de săli CSM, închise!

În acest moment, Sala Polivalentă din Iași este închisă, la fel și grupul de săli CSM sau stadionul Tepro. Sălile cluburilor de karate sau K1, la fel.

”Am închis Sala Polivalentă, pentru că nu are rost să o ținem deschisă. Nu se fac antrenamente, toate competițiile s-au sistat, așa că am închis sala”, a declarat directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Dan Stătescu.

Singura secție deschisă, cea de canotaj

Canotorii de la CSM-CSS Unirea Iași încă se antrenează la Baza Nautică Dorobanț, ei având avantajul că sunt într-un circuit închis, nu părăsesc baza și nici nu intră din exterior pe bază.

”Sălile CSM sunt închise. Singura secție care lucrează în continuare este canotajul, care este într-un circuit închis, la Baza Nautică Dorobanț. În rest, toate celelalte secții au suspendat activitatea până la noi ordine. Competițiile s-au anulat, astfel că antrenorii și sportivii sunt acasă. Este o situație necontrolabilă. Nu știe nimeni ce va urma.

 

Atâta timp cât au fost amânate meciuri din Champions League la fotbal, unde se învârt miliarde, la ce să ne așteptăm… Problema este că nu știm ce va fi, toate federațiile au suspendat competițiile. Nici adunările generale nu se mai țin. Va fi foarte greu, pentru că se aglomerează totul. Scrima trebuia să plece la Mondiale acum, în America. Am sistat tot”, a declarat prof. Adrian Poeană, vicepreședinte al Federației Române de Canotaj, cel care până la sfârșitul anului trecut a condus CSM Iași.

 

Sabrerii de la CSM ar fi trebuit să plece la Mondiale, în Statele Unite

 

Printre cei mai afectați de această decizie sunt și sabrerii de la CSM-CSS Unirea Iași, care ar fi trebuit să plece la Mondialele din Statele Unite.

”Am sistat tot, s-a amânat și Campionatele Mondiale de juniori din Statele Unite, programate între 2 și 4 aprilie, competiție la care trebuia să meargă Radu Ioana, Neagu Teodora, Stan Amalia, Stan Cosmin, Mihnea Andrei și Zmău Alexandru. Ne dă peste cap pregătirea, ne-am stabilit și noi un program. Dacă nu se anunță o dată la care se reia competiția, nu știi cum să-ți calculezi etapa de pregătire. Când și cum să apeși sau să încarci cu pregătirea.

 

Când reiei, nu prea poți să reiei de unde ai rămas, trebuie să revii din nou cu o perioadă de acomodare. Copiii nu sunt panicați, ei tratează acest subiect ca pe o răceală. Noi am încercat să nu-i panicăm. Era firesc să se amâne tot, pentru că nu-și ia nimeni niciun angajament de a continua antrenamentele sau să călătorească”, a precizat antrenorul secției de sabie de la CSM-CSS Unirea Iași, Alexandru Sirițeanu.

Și sportivii de la secția de culturism-fitness au întrerupt activitatea, dar antrenorii încearcă să improvizeze pentru a-i ține în priză pe sportivi. Cei mici mai ies din când în când la o alergare alături de antrenorii Cristian Russ și Felicia Purice Russ. ”Noi am planificat antrenamentele astfel încât să atingem vârful de formă la Europene, iar competiția s-a amânat. Antrenamentele au fost suspendate. Am ieșit cu cei mai mici la pădure, pentru niște antrenamente distractive. Încercăm să improvizăm, pentru a-i ține pe copii în formă”, a punctat și prof. Felicia Purice Russ.

Vasile Manole: ”Importantă este sănătatea, competițiile se pot reprograma”

La rândul său, președintele CSU Politehnica Iași, Vasile Manole, a declarat că sistarea antrenamentelor este o decizie firească. ”Am sistat toate antrenamentele. Fetele de la rugby încearcă să se pregătească individual, pentru că pe baza sportivă nu sunt primite. Fiecare încearcă să se pregătească individual, cum poate. E neplăcut, dar cât timp există un pericol, este normal să stabilim niște reguli. Importantă este sănătatea, competițiile se pot reprograma. Important este să trecem cu liniște peste acest moment”, a declarat Vasile Manole, președinte al Clubului Sportiv Universitar Politehnica Iași.

Rugbistele de la Poli Iași își mențin tonusul făcând alergări pe malul Bahluiului

Campioanele echipei de rugby în 7 de Poli Iași au suspendat și ele activitatea, dar continuă să se pregătească individual.

”Am suspendat antrenamentele, pe stadion nu mai putem intra. Acesta este ordinul, stadionul este închis. Fetele mai fac alergări pe malul Bahluiului, pentru a se menține în formă, pentru a nu întrerupe activitatea de tot. E greu, dar trebuie să trecem și peste asta. Așteptăm și noi informații în următoarea perioadă, să știm cum procedăm. Noi pe 11 aprilie ar fi trebuit să începem campionatul, mai aveam și un turneu în Germania cu echipa națională, la sfârșitul lui aprilie, așa că suntem nevoiți să ne oprim”, a declarat prof. Neculai Tarcan, antrenorul echipei de rugby în 7 a Politehnicii Iași.

Șahiștii se pregătesc online

Șahiștii de la Politehnica Iași și Academia de Șah Cotnari sunt afectați prin amânarea Campionatelor Naționale pentru copii, ce ar fi trebuit să aibă loc la Băile Felix, dar ei își pot desfășura antrenamentele de acasă, online.

 

”Avem o perioadă lungă de când ne pregătim pentru Naționale, eram pregătiți, dar trebuie să acceptăm situația, nu avem încotro. Campionatele se suspendă, se vor derula după o perioadă, în funcție de ce se va întâmpla. Până atunci, avantajul nostru este că putem continua de acasă antrenamentele, online, cu copiii care au șanse la medalii. Voi lucra cu ei pe internet, copiii sunt înțelegători”, spune prof. Vlad Ungureanu, directorul Academiei de Șah Cotnari.

Și sălile clubului Scorpions au fost închise

Sălile clubului de K1 Scorpions Iași au fost și ele închise. ”Am închis și noi sălile. Cea din Iași și din alte localități. Toți colegii mei au sistat antrenamentele până se deschid școlile. Inițial până pe 23 martie, dar probabil pauza se va prelungi. Nu e plăcut, dar trebuie să respectăm aceste reguli”, a declarat Mihai Constantin, președintele și antrenorul clubului Scopions Iași.

Pauză și la karate tradițional

Și cluburile de karate tradițional au suspendat antrenametele. ”Din cauza coronavirusului, antrenamentele se suspendă până la noi reglementări. Oss!”, a anunțat clubul de karate tradițional ENPI Iași, condus de Sensei Constantin Adăscăliței. Exemplul a fost urmat de clubul RISEI. ”Din păcate, suspendăm antrenamentele începând cu ziua de astăzi, 11 Martie 2020, întrucât toate școlile au intrat în carantină. Reînceperea antrenamentelor va fi anunțată ulterior”, a anunțat clubul RISEI, condus de Sensei Marian Bejenaru.

Și minifotbalul a suspendat campionatul local

”Conducerea DGB Iași a luat decizia amânării tuturor meciurilor programate sâmbătă, 14 martie, atât la Liga Speranțelor, cât și la Liga Magică. Inițial, conducerea DGB luase decizia ca meciurile să se dispute fără spectatori, potrivit recomandărilor din ultimele zile, dar pentru a fi eliminat orice risc s-a decis în cele din urmă, de comun acord cu reprezentanții echipelor, amânarea partidelor pentru o dată ulterioară”, au anunțat oficialii DGB Iași în urmă cu mai multe zile, înainte ca Federația să anunțe oficial suspendarea tuturor competițiilor: ”Federația de Minifotbal din România reacționează ca urmare a evenimentelor petrecute în ultimul timp, care privesc măsurile de prevenție a răspândirii virusului COVID-19. Astfel, Comitetul Executiv al FMR, întrunit în această seară, 12.03.2020, a luat decizia ca toate competițiile oficiale, organizate sub egida FMR, să fie suspendate până la data de 23.03.2020.

 

Până la această dată se va face o continuă evaluare a situației la nivel național și se va decide dacă termenul de suspendare trebuie prelungit sau nu.

Decizia Comitetului Executiv al FMR trebuie pusă în aplicare, cu efect imediat, de către toți organizatorii locali care își desfășoară activitatea sub egida FMR”.

Pe aceeași temă
Daniela Crudu a rămas cu TOTUL la vedere în mijlocul străzii. Imagini-bombă de paparazzi
Daniela Crudu a rămas cu TOTUL la vedere în mijlocul străzii. Imagini-bombă de paparazzi
Cine este Bulă, interlopul exhibiţionist care terorizează un oraş. A agresat pe stradă o adolescentă
Cine este Bulă, interlopul exhibiţionist care terorizează un oraş. A agresat pe stradă o adolescentă
Începe vaccinarea fără programare la orice centru, indiferent de tipul vaccinului
Începe vaccinarea fără programare la orice centru, indiferent de tipul vaccinului
Ce bolid de lux conducea Gigi Becali in momentul in care a ramas fara permis! Cum arata masina si cat costa
Ce bolid de lux conducea Gigi Becali in momentul in care a ramas fara permis! Cum arata masina si cat costa
Nicole Kidman mărturisește prin ce dramă a trecut în tinerețe: A fost un iad
Nicole Kidman mărturisește prin ce dramă a trecut în tinerețe: A fost un iad
CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine îl înșeală Olivia Steer pe Andi Moisescu! S-a aflat totul
CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine îl înșeală Olivia Steer pe Andi Moisescu! S-a aflat totul
George Simion aruncă bomba! Guvernul pregătește privatizarea totală. Lovitură pentru români
George Simion aruncă bomba! Guvernul pregătește privatizarea totală. Lovitură pentru români
Preot din Călărași înregistrat când face avansuri unei fete de 14 ani, la spovedanie: ”Sincer, aş vrea să te sărut şi eu!”
Preot din Călărași înregistrat când face avansuri unei fete de 14 ani, la spovedanie: ”Sincer, aş vrea să te sărut şi eu!”
Lovitură pentru șoferi. Lipsa documentului îi va lăsa fără zeci de mii de lei!
Lovitură pentru șoferi. Lipsa documentului îi va lăsa fără zeci de mii de lei!
COPILA în fața căreia nimeni nu a rezistat. Considerată cea mai FRUMOASĂ femeie a tuturor timpurilor a făcut ceva extrem de grav
COPILA în fața căreia nimeni nu a rezistat. Considerată cea mai FRUMOASĂ femeie a tuturor timpurilor a făcut ceva extrem de grav
Dacă ai această marcă TV, ai face bine să o returnezi dacă mai poți. E uluitor ce se întâmplă în fundal, fără acordul tău
Dacă ai această marcă TV, ai face bine să o returnezi dacă mai poți. E uluitor ce se întâmplă în fundal, fără acordul tău
Lovitură la Antena 1 de Paște! Răzvan Simion rupe frăția cu Dani Oțil  și se mută la alt post TV. Detalii BOMBĂ
Lovitură la Antena 1 de Paște! Răzvan Simion rupe frăția cu Dani Oțil și se mută la alt post TV. Detalii BOMBĂ
Condițiile în care stă Adrian Mititelu în închisoare. 'Stă în cameră cu 15 inși, nu mai e ca pe vremuri'
Condițiile în care stă Adrian Mititelu în închisoare. 'Stă în cameră cu 15 inși, nu mai e ca pe vremuri'
DEZVĂLUIRI despre scandalul uciderii ursului Arthur de un prinţ austriac
DEZVĂLUIRI despre scandalul uciderii ursului Arthur de un prinţ austriac
Virusul care scade inteligența. E prezent la jumătate din cei testați
Virusul care scade inteligența. E prezent la jumătate din cei testați
Cât costă să începi o afacere tip spălătorie self service și în cât timp amortizezi investiția
Cât costă să începi o afacere tip spălătorie self service și în cât timp amortizezi investiția
Ai un număr de telefon vechi, de care nu te mai folosești? Iată ce poți păți dacă îl lași să expire
Ai un număr de telefon vechi, de care nu te mai folosești? Iată ce poți păți dacă îl lași să expire
Comisia europeană a autorizat, în premieră, o insectă ca aliment
Comisia europeană a autorizat, în premieră, o insectă ca aliment
BANCUL ZILEI – Bancherul și degetul plăcerii nebănuite
BANCUL ZILEI – Bancherul și degetul plăcerii nebănuite
Cum arată forţa navală a Rusiei de la bordul unui mic vas de coastă ucrainean: „O să avem necazuri dacă nu întoarcem” VIDEO
Cum arată forţa navală a Rusiei de la bordul unui mic vas de coastă ucrainean: „O să avem necazuri dacă nu întoarcem” VIDEO
Această tânără atractivă era pe stradă și a întâlnit un străin. Este uluitor ce a convins-o să facă, în public - VIDEO
Această tânără atractivă era pe stradă și a întâlnit un străin. Este uluitor ce a convins-o să facă, în public - VIDEO
Galerie +18 || Pozele care îți dau palpitații! Au arătat TOT în public
Galerie +18 || Pozele care îți dau palpitații! Au arătat TOT în public
Este cel mai apreciat model Volvo în acest moment. Suedezii nu fac față cu producția
Este cel mai apreciat model Volvo în acest moment. Suedezii nu fac față cu producția
FOTO. Imagini fierbinți cu Antonia din Maldive! A făcut ravagii într-un costum de baie
FOTO. Imagini fierbinți cu Antonia din Maldive! A făcut ravagii într-un costum de baie
FOTO. Anda Adam, imagini incendiare de Paște! Cum s-a lăsat pozată vedeta
FOTO. Anda Adam, imagini incendiare de Paște! Cum s-a lăsat pozată vedeta