Recunoaşteţi personajul! Multimilionarul român de acum, aşa cum nu-ţi imaginai că a fost vreodată: cu păr, fără cazier şi echipă de fotbal, prestând muncă voluntară pe un şantier din Ungaria

2 apr 2016 68276 afişări Comentează şi tu Sport Life
Recunoaşteţi personajul! Multimilionarul român de acum, aşa cum nu-ţi imaginai că a fost vreodată: cu păr, fără cazier şi echipă de fotbal, prestând muncă voluntară pe un şantier din Ungaria 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7909/15191162/4/copos-123.jpg

Acum 41 de ani, cu mult înainte să fi fost patron al Rapidului, vicepremier, puşcăriaş condamnat pentru infracţiuni de corupţie şi multimilionar, George Copos muncea benevol, cot la cot cu colegii, „lucrându-şi“ bicepşii la roabă şi sapă.

Capitalistul feroce care a jefuit cu sălbăticie statul şi obişnuia, pe când era patron al Rapidului, să dea de pomană cerşetorilor din împrumuturi „nerambursabile“ de la cei din jur, presta în 1975 muncă voluntară pe un şantier din Ungaria. Avea numai 22 de ani şi abia intrase la Facultatea de Sport din Oradea. Comportamentul exemplar şi conduita de om al muncii devotat Partidului l-au recomandat ca pe un bun comunist, Copos fiind făcut membru al PCR în acel an.

Poza cu Copos pe şantierul din Debrecen a fost publicată prima oară de ProSport în 2002.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.