Povestea portarului român care face senzație la AS Roma! Cum a ajuns să joace între buturi: „Și-a rupt mâna și am zis să încerc”. Ce modele are în fotbal și care sunt planurile la echipa națională | VIDEO EXCLUSIV

  • Publicat:
  • Actualizat:

Camelia Ceasar este portarul echipei feminine de la AS Roma și a ajuns recent în atenția pasionaților de fotbal din Italia și România, în urma meciului pe care echipa din „Cetatea eternă” l-a disputat în Liga Campionilor în fața Barcelonei, în fața a 40.000 de spectatori, pe Stadio Olimpico.

Povestea Cameliei Ceasar, portarul român care face senzație la AS Roma!

Deși echipa sa a fost eliminată, jucătoarea de 25 de ani născută la Bacău s-a făcut remarcată datorită „paradelor” sale. Ea s-a mutat de 20 de ani în Italia alături de familia sa și evoluează la AS Roma din 2019.

Anterior, Camelia Ceasar a mai evoluat pentru echipe precum Torino, Brescia și AC Milan. În exclusivitate pentru ProSport, ea a vorbit despre începuturile sale în fotbal, despre cum a ajuns să evolueze pe poziția de portar, dar și despre modelele pe care le are în fotbal.

„(n.r. Cum a început povestea la fotbal?) În familia noastră se juca fotbal, tatăl meu era foarte atașat de fotbal, îi plăcea mult, eu jucam cu verișorii mei, deci a fost pentru mine foarte simplu să mă apropii de lumea asta și sunt foarte fericită că am fost sprijinită de familia mea ca să fac ceea ce îmi doream.

(n.r. Cum a fost copilăria ta, cum erai, erai un copil cuminte?) Nu, deloc, am fost un copil foarte obraznic, ceea ce îmi spuneau să nu fac, eu făceam mereu, dar m-am distrat, nu mi-a lipsit niciodată nimic, iubire, am trăit o copilărie foarte simplă, dar foarte bogată la emoții și la iubirea pe care am primit-o de la toată familia, bunici, unchi, mătuși.

(n.r. Ce a spus mama ei când s-a apucat de fotbal) La început, ea nu era de acord pentru că îi era frică, ea zicea că puteam să mă lovesc, că era un sport pentru băieți, după aia și cu sprijinul tatălui meu și după când a văzut cât eram de fericită, a început să se bucure și să fie fericită pentru faptul că eu eram fericită.

Am început la Oratoriu (n.r. o echipă de fotbal feminin) și jucam în mijlocul terenului, după aia portarul și-a rupt mâna și atunci am zis că vreau să încerc să merg în poartă și de-acolo am rămas portar.

Mi-a plăcut mereu de Neuer, îmi place și acum felul lui de a juca cu piciorul, caracterul lui, personalitatea lui, este un prototip care mie îmi place foarte mult.

Îmi plăcea mult să ma uit la Barcelona pentru că erau Iniesta, Xavi, Messi, Puyol, erau echipe la care era o plăcere să vezi cum joacă fotbal”, a spus Camelia Ceasar, în exclusivitate pentru ProSport.

Cum s-a adaptat la viața din Italia și cum a perceput atmosfera de senzație de la meciul cu Barcelona

De asemenea, portarul naționalei României a vorbit și despre modul în care decurge viața ei în Italia, dar și despre ce a însemnat pentru ea acel meci cu Barcelona de pe Stadio Olimpico.

(n.r. Despre plecarea în Italia) Aveam 5 ani, îmi amintesc foarte puțin, dar știu că eram fericită deoparte, pentru că mergeam să stăm cu toții împreună, pentru că tatăl meu era deja în Italia pentru muncă și chestia asta m-a făcut să mă simt bine.

(n.r. Dacă a întâmpinat probleme de adaptare) Nu, niciodată în viața mea nu mi-a fost greu să mă adaptez, am plecat și la 15 ani din casă să continui să joc fotbal și mie îmi plac lucrurile noi, îmi place și am entuziasm, nu îmi este frică sau să zicem că mă sperii.

(n.r. Despre viața din Italia) Îmi place foarte mult că oriunde mergi să mănânci, mănânci bine, orice stradă pe care o vezi, vezi o parte de istorie, eu am crescut acolo și mă simt bine, clima este superbă, e mereu soare, mai ales la Roma, unde stau acum. Ce nu îmi place, nu știu să zic, sunt defecte ca în orice lume și în orice oraș, dar îmi place să mă focalizez pe ce îmi place.

(n.r. Despre cel mai bun moment al carierei sale) Să zicem că a fost când am plecat de la Torino, când am câștigat prima oară primul campionat cu Brescia și, în general, parcursul care m-a făcut să joc la Olimpico și la Camp Nou, săptămâna asta au fost niște momente pentru mine foarte puternice.

 

(n.r. Cum a ajuns la AS Roma) Eram înainte la Milan, apoi am avut ocazia să ajung la Roma, la început eram puțin speriată că era departe de Torino, dar după aia când am văzut orașul, când am văzut soarele, când am văzut persoanele foarte călduroase, m-am simțit așa de bine, că abia așteptam să încep.

(n.r. Despre meciul cu Barcelona) Da, pentru mine a fost prima oară (n.r. când a jucat în fața unui public atât de numeros) și nu doar pentru mine, pentru echipa noastră, a fost un record pentru fotbalul italian și suntem fericite pentru susținerea și pentru entuziasmul care s-a creat în jurul nostru. Am simțit iubire și am simțit că nu eram singure și chestia asta ne-a făcut să dăm totul pe teren.

(n.r. Dacă a primit multe mesaje după evoluția bună din acel meci) Da, să zic că da, dar lucrul care mi-a plăcut cel mai mult a fost că mulți au venit să vadă pentru prima oară fotbalul feminin și au rămas uimiți de pasiunea și de dorința pe care o au fetele în teren, chiar dacă nu au fizicul băieților. Au trăit niște momente pozitive și au rămas uimiți de faptul că fetele pot să dea așa de mult la nivel de inimă și de caracter.

(n.r. Dacă a fost cel mai frumos moment din cariera ei) Da, să zicem că da, pentru atmosfera care s-a creat, da”, a mai spus jucătoarea de la AS Roma.

Camelia Ceasar, în timpul meciului AS Roma -Barcelona, din Liga Campionilor
Camelia Ceasar, în timpul meciului AS Roma -Barcelona, din Liga Campionilor

Ce a spus despre aportul său la naționala României

Camelia Ceasar a vorbit și despre naționala de fotbal feminin a României, unde este portarul numărul 1. Ea a explicat că a decis să dea curs convocării întrucât nu i s-a oferit o șansă la naționala Italiei, dar a precizat că se bucură că s-a întâmplat așa.

„România îmi lipsește, să zicem, ca amintire a copilăriei mele, unde am crescut, familia, toate momentele pe care le-am petrecut. E simplicitate, dar foarte multă bogăție pentru mine! Pentru că ceea ce am trăit cu nimic, pentru mine a fost foarte valoros!

Nu am refuzat pentru voință, am fost obligată, că nu puteam să joc pentru naționala Italiei și după am fost convocată în naționala României, am venit, mi-a plăcut, cu fetele m-am simțit bine, a fost o placere să continui să vin.

(n.r. Dacă ar da totuși curs unei eventuale convocări din partea naționalei Italiei) Este o întrebare la care nu pot să răspund pentru că nu am fost în partea cealaltă și oricum pentru mine Italia reprezintă tot parcursul meu de creștere, eu am jucat numai cu colege din Italia, numai în campionatul Italian și cunosc foarte bine tot mecanismul.

Pe de altă parte, România pentru mine a fost o noutate, niște provocări noi, mi-a plăcut să vin aici și continuă să îmi placă.

(n.r. Despre o eventuală calificare la Campionatul European) Noi încercăm să facem posibil, ăsta e obiectivul nostru”, a explicat Camelia Ceasar.

Bogdan Lobonț și Gică Hagi, fotbaliștii săi români preferați

Nu în ultimul rând, jucătoarea de la AS Roma a fost întrebată și despre fotbaliștii ei români preferați și a răspuns: „Mi-a plăcut mult de Lobonț, a jucat și la Roma, și Hagi, a fost un jucător pentru mine foarte important! Tatăl meu mi-a vorbit mereu foarte bine de el. (n.r. Despre Bogdan Lobonț) L-am întâlnit de două ori, n-am avut discuții cu el, dar îl cunosc și l-am văzut!”.

26 de meciuri a jucat Camelia Ceasar în acest sezon pentru AS Roma, în toate competițiile

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora 22
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora 22
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a…
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…