„Nu am nicio vină în cazul lui Eugen Preda!”

  • Publicat:
  • Actualizat:

Președintele Clubului Sportiv Dinamo, chestorul Marcel Popescu, a declarat, joi, că nu are nicio vină în cazul sportivului Eugen Preda, dar precizează că acesta este mult mai amplu și cu siguranță va avea urmări.

"Este o măsură normală luată de ministru, pentru că acest caz este unul deosebit și va avea și alte urmări. Pot să spun că am o parte de vină, pentru că am în subordinea mea Brașovul și pe acel director al clubului. Când am făcut acele cercetări de anul trecut nu a reieșit nimic. Merg în biserică cu oricine, de la șeful statului până la ultimul om și sub jurământ spun că în rest nu am nicio vină. Singurul lucru pentru care pot fi acuzat este că am acceptat această structură să vină spre Dinamo București. Acum este momentul potrivit pentru cercetări la Dinamo Brașov, în toate domeniile, și, în funcție de rezultate, vom lua măsuri", a spus Popescu.

Oficialul clubului dinamovist a precizat că nu îl cunoaște pe Eugen Preda, sportiv legitimat la Dinamo Brașov și nu la Dinamo București. "Este un sportiv pe care scrie Dinamo și de aceea se face atâta gălăgie. Eu sunt cel care anul trecut am sesizat o știre într-un ziar referitor la acest sportiv care nu era al lui Dinamo București. Eu nu l-am văzut în viața mea. El este la Dinamo Brașov, iar noi, la București, nici nu avem secție de lupte libere", a explicat președintele CS Dinamo, prezent la mitingul împotriva violenței organizat, joi, de Federația Română de Handbal.

Marcel Popescu susține că, la sfârșitul anului trecut, a solicitat conducerii clubului Dinamo Brașov să verifice situația lui Eugen Preda, răspunsul primit fiind că "nu sunt probleme deosebite". "Am solicitat conducerii de la Brașov, domnului director Luca (n.r. – Constantin Luca) să ia măsuri, să verifice ce este adevărat cu respectivul sportiv. Le-am spus celor de acolo să încerce la Poliție, să vadă cazierul, să se intereseze la Procuratură, să obțină un document care să ateste că este în atenția unui organ, pentru a lua măsurile de rigoare. Mie mi-a spus că nu sunt probleme deosebite. La noi a venit un agent de poliție pentru a întreba de Eugen Preda. iar cel care răspunde la noi de Resurse Umane l-a dus, după ce a vorbit cu cei de la Brașov, pentru calitatea de martor. Apoi, ofițerul nostru a întrebat dacă sunt alte probleme cu Preda. I s-a spus: «Nu, decât să dai o declarație în calitate de martor». Atât, în rest nu am primit nimic", a spus Popescu la postul Antena 3.

Președintele CS Dinamo București a explicat că nu a fost informat că Eugen Preda a primit la 9 noiembrie 2008 o adeverință de la clubul Dinamo Brașov care să-i servească la Procuratură. "Eu nu am avut cunoștință, până astăzi dimineață, că sportivului i s-ar fi dat un document. Nu am fost informat. Acea hârtie nu este sub semnătura mea și nu văd de ce ar fi vina mea. Directorul Luca mi-a spus că a discutat cu sportivul respectiv și că nu sunt probleme deosebite pentru că a fost chemat doar ca martor. Atât. Eu nu am primit niciun document. Dacă primeam de la un organ de Poliție, de Parchet, atunci luam măsuri. Dacă nu luam măsuri puteam fi sancționat. Dar așa, pentru ce să fiu sancționat? Pentru că m-am autosesizat?", a precizat Popescu

Președintele Clubului Sportiv Dinamo București, chestorul de poliție Marcel Popescu și șeful Biroului Management Resurse Umane, inspector principal Botiz Ioan, vor fi cercetați prealabil, în legătură cu activitatea lui Eugen Preda. Ministerul Adminsitrației și Internelor (MAI) a anunțat, joi, că, în urma verificărilor făcute la Clubul Sportiv Dinamo București, s-a dispus declanșarea cercetării prealabile față de președintele Clubului, chestorul Marcel Popescu, și față de Șeful Biroului Management Resurse Umane, inspector principal Botiz Ioan.

MAI precizează că la nivelul Centrului Sportiv Brașov, cercetarea prealabilă va fi dispusă față de șeful Serviciului Secții Sportive, comisar șef Alexandru Forțu și față de alți doi angajați ai Centrului, responsabili cu resursele umane și pregătirea membrilor secției de lupte libere.

Potrivit MAI, verificările făcute de Corpul de Control au stabilit că generalul în rezervă Luca Constantin "a luat cunoștință despre activitatea infracțională a lui Preda Eugen, care era angajat din anul 2003 în cadrul Centrului Sportiv Dinamo Brașov, acesta eliberându-i, la cerere, la 9 octombrie 2008, o adeverință în care menționa că "îi va servi la Procuratura București". Adeverința justifica importanța prezentării lui Preda Eugen la anumite competiții sportive internaționale.

"După luarea la cunoștință despre activitatea extraprofesională (infracțională) a sportivului, conducerea Centrului Sportiv Dinamo Brașov ar fi putut declanșa cercetarea disciplinară față de Preda Eugen, conform prevederilor Statutului polițistului, ceea ce nu s-a întâmplat", menționează MAI.

MAI arată că, deoarece Luca Constantin a solicitat, la 25 februarie a.c., încetarea raporturilor de serviciu cu MAI, aceasta fiindu-i aprobată cererea, cercetarea disciplinară în cazul său nu se mai impune.

"Referitor la Președintele Clubului Sportiv Dinamo, echipa de control a concluzionat că acesta, deși cunoștea aspectele referitoare la activitatea infracțională a sportivului, semnalate inclusiv de mass-media, "le-a tratat cu superficialitate și nu a exercitat un control direct asupra activității desfășurate la nivelul Centrului Sportiv Brașov", precizează MAI, care arată că acest lucru a contribuit la menținerea unui management deficitar la această structură, în special pe linia gestionării resurselor umane.

Conform MAI, în sarcina celorlalte persoane, care vor face obiectul cercetării prealabile, se rețin o serie de deficiențe în legătură cu controlul și coordonarea activității Centrului Sportiv Brașov pe linia resurselor umane, respectiv a cunoașterii și evaluării periodice a angajaților.

Corpul de Control al MAI va efectua un control și la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București privind modul în care se desfășoară activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, precum și cele de supraveghere a grupărilor criminale care acționează pe raza Capitalei.

Ministrul Administrației și Internelor, Dan Nica, a anunțat, luni, că a dispus Corpului de control al ministerului să facă o anchetă la clubul Dinamo din Brașov, în urma incidentului de la Mall-ul Plaza din Capitală, în care a fost implicat Eugen Preda, sportiv al clubului și agent de poliție.

"Persoana respectivă – care figura ca sportiv și avea și statut de angajat în cadrul ministerului, nu a funcționat ca polițist și nu trebuiua să funcționeze ca polițist, pentru că regulile de funcționare ca polițist sunt cu totul altele – a fost demisă", a precizat Nica, la finalul ședinței BPCC a coaliției.

El a adăugat că a dispus Corpului de control al ministrului de Interne să facă o anchetă la nivelul clubului Dinamo Brașov, pentru a vedea cum a fost posibil ca o persoană care nu era cunoscută ca având un comportament ireproșabil să beneficieze de anumite facuilități, inclusiv pe linie sportivă.

Nica a precizat că toate persoanele care au o implicare, în sensul încălcării ordinelor interne de funcționare a MAI, în acest caz, ca urmare a raportului pe care îl va primi de la Corpul de Control, vor fi demise.

Totodată, Nica a ținut să transmită un mesaj către clanurile de interlopi: "Nu sunteți în siguranță, aveți mare grijă!".

Întrebat cum ar putea fi evitate situațiile de genul celei de la mall-ul din Capitală, Nica a precizat că există structuri ale MAI care au pregătite mai multe modificări legislative pe linia ordinii și siguranței publice.

"Aceste modificări nu le-am avut în vedere din cauza cazului de la mall-ul Plaza, ci din cauză că, în ultimii ani, în România, Poliției Române i s-au luat foarte multe dintre atribuțiile și posibilitățile de acțiune", a spus Nica.

Eugen Preda, implicat în bătaia de sîmbătă seară, de la Mall-ul Plaza România, și-a dat demisia din funcția de subofițer angajat la Clubul Sportiv Dinamo Brașov, subordonat Ministerului Administrației și Internelor, a declarat luni Constantin Luca, comandantul clubului Dinamo Brașov.

Eugen Preda a fost angajat timp de șase ani în funcția de subofițer la Clubul Sportiv Dinamo Brașov, subordonat Ministerului Administrației și Internelor.

Patru bărbați, între care liderul unui clan interlop, Eugen Preda, au fost reținuți de polițiștii Secției 22 din Capitală după ce ar fi provocat un scandal într-un mall bucureștean, a declarat, sâmbătă seară, agenției MEDIAFAX, comisarul Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

"Preda Eugen și alte trei persoane se află la Secția 22 de poliție și vor fi duse la Poliția Capitalei, unde Serviciul de Investigații Criminale va ancheta împrejurările în care s-a produs scandalul dintre aceștia și reprezentanții firmei de pază care se ocupă de securitatea mall-ului Plaza România", a declarat, sâmbătă, Ciocan.

La acel moment, purtătorul de cuvânt nu a putut da mai multe detalii despre incident, precizând că ancheta este încă la început. Totuși, Ciocan a precizat că în scandal au fost folosite și cuțite și că vitrinele unor magazine au fost sparte.

Eugen Preda a fost internat, miercuri seară, la clinica de neurochirurgie a Spitalului Universitar de Urgență București, acuzând dureri de cap.

MEDIAFAX

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele