VIDEO Gigi Becali a fost eliberat!** „Nu credeam că mai ies!”

  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 20:30 Becali a ajuns la reședința din Pipera, unde familia îl aștepta în curte. "M-am gândit că nu mă poate lăsa Dumnezeu departe de familia mea chiar de Paște. După două săptămâni departe de familie nu știam cu ce sentimente mă vor găsi. Cel mai mult mi-a fost dor de familie. Eu aș putea să trăiesc și în condiții de 10 ori mai proaste decât acolo, dar libertatea este cea mai de preț!

Cred că jignirile m-au adus aici. De acum veți vedea un alt Becali! Nu voi mai judeca, nu voi mai jigni. Pentru mine a fost o experiență, un lucru bun. Am uitat tot. Nu mă mai interesează CEDO sau CSM. Pe mine mă interesa libertatea. Am intrat într-o luptă politică și nu sunt omul care să abandonez. Voi intra în alegerile europarlamentale. Dar asta e ultima mea luptă! Dar asta va fi tot în ceea ce privește politica pentru mine! Probabil că voi și câștiga la alegeri, dar, după, politica nu va mai exista pentru mine. Tata mi-a spus să nu fac niciodată politică. Nu l-am ascultat și am ajuns aici… Nu mai sunt "Războinicul Luminii", voi fi doar războinicul familiei mele. Nu vreau să mai îmi asum riscul.

I-am iertat și pe cei care mi-au furat mașina. Ei fac parte dintr-o lucrare Dumnezeiască. Nu am mai avut niciodată parte de o asemenea experiență sufletească, cu două săptămâni de rugăciune.

Becali este un pericol chiar și în închisoare, pentru că oamenii îl iubesc și îl vor afară. Stăteam și 29, 39, 79 de zile acolo, dar nu doresc nici dușmanilor, dușmanilor, dușmanilor mei așa ceva!

Da, a fost un polițist în barul acela. Acolo era și un polițist, dar era în timpul lui liber și nu s-a băgat. Nu am vrut să spun, dar le veți afla pe toate. Nu mă interesează de Sandu Geamănu’ […] Nu există intituții slabe, Poliția Română este foarte bună, dar sunt niște hibe ", a spus Gigi.

VIDEO Vezi secvențe cu eliberarea lui Gigi pe www.sport.ro

20:21 Gigi a ajuns la Biserica din Pipera. "Nu stau mult aici, am venit doar să mă închin!". Și aici, patronul Stelei a fost așteptat de sute de persoane care l-au primit cu entuziasm.

19:55 Gigi Becali a ieșit chiar în acest moment din arest. Susținătorii săi prezenți în fața sediului Direcției de Cercetări Penale l-au primit cu urale.

"Astăzi a venit duhovnicul meu și m-am împărtășit. Nu pot să dau prea multe declarații. Nu doresc nimănui să ajungă aici. Îmi pierdusem speranța că voi mai ieși, dar poate că a fost și un lucru bun. Dumnezeu mi-a dat o palmă ca să mă pot spovedi", a spus Becali la ieșirea din arest.

18:30 Patronul Stelei va părăsi arestul în aproximativ 60 de minute

Oamenii de fotbal salută eliberarea lui Gigi Becali – vezi aici ce au declarat

18:00 Omul de afaceri Gigi Becali va fi eliberat sub control judiciar, instanța Tribunalului București admițând, vineri, recursul acestuia față de decizia Judecătoriei sectorului 1 de respingere a cererii.

Instanța a admis recursul făcute de Becali și a dispus eliberarea acestuia deîndată, dacă nu este arestat într-o altă cauză, punându-i acestuia o serie de condiții.

Astfel, instanța i-a impus lui Gigi Becali să nu părăsească Bucureștiul sau județul Ilfov fără o încuviințare prealabilă din partea anchetatorilor, să se prezinte ori de câte ori este citat la instanță sau la Parchet și să nu se apropie de părțile vătămate din dosar, de martori sau de cei "alături de care a comis fapta".

Tribunalul București i-a mai interzis lui Becali să se afle cu orice scop în locuințele părților vătămate, precum și să poarte arme de orice fel.

Decizia instanței a fost luată cu opinie majoritară, ceea ce înseamnă că doar doi din cei trei judecători din complet au optat pentru eliberarea omului de afaceri.

"Opinia separată a fost în sensul respingerii recursului", a mai anunțat președintele de complet.

"Am visat aseară că va fi eliberat! I-am și spus lui Virgil Becali că așa se va întâmpla. E semn că există un Dumnezeu! E un vis împlinit", a declarat Adrian Mititelu, după ce a aflat că patronul Stelei va fi eliberat sub control judiciar.

"Gigi Becali va fi judecat în continuare în stare de libertate", a declarat avocatul Gheorghe Mateuț pentru Realitatea TV.

"Important e că s-a respectat legea și acum Justiția își va urma cursul. Gigi Becali nu a fost și nu este un pericol social, iar ancheta își poate urma cursul și cu el în libertate. Îl așteatpă fetele, soția, mama lui. Vă dați seama prin ce momente au trecut", a spus Victor Becali pentru Realitatea TV.

"I-am anunțat pe jucători. S-au bucurat, evident. Acum are nevoie de liniște. Nu știu dacă vom discuta și despre problemele clubului", a declarat Valeriu Argăseală pentru Sport.ro.

Rămâi pe www.prosport.ro pentru mai multe informații

15:45: Tribunalului București a încheiat dezbaterile în recursul privind cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de Gigi Becali, instanța urmând să se pronunțe în cursul zilei de vineri.

Dezbaterile au durat mai puțin de o oră și jumătate, timp în care cei patru avocați ai omului de afaceri și-au argumentat pe rând cererea.

UPDATE 14:45: Becali în sala de judecată: "Nu vreau să vorbesc prea mult pentru că azi m-am împărtășit. Vreau libertatea sub orice formă, chiar și în curte, să nu deschid poarta, să iau Lumina de la copiii mei. Un om cu trăire creștină nu poate fi pericol public"

Tribunalul București va judeca, vineri, începând cu ora 14.00, recursul în cazul cererii de eliberare sub control judiciar formulată de Gigi Becali, arestat în urmă cu două săptămâni și acuzat de sechestrarea a trei presupuși hoți, după ce Judecătoria sectorului 1 a respins cererea sa.

Tot vineri, Gigi Becali a renunțat la judecarea unei contestații privind menținerea sa în arest, el așteptând soluționarea cererii de eliberare sub control judiciar, respinsă, joi, de Judecătoria Sectorului 1 dar contestată la Tribunalul București.

Vineri dimineață, la arest, Becali s-a spovedit unui preot, potrivit unuia dintre avocații acestuia, care l-a vizitat pentru a semna cererea prin care a renunțat la judecarea recursului.

Omul de afaceri Gigi Becali făcuse, marți, o cerere de înlocuire a măsurii arestării preventive cu interdicția de a părăsi țara, susținând că trebuie să fie în libertate pentru a-și pregăti campania pentru alegerile europarlamentare din iunie. Cererea a fost respinsă de Judecătoria sectoului 1, iar avocatul lui Becali a făcut recurs, la această solicitare renunțând vineri finanțatorul echipei Steaua.

PRM a depus, în 7 aprilie, la BEC listele pentru PE, pe primul loc aflându-se Corneliu Vadim Tudor, urmat de Gigi Becali.

Gigi Becali și gărzile sale, Cătălin Zmărăndescu, Ștefan Dediu, Nicolae Dumitrașcu și Dumitru Beciu, au fost arestați preventiv, în 3 aprilie, de Judecătoria sectorului 1. Cei cinci au contestat decizia, iar Tribunalul București respins recursul acestora, astfel că aceștia sunt cercetați în stare de arest preventiv.

Numai în cazul lui Marius Petrinel Geavela, o altă gardă de corp a lui Becali, instanța a decis să nu ia măsura arestării preventive, interzicându-i însă acestuia să părăsească țara.

Becali, alături de alte cinci persoane – Cătălin Otto Zmărăndescu, Ștefan Dediu, Nicolae Dumitrașcu, Dumitru Beciu și Marius Petrinel Geavela – este acuzat de trei fapte de lipsire de libertate în mod ilegal. Dediu este acuzat și de uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept.

Parchetul Capitalei, care a cerut arestarea acestora, susține, în motivarea solicitării de arestare preventivă pericolul pentru ordinea publică pe care îl reprezintă acuzații, considerând că "s-au erijat în organe de aplicare a legii".

Aceștia sunt acuzați că, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie, au urmărit cu mașina, au tras cu arme, au prins și sechestrat trei bărbați care i-ar fi furat mașina lui Becali.

Cei trei au fost duși la sediul Partidului Noua Generație – condus atunci de Becali – din cartierul Pipera, unde au fost puși că scrie declarații potrivit cărora ei sunt autorii furtului Mercedesului patronului Steaua și că nu vor merge la Poliție să reclame faptul că au fost "ridicați".

Judecătorul care a respins, joi, cererea de eliberarea sub control judiciar a lui Gigi Becali consemnează faptul că acesta este o persoană importantă, având în vedere că a candidat la Președinția României și este președinte de partid, că a participat la evenimente organizate de diferite instituții.

Instanța Judecătoriei sectorului 1 (Js1) arată – în motivarea deciziei sale că Gigi Becali, "în raport de persoana sa, trebuia să nu permită angrenarea lui în fapte situate în sfera ilicitului penal".

"La soluționarea prezentei cereri, instanța are în vedere și persoana inculpatului care, în considerarea posturilor în care s-a aflat (candidat la Președinția României, președinte de partid, participant la evenimente organizate de diferite instituții) ar fi trebuit să nu permită angrenarea sa în astfel de fapte situate în sfera ilicitului penal, instanța achiesând la concluziile apărării în sensul că «persoana este la fel de importantă ca însăși fapta»", arată instanța în motivarea sa.

Un alt argument pe care instanța îl invocă în motivarea pe care a dat-o este acela al aspectelor legate de pericolul social concret pentru ordinea publică, în cazul lăsării în libertate al lui Becali care rezultă, potrivit instanței, din modul și împrejurările în care se presupune că faptele pentru care finanțatorul este cercetat au fost săvârșite.

Instanța amintește încă o dată că ceilalți co-inculpați din dosar au acționat la ordinul și sub comanda lui Becali "într-o manieră care sfidează ordinea dre drept, răpindu-le pe părțile vătămate, folosind violența și făcând uz de armă în locuri publice, pe timpul nopții".

Din aceste motive, instanța consideră că prin punerea în libertate a lui Gigi Becali s-ar aduce atingere valorilor sociale și regulilor de drept instituite într-un stat democratic, generând în rândul opiniei publice ideea că cetățenii ar putea acționa ca jusțiari, putându-se substitui organelor judiciare.

În fața judecătorului, joi, Becali a înșiruit decorațiile și ordinele primite din partea oficialilor mai multor instituții românești și străine, printre acestea el amintind Crucea Moldavă de la Patriarhul Daniel, Crucea Șaguniană a Ardealului înmânată de preasfințitul Laurențiu Streza al Ardealului, Crucea Sfântul Andrei de la Preasfinția sa Tobitana al Dobrogei, precum și mai multe diplome de merit din partea unor membri ai înaltului cler românesc.

Becali nu s-a ferit să vorbească nici despre invitațiile oficiale pe care le-a onorat, venite din partea prim-ministrului Silvio Berlusconi, ambasadorului, consulului onorific și al atașatului militar al Ambasadei Marii Britanii sau despre invitațiile în străinătate la mai multe instituții bisericești.

În plus, a arătat finanțatorul Stelei, deține câteva societăți comerciale cu până la 4.000 de angajați pe care "nu le poate gestiona în aceste momente de criză pentru că nu are televizor sau surse de informare privind problemele economice".

MEDIAFAX

MasterChefii se întorc la Pro TV. Lovitură pentru Antena 1, care nu mai face Chefi la Cuţite
MasterChefii se întorc la Pro TV. Lovitură pentru Antena 1, care nu mai face Chefi la Cuţite
Momentul în care doi biciclişti se ciocnesc frontal: „Eu mergeam pe pistă”. „Şi eu pe unde am mers!?” VIDEO
Momentul în care doi biciclişti se ciocnesc frontal: „Eu mergeam pe pistă”. „Şi eu pe unde am mers!?” VIDEO
A 100 victorie a lui Hamilton. Final palpitant la Marele Premiu al Rusiei
A 100 victorie a lui Hamilton. Final palpitant la Marele Premiu al Rusiei
S-a ținut de cuvânt! Ce a făcut starul de 18 ani al lui Real Mardid pentru angajații fostului club, Rennes
S-a ținut de cuvânt! Ce a făcut starul de 18 ani al lui Real Mardid pentru angajații fostului club, Rennes
A cumpărat o mașină nouă care a ruginit după doi ani. Instanța i-a acordat daune mai mari decât prețul plătit pe mașină!
A cumpărat o mașină nouă care a ruginit după doi ani. Instanța i-a acordat daune mai mari decât prețul plătit pe mașină!
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al Alinei Vidican. Ce au pus la cale
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al Alinei Vidican. Ce au pus la cale
Este BOMBA BOMBELOR în showbiz, vorbim de cel mai temut clan interlop
Este BOMBA BOMBELOR în showbiz, vorbim de cel mai temut clan interlop
Fenomen extrem în România! Rămâneți în case! Avertismentul ANM și RO-ALERT
Fenomen extrem în România! Rămâneți în case! Avertismentul ANM și RO-ALERT
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Planul DIABOLIC al lui Ceauşescu. Urma să se aplice în 1992 - FOTO
Planul DIABOLIC al lui Ceauşescu. Urma să se aplice în 1992 - FOTO
Și-a prins soția cu un alt bărbat. Răzbunarea soțului a fost „diabolică” - FOTO
Și-a prins soția cu un alt bărbat. Răzbunarea soțului a fost „diabolică” - FOTO
Rușine!!! Alexandra Stan, fără lenjerie intimă în timpul concertului
Rușine!!! Alexandra Stan, fără lenjerie intimă în timpul concertului
S-a aflat tot despre viaţa Ramonei Gabor din Dubai. Cu cine are o relaţie de ani de zile
S-a aflat tot despre viaţa Ramonei Gabor din Dubai. Cu cine are o relaţie de ani de zile
BOMBA zilei de la PFIZER! Adio, vaccin! Veste șoc pentru toată lumea
BOMBA zilei de la PFIZER! Adio, vaccin! Veste șoc pentru toată lumea
Scandal major în jurul vaccinării. Oamenii de ştiinţă demisionează în masă
Scandal major în jurul vaccinării. Oamenii de ştiinţă demisionează în masă
Dieta care luptă cu COVID. Ce alimente să mănânci pentru a-ți ușura boala
Dieta care luptă cu COVID. Ce alimente să mănânci pentru a-ți ușura boala
Creştere spectaculoasă a ratei de incidenţă în Bucureşti. 13 localităţi din Ilfov au trecut de 6 la mie
Creştere spectaculoasă a ratei de incidenţă în Bucureşti. 13 localităţi din Ilfov au trecut de 6 la mie
Produse utile disponibile la Lidl începând de luni, 27 octombrie
Produse utile disponibile la Lidl începând de luni, 27 octombrie
Farul Constanţa învinge CS Mioveni cu 2-1, cu un gol marcat în ultimul minut suplimentar de joc
Farul Constanţa învinge CS Mioveni cu 2-1, cu un gol marcat în ultimul minut suplimentar de joc
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Moruţan, statut schimbat la Istanbul: Imagini superbe după golul fabulos pe care l-a marcat VIDEO
Moruţan, statut schimbat la Istanbul: Imagini superbe după golul fabulos pe care l-a marcat VIDEO
Atenţie, şoferi! Anunţul făcut de DRPCIV pe care trebuie să-l cunoască toţi conducătorii auto din România
Atenţie, şoferi! Anunţul făcut de DRPCIV pe care trebuie să-l cunoască toţi conducătorii auto din România
Actori talentați pe care ți-i aduci aminte, dar pe care nu știi cum îi cheamă
Actori talentați pe care ți-i aduci aminte, dar pe care nu știi cum îi cheamă
Mihai Petre si Elwira Duda - povestea relației lor. Sunt căsătoriți de 13 ani
Mihai Petre si Elwira Duda - povestea relației lor. Sunt căsătoriți de 13 ani
Dezvăluiri bombă în familia Becali! A avut o amantă și a lăsat-o însărcinată
Dezvăluiri bombă în familia Becali! A avut o amantă și a lăsat-o însărcinată
Cea mai agresivă Dacia Duster. Cu aceste modificări SUV-ul românesc arată fabulos
Cea mai agresivă Dacia Duster. Cu aceste modificări SUV-ul românesc arată fabulos
Adelina Pestrițu, profesoara `bunelor maniere`, imagini incendiare în costum de baie! FOTO
Adelina Pestrițu, profesoara `bunelor maniere`, imagini incendiare în costum de baie! FOTO
FOTO. Nicoleta Luciu, transformată de intervențiile estetice! `Nu te mai recunoaștem`
FOTO. Nicoleta Luciu, transformată de intervențiile estetice! `Nu te mai recunoaștem`