Cristiano Ronaldo, partea a doua din interviul incendiar acordat lui Piers Morgan: „Eu nu îl respect pe Erik Ten Hag, pentru că el nu mi-a arătat asta!” | LIVE TEXT

Cristiano Ronaldo, partea a doua din interviul incendiar acordat lui Piers Morgan: „Eu nu îl respect pe Erik Ten Hag, pentru că el nu mi-a arătat asta!” | LIVE TEXT
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cristiano Ronaldo, atacantul lui Manchester United, a făcut dezvăluiri incendiare într-un interviu acordat lui Piers Morgan, jurnalistul britanic.

Portughezul a vorbit despre perioada neagră pe care o traversează după sosirea lui Erik Ten Hag pe banca „diavolilor roșii” și a criticat foarte multe decizii și aspecte din viața de zi cu zi al clubului la care evoluează.

În această seară, de la ora 22:00, partea a doua din interviul incendiar acordat de Cristiano Ronaldo lui Piers Morgan va fi LIVE TEXT pe www.prosport.ro!

Cristiano Ronaldo, dezvăluiri incendiare într-un interviu acordat lui Piers Morgan! Partea a doua

  • „(n.r. – ai mai mulți bani în conturi, sau urmăritori pe Instagram?) Probabil la fel. (n.r – probabil că și de asta te critică Wayne Rooney) Nu doar Rooney, gândește-te că și ceilalți șobolani mă vor critica. E bine să fii numărul 1 în continuare, e ceva ce mă face fericit, dacă te uiți la Revista Forbes, sunt an de an în capul listei. Nu cred că e o coincidență. Recordurile, adrenalina. Dar hai să fim serioși, în ultimii ani, fotbalul s-a schimbat, a devenit business. Vorbesc cu Georgina și îmi spune că ne tratează ca pe niște bucăți de carne. Și îi spun da, ai dreptate. Când te vor, când contează pe tine, îți dau totul, când nu, vor să îți facă viața grea. În ultimii ani, am început să văd fotbalul ca pe un business, și am văzut foarte multe lucruri dezamăgitoare. Pasiunea mea este intactă, dar am văzut alte lucruri care mă surprind, dar sunt parte din business. Dacă vezi cum e lumea în acest moment, totul este business, totul este bazat pe individualism.

 

  • Mereu e vina mea, eu sunt mereu problema, sunt oaia neagră! Chiar dacă te descurci bine sau rău, mereu te vor critica. Chiar și la națională, în ultimele 3 luni, am fost atât de criticat. Nu doar în fotbal, dar și din punct de vedere al familiei, m-au făcut să par un om rău, ceea ce nu e adevărat! Oamenii trebuie să asculte adevărul din gura mea, de asta și ofer acest interviu, pentru că simt că e momentul potrivit să spun ce am pe cap. Ceea ce au spus în ultimele 4-5 luni a fost un gunoi! 99% a fost gunoi. Oamenii spun lucruri false, mint. În special despre problemele familiei.”

 

  • „De exemplu, în presezon, am avut un moment foarte grav în familie, și în vacanță când am fost, fiica mea cea mică a avut probleme medicale, am stat cu ea o săptămână prin spitale. Nu e foarte plăcut. Oamenii inventează povești despre faptul că am spus eu că nu vreau să fac deplasări. Oamenii trebuie să înțeleagă că sunt și eu om. Mereu voi fi de partea familiei mele și aici nu se poate negocia nimic. Am chiar și scrisorile de la spital în care mi se descria starea Bellei (n.r. – fiica lui Ronaldo), nimeni nu le-a văzut, nu am fost întrebat, le-am ținut pentru mine. Sunt un om și am trecut prin momente dificile. Am fost foarte îngrijorat”.

 

  • „Problema a fost că discutam cu cei din conducerea lui Manchester United și păreau să nu mă creadă că trec prin aceste probleme, ceea ce m-a făcut să mă simt foarte prost. Niciodată nu voi lăsa sănătatea familiei mele pentru fotbal. Nici acum, nici în urmă cu 10 ani și nici peste 10 ani. A fost ceva care m-a rănit foarte rău, faptul că nu au crezut în cuvântul meu, că mă chinui, mai ales Bella și Gio, care au stat o săptămână în spital. Și de asta nu am fost în presezon atunci, pentru că nu-mi puteam părăsi familia în cazul în care se întâmpla ceva. Nu ar fi fost corect să-mi părăsesc familia pentru un cantonament.”

 

  • „Nu doar la Manchester, dar în lume, în special în fotbal, toată lumea este foarte egoistă. Nu le pasă de momentele tale, de problemele tale, te vor pe tine. Nu contează ce probleme ai în familie. Și nu zic în Manchester, ci în general. Și la Cupa Mondială, ai joc, după 3-4 zile trebuie să fii la națională pentru Mondial. Uneori, trebuie să lași totul și să fii cu familia ta, să iei deciziile potrivite. Vara aceasta, nu m-am simțit confortabil cu felul în care m-au tratat, mai ales presa, nu au avut încredere în mine și dacă sunt profesionist. E imposibil să fii pentru 21 de ani în topul fotbalului dacă nu ești profesionist! Asta m-a întristat.”

 

  • „Sincer, e ceva ce regret, că am părăsit stadionul, sau poate că nu. Nu pot să spun 100%, dar să spunem că regret. În același timp, am simțit că am fost provocat de antrenor. Nu pot să-l las pe antrenorul meu să mă bage 3 minute pe teren, nu sunt genul acela de jucător. Eu știu ce pot oferi echipei. În vară, am fost eu și alți 8 jucători, dar doar numele meu a fost menționat! Toată lumea a făcut asta, și nu înțeleg de ce. Anul trecut, mai mulți jucători au făcut asta, dar vorbesc doar de mine, de oaia neagră.”

 

  • „Probabil că nu am comunicat foarte bine. Dar, am înțeles la început, nu am fost în presezon, nu am jucat. Dar s-au întâmplat lucruri pe care oamenii nu le știu. Nu ascund faptul că nu empatizez cu antrenorul. Nu cred că mă respectă așa cum merit, dar asta e situația. Au fost scuze! Nu vreau să îl critic, poate că avem opinii diferite. Dar scuzele astea, au picioare scurte. Nu poți să te scuzi mereu cu lucruri care nu au sens. Nu mă bagi cu City pentru că ai respect pentru mine, și vrei să mă bagi cu Tottenham pentru 3 minute? Dacă era cineva accidentat și chiar era nevoie, ajutam, dar așa, în acel context, m-am simțit provocat.

 

  • De asta spun că eu nu îl respect, pentru că el nu mi-a arătat mie respect! Lucrurile nu merg bine, nu există empatie. El spune lucruri pentru presă, iar ei îl protejează pe el, protejează clubul. El a semnat pe 3 ani, eu probabil nu voi mai fi aici mult timp. Chiar înțeleg, dar îmi plac oamenii care nu mint, vorbesc pe față, eu nu-mi negociez moralitatea. Asta va rămâne ceva intact. Regret că am părăsit stadionul, dar nu am simțit că mă respectă. A fost foarte dezamăgitor. Îmi amintesc că am ajuns acasă, m-a văzut Cristiano, și m-a întrebat fiul meu: „tati, nu ai fost la meci?” I-am spus, nu, pentru că m-au pedepsit. „Cum să te pedepsească dacă ești cel mai bun jucător din lume, nu o să joci?” M-a întrebat. Și i-am spus că nu, pentru că nu m-am conformat regulamentului. Într-un fel eram relaxat, dar foarte dezamăgit. Îmi cer iertare, nu sunt perfect, fac greșeli, dar să-mi dai o suspendare de 3 zile pentru asta…”

 

  • M-am simțit trădat. Nu ar trebui să spun asta, dar nu-mi pasă, oamenii trebuie să știe adevărul. Sunt oameni care nu mă vor aici, au fost și anul ăsta, dar și anul trecut. Conducătorilor nu le pasă de club. Fac bani din marketing, nu prea le pasă de sport. Nu am vorbit niciodată cu ei (nr. – familia Glazer, patronii lui Manchester United). Fanii au mereu dreptate, ei trebuie să cunoască adevărul. Eu vreau binele acestui club, de asta am venit aici și iubesc clubul acesta. Dar se întâmplă lucruri care încurcă Man United din a atinge nivelul lui City, Liverpool și acum, chiar și Arsenal. E complicat. Va fi greu pentru Manchester să fie în top în următorii 2-3 ani, dacă structura clubului nu se modifică. Cum spunea Picasso, trebuie să distrugi ca să reconstruiești. Dacă vor să înceapă cu mine…Nu e o problemă, mereu am spus asta, iubesc clubul, fanii, dar dacă vor o eră nouă, trebuie să schimbe multe lucruri.”

 

  • „E greu să spun asta acum. În momentul de față, mă gândesc la Cupa Mondială, care probabil va fi ultima pentru mine, e a cincea. E greu de prezis ce va fi după Mondial. Dar, cum am mai spus, fanii vor fi mereu în inima mea, și sper că și de partea mea, chiar dacă revin sau nu. Nimeni nu e perfect, toată lumea trece prin astfel de episoade. Se va întâmpla să mai faci și câte o greșeală. Dar, cum am spus, mă concentrez strict pe Mondial și pe echipa națională a Portugaliei.”

 

  • „Nu mai sunt la fel de motivat cum eram în urmă cu câteva luni. Poate este bine pentru Manchester, dar și pentru mine, să încep un nou capitol. Dar, dacă voi reveni, vor fi același Cristiano, dar sper să am oamenii de partea mea pentru a străluci așa cum am făcut-o la toate cluburile pe parcursul anilor.”

 

  • „Da, e adevărat. S-au spus multe gunoaie, dacă ești agent, ce o să faci? Jorge Mendes are o groază de jucători, dar cine e cel mai scump jucător din istoria Premier League, cel mai mare salariu? Eu! Chiar și la 37 de ani! Mă oferă la Sporting, Napoli, n-am fost la multe cluburi, dar am primit multe oferte și n-am vrut să plec! Eram fericit aici, eram motivat, dar nimeni nu mă vrea! Am dat 32 de goluri anul trecut și nimeni nu mă vrea!

 

  • „Ce s-ar putea întâmpla în câteva luni? Îmbătrânești, dar te adaptezi! Nu sunt același ca la 20 de ani, dar mă adaptez! Îmi știu punctele forte și ce trebuie să fac ca să marchez goluri. Dacă am mintea limpede și oamenii sunt lângă mine și mă ajută să am succes, în special antrenorii și conducerea. Dar e greu să fii tu când se întâmplă toate astea. Sunt atâtea minciuni! E greu să refuzi, dar în același timp, eram foarte fericit aici!

 

  • „Va fi dificil, dar totul e posibil. Favorite sunt probabil Franța, Spania, Argentina, Brazilia, Anglia. În afară de Portugalia, bineînțeles. În afara problemelor care au ieșit la iveală cu felul în care s-a ales țara, nu am o problemă cu faptul că se joacă în Qatar. Trebuie să ne concentrăm pe competiție. Va fi un turneu frumos, Qatarul este pregătit. Va fi o provocare. Dar am energie.”

 

  • „(n.r. – Piers Morgan: E finala, Portugalia – Argentina. Tu dai o dublă, Messi dă o dublă, iar în ultimul minut, 94, înscrii și faci hat-trick-ul și câștigi Cupa Mondială. Cum ar fi?) Ar fi prea bine! Nu mă interesează dacă ar înscrie altcineva într-o finală pentru Portugalia, chiar și portarul. Dar, dacă s-ar întâmpla asta, m-aș retrage, 100%.

 

  • „(n.r – ce părere ai despre Leo Messi?) Ca fotbalist, magic, de top. Ca persoane, am împărțit 16 ani aceeași scenă, la cel mai înalt nivel. Nu suntem prieteni, că nu vorbim la telefon și nu ne vizităm, dar avem o relație extraordinară. E ca un coleg de echipă! Îl respect enorm, și felul în care vorbește de mine, chiar și soțiile noastre. Ei sunt din Argentina, iubita mea e tot de acolo. Ce pot să spun despre Messi? E un tip extraordinar, a făcut lucruri minunate pentru fotbal. (n.r. – e cel mai bun jucător pe care l-ai văzut, în afară de tine?) Probabil că da. Și Zidane. (n.r. – Ai luat vreodată cina cu Messi?) Niciodată. Dar de ce nu? Ador să întâlnesc oameni, să împărtășim idei, povești. Aș face asta, cu siguranță. Așa cum au făcut Maradona și Pele. Nu ar fi nicio problemă, am o inimă mare. Nu-mi place să critic oameni, totul e pozitiv. (n.r. – Cum ar fi să plece Neymar și Mbappe de la PSG și să faci echipă cu Messi?) Totul e posibil în fotbal! Sigur ar vinde multe tricouri. 

 

  • „(n.r. – cine ar putea lua Premier League?) Arsenal are șanse bune. Îmi plac jucătorii lor, fotbalul pe care îl prestează, și antrenorul lor. Dacă nu o va face Manchester, m-aș bucura pentru Arsenal să câștige Premier League.

 

  • „Mai joc maxim 2-3 ani. Vreau să închei la 40 de ani, cred că ar fi vârsta potrivită. Dar nu poți să știi, uneori planifici anumite lucruri, dar viața e dinamică, nu știi niciodată ce se va întâmpla.

Ce a spus Cristiano Ronaldo în prima parte a interviului

Prima parte a interviului a fost transmisă în format Live Text pe www.prosport.ro miercuri, 16 noiembrie, iar mai jos puteți regăsi cele mai importante dezvăluiri făcute de Cristiano Ronaldo.

  • „Nu știu ce se întâmplă. De când a plecat Sir Alex, totul a rămas în loc. A fost numit Ralf Rangnick, care nici măcar nu este antrenor. Nu am auzit despre el, nimeni nu știa cine este. I-am spus „boss” pentru că îl respect, acesta este job-ul meu, dar nu l-am văzut niciodată ca pe un șef. A fost un moment greu. Piers, nu înțeleg antrenorii care vin dintr-o dată. Respect că fiecare are metode diferite. Am fost lângă cei mai buni antrenori din lume: Zidane, Ancelotti, Mourinho. Am învățat de la ei.

 

  • (n.r. – Cât de aproape ai fost de City vara trecută?) Sincer, am fost aproape. Și Guardiola a spus că a încercat din greu să mă aducă. S-a vorbit mult despre asta. Știți trecutul meu de la United, ceea ce am făcut aici, sentimentele mele… ele au făcut diferența. Și, desigur, Sir Alex Ferguson. Sir Alex a fost cheia atunci. A fost o decizie conștientă. Nu regret. Sir Alex Ferguson a fost cheia transferului. Am vorbit cu el. Mi-a zis că este imposibil ca eu să merg la Manchester City. Am zis ‘OK, boss!’. A fost o decizie bună, o decizie conștientă.”

 

  • Toate s-au oprit în timp la United. Am fost surprins! A fost greu pentru mine, pentru că nu mă așteptam la asta. Am crezut că, atunci când am semnat, că lucrurile vor fi așa cum trebuie. După ce a plecat Sir Alex Ferguson, a rămas un gol în club. Știam că Manchester United nu mai este la fel, dar nu știam că toate vor rămâne așa cum au fost în 2009. Nimic nu s-a schimbat: sala de forță, jacuzzi-ul, facilitățile, bucătarii. Infrastructura și tehnologia au rămas la fel ca atunci când am plecat.
Pasiunea pentru fotbal, dobândită încă de la o vârstă fragedă, nu i-a putut purta pașii spre o carieră în sportul pe care l-a îndrăgit dintotdeauna, însă l-a făcut să aleagă jurnalismul sportiv. Absolvent al Colegiului Național „Mihai Eminescu” din București, Christian Luță ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup