Căpitanul Cosmin Frăsinescu vrea încă un trofeu cu Mircea Rednic pe bancă: ”Putem scrie istorie”. Ce spune despre viitorul său stoperul devenit „grădinar de pandemie”

Căpitanul Cosmin Frăsinescu vrea încă un trofeu cu Mircea Rednic pe bancă: ”Putem scrie istorie”. Ce spune despre viitorul său stoperul devenit
  • Publicat:
  • Actualizat:

Poli Iași a ajuns în acest sezon în semifinalele Cupei României, reușind să reediteze după foarte mulți ani cea mai bună performanță în această competiție.

În ciuda incertitudinii care planează în privința finalului de stagiune, ieșenii speră să se joace ultimele meciuri din Cupă și să dea marea lovitură, prin câștigarea trofeului. Cu atât mai mult cu cât în semifinale au ajuns trei echipe din play-out și doar una din play-off.

Aflat la final de carieră, căpitanul Cosmin Frăsinescu, 35 de ani, speră să-și treacă un trofeu în palmares cu Poli Iași, performanță pe care a mai realizat-o cu Mircea Rednic pe bancă și în Azerbaidjan, la Khazar Lankaran, în 2011.

”Suntem conștienți și noi că anul acesta am mers destul de prost în campionat, dar ne-a rămas Cupa României. Când a venit Mister (n.r. Mircea Rednic) la noi ne-a deschis ochii din primul moment, ne-a spus că acesta trebuie să fie un bonus pentru noi. Și dacă am ajuns până aici, în semifinale, mai e puțin pentru a scrie istorie pentru club și implicit pentru noi. Doar așa își aduce aminte lumea de tine, prin performanțe. Sunt șanse să luăm Cupa, de ce nu? Au fost multe favorite eliminate, în semifinale sunt trei echipe din play-out, deci avem șansa noastră. Ar fi frumos pentru toată lumea să luăm un trofeu”, a declarat căpitanul Cosmin Frăsinescu într-o emisiune live pe site-ul clubului.

Acesta și-a amintit de unicul trofeu cucerit în cariera sa, chiar cu Mircea Rednic pe bancă, în 2011, în Azerbadjan: ”Eu am o cupă în palmares, tot cu Mircea Rednic, la Lankaran, în Azerbaidjan. Poate lucrurile se leagă. Am avut șansa și am jucat câteva meciuri atunci, dar după aceea m-am accidentat. Am bifat câteva meciuri în cupă. Dar bucuria de a câștiga un trofeu la Iași ar fi mult mai mare. Am luat acel trofeu tot cu Mircea Rednic, deci primul pion a fost mutat, mai sunt câțiva pași”.

Nu s-a decis în privința viitorului

Întrebat ce va face după ce își va încheia cariera de fotbalist, Frăsinescu a declarat că nu s-a decis dacă va continua în antrenorat sau în administrație. ”E greu de spus. E o întrebare la care și eu aș vrea să am un răspuns. Nu știu ce o să fac, e un lucru care mă îngrozește. Nu știu dacă o să vreau să antrenez, pentru că din nou va trebui să stau departe de copii. Încă mă mai gândesc”, a spus fobalistul care mai are nevoie de doar câteva meciuri pentru a intra în galeria selectă a fotbaliștilor cu 400 de prezențe pe prima scenă a fotbalului românesc: ”Consider că întotdeauna am oferit respect adversarilor mei și ei la rândul lor mă tratează cu respect. Am impus respect prin felul meu de a fi, nu neapărat prin faptul că am aproape 400 de meciuri în Liga I. Nu am jucat niciodată murdar, am jucat corect, principalul scop a fost să-mi domin adversarul și dacă nu am reușit am respectat acest lucru. Nu mi-a plăcut să intru niciodată în conflict cu nimeni”.

Deși a jucat aproape 400 de meciuri pe prima scenă și a fost mereu unul dintre cei mai constanți stoperi, Frăsinescu nu a bifat nicio selecție la echipa națională. Dar nu se simte frustrat și admite că echipa națională a avut fundași centrali buni din generația sa. ”Nu m-am simțit niciodată nedreptățit sau frustrat că alții au fost convocați și eu nu. Așa a fost să fie, acesta a fost drumul meu. Mi-aș fi dorit să am în palmares meciuri la echipa națională, dar asta este… nu am de ce să mă plâng. Echipa națională a avut jucători foarte buni din generație cu mine, a fost destul de greu. Am avut și eu momente bune, dar poate în momentul acela nu am avut rezultate cu echipa, sunt foarte multe lucruri pe care trebuie să le iei în calcul. Și trebuie să fii corect. Echipa națională este într-o reconstrucție în momentul acesta, se mizează foarte mult pe jucători tineri. Trebuie să fim realiști. Am 35 de ani și echipa națională are nevoie de jucători tineri”.

Un stadion nou ar face brandul Poli Iași mult mai vizibil

Frăsi este de părere că se va putea vorbi despre performanță la Iași doar atunci când echipa va juca pe un stadion nou. ”Construirea unui stadion va face brandul Poli Iași mult mai puternic, va atrage investitori, mulți vor dori să se asocieze cu un stadion nou și cu un brand în creștere. Poate fi începutul unei povești frumoase la Iași. Abia atunci se poate vorbi pertinent despre performanță la Iași. Acum se vrea performanță, dar investițiile sunt cam puține. E greu să faci performanță cu datorii. Uitați-vă la Craiova, de când are un stadion nou e susținută din ce în ce mai mult, au atras sponsori, investiții. Craiova e un exemplu bun”, a mai spus căpitanul Politehnicii Iași, care și-a împlinit visul de a juca fotbal până la 35 de ani: ”Mie îmi expiră contractul în vară, vedem ce voi face. O luăm pas cu pas. Să vedem ce planuri are și clubul în continuare, să vedem și parametrii mei. Eu am dat absolut totul pentru club și dacă o să rămân voi face același lucru. Am 35 de ani, de acum încolo fiecare an e ca un bonus pentru mine. Mi-am propus să joc până la 35 de ani, îi mulțumesc lui Dumnezeu că i-am prins pe teren. Am luat în calcul să mă retrag, de ce nu, dar încă nu știu ce voi face. Încă mă simt bine, cred că încă aș fi de folos și poate o să continui, dar să vedem în ce condiții”.

Grădinar pe timp de pandemie. ”100 de lei și sap în tot cartierul”

În această perioadă de pandemie, Frăsi se află cu familia acasă, la Bacău. Încearcă să se mențină în formă prin diferite exerciții, dar și-a descoperit și o nouă pasiune, grădinăritul, glumind pe seama aceasta. ”Socrul meu stă aproape de noi și mai în glumă, mai în serios, i-am săpat toată grădina în două zile. De a ajuns lumea să-l întrebe dacă are om la săpat. Atunci i-am spus că dacă tot e perioada asta, 100 de lei jos și sap tot cartierul”, s-a amuzat Frăsinescu, care a explicat cum își umple timpul zilnic: ”Aproape zilnic fac câteva ceva. Fac exerciții, alerg câte 4 kilometri pe zi, am început și antrenamentele online, sunt destul de în priză. Nu e același lucru ca pe teren, dar să nu ne pierdem tonusul. Chiar am slăbit două kilograme”.

Gânduri pandemice

Frăsinescu ia în calcul chiar și înghețarea campionatului: ”Iau în calcul și înghețarea campionatului, dar am văzut că recomandările UEFA sunt de a se încheia campionatului. Aici e o problemă, vom sta în același autocar, respiri același aer. În deplasări stai într-un hotel în care nu știi cine a stat, sunt multe întrebări, gânduri. Fiecare are gândurile lui, mai pandemice sau nu”.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul din aeroport
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie: "Vii și îți iei ce…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ!…
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat cu planurile de înmormântare
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat…
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri!
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele