Nicolas Maduro, preşedintele Venezuelei, mesaj pentru populaţie: "Apăraţi ţara cu puştile pe umeri!". Pentru că l-a susţinut public, marele Maradona a dat de probleme

14 apr 2019 2164 afişări Showbiz
Nicolas Maduro, preşedintele Venezuelei, mesaj pentru populaţie: "Apăraţi ţara cu puştile pe umeri!". Pentru că l-a susţinut public, marele Maradona a dat de probleme

Nicolas Maduro, controversatul preşedinte al Venezuelei, ţară care traversează o criză fără precedent, a ordonat, sâmbătă, extinderea miliţiei civile cu nu mai puţin de un milion de membri, în timp ce Juan Guaido, liderul opoziţiei, a vizitat statul Zulia, afectat de o pană de curent. În plin război în Venezuela, numele importante din sport, precum Diego Armando Maradona, au de suferit pentru că se implică activ!

Maduro şi Guaido duc o luptă teribilă pentru putere în statul sud-american, iar confruntarea lor se răsfrânge asupra populaţiei care trece, de câteva luni, printr-o teribilă criză economică. De curând, Guaido, susţinut de Statele Unite ale Americii, a cerut armatei să-l abandoneze pe Maduro, promiţând amnistia militarilor care se alătură demersului, iar preşedintele în funcţie a răspuns pe măsură. Duminică, a ordonat mărirea miliţiei civile, înfiinţate în 2008 de Hugo Chavez, cu un milion de membri şi a ieşit în faţa a mii de oameni cu un mesaj populist: "Cu puştile pe umeri, fiţi pregătiţi să apăraţi ţara şi să săpaţi pentru a planta seminţele care vor aduce mâncare comunităţii", a transmis Maduro.

Cu milioane de venezueleni forţaţi să emigreze doar în ultimii ani, fără curent, apă potabilă şi mâncare, ţara se află în mijlocul unui conflict teribil, dar Maduro îşi doreşte să ajungă, curând, la trei milioane de membri ai miliţiei civile care se află de partea sa. Juan Guaido, pe care Maduro îl numeşte marioneta Statelor Unite ale Americii, a încercat de mai multe ori să atragă armata de partea sa, dar nu a provocat decât fuga a sute de soldaţi în ţări precum Columbia. În acest context, marea criză de electricitate s-a rezolvat doar în capitala Caracas, în timp ce alte oraşe primesc lumină doar cu porţia.

 „Suntem aici să verificăm situaţia, suferinţa voastră. Dar Zulia o să se ridice”, a transmis Guaido, sâmbătă, într-o vizită în oraşul Zulia.

Diego Maradona, amendat pentru că l-a susţinut pe Maduro

Considerat de mulţi microbişti cel mai bun fotbalist din toate timpurile, Diego Armando Maradona (55 de ani) a dat de probleme după ce s-a implicat în lupta pentru putere din Venezuela. Cunoscut pentru opiniile sale împotriva Statelor Unite ale Americii şi a lui Donald Trump, şi-a manifestat susţinerea pentru Nicolas Maduro, căruia i-a dedicat victoria din meciul din campionatul mexican dintre Dorados de Sinaloa, echipa pe care o antrnează, şi Tampico Madero, terminat 3-2. Imediat, Federaţia de Fotbal din Mexic l-a amendat pentru că a încălcat regulamentul intern, unul care nu permite implicarea sportului în politică.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.