Mesaj de Ziua Naţională | "Big Ghiţă" Mureşan a luat cuvântul: "România este mare, şi la propriu şi la figurat"

1 dec 2018 506 afişări România 100
Mesaj de Ziua Naţională | "Big Ghiţă" Mureşan a luat cuvântul: "România este mare, şi la propriu şi la figurat"

Ghiţă Mureşan, 47 de ani, fostul baschetbalist român ce jucat în NBA la echipe ca Washington Bullets sau New Jersey Nets, ori s-a remarcat în filme, fiind protagonistul peliculei Uriaşul Meu, a avut un mesaj de suflet pentru toţi românii. Acum el creşte următoarele generaţii de baschetbaliştii de peste Ocean, predând tainele sportului la Giant Basketball Academy.  

"Poate că fiind în străinătate, ajungi să trăieşti cu mai mare intensitate sărbătorile ţării din care ai provenit. Cea apropiată - 1 Decembrie - are o semnificaţie aparte pentru că ne defineşte, ca naţiune. Pentru mine, născut şi crescut în Ardeal, Ziua României are o mare încărcătură emoţională. Meseria mea, de după cariera din NBA este să educ copii prin sport. Copii din Statele Unite, dar şi din România. Una dintre trăsăturile la care lucrăm este încrederea în sine, sentimentul că prin muncă grea şi dăruire poţi obţine în viaţă ce-ţi doreşti", a postat Mureşan pe pagina sa de facebook.

Fostul star din NBA, 2.31 metri, a continuat: "Aş vrea ca, de această zi aniversară, copiii României să fie mândri de ceea ce strămoşii lor au realizat, creând un stat românesc puternic şi unitar, dar să se simtă şi obligaţi să onoreze această bogată tradiţie şi să contribuie, ca generaţie. Să reluăm firul istoriei din momente care ne onorează. Eu în sport am învăţat că cinstea şi munca sunt căile succesului. România este mare şi la propriu şi la figurat, dacă mai mulţi dintre noi vom trăi ghidaţi de aceste valori. La mulţi ani, România!"

 


 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.