CRAIOVITA PARADISE – CRAIOVA, dezvoltare urbanistică fără precedent

Publicat: 02 Dec. 2019, 11:23 Publicitate

CRAIOVITA PARADISE – CRAIOVA, dezvoltare urbanistică fără precedent.

REPORTER: Ce ne puteți spune despre mega-proiectul CRAIOVIȚA PARADISE?

MANAGER Adrian Mititelu: CRAIOVIȚA PARADISE va fi o dezvoltare imobiliară ce va constitui realmente un moment de cotitură în viața economică a municipiului Craiova, o investiție uriașă, care per total va depași suma de 400 milioane euro și care va da orașului un aer cu adevărat European. Probabil va fi una din cele mai mari investiții imobiliare făcute în România.

Energia verde va reprezenta o prioritate care nu numai că va respecta cele mai noi exigențe din reglementările europene în domeniu, dar va constitui și un adevărat exemplu în proiectele viitoare.

Arhitectura avută în vedere pentru acest proiect este strâns legată de noua viziune mondială privind energia verde.

CRAIOVITA PARADISE va fi pur și simplu o oază de verdeață care va ridica nivelul de trai al craiovenilor.

Amplasamentul investiției este unul senzațional, aflat de-a lungul bulevardului principal CALEA SEVERINULUI, care traversează orașul, și în imediata apropiere a celui mai mare cartier al orașului, Craiovița Nouă (unul din cele mai mari cartiere din țară), dar și Craiovița Veche. Va fi situat la 2,5 km față de km 0 al orașului. De asemenea, bulevardul reprezintă Poarta de Vest a orașului, cea mai importantă arteră rutieră a regiunii.

Terenul este situat pe fostul teritoriu al moșiei Craiovița ce a făcut parte din comuna suburbană Craiovița până în anii 50, când comuna a fost desființată prin extinderea teritoriului Municipiului Craiova.

REPORTER: Vă rugăm să ne precizați care sunt cele mai importante detalii legate de acest proiect?

MANAGER A. M.:  În primul rând, vreau să stiți că întreaga zonă ce va face obiectul acestui mega proiect se întinde pe o suprafață de aproximativ 50 ha. Aici se vor construi mall, hypermarket, zonă rezidențială de aproximativ 2000 apartamente, un parc superb de 10 ha, mai multe clădiri de birouri, un stadion de fotbal, precum și alte dotări conexe.

REPORTER: Toate aceste investiții sunt făcute de o singură entitate?

MANAGER AM:  Nu. În ceea ce ne privește, dezvoltarea Craiovița Paradise cuprinde o suprafață de 30 ha, unde se va construi o zonă rezidențială de aproximativ 1500 apartamente în imobile ce vor avea regim de înălțime cuprins între P+5 și P+12 etaje, zonă de office, complex sportiv (stadion), spațiu de agrement și un parc de 10 ha.

Celelalte investiții, respectiv PROMENADA CRAIOVA MALL, hipermarketurile CARREFOUR și DEDEMAN ce urmează a fi construite, sunt investiții independente de Craiovița Paradise, însă se vor situa în același perimetru, de 50 ha, al terenului  cunoscut ca Balta Craiovița. Toate aceste investiții alcătuiesc un cadru arhitectural de vis ce va conferi zonei un loc de frunte în dezvoltările de acest gen în România. Craiova, după o lungă perioadă în care a fost la coada investițiilor post-decembriste, va urca semnificativ în vârful piramidei.

REPORTER: Se vehiculează construirea unui drum prin Balta Craioviței? Ce ne puteți spune despre acesta?

MANAGER A. M.: Da, se va construi un bulevard de aproximativ 1300 mp lungime. Va fi impresionant, va avea 3 benzi pe sens, un scuar destul de mare, și va uni Calea Severinului de Bulevardul Râului, creindu-se astfel premizele deblocării substanțiale a circulației în partea de Sud-Vest a orașului. Acest drum face parte din vechiul plan al municipalității, lansat încă din anul 2013, pe vremea fostului primar al Craiovei, Lia Olguta Vasilescu.

Noul bulevard urmează să fie realizat de firma NEPI, concomitent cu realizarea întregii investiții care are ca termen de finalizare sfârșitul anului 2021, conform celor declarate de beneficiari, însă pentru realizarea acestui bulevard este necesară implicarea Municipalității deoarece pe o suprafață de câteva sute mp din terenul unde urmează să fie amplasat bulevardul există construcții ridicate ilegal de diverse persoane. Aceste construcții trebuie demolate în vederea eliberării terenului în cauză.

REPORTER: MAI EXISTĂ SUPRAFAȚĂ DE TEREN DISPONIBILĂ ȘI PENTRU ALTE PROIECTE?

MANAGER A. M.: DA, mai există o suprafață de aproximativ 60.000 mp situată chiar de-a lungul bulevardului care se va construi și care are o destinație urbanistică multifuncțională, cu un grad de ocupare de 40%. În prezent, sunt discuții cu diverse persoane interesate de acest teren.

REPORTER: Vă rugăm să ne detaliați despre proiectul dumneavoastră, CRAIOVIȚA PARADISE.

MANAGER A. M.: Dezvoltarea CRAIOVIȚA PARADISE va fi realizată de către SOCIETATEA CRAIOVIȚA PARADISE SA și înglobează 7 proiecte, acestea fiind:

 

  1. CRAIOVIȚA AVENUE LUXURY RESIDENCE – este un proiect amplasat în partea dreapta a bulevardului Calea Severinului (vis-à-vis de Hotel Craiovița) și este compus din 3 blocuri unite între ele, cu regim de înălțime de P+10, care vor conține în total 120 apartamente, cu suprafață utilă de minim 170mp. În această suprafață intră și o terasă de aproximativ 70mp. Apartamentele vor fi construite la o calitate și dotări de tip occidental, iar posesorii acestor locuințe vor avea acces la cele mai bune facilități (parcare subterană, curățătorie, SPA, piscine, gradiniță pentru copii, acces la parcul de 10 ha din imediata apropiere, restaurant, supermarket, etc). La parterul acestor blocuri va exista o zonă comercială de aproximativ 4000 mp.

Lucrările de execuție vor începe cel mai târziu în luna martie 2020 și se vor finaliza cel mai târziu în decembrie 2021.

  1. CRAIOVIȚA LAKE &PARK RESIDENCE – va fi o zonă cu aproximativ 10 blocuri, având regim de înălțime între P+5 și P+12, și va fi amplasat în partea cu lacul a bulevardului Calea Severinului, în vecinătatea Parcului care se va construi. Zona va fi una deosebită și va cuprinde circa 1500 apartamente cu suprafețe de minim 100 mp utilă, la care se va adăuga suprafață pentru terasa, va conține toate facilitățile cum ar fi: SPA, piscină, locuri de joacă pentru copiii, grădinițe, spații comerciale, parcare.

Lucrările de execuție vor începe cel mai târziu în luna martie 2022 și se vor finaliza cel mai târziu la sfârșitul anului 2025.

  1. CRAIOVIȚA MIRACLE PARK OFFICES – este vorba despre un imobil – clădire de birouri, cu arhitectură futuristă, care va găzdui spații de birouri clasa A, pe o suprafață de circa 26.500 mp. Clădirea va fi amplasată în vecinătatea parcului, vis-à-vis de Promenada Mall (proiectul desfășurat de NEPI).

Lucrările de execuție vor începe cel mai târziu în martie 2021 și se vor finaliza cel mai târziu la sfârșitul anului 2023.

  1. CRAIOVIȚA MIRACLE EVENTS CENTER – acest proiect vizează un imobil destinat organizării de evenimente, multifuncțional și va fi amplasat în imediata apropiere a parcului și a noului stadion. Va avea o suprafață utilă de 6000 mp.

Lucrările de execuție vor începe cel mai târziu în martie 2021 și se vor finaliza cel mai târziu la sfârșitul anului 2022.

  1. CRAIOVIȚA MITITELU TOWERS – este un proiect mixt, rezidențial, office și comercial, cu spațiu de birouri clasa A. Va fi amplasat pe Calea Severinului, la intersecția cu Blvd. Tineretului și noul bulevard care va traversa Balta Craioviței. Imobilul de P+12 va fi compus dintr-o zonă rezidențială de 29.000 mp și 9000 mp zonă comercială și office.

Lucrările de execuție vor începe cel mai târziu în martie 2021 și se vor finaliza cel mai târziu la sfârșitul anului 2023.

  1. CRAIOVIȚA MIRACLE PARK – reprezintă un parc care va fi construit la cele mai înalte standare, va avea o suprafață de aproximativ 10 ha, dintre care 8,4 ha spațiu verde, aproximativ 1 ha de luciu de apă și 3000 mp spațiu de agreement. Va fi o amenajare de vis care va influența pozitiv toate investițiile din zonă și care va îmbunăți viața comunității. Toți cei care locuiesc în zonă vor avea acces nelimitat, conviețuind astfel într-un mediu extrem de sănătos.

Lucrările de execuție vor începe cel mai târziu în martie 2020 și se vor finaliza la sfârșitul lunii octombrie 2021.

  1. FCU ARENA – un stadion construit pe o suprafață de 39.000 mp, conform standardelor FIFA, UEFA și va avea o capacitate de 12.000 locuri. Va fi noua casă a echipei de fotbal FC UNIVERSITATEA CRAIOVA 1948.

Lucrările de execuție vor începe cel mai târziu în Martie 2020 și se vor finaliza în septembrie 2021.

REPORTER: Ce constructori vor realiza aceste lucrări? S-a stabilit?

MANAGER A. M.: Suntem în discuții cu mai multe firme de construcții, însă în paralel am pus bazele unei societăți de construcții, respectiv CETATEA BANILOR CONSTRUCT, iar în prezent, efectuam recrutări de personal atât din țara, cât și din străinătate pentru ca începând cu martie 2020 firma să fie functională cu personal și dotări corespunzătoare. Însă suntem conștienți ca pentru ducerea la bun sfârșit a proiectului va trebui să apelăm la mai multe firme de construcții.

Publicat: 02 Dec. 2019, 11:23 Publicitate
Pe aceeași temă
Scandal la iUmor după de l-au anunțat pe Mukinka drept câștigător. Ce NU s-a văzut la TV
Scandal la iUmor după de l-au anunțat pe Mukinka drept câștigător. Ce NU s-a văzut la TV
Pacienţi oripilaţi de ţinuta unei doctoriţe la Urgenţe: „Are hainele murdare, rupte şi miroase a urină. Copilului meu i s-a făcut rău şi a vomat“
Pacienţi oripilaţi de ţinuta unei doctoriţe la Urgenţe: „Are hainele murdare, rupte şi miroase a urină. Copilului ...
Dezvaluire BOMBA! Oana Roman si-a prins sotul cand... IPOSTAZA e INCREDIBILA
Dezvaluire BOMBA! Oana Roman si-a prins sotul cand... IPOSTAZA e INCREDIBILA
Tânăra, inginer la uzina Dacia, care i-a impresionat pe români cu vocea ei
Tânăra, inginer la uzina Dacia, care i-a impresionat pe români cu vocea ei
Ar fi surpriza anului in Liga 1! OFERTA NEASTEPTATA pentru Nistor dupa ce a anuntat ca pleaca de la Dinamo: merge sa se lupte la titlu
Ar fi surpriza anului in Liga 1! OFERTA NEASTEPTATA pentru Nistor dupa ce a anuntat ca pleaca de la Dinamo: merge sa se lupte ...
Ea este regina stretching-ului sexy! Are cel mai apetisant posterior de pe Instagram
Ea este regina stretching-ului sexy! Are cel mai apetisant posterior de pe Instagram
Un şofer a filmat SCENA vieţii. FEMEIA din maşina din faţă avea să-i arate ceva de NEUITAT. VIDEO
Un şofer a filmat SCENA vieţii. FEMEIA din maşina din faţă avea să-i arate ceva de NEUITAT. VIDEO
Firea, lovită de tramvaiele turceşti. Licitaţia Primăriei Capitalei, anulată după contestaţia Astra Vagoane Călători
Firea, lovită de tramvaiele turceşti. Licitaţia Primăriei Capitalei, anulată după contestaţia Astra Vagoane Călători
LOVITURĂ ŞOC! Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri a intrat la ÎNCHISOARE în România
LOVITURĂ ŞOC! Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri a intrat la ÎNCHISOARE în România
ALERTĂ mondială din CAUZA sexului. ''Nu o mai faceţi, este foarte periculos!''. Ce nu trebuie să faci niciodată atunci când faci SEX
ALERTĂ mondială din CAUZA sexului. ''Nu o mai faceţi, este foarte periculos!''. Ce nu trebuie să faci niciodată atunci ...
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită între timp starletă porno. Cum arată acum
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită între timp starletă porno. Cum arată acum
GOL puşcă la prostituate! Bărbatul CELEBRU, filmat în acţiune şi arestat. Imagini BOMBĂ
GOL puşcă la prostituate! Bărbatul CELEBRU, filmat în acţiune şi arestat. Imagini BOMBĂ
Un virus face ravagii în România. Zeci de îmbolnăviri în câteva zile: E prăpăd
Un virus face ravagii în România. Zeci de îmbolnăviri în câteva zile: E prăpăd
Gestul lui Adi Minune pentru fiica lui, Adriana. Cum a vrut să o ajute să câștige Vocea României
Gestul lui Adi Minune pentru fiica lui, Adriana. Cum a vrut să o ajute să câștige Vocea României
Picioare transpirate - de ce miros urât de fapt?
Picioare transpirate - de ce miros urât de fapt?
Tragedie MARE in Romania! A MURIT in pragul Sarbatorilor! Dumnezeu sa o odihneasca! Era o MARE valoare...
Tragedie MARE in Romania! A MURIT in pragul Sarbatorilor! Dumnezeu sa o odihneasca! Era o MARE valoare...
S-A AFLAT! Cine este, de fapt, Mukinka Chibanga, câștigătorul iUmor. Câți bani a primit de la Antena 1
S-A AFLAT! Cine este, de fapt, Mukinka Chibanga, câștigătorul iUmor. Câți bani a primit de la Antena 1
Care sunt cele mai căutate clipuri de ROMÂNI pe PORN HUB. Cine este cea mai populară actriţă
Care sunt cele mai căutate clipuri de ROMÂNI pe PORN HUB. Cine este cea mai populară actriţă
Pedeapsa primită de cinci angajaţi ai unui hotel, care au violat o turistă aflată în vacanţă
Pedeapsa primită de cinci angajaţi ai unui hotel, care au violat o turistă aflată în vacanţă
Rămâi fără cuvinte! Cea mai emoţionantă imagine surprinsă la Revoluţie, explicată 30 de ani distanţă de americanul care a făcut-o! Ce i-a spus bărbatul din prim-plan
Rămâi fără cuvinte! Cea mai emoţionantă imagine surprinsă la Revoluţie, explicată 30 de ani distanţă de americanul ...
Horoscop Nicoleta Svarlefus 2020 un an GROZAV de BANOS pentru 3 zodii, pentru alte 4 DEZASTRUL
Horoscop Nicoleta Svarlefus 2020 un an GROZAV de BANOS pentru 3 zodii, pentru alte 4 DEZASTRUL
Oana Roman, detalii socante despre divortul de Marius Elisei! Mesajul cutremurator al vedetei a bulversat pe toata lumea. A rupt tacerea. Ce s-a intamplat intre ei
Oana Roman, detalii socante despre divortul de Marius Elisei! Mesajul cutremurator al vedetei a bulversat pe toata lumea. ...
Anunțul momentului: s-a aflat! Se retrage sau nu Lidia Buble din muzică. Totul despre planurile artistei
Anunțul momentului: s-a aflat! Se retrage sau nu Lidia Buble din muzică. Totul despre planurile artistei
Cel mai sexy inginer de la DACIA a uimit o țară întreagă!
Cel mai sexy inginer de la DACIA a uimit o țară întreagă!
FOTO. Cum a ajuns să arate acum iubita lui Dorian Popa! Transformarea radicală a Claudiei
FOTO. Cum a ajuns să arate acum iubita lui Dorian Popa! Transformarea radicală a Claudiei
FOTO. TRANSFORMARE SPECTACULOSĂ! Cum a ajuns să arate Monica, soția lui Leonard Doroftei, la 45 de ani!
FOTO. TRANSFORMARE SPECTACULOSĂ! Cum a ajuns să arate Monica, soția lui Leonard Doroftei, la 45 de ani!
Horoscop zilnic 12 decembrie 2019 – De joi este Lună Nouă în gemeni
Horoscop zilnic 12 decembrie 2019 – De joi este Lună Nouă în gemeni
Horoscop Zodia Pești 15 Decembrie 2019
Horoscop Zodia Pești 15 Decembrie 2019
Sezonul răcelilor: obiecte ce trebuie dezinfectate
Sezonul răcelilor: obiecte ce trebuie dezinfectate