CRAIOVITA PARADISE – CRAIOVA, dezvoltare urbanistică fără precedent

Publicat: 02 Dec. 2019, 11:23 Publicitate

CRAIOVITA PARADISE – CRAIOVA, dezvoltare urbanistică fără precedent.

REPORTER: Ce ne puteți spune despre mega-proiectul CRAIOVIȚA PARADISE?

MANAGER Adrian Mititelu: CRAIOVIȚA PARADISE va fi o dezvoltare imobiliară ce va constitui realmente un moment de cotitură în viața economică a municipiului Craiova, o investiție uriașă, care per total va depași suma de 400 milioane euro și care va da orașului un aer cu adevărat European. Probabil va fi una din cele mai mari investiții imobiliare făcute în România.

Energia verde va reprezenta o prioritate care nu numai că va respecta cele mai noi exigențe din reglementările europene în domeniu, dar va constitui și un adevărat exemplu în proiectele viitoare.

Arhitectura avută în vedere pentru acest proiect este strâns legată de noua viziune mondială privind energia verde.

CRAIOVITA PARADISE va fi pur și simplu o oază de verdeață care va ridica nivelul de trai al craiovenilor.

Amplasamentul investiției este unul senzațional, aflat de-a lungul bulevardului principal CALEA SEVERINULUI, care traversează orașul, și în imediata apropiere a celui mai mare cartier al orașului, Craiovița Nouă (unul din cele mai mari cartiere din țară), dar și Craiovița Veche. Va fi situat la 2,5 km față de km 0 al orașului. De asemenea, bulevardul reprezintă Poarta de Vest a orașului, cea mai importantă arteră rutieră a regiunii.

Terenul este situat pe fostul teritoriu al moșiei Craiovița ce a făcut parte din comuna suburbană Craiovița până în anii 50, când comuna a fost desființată prin extinderea teritoriului Municipiului Craiova.

REPORTER: Vă rugăm să ne precizați care sunt cele mai importante detalii legate de acest proiect?

MANAGER A. M.:  În primul rând, vreau să stiți că întreaga zonă ce va face obiectul acestui mega proiect se întinde pe o suprafață de aproximativ 50 ha. Aici se vor construi mall, hypermarket, zonă rezidențială de aproximativ 2000 apartamente, un parc superb de 10 ha, mai multe clădiri de birouri, un stadion de fotbal, precum și alte dotări conexe.

REPORTER: Toate aceste investiții sunt făcute de o singură entitate?

MANAGER AM:  Nu. În ceea ce ne privește, dezvoltarea Craiovița Paradise cuprinde o suprafață de 30 ha, unde se va construi o zonă rezidențială de aproximativ 1500 apartamente în imobile ce vor avea regim de înălțime cuprins între P+5 și P+12 etaje, zonă de office, complex sportiv (stadion), spațiu de agrement și un parc de 10 ha.

Celelalte investiții, respectiv PROMENADA CRAIOVA MALL, hipermarketurile CARREFOUR și DEDEMAN ce urmează a fi construite, sunt investiții independente de Craiovița Paradise, însă se vor situa în același perimetru, de 50 ha, al terenului  cunoscut ca Balta Craiovița. Toate aceste investiții alcătuiesc un cadru arhitectural de vis ce va conferi zonei un loc de frunte în dezvoltările de acest gen în România. Craiova, după o lungă perioadă în care a fost la coada investițiilor post-decembriste, va urca semnificativ în vârful piramidei.

REPORTER: Se vehiculează construirea unui drum prin Balta Craioviței? Ce ne puteți spune despre acesta?

MANAGER A. M.: Da, se va construi un bulevard de aproximativ 1300 mp lungime. Va fi impresionant, va avea 3 benzi pe sens, un scuar destul de mare, și va uni Calea Severinului de Bulevardul Râului, creindu-se astfel premizele deblocării substanțiale a circulației în partea de Sud-Vest a orașului. Acest drum face parte din vechiul plan al municipalității, lansat încă din anul 2013, pe vremea fostului primar al Craiovei, Lia Olguta Vasilescu.

Noul bulevard urmează să fie realizat de firma NEPI, concomitent cu realizarea întregii investiții care are ca termen de finalizare sfârșitul anului 2021, conform celor declarate de beneficiari, însă pentru realizarea acestui bulevard este necesară implicarea Municipalității deoarece pe o suprafață de câteva sute mp din terenul unde urmează să fie amplasat bulevardul există construcții ridicate ilegal de diverse persoane. Aceste construcții trebuie demolate în vederea eliberării terenului în cauză.

REPORTER: MAI EXISTĂ SUPRAFAȚĂ DE TEREN DISPONIBILĂ ȘI PENTRU ALTE PROIECTE?

MANAGER A. M.: DA, mai există o suprafață de aproximativ 60.000 mp situată chiar de-a lungul bulevardului care se va construi și care are o destinație urbanistică multifuncțională, cu un grad de ocupare de 40%. În prezent, sunt discuții cu diverse persoane interesate de acest teren.

REPORTER: Vă rugăm să ne detaliați despre proiectul dumneavoastră, CRAIOVIȚA PARADISE.

MANAGER A. M.: Dezvoltarea CRAIOVIȚA PARADISE va fi realizată de către SOCIETATEA CRAIOVIȚA PARADISE SA și înglobează 7 proiecte, acestea fiind:

 

  1. CRAIOVIȚA AVENUE LUXURY RESIDENCE – este un proiect amplasat în partea dreapta a bulevardului Calea Severinului (vis-à-vis de Hotel Craiovița) și este compus din 3 blocuri unite între ele, cu regim de înălțime de P+10, care vor conține în total 120 apartamente, cu suprafață utilă de minim 170mp. În această suprafață intră și o terasă de aproximativ 70mp. Apartamentele vor fi construite la o calitate și dotări de tip occidental, iar posesorii acestor locuințe vor avea acces la cele mai bune facilități (parcare subterană, curățătorie, SPA, piscine, gradiniță pentru copii, acces la parcul de 10 ha din imediata apropiere, restaurant, supermarket, etc). La parterul acestor blocuri va exista o zonă comercială de aproximativ 4000 mp.

Lucrările de execuție vor începe cel mai târziu în luna martie 2020 și se vor finaliza cel mai târziu în decembrie 2021.

  1. CRAIOVIȚA LAKE &PARK RESIDENCE – va fi o zonă cu aproximativ 10 blocuri, având regim de înălțime între P+5 și P+12, și va fi amplasat în partea cu lacul a bulevardului Calea Severinului, în vecinătatea Parcului care se va construi. Zona va fi una deosebită și va cuprinde circa 1500 apartamente cu suprafețe de minim 100 mp utilă, la care se va adăuga suprafață pentru terasa, va conține toate facilitățile cum ar fi: SPA, piscină, locuri de joacă pentru copiii, grădinițe, spații comerciale, parcare.

Lucrările de execuție vor începe cel mai târziu în luna martie 2022 și se vor finaliza cel mai târziu la sfârșitul anului 2025.

  1. CRAIOVIȚA MIRACLE PARK OFFICES – este vorba despre un imobil – clădire de birouri, cu arhitectură futuristă, care va găzdui spații de birouri clasa A, pe o suprafață de circa 26.500 mp. Clădirea va fi amplasată în vecinătatea parcului, vis-à-vis de Promenada Mall (proiectul desfășurat de NEPI).

Lucrările de execuție vor începe cel mai târziu în martie 2021 și se vor finaliza cel mai târziu la sfârșitul anului 2023.

  1. CRAIOVIȚA MIRACLE EVENTS CENTER – acest proiect vizează un imobil destinat organizării de evenimente, multifuncțional și va fi amplasat în imediata apropiere a parcului și a noului stadion. Va avea o suprafață utilă de 6000 mp.

Lucrările de execuție vor începe cel mai târziu în martie 2021 și se vor finaliza cel mai târziu la sfârșitul anului 2022.

  1. CRAIOVIȚA MITITELU TOWERS – este un proiect mixt, rezidențial, office și comercial, cu spațiu de birouri clasa A. Va fi amplasat pe Calea Severinului, la intersecția cu Blvd. Tineretului și noul bulevard care va traversa Balta Craioviței. Imobilul de P+12 va fi compus dintr-o zonă rezidențială de 29.000 mp și 9000 mp zonă comercială și office.

Lucrările de execuție vor începe cel mai târziu în martie 2021 și se vor finaliza cel mai târziu la sfârșitul anului 2023.

  1. CRAIOVIȚA MIRACLE PARK – reprezintă un parc care va fi construit la cele mai înalte standare, va avea o suprafață de aproximativ 10 ha, dintre care 8,4 ha spațiu verde, aproximativ 1 ha de luciu de apă și 3000 mp spațiu de agreement. Va fi o amenajare de vis care va influența pozitiv toate investițiile din zonă și care va îmbunăți viața comunității. Toți cei care locuiesc în zonă vor avea acces nelimitat, conviețuind astfel într-un mediu extrem de sănătos.

Lucrările de execuție vor începe cel mai târziu în martie 2020 și se vor finaliza la sfârșitul lunii octombrie 2021.

  1. FCU ARENA – un stadion construit pe o suprafață de 39.000 mp, conform standardelor FIFA, UEFA și va avea o capacitate de 12.000 locuri. Va fi noua casă a echipei de fotbal FC UNIVERSITATEA CRAIOVA 1948.

Lucrările de execuție vor începe cel mai târziu în Martie 2020 și se vor finaliza în septembrie 2021.

REPORTER: Ce constructori vor realiza aceste lucrări? S-a stabilit?

MANAGER A. M.: Suntem în discuții cu mai multe firme de construcții, însă în paralel am pus bazele unei societăți de construcții, respectiv CETATEA BANILOR CONSTRUCT, iar în prezent, efectuam recrutări de personal atât din țara, cât și din străinătate pentru ca începând cu martie 2020 firma să fie functională cu personal și dotări corespunzătoare. Însă suntem conștienți ca pentru ducerea la bun sfârșit a proiectului va trebui să apelăm la mai multe firme de construcții.

Publicat: 02 Dec. 2019, 11:23 Publicitate
Pe aceeași temă
Atenție, români! Alimentul pe care îl mănânci zilnic, purtător de coronavirus
Atenție, români! Alimentul pe care îl mănânci zilnic, purtător de coronavirus
Rusia anunţă că ar fi găsit medicamentul pentru tratarea infecţiei COVID-19
Rusia anunţă că ar fi găsit medicamentul pentru tratarea infecţiei COVID-19
Rammstein anunţă pe Facebook că Till Lindemann nu are coronavirus. Mesajul publicat
Rammstein anunţă pe Facebook că Till Lindemann nu are coronavirus. Mesajul publicat
Singura conditie pentru care Ianis Hagi va ramane la Rangers! „Va insista pentru ramanerea lui Ianis”
Singura conditie pentru care Ianis Hagi va ramane la Rangers! „Va insista pentru ramanerea lui Ianis”
Faci comenzi online? Recomandările medicului pentru a nu contracta COVID-19 de pe colete
Faci comenzi online? Recomandările medicului pentru a nu contracta COVID-19 de pe colete
Scandalos! Câți bani a primit, de fapt, Spitalul Municipal Caracal de la Gigi Becali
Scandalos! Câți bani a primit, de fapt, Spitalul Municipal Caracal de la Gigi Becali
Poze interzise minorilor cu bombardiera Theodora! E greu de crezut, dar fundul ei este 100% natural!
Poze interzise minorilor cu bombardiera Theodora! E greu de crezut, dar fundul ei este 100% natural!
Adolescentă de 16 ani, cea mai tânără victimă ucisă de coronavirus în Franţa: Avea o tuse mică, iar primele două teste au fost negative
Adolescentă de 16 ani, cea mai tânără victimă ucisă de coronavirus în Franţa: Avea o tuse mică, iar primele două ...
Ungaria a fost lovită. Guvernul Viktor Orban resimte din plin impactul crizei
Ungaria a fost lovită. Guvernul Viktor Orban resimte din plin impactul crizei
Un VIRUS  mai fatal decât COVID-19 a apărut deja în China. Nu are LEAC
Un VIRUS mai fatal decât COVID-19 a apărut deja în China. Nu are LEAC
Cumpărături „esenţiale” în timpul pandemiei
Cumpărături „esenţiale” în timpul pandemiei
Transferul visat de fanii FCSB prinde contur! Lovitura lui Gigi Becali: fotbalistul şi-a dat acordul deja
Transferul visat de fanii FCSB prinde contur! Lovitura lui Gigi Becali: fotbalistul şi-a dat acordul deja
Dezastru pentru acești români! Ce vor fi obligați să facă. Este obligatoriu
Dezastru pentru acești români! Ce vor fi obligați să facă. Este obligatoriu
Rareș Bogdan îi face praf pe speculanți, în plină criză: 'Blestemaților'
Rareș Bogdan îi face praf pe speculanți, în plină criză: 'Blestemaților'
ING înrăutăţeşte semnificativ perspectivele României: Ce urmează să se întâmple
ING înrăutăţeşte semnificativ perspectivele României: Ce urmează să se întâmple
Motociclist care nu respecta CARANTINA: „Știi cine e TATA?” Polițiștii au REACȚIONAT în secunda doi - VIDEO
Motociclist care nu respecta CARANTINA: „Știi cine e TATA?” Polițiștii au REACȚIONAT în secunda doi - VIDEO
Site-ul YouPorn va difuza filme cu cele mai mari VEDETE de la Hollywood
Site-ul YouPorn va difuza filme cu cele mai mari VEDETE de la Hollywood
Un angajat al Spitalului din Piteşti, cercetat penal după ce a furat măşti, mănuşi şi dezinfectanţi
Un angajat al Spitalului din Piteşti, cercetat penal după ce a furat măşti, mănuşi şi dezinfectanţi
ATENȚIE Noua declarație pe proprie răspundere a fost iar schimbată, dar și o veste bună poate fi completată online
ATENȚIE Noua declarație pe proprie răspundere a fost iar schimbată, dar și o veste bună poate fi completată online
APARIȚIE miraculoasă a Fecioarei Maria, în plină criză planetară. „Este semnul pe care-l așteptam” FOTO
APARIȚIE miraculoasă a Fecioarei Maria, în plină criză planetară. „Este semnul pe care-l așteptam” FOTO
Nu se tem de coronavirus! Decizie șocantă luată de Meghan Markle și Prințul Harry! Cei doi au părăsit pentru TOTDEAUNA Canada
Nu se tem de coronavirus! Decizie șocantă luată de Meghan Markle și Prințul Harry! Cei doi au părăsit pentru TOTDEAUNA ...
Veste mare pentru o vedeta de la noi! A adus pe lume al doilea copil in plina pandemie de coronavirus. Unde a nascut pana la urma, desi spitalul unde era programata nasterea a fost inchis
Veste mare pentru o vedeta de la noi! A adus pe lume al doilea copil in plina pandemie de coronavirus. Unde a nascut pana ...
VIDEO SUPER HOT | Mandy Rose şi Sonya Deville au „încins” o plajă din SUA. Ipostaza în care au fost surprinse cele două superstaruri WWE
VIDEO SUPER HOT | Mandy Rose şi Sonya Deville au „încins” o plajă din SUA. Ipostaza în care au fost surprinse cele ...
FOTO. Imagini incendiare din izolare! Cum s-a fotografiat Anda Adam în balcon i-a înnebunit pe fani
FOTO. Imagini incendiare din izolare! Cum s-a fotografiat Anda Adam în balcon i-a înnebunit pe fani
Lovitură pentru coronavirus?! Frigul ar putea salva România în lupta cu COVID! Anunţul lui Adrian Streinu Cercel
Lovitură pentru coronavirus?! Frigul ar putea salva România în lupta cu COVID! Anunţul lui Adrian Streinu Cercel
Dr. Gabriel Diaconu, medic în autoizolare: „N-avem de ales acum decât să ne ridicăm şi să dăm tot ce e mai bun din noi. Şi medici, şi pacienţi!”
Dr. Gabriel Diaconu, medic în autoizolare: „N-avem de ales acum decât să ne ridicăm şi să dăm tot ce e mai bun din ...
Aceasta este cea mai BUNĂ mașină pentru ROMÂNIA, doar că șoferii de la noi sunt prea FRICOȘI să o cumpere
Aceasta este cea mai BUNĂ mașină pentru ROMÂNIA, doar că șoferii de la noi sunt prea FRICOȘI să o cumpere