EXCLUSIV | FCSB poate reveni în Ghencea! Anunţul care pune în alertă galeria Stelei: "E imoral din partea lor, dar asta e legea"

29 aug 2018 13330 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | FCSB poate reveni în Ghencea! Anunţul care pune în alertă galeria Stelei: "E imoral din partea lor, dar asta e legea"

Stadionul Steaua va fi renovat pentru EURO 2020, iar FCSB are şanse mari să evolueze din nou în Ghencea, conform colonelului Cristian Petrea. Noul stadion va fi construit din fonduri publice, motiv pentru care FCSB îl va putea închiria pentru jocurile din Liga 1 Betano.

"Intrăm într-o poveste cum e la Craiova. Stadionul de fotbal e construit din fonduri publice. Dacă CSA Steaua îl poate închiria, în anumite perioade, presupun că orice club, nu numai FCSB, poate face această cerere. Poate să joace, asta este legea. Poate ar fi imoral din partea FCSB, dar asta este legea. Acel bun este făcut din fonduri publice", a spus colonelul Cristian Petrea, în cadrul emisiunii ProSport LIVE.

Costurile pentru construirea noului stadion se ridică la 210 milioane de lei. Buldozerele au început să intre de marţi în complexul din Ghencea, prima zonă demolată fiind Tribuna I. Noua arenă va avea o capacitate de 30.500 locuri şi va îndeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiţii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4. Astfel, arena va beneficia de un teren de fotbal, cu o lungime de 122 m şi o lăţime de 68 m, prevăzut cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare şi drenaj, spaţii pentru echipe şi oficiali (vestiare pentru sportivi şi arbitri, săli de încălzire indoor, spaţiu de recuperare şi sală de forţă, punct de prim ajutor etc.), spaţii pentru mass-media (boxă, sală de conferinţe, zonă de flash interviu etc.), 300 de locuri dedicate persoanelor cu dizabilităţi, spaţii de cazare pentru sportivi (24 de camere), un muzeu al clubului sportiv, spaţii administrative şi spaţii dedicate publicului (magazine, zona food). În plus, noua arenă va putea găzdui şi competiţii sportive de rugby.

Meciurile de la EURO 2020 organizate în România se vor disputa doar pe Arena Naţională, arenele Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf urmând să servească drept terenuri de antrenament. Stadionul Dinamo a ieşit din ecuaţie, aşa cum ProSport a anunţat în trecut, astfel că e nevoie să fie găsită o nouă arenă pentru turneul final.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.