EXCLUSIV | "E umilitor pentru România şi pentru români". Marica a vorbit deschis despre investiţiile Ungariei în fotbalul românesc

19 nov 2018 35098 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | "E umilitor pentru România şi pentru români". Marica a vorbit deschis despre investiţiile Ungariei în fotbalul românesc

Ciprian Marica a recunoscut că este impresionat de felul în care Ungaria ajută academiile echipelor Sepsi OSK şi Csikszereda (n.r. - Miercurea Ciuc), dar, în acelaşi timp, a admis că se simte umilit de palma pe care vecinii ne-au dat prin investiţiile mari făcute chiar în "inima" României. 

Guvernul de la Budapesta a anunţat oficial că ajută cu peste şase milioane de euro echipele Sepsi OSK şi Csikszereda Miercurea Ciuc. Fiecare formaţie primeşte de la maghiari câte un miliard de forinţi, ceea ce reprezintă 3.2 milioane de euro.

Deşi a simţit nevoia să sublinieze că scopul Ungariei nu ţine doar de activitatea sportivă, Marica i-a felicitat pe vecinii din vest pentru proiectele pe care au ales să le finanţeze: "Auzisem de acest lucru, nu mă aşteptam. E umilitor pentru România şi pentru români. E uimitor să auzi că statul maghiar se implică pentru comunităţile de peste hotare. M-am simţit umilit. I-am felicitat. E de apreciat ce fac ei, chiar dacă e clar că acolo e mai mult decât un interes pentru sport şi pentru fotbal. Ştim că motivul nu ţine doar de sport", a declarat Ciprian Marica, la ProSport LIVE.

Actualul patron al SSC Farul Constanţa a şi explicat de unde vine indignarea românilor în privinţa mutării făcute de Ungaria: "Dacă azi am fi vorbit despre 10 baze sportive şi am fi avut şi noi, poate că nu eram dearanjaţi de aceste două baze sportive susţinute financiar de statul maghiar", a adăugat fostul atacant al naţionalei României, la ProSport LIVE.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.