EXCLUSIV | Drepturile TV au născut o nouă controversă: ”Nu îşi merită banii”. Ce club din Liga 1 e blamat şi acuzele aduse FRF-ului. UPDATE | Replica ironică: ”Ei câte campionate au câştigat? Că nu au prea multe peste noi!”

11 mai 2019 10884 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | Drepturile TV au născut o nouă controversă: ”Nu îşi merită banii”. Ce club din Liga 1 e blamat şi acuzele aduse FRF-ului. UPDATE | Replica ironică: ”Ei câte campionate au câştigat? Că nu au prea multe peste noi!”
  • În direct la ProSport Live, Adrian Porumboiu a spus că echipa Concordia Chiajna nu-şi merită banii din drepturile TV. În replică, preşedintele ultimei clasate l-a întrebat pe Porumboiu câte campionate a câştigat FC Vaslui.

UPDATE Preşedintele celor de la Concordia, Cristi Tănase, i-a oferit replica lui Adrian Porumboiu. ”Nu e problema dumnealui. nu am avut legături cu dînsul, a avut o carieră mare ca arbitru, îl respect pentru ceea ce a făcut, dar m-a deranjat declaraţia. Nu ştiu ce probleme i-a creat clubul nostru. Sunt şi echipe de tradiţie care tot nu au spectatori...legat de infrastructură, nu ştie domnul respectiv ce e la Chiajna. Noi avem una din primele două trei din România.

Echipa noastră nu i-a făcut niciun rău clubului pe care l-a patronat, mai bine avea grijă de el nu să-şi expună părerea dacă merităm noi sau nu sume din drepturile tv, care asigură 40 la sută din buget...Se tot discută de echipe de tradiţie, trebuiau să aibă grijă să nu intre în insolvenţă, să nu dispară. Au fost manageriate cum nu trebuie...Mai bine domnul Porumboiu ar fi avut grijă de clubul pe care l-a patronat, să fi luat licenţa pentru prima ligă. Noi, la Chiajna, nu ne-am dus peste antrenor, să facem echipa şi alte chestii care se aud pe la alţii. Mircea Lucescu a spus că e mai ruşinos să falimentezi decât să retrogradezi. Eu nu-mi permit să vorbesc despre alte echipe...”, a spus Cristi Tănase pentru ProSport. Oficialul Concordiei a încheiat cu o ironie fină. ”Vaslui câte campionate are peste Chiajna? Că nu cred că are prea multe!”, aluzia fiind că niciuna nu a câştigat titlul în Liga 1.


Drepturile de televizare ale Ligii 1 Betano au suscitat o mulţime de păreri pro şi contra. În cadrul emisiunii ProSport Live, Adrian Porumboiu, fostul patron al FC Vaslui, şi-a expus şi el opinia cu privire la întreaga tranzacţie.

Cel mai mult, pe omul de afaceri l-a deranjat modul în care au fost drepturile cedate. L-a nemulţumit faptul că nu s-a organizat o licitaţie, a făcut o analiză dură şi a comparat situaţia cu ce se întâmplă în Premier League. ”Uitaţi ce fotbal se joacă şi ce bani sunt acolo (n. red. - Anglia). În România, dacă facem o comparaţie, cum să jucăm când toată lumea îşi suge degetele de bucurie că a obţinut 26-28 de milioane din drepturi de televizare. Şi altul e PIB-ul dintre Anglia şi România, dar vorbim de 6 miliarde de lire sterline. Ei trăiesc din drepturile TV. Râsul lumii la noi.

Nu licitaţie, nu nimic, fac din astea, după ureche. Diferenţa e făcută de bani, ca orice în lumea asta. Până la urmă, diferenţa e făcută şi de bugetul dintre Tottenham şi Ajax”, a declarat Adrian Porumboiu la ProSport Live, care are o poziţie dură faţă de echipele fără tradiţie. E de părere că aceşti bani trebuie să meargă la formaţiile cu istorie şi cu infrastructură.

Nu, niciodată, niciodată, Chiajna nu îşi merită banii. Ar trebui dat Timişoarei, Braşovului, Oradei, Ploieştiului, Piteştiului ce e al lor. N-o să vezi echipe de cartier care să joace. Bine, sunt şi ele acolo, joacă, dar nu poţi să ajungi să te baţi. Nu ai infrastructură, nu ai stadioane! Uitaţi-vă şi în Germania, e altă filozofie, altă treabă. Câţi aţi văzut că se îndreaptă să creeze această emulaţie în sport?”, a încheiat Adrian Porumboiu.

În urmă cu câteva săptămâni, la sediul LPF, a avut loc o conferinţa de presă în care a fost anunţat parteneriatul media cu societatea EAD. Conform acordului cluburile din Liga 1 Betano vor primi anual 28 de milioane de euro fără TVA pentru drepturile TV, suma totală pentru cei cinci ani de contract urcând la 140 de milioane de euro.

Detaliile cu privire la vânzarea drepturilor pot fi citite aici.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.