EXCLUSIV | Aşa a schimbat Vassaras faţa arbitrajului românesc. Dezvăluiri făcute în direct la ProSport Live: "Lumea nu e morală. La FIFA şi UEFA nu se întâmplă asta, altfel erau toţi arestaţi"

10 dec 2018 2159 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | Aşa a schimbat Vassaras faţa arbitrajului românesc. Dezvăluiri făcute în direct la ProSport Live: "Lumea nu e morală. La FIFA şi UEFA nu se întâmplă asta, altfel erau toţi arestaţi"

În ultimii ani, grecul Kyros Vassaras a fost atacat public de numeroşi oameni din fotbalul românesc, pe motiv că ar încasa foarte mulţi bani fără să muncească foarte mult în slujba FRF. Într-o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii ProSport Live, Adrian Porumboiu a spus că de când Vassaras a fost cooptat de FRF, centralii români primesc mai uşor delegări importante în Liga Campionilor şi repsectiv Liga Europa.

"La nivel internaţional s-a făcut un progres foarte mare. În linii mari, a crescut valoarea arbitrajului din România. Mai ies petele negre la soare, când bate soarele mai puternic. Valoarea e evidentă. E o influenţă (n.r Kyros Vassaras), asta este lumea. Lumea nu e morală şi pudrată cu tot ce e mai frumos mirositor. Există un sistem relaţional acolo. Face foarte bine (n.r Vassaras) că face lobby.

Noroc că la FIFA şi la UEFA nu există traficul de influenţă, altfel era nenorocire. Ei n-au legea asta cu traficul de influenţă. Altfel erau cu toţii arestaţi. Ce face, face bine. La nivel internaţional. Nu putem să spunem că e nenorocire în arbitrajul românesc, când arbitrii era instruiţi. Lucrurile sunt pe un făgaş mai bun", a spus Adrian Porumboiu, în cadrul emisiunii ProSport Live.

Vassaras a fost angajat de FRF în 2014. Există zvonuri conform cărora arbitrul retras în 2009 ar încasa lunar circa 8.000 de euro din partea forului condus de Răzvan Burleanu.

Ovidiu Haţegan a devenit o prezenţă obişnuită în serile de Liga Campionilor. Centralul din Arad a avut chiar onoare să conducă Juventus - Manchester United, după ce arbitrul delegat iniţial s-a accidentat şi i-a cedat locul. O gafă uriaşă a comis Haţegan în meciurile cu miză disputate peste hotarele ţării: acel penalty acordat în Irlanda de Nord - Elveţia. Era manşa tur a barajului de calificare la Cupa Mondială, iar Haţegan a acordat complet aiurea un penalty pentru Elveţia. Ricardo Rodriguez a transformat, iar după 0-0 la Basel, Elveţia s-a califica la Mondialul din Rusia, graţie unui penalty pe care doar Haţegan l-a văzut. Românul a sancţionat un henţ al unui apărător britanic, deşi mingea îl lovise în spate. Gafa l-a costat pe Haţegan prezenţa la turneul final din Rusia.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.