Grupe Cupa Mondială de Fotbal Qatar 2022. Prezentare și predicții (P)

Grupe Cupa Mondială de Fotbal Qatar 2022. Prezentare și predicții (P)
  • Publicat:

Au mai rămas puține zile până la startul celei mai importante competiții fotbalistice din lume, Campionatul Mondial de Fotbal Qatar 2022.Ediția din acest an este una specială din multe puncte de vedere, fiind pentru prima oară când se desfășoară în luni de toamnă/iarnă, în plus fiind pentru prima oară când are loc în Orientul Mijlociu.Qatar este gazda aleasă, primul meci urmând să se dispute pe 20 noiembrie.Opt stadioane au fost construite sau recondiționate pentru acest eveniment, în 5 orașe: Lusail, Al Khor, Al Rayyan, Al Wakrah și Doha. Tragerea la sorți pentru grupele Cupei Mondiale de Fotbal Qatar 2022 a avut loc pe 1 aprilie, 32 de echipe fiind repartizate în 8 grupe, numerotate de la A la H.Faza grupelor Cupei Mondiale de Fotbal Qatar 2022 începe pe 20 septembrie cu meciul Qatar – Ecuador și se încheie pe 2 decembrie, cu partidele Brazilia – Camerun și Serbia – Elveția.Sferturile de finală ale Campionatului Mondial de fotbal se joacă pe 9 și 10 decembrie, iar semifinalele de la Cupa Mondială Qatar 2022 sunt programate pe 13 și 14 decembrie.Până acolo, ne concentrăm pe grupe, mai jos oferindu-vă prezentarea acestora.

 

 

Încasează până la 5000RON + 650 FREESPINS la Netbet!

 

 

Grupe Cupa Mondială de Fotbal Qatar 2022

 

Grupa A

 

  • Qatar: s-a calificat din postura de țară gazdă. Este la prima participare din istorie la un Campionat Mondial de Fotbal, fiind o țară fără o istorie bogată în acest sport. Echipa nu are vedete, însă fiind gazdă poate produce surprize.
  • Ecuador: s-a calificat din grupa sud-americană, terminând pe locul 4, cu 26 de puncte după 18 partide. Prezența sa la această Cupă Mondială de Fotbal Qatar 2022 a fost pusă sub semnul întrebării, deoarece în calificări au trimis pe teren un jucător care nu era eligibil, Castillo fiind de fapt columbian. FIFA a trecut peste această problemă, iar Ecuador se poate bucura de această sărbătoare fotbalistică.
  • Senegal: este câștigătoarea de anul trecut a Cupei Africii, teoretic cea mai puternică echipă de pe continent. S-a calificat după un baraj dramatic, 1-0 cu Egipt, lotul fiind foarte puternic, cu nume precum Sadio Mane, Sarr, Mendy sau Kouyate.
  • Olanda: cea mai titrată echipă din grupă, Olanda (Țările de Jos) vine aici în formă de top, după câștigarea grupei de Nations League în fața Belgiei. Olanda s-a calificat ușor, câștigând o grupă cu Turcia și Norvegia, iar lotul arată excelent, cu Frenkie de Jong, Depay, Van Dijk sau De Ligt.

Predicție

: 1. Olanda. 2. Senegal

 

Grupa B

 

  • Anglia: englezii speră la un titlul mondial, având un sigur trofeu internațional, obținut în 1966. De atunci secetă, deși Anglia are semifinale la Cupa Mondială din Rusia 2018 și finală la Euro 2020. Prezentul este negru, Anglia retrogradând din Nations League, fără să fie capabilă să câștige vreun meci, pierzând 0-4 pe teren propriu cu Ungaria. Totuși, cu nume precum Kane, Saka, Sterling, Grealish sau Mount, englezii nu pot să fie desconsiderați.
  • Iran: echipa din Orientul Mijlociu s-a calificat fără probleme, după ce a câștigat o grupă în care se mai aflau Coreea de Sud și Emiratele Arabe Unite. Iran este o forță asiatică, însă niciodată nu are rezultate la Cupa Mondială, jucând un fotbal foarte defensiv.
  • Statele Unite ale Americii: după dezamăgirea din 2018, când au ratat prezența la Cupa Mondială, americanii au revenit iarăși pe culoarul normal. Totuși, calificarea lor nu a fost facil obținută, terminând pe locul 3 grupa americană, după Canada și Mexic.
  • Țara Galilor: galezii vin aici cu planuri mărețe, având în lot nume precum Gareth Bale sau Daniel James. Calificarea a fost obținută cu greu, după două baraje jucate pe teren propriu, ambele câștigate la limită: 2-1 cu Austria și 1-0 cu Ucraina.

Predicție

: 1. Anglia 2. Statele Unite

 

Grupa C

 

  • Argentina: sud-americanii sunt pe hârtie principala favorită la câștigarea Cupei Mondiale de Fotbal Qatar 2022. Dublii campioni mondiali, deținătorii Copa America, argentinienii au un lot incredibil și nu au mai simțit gustul înfrângerii din 2019. După 35 de meciuri fără eșec, cu nume precum Messi, Di Maria, Martinez sau Paredes, cu siguranță Argentina poate câștiga trofeul
  • Arabia Saudită: este o constantă la Campionatele Mondiale, însă în general face act de prezență. S-a calificat ușor, câștigând o grupă cu Japonia și Australia, însă aici este greu de crezut că va trece de primul hop.
  • Mexic: cea mai puternică echipă din America de Nord, o formație care foarte des trece de grupe la Cupa Mondială. În 2018 a învins Germania, eliminând-o, iar acum speră la noi surprize. S-a calificat cu ușurință, terminând pe locul secund , sub Canada, însă peste SUA sau Costa Rică.
  • Polonia: teoretic, europenii sunt o forță de temut. Cu nume precum Lewandowski sau Zielinski, Polonia poate învinge pe oricine. Totuși, echipa pare inconstantă, fragilă în apărare. S-a calificat greu, după un baraj cu Suedia, disputat pe teren propriu, 2-0.

Predicție

: 1. Argentina 2. Mexic

 

Grupa D

 

  • Franța: una dintre marile candidate la trofeu, Franța este campioană mondială en-titre. Acum 4 ani, în Rusia, Franța a făcut spectacol, trecând 4-3 de Argentina sau 4-2 de Croația, fiind o echipă entuziasmantă. Forma de moment nu pare atât de bună, pierzând recent cu Danemarca, însă Franța are un lot stelar, cu nume precum Mbappe, Griezmann, Benzema, Ben Yedder, Nkunku, Kante sau Varane.
  • Australia: este Cenușăreasa acestei grupe, calificându-se cu mari emoții, după o serie de baraje. Ultimul a fost cu Peru, o victorie norocoasă după loviturile de departajare, 5-4. Australia nu mai are o echipă atât de bună, nu are vedete, așadar are șanse minime să realizeze surprize.
  • Danemarca: o forță europeană, Danemarca se poate gândi la fazele finale. Are semifinale la Euro 2020, unde a pierdut cu mult ghinion cu Anglia, iar în Nations League are dublă victorie cu Franța. Echipa joacă un fotbal total, este foarte periculoasă pe contraatac, iar aici poate învinge pe oricine.
  • Tunisia: echipa africană s-a calificat după un baraj cu Mali, scor 1-0. Tunisia nu are o echipă puternică, iar acest lucru s-a văzut în ultimul amical, un 1-5 cu Brazilia.

Predicție

: 1. Franța 2. Danemarca

 

Grupa E

 

  • Spania: Campionii mondiali din Africa de Sud, spaniolii nu pot să fie neglijați. Au o echipă foarte creativă, spectaculoasă pe alocuri, cu nume experimentate precum Busquets, Koke sau Jordi Alba. Lângă ei se află tinere talente precum Gavi sau Pedri, care pot “exploda” la această Cupă Mondială. Spania a câștigat grupa de Nations League după ce a învins 1-0 Portugalia, așadar este o candidată la titlu.
  • Costa Rica: echipa cea mai slabă din această grupă, Costa Rica s-a calificat cu mari emoții, după un baraj cu Noua Zeelandă, 1-0. Au fost dominați categoric în acel meci, au o ofensivă foarte modestă, așadar nu cred că pot să facă multe puncte aici.
  • Germania: o forță a fotbalul mondial, Germania pare că traversează o perioadă slabă în istoria sa. La ediția 2018 a Campionatului Mondial nu a trecut nici măcar de grupe, iar situația din prezent nu este tocmai roz. Acest lucru s-a văzut în Nations League, când au terminat pe 3, sub Ungaria și Italia, pierzând 0-1 pe teren propriu cu Ungaria. Totuși, nemții nu trebuie să fie niciodată subestimați.
  • Japonia: Niponii sunt o prezență constantă la Cupa Mondială, dacă ne raportăm la ultimele ediții. Echipa este disciplinată, muncitoare, însă nu mai impresionează. S-a calificat de pe locul secund, sub Arabia Saudită, având probleme cu echipe precum Oman și Vietnam.

Predicție

: 1. Spania 2. Germania

 

Grupa F

 

  • Belgia: generația de aur a belgienilor este cotată drept una dintre candidatele la titlu, însă la ultimele turnee finale a dezamăgit constant. Acum 4 ani a eliminat Brazilia, o surpriză, însă în semifinale nu a putut să îi facă față Franței. Acum speră la un pas în plus, având nume precum De Bruyne, Lukaku, Mertens, Hazard sau Witsel. Apărarea rămâne marea problemă, îmbătrânită și lentă.
  • Canada: surpriza plăcută a acestor calificări, Canada a câștigat grupa din America de Nord/Centrală, cu victorii în fața Statelor Unite sau Mexicului. Este cea mai bună generație din istoria acestei țări, așadar ne putem aștepta la surprize.
  • Maroc: s-a calificat destul de ușor la această Cupă Mondială de Fotbal, după un baraj împotriva celor din Congo. Echipa nu pare foarte puternică, într-un amical recent pierzând 0-3 cu Statele Unite.
  • Croația: vicecampioana mondială în exercițiu, Croația poate și în această ediție să ajungă departe în turneu. Croații au câștigat recent grupa de Nations League, terminând peste Franța și Danemarca, iar lotul este incredibil, cu nume precum Modric, Kramaric sau Perisic.

Predicție

: 1. Croația 2. Belgia

 

Grupa G

 

  • Brazilia: sud-americanii sunt principalii favoriți la titlu, alături de Argentina și Franța. Brazilia este de 5 ori campioană mondială și a câștigat grupa din America de Sud, cu 6 puncte peste Argentina. Generația actuală joacă un fotbal fenomenal, iar în lot sunt nume precum Neymar, Vinicius Jr, Richarlison, Paqueta sau Anthony. Orice alt rezultat cu excepția titlului mondial ar fi o mare dramă.
  • Serbia: europenii au o generație incredibilă, cu Vlahovic, Tadic, Jovic sau Mitrovic. Sârbii au câștigat grupa preliminară, impunându-se în Portugalia, așadar nu este exclus ca și aici să facă unele surprize majore. Grupa aceasta este una a “morții”, însă Serbia poate chiar să o câștige.
  • Elveția: elvețienii nu mai pot să fie subestimați, după ce la Euro 2020 au eliminat Franța, meci disputat pe Arena Națională. Apoi, în sferturi au fost aproape să învingă și Spania, pierzând după loviturile de departajare. Elveția s-a calificat direct, câștigând o grupă cu Italia, iar aici are că obiectiv accederea în optimi.
  • Camerun: una dintre cele mai puternice echipe din Africa, Camerun vine cu gânduri mari la această Cupă Mondială din Qatar. Totuși, sorții nu au fost de partea lor, iar orice victorie înseamnă o surpriză. Camerun s-a calificat dramatic, după un baraj cu Algeria, pierzând 0-1 pe teren propriu, însă impunându-se 2-1 în deplasare.

Predicție

: 1 Brazilia 2 Serbia

 

Grupa H

 

  • Portugalia: campioana europeană în 2016, Portugalia dorește să își treacă în palmares și titlul mondial. Este probabil ultimul turneu pentru Cristiano Ronaldo, acesta fiind foarte motivat, însă într-o formă slabă. Lotul este incredibil, cu nume precum Jota, Bernardo Silva, Bruno Fernandes sau Joao Cancelo, însă jocul nu convinge, lusitanii pierzând recent 0-1 cu Spania.
  • Ghana: africanii pot produce surprize, fiind o echipă puternică în defensivă. S-a calificat după două remize cu Nigeria, diferența fiind golul înscris în deplasare.
  • Uruguay: în mod normal, Uruguay este o forță a fotbalului mondial, capabilă să învingă pe oricine. Atacul este incredibil, cu Luis Suarez, Edison Cavani și Darwin Nunez, însă aceștia sunt ori pe final de carieră, ori ieșiți din formă. Calificarea a venit facil, terminând pe 3 acea grupă sud americană, sub Brazilia și Argentina
  • Coreea de Sud: o echipa creativă și muncitoare, Coreea poate realiza surprize. Totuși, lotul actual nu pare atât de puternic, excepție fiind vedeta Son, de la Tottenham. Asiaticii s-au calificat cu emoții, terminând pe locul secund grupa, în spatele Arabiei Saudite.

Predicție

: 1 Portugalia 2. Uruguay

 

Până la 5,000RON + 650 FREESPINS la Netbet

 

Vrem să îți prezentăm una dintre cele mai bune oferte de bun venit din România la casino online! Netbet oferă clienților noi până la 5,000RON + 650 FREESPINS pe durata primelor 5 depuneri ce este oferit după cum urmează:

  • prima depunere – 100% până la 1,000RON + 100 de Runde Gratuite la jocul EGT 40 Burning Hot cu codul de bonus ”1NB
  • a doua depunere – 75% până la 1,000RON + 100 de Runde Gratuite la jocul EGT Shining Crown cu următorul cod bonus NetBet: ”2NB
  • a treia depunere – 50% până la 1,000RON + 100 de Runde Gratuite la jocul EGT Book of Dead cu codul de ofertă ”3NB
  • a patra depunere – 25% până la 1,000RON + 100 de Runde Gratuite la jocul EGT 20 Burning Hot cu următorul cod promoțional NetBet. ”4NB
  • a cincea depunere – 25% până la 1,000RON + până 150 de Runde Gratuite la jocul EGT 20 Super Hot cu codul ”5NB

Sunt oferite și multe promoții NetBet pentru clienții actuali, dar acestea sunt actualizate constant astfel încât nu are rost să le menționăm aici. Cel mai bine este să accesezi site-ul operatorului pentru cele mai noi oferte.

Încasează AICI la Netbet un bonus de bun venit de până la 5000 RON + 600 de rotiri gratuite!

 

 

Informații despre grupele Cupei Mondiale de Fotbal Qatar 2022

 

 

Câte grupe sunt la Campionatul Mondial Qatar 2022?

Această ediție de Cupă Mondială va avea la start 32 de echipe, împărțite în 8 grupe. Acestea sunt numerotate de la A la H.

 

Când încep grupele Cupei Mondiale de Fotbal Qatar 2022?

Meciul inaugural al turneului final este pe 20 noiembrie, disputa dintre Qatar și Ecuador.

 

Când încep fazele finale ale Campionatului Mondial de Fotbal Qatar 2022?

Optimile de finală ale Cupei Mondiale sunt programate între 3 și 6 decembrie, în timp ce sferturile între 9 și 10 decembrie.

 

Care sunt echipele favorite la câștigarea Cupei Mondiale de Fotbal Qatar 2022?

Casele de pariuri consideră că Argentina, Brazilia și Franța sunt principalele candidate la trofeu. Portugalia, Spania și Anglia pot să încurce și ele socotelile, având loturi foarte puternice.

 

Va participa România la Cupa Mondială de Fotbal Qatar 2022?

Răspunsul la această întrebare este același din 1998 încoace: NU. România a terminat pe locul 3 în grupa preliminară, în spatele Germaniei și Macedoniei de Nord. Astfel, românii nu au prins nici măcar barajul pentru calificare.

 

Conținutul acestui articol este proprietatea PariuriX.com (BETTER COLLECTIVE A/S, licențiat prin Decizia ONJN NR. 1773/29.09.2017), care este complet responsabil pentru informațiile și acuratețea datelor oferite.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…