Hingherul Avram

17 dec 2013 4585 afişări Blog

La Vaslui, urmaşii lui Ştefan cel Mare au construit o redută la fel de greu de cucerit precum legendara cetate a Neamţului... În acest sezon, crenelurile ei au cedat doar sub presiunea Stelei. Mai exact sub presiunea arbitrului Colţescu, care a dispărut apoi din peisaj pentru multe etape, prestaţia sa la acel meci fiind considerată unanim drept jenantă în favoarea Stelei. Sigur, mai puţin de managerul general din Ghencea...

Probabil că şi Dinamo ar fi meritat să plece cu toate punctele de pe acest stadion atât de dificil pentru oaspeţi. Însă un alt arbitru a decis că aici nu câştigă decât cine trebuie. Adică cel pentru care se încearcă din răsputeri să se facă jocurile în acest sezon. Dinamo ar fi trebuit să primească două lovituri de la 11 metri, însă Avram şi trupa lui au survolat evidenţa sub zâmbetul cinic de amabil al centralului.

Cum ar fi însă să vezi un astfel de arbitraj al lui Marius Avram în momentul în care tatăl său ar deveni preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, funcţie pentru care Vasile Avram şi-a depus candidatura? Ar fi încă o pată de culoare din acest Absurdistan care este fotbalul românesc.

Aş remarca şi decenţa discursurilor preşedintelui Anghelache şi antrenorului Stoican după o partidă în care Dinamo a fost furată ca-n codru. Şi revanşa pe care aceşti oameni şi-o iau pe teren după ce au fost priviţi cu neîncredere la începutul mandatului lor la Dinamo. Câinii au fost treziţi la viaţă de acest antrenor-revelaţie al actualului sezon, iar câţiva din jucătorii semnaţi în mandatul actualului preşedinte, precum Thicot, Rotariu sau Ţucudean, recuperat din Belgia, sunt motoarele unui Dinamo reinventat şi cu marjă serioasă de creştere.

De la superlative, să trec şi la dezamăgirea meciului, că Avram nu e chiar o dezamăgire... Sunt printre cei mai mari fani ai lui Sînmărtean, dar nu l-am văzut niciodată aşa de slab într-o partidă pe magicianul Vasluiului. Mai mult, dacă Dinu Gheorghe spunea despre Christou de la Pandurii că nu i-a ieşit nici penaltyul pe care ar fi încercat să-l provoace în meciul cu Steaua printr-un henţ, lui Sînmărtean i s-ar potrivi şi mai bine o astfel de ironie. Căpitanul Vasluiului, jucător de atac, s-a repliat în propriul careu şi a comis două intervenţii incorecte pe care numai Avram şi banda lui, legaţi la ochi, nu le-au văzut.

În final, să-i dăm Cezarului ce-i al lui. După golul superb de 3 puncte cu Botoşani, Ţucudean a marcat un nou gol de autor cu Vaslui şi a reuşit şi o altă fază de vârf de clasă, cu recuperare prin forţă, lob subtil şi şut care aduc aminte de Ţucudean în variantă 2012.  De pe bancă, Dănciulescu poate spera că golul lăsat de el în centrul atacului poate fi umplut de un vârf ieşit din ceaţa unui experienţe eşuate în Belgia.

Versiune selectata: mobil / standard