Spectatorul e bun doar la lopată

28 feb 2018 1291 afişări Comentează şi tu Blog

Dacă aduni numărul spectatorilor de la câteva meciuri din ultima etapă de campionat nu atingi nici măcar 100. La partida Astrei de sâmbătă tribunele şi peluza de la Giurgiu s-au mai populat doar datorită prezenţei suporterilor dinamovişti. Alt exemplu. Scriitorul Radu Paraschivescu făcea haz de necaz luni seara după ce arbitrul Avram decisese amânarea meciului Concordiei din pricina ninsorii. "N-a fost o problemă să-i trimiţi acasă pe cei nouă suporteri prezenţi la meci". Nouă spectatori! Două întâlniri de primă divizie pentru nouă spectatori dacă socotim că la meciul Juventusului de la Ploieşti nu fost nici măcar un suporter în tribune.  

Cu alte cuvinte, pentru cine s-a mai jucat acest sfârşit de sezon normal de la finalul lui februarie?! Parcă suntem în anii '80 în sălile cinematografelor la filmele româneşti de duzină unde întâlneai nu mai mult de 10-15 privitori, cu tot cu adolescenţii care se puteau săruta la adăpostul întunericului. Toată lumea despică azi firul în patru despre orice. Despre alegerile de la FRF, despre balonul care e doar gălbui, nu portocaliu, despre calitatea mizeră a gazoanelor, despre serile geroase ale programărilor nefericite, dar, parafrazându-l pe Cristian Ţopescu, "unde eşti tu spectatorule?" de fapt în toate aceste dezbateri? Unde altundeva să fie decât la lopată precum în imaginile de acum câţiva ani cu fanii rapidişti care au deszăpezit gazonul din Giuleşti ca să se poată juca...      

Lehamitea, sictirul sunt reciproce. Formaţiile din prima ligă mimează surprinderea pentru prestaţiile lor jenante în timp ce suporterul preferă orice altceva, mall-ul, televizorul ş.a.m.d., decât o dârdâială zdravănă acompaniată de aspirină. Pe spectator nimeni, nici la FRF, nici la Ligă, nu dă nici cât pe-o ceapă degerată. Cu 30 sau 1 500 de plătitori, oricum aşa-zisele vedete ale fotbalului nostru îşi pot cumpăra câte o maşină de teren la fiecare jumătate de an şi se simt îndreptăţite să protesteze vizavi de salariul Cristinei Neagu.  
 

Versiune selectata: mobil / standard