Adevăratele ştiri cu Torje şi Marica

30 iun 2013 2376 afişări Blog

Nu e cine ştie ce mare secret, toată lumea bănuieşte cum se nasc astfel de ştiri. Ştirile de-o zi, de un buletin de sport. Un impresar – eventual un apropiat al acestuia – nimereşte telefonic bineînţeles cu totul întâmplător într-o redacţie de sport şi pentru deranj se scuză cu "o exclusivitate". Un transfer care să-ţi taie răsuflarea. Tocmai fusese căutat de cei de la Dortmund ori Marseille, să zicem, pentru jucătorul x. Pe vremurile în care  fotbalul nostru abia aflase cu ce se mănâncă meseria de impresar, Ion Alecsandrescu, adică Steaua, şi Vasile Ianul, adică Dinamo, licitau exclusiv în paginile ziarelor de sport transferul lui Radu Niculescu de la Sibiu. Joaca de-a transferurile din epoca romantică.     

Cu siguranţă că vă aduceţi aminte că în urmă cu două veri Torje abia debutase la Udinese şi deja săltase printre priorităţile celor de la Barca şi Man Utd. Eventual şi numai cu jumătate de gură erau pomenite şi alte nume, dar nicidecum mai jos de locul doi dintr-un campionat doar muc şi sfârc. Deh, de înţeles, grădinarul îşi lăuda marfa. Partea amuzantă şi nu prea e că după goma afişată şi după cum ne vorbea pe nas Torje în interviurile pentru ştirile sportive ajunsese şi el să creadă o asemenea gogomănie cu Barca, cu Arsenal şi ce le-o mai fi venit la gură atunci altora. Ce spune globul de cristal? Torje s-a îmbăţoşat din nou. "Adio Spania, vreau să reuşesc la Udinese". Sezonul gri-plumburiu cu Granada l-ar recomanda mai degrabă pentru un alt împrumut. Dacă în această perioadă de mercato veţi citi cumva că Udinese a decis să-l lase pe Torje un sezon la nou promovata Sassuolo, să zicem, nu luaţi ştirea la preţ de matineu. Ar fi credibilă.   

Să întregim atacul naţionalei cu Marica. N-aţi avut senzaţia că în zilele în care unde te învârteai nu dădeai decât peste numele Interului din Milano parcă retrăiam vremurile în care Borcea avea pe mână Dinamo? Cum era împuşcat în aripă câte un fost internaţional dinamovist era degrabă repatriat de fraţii Becali la Dinamo, atâţia ani mama răniţilor şi un cimitir al elefanţilor. Să se bucure de bătrâneţe, maică. Carevasăzică, Marica nu-şi putea linge rănile după eşecul Schalke altundeva decât la Inter... Cum ar zice Mitică Dragomir, lasă dom'le că trebuie să trăiască toată lumea, şi jucătorii, şi impresarii, şi presa. Dacă rotunjea tripla de vacanţă nu cu piraţii din Caraibe, ci împotriva Scoţiei ori a Belgiei, probabil că nici Inter nu mai era de nasul lui Marica. După amuzament şi-a făcut loc deunăzi şi ştirea care ar putea fi băgată în seamă. Marica e curtat de o formaţie de locul 6 din Turcia. Numele lui Kasimpaşa e credibil.    P.S. Apropo de naţională, despre Piţurcă. Vom avea destule motive să-i cerem demisia. Pentru absenţa rezultatelor în primul rând. Nu însă şi pentru sentinţa din Dosarul Valiza-cusută-cu-aţă-albă. După acest principiu, ar trebui să-l scoatem de tot din fotbal şi pe Pancu, alt condamnat penal cu suspendare,nu? E exact ceea ce n-au îndrăznit nici comuniştii cu Sandu Boc.

Versiune selectata: mobil / standard