Top 10 cele mai bune jocuri de PC din 2011

Top 10 cele mai bune jocuri de PC din 2011
  • Publicat:
  • Actualizat:

Mai avem de așteptat mai puțin de o săptămână până când Moș Crăciun urmează să ne viziteze, lumea intrând din nou în febra sărbătorilor de iarnă. Goana după cadouri este la ordinea zilei și, pentru că totuși suntem împătimiți ai jocurilor video, ne-am gândit să vă oferim câteva sugestii în acest sens.

Astfel, ne-am oprit asupra unui top de zece jocuri dedicate PC-ului, fiecare dintre acestea constituind un cadou demn de orice gamer care se respectă. Din fericire, 2011 a fost un an bogat în ceea ce privește jocurile video, atât din punct de vedere cantitativ, cât și calitativ. De asemenea, nu a lipsit nici varietatea, jocurile de actiune selectate acoperind o gamă destul de largă de genuri, pornind de la strategie, trecând prin curse auto, jocuri de acțiune și sfârșind cu puzzle-uri sau RPG-uri.

Acestea fiind spuse, în continuare puteți consulta topul celor mai bune jocuri de PC din 2011.


Shogun 210. SHOGUN: TOTAL WAR 2
Creative Assembly/SEGA

În 2011, cei de la Creative Assembly au revenit cu o continuare a seriei ce le-a adus faima. Shogun 2: Total War acoperă o perioadă celebră din istoria Japoniei, Sengoku Jidai (Warring States), plină de conflicte și trădări, campania single player oferind posibilitatea de a juca alături de zece clanuri principale.

Gameplay-ul este împărțit între partea pe ture, care se desfășoară pe harta strategică, și luptele în timp real. Trebuie stăpânite mai multe aspecte ale jocului: recrutarea de trupe, dezvoltarea economică și cercetarea celor două ramuri de dezvoltare (Way of the Bushido și Way of the Chi).

Economia și diplomația sunt mai importante ca niciodată, iar bătăliile au fost tratate cu aceeași atenție, existând numeroase strategii ce pot fi abordate. Nu în ultimul rând, prezentarea grafică de excepție și suportul DirectX 11 recomandă Shogun 2: Total War și celor mai exigenți gameri.


DiRT 309. DiRT 3
Codemasters

DiRT 3 accentuează și mai mult latura arcade trasată de Codemasters încă din primele două jocuri ale seriei. Pe lângă competițiile de raliu și întrecerile pe circuit inchis, DiRT 3 vine cu o noutate absolută: Gymkhana, un mod de joc nou care implică realizarea de trucuri și manevre spectaculoase (sărituri, derapaje controlate etc.) pentru a dobândi un număr cât mai mare de puncte.

Grafic, creația celor de la Codemasters este la înălțime, chiar dacă suportul DirectX 11 este neglijabil. Totuși, jocul beneficiază de o optimizare deosebită, rulând foarte fluent chiar și pe sisteme nu atât de performante.

Ca o noutate pentru serie, DiRT 3 poate fi acum abordat în multiplayer și de doi jucători pe același sistem, prin intermediul opțiunii splitscreen.


Dead Space 208. DEAD SPACE 2
Visceral Games/Electronic Arts

În urma întâmplărilor horror de pe nava USG Ishimura, protagonistul Isaac Clarke se trezește fără cunoștință într-un spital de pe stația spațiala The Sprawl, căzută victimă unei noi invazii a extratereștrilor necromorfi.

Dead Space 2 folosește aceeși cameră third person din primul joc, povestea, grafica și tensiunea creată fiind însă net superioare în această continuare.

Pe lângă consistenta campanie single player, Dead Space 2 conține, în premieră pentru serie, și un mod multiplayer, care oferă posibilitatea de a întruchipa și nemiloșii necromorfi.


Battlefield 307. BATTLEFIELD 3
DICE/Electronic Arts

Anul 2011 a fost generos în ceea ce privește shooterele, însă, până la urmă, a trebuit să ne oprim la un singur astfel de joc. Battlefield 3 a fost alegerea logică, titlul celor de la DICE impresionând prin poate cel mai avansat motor grafic al momentului – Frostbite 2.

Grație acestei tehnologii, relativa monotonie a campaniei single player poate fi trecută cu vederea, ieșind în evidență excelentul multiplayer, precum și posibilitățile de a conduce vehicule și de a distruge mediul înconjurător.

Totuși, pentru a vă bucura așa cum se cuvine de Battlefield 3, aveți nevoie de un sistem de gaming performant, echipat cu o placă grafică de top.


Driver San Francisco06. DRIVER: SAN FRANCISCO
Ubisoft Reflections/Ubisoft

Una dintre cele mai plăcute surprize ale anului 2011, Driver: San Francisco a reușit să facă uitate impresiile inițiale nu neapărat favorabile, impresionând printr-o implementare originală a ideei de racing într-un mediu de joc deschis.

Este vorba despre mecanica de joc numită „shift”, care permite protagonistului John Tanner să intre în pielea oricărui șofer din San Francisco și să conducă astfel orice mașină, în încercarea de a-l stopa pe periculosul criminal Charles Jericho.

Nu în ultimul rând, posibilitatea de a folosi „shift” și în multiplayer aduce o nouă dimensiune modurilor de joc online, asigurând jocului celor de la Ubisoft Reflections un bine meritat loc în acest top.


The Witcher 205. THE WITCHER 2: ASSASSINS OF KINGS
CD Projekt RED/Namco Bandai

Geralt din Rivia s-a întors în The Witcher 2: Assassins of Kings, unul dintre cele mai impresionante și consistente RPG-uri din 2011. Povestea tipică universului, care poate varia în funcție de alegerile făcute de jucător, asigură lui The Witcher 2 o durata de joc apreciabilă.

Nu în ultimul rând, nu poți rămâne indiferent la grafica din The Witcher 2: Assassins of Kings, titlul conceput de polonezii de la CD Projekt RED fiind unul dintre cele mai arătoase jocuri ale anului 2011.

Mai mult, de la lansare și până acum, producătorii au asigurat suport constant pentru joc, lansând patch-uri și conținut gratuit suplimentar pentru The Witcher 2: Assassins of Kings.


Portal 204. PORTAL 2
Valve Corporation

Dacă acțiunea furibundă sau luptele medievale nu vă pasionează, poate Portal 2 este exact ceea ce căutați. Cel mai nou joc al celor de Valve (părinții seriei Half-Life) ne readuce în complexul stiintific Aperture Science, unde inteligența artificială GLaDOS este adusă din nou la viață.

De această dată însă, jocul nu se rezumă doar la câteva puzzle-uri adunate laolaltă într-o campanie de câteva ore. Povestea lui Portal 2 este mult mai bine dezvoltată, cu întorsături de situație spectaculoase și puzzle-uri inedite, durata de joc fiind considerabil crescută.

Mai mult, Valve a implementat și o campanie cooperativă pentru doi jucători, complet diferită de aventura single player. Nu în ultimul rând, primul pachet DLC – Portal 2: Peer Review – este oferit complet gratuit.


Deus Ex Human Revolution03. DEUS EX: HUMAN REVOLUTION
Eidos Montreal/Square Enix

Combinația ideală dintre un joc de acțiune și un RPG, Deus Ex: Human Revolution spune povestea lui Adam Jensen, șeful securității în cadrul companiei Sarif Industries, unul dintre cei mai mari fabricanți și distribuitori de proteze și implanturi cibertenice din lume.

Aflată în pragul unei descoperiri de proporție, compania este atacată de o grupare de mercenari, care ucid mai mulți oameni de știință și îl rănesc grav pe Jensen. Salvat cu ajutorul implanturilor cibernetice, Jensen jură răzbunare celor care au provocat atacul.

Deus Ex: Human Revolution beneficiază de un gameplay foarte variat: pot fi folosite armele de foc, se poate recurge la furișări și drumuri alternative sau la diverse hack-uri. Nu lipsesc nici secvențele prelungite de dialog, creându-se astfel o atmosferă de excepție.


Batman Arkham City02. BATMAN: ARKHAM CITY
Rocksteady/Square Enix

Povestea noului Batman are loc după evenimentele din Arham Asylum, Joker, alături de alți criminali periculosi (Two Face, The Penguin, Mr. Freeze etc.) fiind încarcerați într-un nou penitenciar – Arkham City, construit folosind una dintre porțiunile mai vechi ale orașului Gotham.

Batman: Arkham City este structurat acum ca un joc open-world, existând atât misiuni principale, legate direct de firul narativ, cât și obiective secundare foarte bine dezvoltate. Gameplay-ul este foarte familiar celor care au trecut deja prin Arkham Asylum, Rocksteady îmbunătățind formula cu mai multe tipuri de inamici și mai multe mișcări de luptă.

Pe lângă controlul personajului principal, a fost adăugată și posibilitatea de a juca alături de Catwoman, care are propriile episoade pe parcursul poveștii.


The Elder Scrolls V Skyrim01. THE ELDER SCROLLS V: SKYRIM
Bethesda Game Studios/Bethesda Softworks

Ales drept jocului anului 2011 de către foarte multe publicații de profil, The Elder Scrolls V: Skyrim își merită cu prisosință acest titlu.

RPG-ul produs de Bethesda Game Studios este de departe cel mai bogat în conținut joc al acestui an, fiind plin de tot felul de quest-uri, plecând de la cele principale, trecând prin povești adiacente și terminând cu obiective generate aleatoriu, care îi prelungesc alarmant de mult durata de viață.

Lăsând la o parte faptul ca s-ar putea să uitați complet de viața socială jucând The Elder Scrolls V: Skyrim, complexitatea creației celor de la Bethesda a dus și la apariția unor momente amuzante, câteodată la fel de interesante precum misiunile principale ale jocului.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele