Mortal Kombat Komplete Edition PC Review: Flawed Victory

Mortal Kombat Komplete Edition PC Review: Flawed Victory
  • Publicat:
  • Actualizat:

Încă nu-mi vine să cred: mă frec la ochi și realizez că în sfârșit, după 15 ani de așteptare, pe PC-ul personal se regăsește instalată o versiune nouă a popularului joc de lupte Mortal Kombat. Ce-i drept, versiune nouă e mult spus, Mortal Kombat Komplete Edition pentru PC nefiind altceva decât o portare a jocului lansat de Warner Bros. și Netherrealm Studios pentru console acum mai bine de doi ani.

Așadar, ar fi oarecum inutil să ne oprim asupra aspectelor generale ale jocului, cei interesați de Mortal Kombat fiind deja la curent cu ceea ce oferă cel mai recent titlu al seriei. Avem de-a face cu o reimaginare a evenimentelor din primele trei jocuri Mortal Kombat, toate personajele clasice fiind prezenete la datorie (inclusiv nedespărțiții Sub-Zero și Scorpion, alături de Liu Kang, Johnny Cage, Shang Tsung etc.).

Mortal Kombat Komplete Edition

De asemenea, după mai multe încercări mai degrabă nereușite de a face tranziția către gameplay-ul tridimensional, cel mai nou Mortal Kombat se întoarce la originile 2D ale seriei, controlul, chiar dacă un pic modificat, fiind imediat familiar celor care au avut ocazia să încerce unul dintre titlurile mai vechi ale seriei. Sigur, butonul de Run a fost eliminat, High și Low Punch au fost înlocuite de Front și Back Punch, și-au făcut apariția noutăți precum enhanced și X-ray moves, însă, luat în ansamblu, noul joc va fi foarte ușor de abordat de către vechii fani MK.

Înainte de a intra în detalii despre portarea propriu-zisă, trebuie spus că Mortal Kombat Komplete Edition pentru PC oferă tot conținutul din edițiile echivalente de pe console, inclusiv cei patru luptători disponibili drept pachete DLC (Kenshi, Rain, Skarlet, Freddy Krueger) și toate modurile de joc (Story, Tag Team, Challenge Tower, online etc.).

Mortal Kombat Komplete Edition

Singurele bonusuri care lipsesc sunt personajul jucabil Kratos (exclusiv pentru versiunile PS3 și PS Vita ale jocului) și unele skin-uri pentru anumiți luptători (acestea se regăsesc doar în ediția pentru PS Vita).

PLUSURI

După cum spuneam, Mortal Kombat Komplete Edition este o portare directă pe PC, realizată de echipa de la High Voltage Software. Și, surprinzător, în ceea ce privește unele aspecte ale jocului, ediția de PC este neașteptat de bine adaptată. Chiar la prima pornire a jocului ești întâmpinat de un ecran cu setări video destul de avansate, care vor permite ajustarea raportului calitate/framerate.

Mortal Kombat Komplete Edition

Există mai multe astfel de opțiuni, pornind de la rezoluție, trecând prin detaliul umbrelor și al texturilor și ajungând până la metoda de anti-aliasing preferată. Destul de cuprinzător pentru o simplă portare. Bineînțeles, grație acestor opțiuni avansate, în timpul gameplay-ului propriu-zis jocul arată semnificativ mai bine decât suratele sale pentru console, rezoluția crescută făcându-se simțită din plin.

Cea mai placută supriză am avut-o însă în meniul de opțiuni legate de control, unde am constatat cu bucurie că doi jucători pot folosi simultan tastatura, schemele de control fiind complet personalizabile. Mai mult, în prezența unor controllere suplimentare, până la patru jucători se pot confrunta pe același PC. Posibilitatea de a folosi tastatura la adevarata sa valoare (ca jucător veteran de MK pe PC am preferat tot timpul această metodă de control în defavoarea mai popularelor gamepad și/sau fight stick) as putea spune că este cel mai mare atu al acestei portări pentru PC.

Mortal Kombat Komplete Edition

Ce-i drept, există niște mici probleme cu tastele implicite pentru controlul meniurilor (care rămân neschimbate, indiferent de ceea ce selecteaza jucătorii), însă acestea nu afectează deloc gameplay-ul. De asemenea, am încercat din răsputeri să blochez combinațiile adversarului prin apăsarea simultană a mai multor butoane (tactică veche de când lumea în ceea ce privește jocurile MK); din fericire, acest lucru nu a fost posibil: indiferent de numărul de taste apăsat simultan, ambii jucători au reușit să-și efectueze fără probleme mișcările și combinațiile speciale.

MINUSURI

Din păcate, ca mai toate portările din ultima vreme, și Mortal Kombat Komplete Edition suferă de pe urma unor defecte dobândite în urma procesului de tranziție de pe consolă pe PC. Aminteam mai devreme că, în privința controlului, suportul pentru tastatură este mult peste așteptări. Ca revers al medaliei, multe alte controllere au probleme, mulți jucători plângându-se că diferite funcții de pe anumite gamepad-uri sau fight stick-uri cu funcționeaza cu versiunea de PC a jocului.

Mortal Kombat Komplete Edition

Una dintre cele mai interesante componente ale jocului este Story Mode, o înșiruire de secvențe cinematice și lupte care recrează povestea primelor trei jocuri Mortal Kombat. Deși excelent realizat pe console, acest mod de joc suferă pe PC din cauza compresiei exagerate a acestor secvențe cinematice, artefactele de compresie fiind mai mult decat evidente atât în ceea ce privește calitatea video, cât și porțiunea audio. Poate cineva se va gândi să importe fișierele video de pe PS3, unde nici măcar nu puteai face diferența dintre acestea și gameplay-ul propriu-zis, eliminând abominațiile ce se regăsesc acum în versiunea de PC.

Un lucru ciudat este faptul că toate bonusurile și personajele ascunse sunt deblocate încă de la început în această versiune a jocului. O parte semnificativă a experienței oferite de jocurile Mortal Kombat era rejucabilitatea sporită, focalizată în special pe deblocarea de personaje și tot felul de secrete. Unde mai e farmecul dacă acest Komplete Edition îmi oferă din start totul mură în gură?

Mortal Kombat Komplete Edition

Nici optimizarea nu aș putea spune că este cea mai fericită. Gândiți-vă că avem de-a face cu un joc care, pe console, rula la un framerate constant de 60FPS. Pe PC, în schimb, îți trebuie un computer cât de cât actual pentru a putea spera la această performanță. Dacă nu, intervine un efect ciudat de slow motion, în care jocul nu sacadează, însă viteza de desfășurare a luptelor scade vizibil. Singura soluție e scăderea rezoluției și a detaliilor grafice. Chiar și așa, apar sacadări supărătoare în meniul de selectare a luptătorilor.

Ce-i drept, pe un sistem mai vechi, echipat cu procesor Intel Quad Core 2.4GHz, 4GB RAM și o placă video Radeon 4870, jocul a rulat acceptabil, însă numai după scăderea rezoluției la 1680×1050 și ajustarea unor detalii grafice. De asemenea, ediția de PC a lui Mortal Kombat are mari probleme cu sistemele echipate cu soluții NVIDIA Optimus (laptop-uri ce pot comuta între placa video integrată și cea dedicată), acesta refuzând să detecteze placa dedicată (există fix-uri temporare, verificați forumurile Steam pentru detalii).

Mortal Kombat Komplete Edition

Cea mai mare problemă este multiplayer-ul online din Mortal Kombat Komplete Edition pentru PC, aproape imposibil de folosit. Nouă din zece încercări de a invita un prieten într-un meci amical se vor sfârși cu un crash al jocului, în timp ce delimitarea jucătorilor pe „camere online” este region locked în funcție de țara pe care o aveți setată în opțiunile Steam-ului legate de download-uri. Chiar și atunci când reușiți să demarați un meci online, acesta va fi cel mai probabil de nejucat din cauza lag-ului exagerat; adăugați și crash-urile din modul King of The Hill și aveți imaginea unei componente online aproape nefuncționale.

Totuși, chiar și cu toate problemele, Mortal Kombat Komplete Edition pentru PC reușește să-și atingă scopul vizat: aducerea întregii experiențe MK pe o platformă ignorată de producători în ultimii 15 ani. În ciuda calității secvențelor cinamatice, întreaga poveste este acum și pe PC și, chiar dacă online-ul nu prea funcționează cum ar trebui, puține jocuri sunt mai distractive decât Mortal Kombat atunci când vine vorba de multiplayer local.

Mortal Kombat Komplete Edition

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Solistul celebru care s-a VINDECAT de cancer! A fost la un pas de moarte, dar acum răsuflă ușurat: 'A tăiat acea bucată de intestin'
Solistul celebru care s-a VINDECAT de cancer! A fost la un pas de moarte, dar acum răsuflă ușurat: 'A tăiat…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din…
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri!
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele