Microsoft la E3 2019: Project Scarlett, primul pas pentru viitoarea generație de console Xbox

Microsoft la E3 2019: Project Scarlett, primul pas pentru viitoarea generație de console Xbox
  • Publicat:
  • Actualizat:

În condițiile în care principalul concurent – Sony PlayStation – a decis să nu participe la E3-ul din acest an, Microsoft s-a trezit cu mai toată responsabilitatea industriei jocurilor video pe umeri la E3 2019, compania fiind, practic, invitată să-și prezinte tot ce are mai bun pentru viitorul apropiat, fără consecințele unor eventuale reacții din cealaltă tabără.

Așadar, Phil Spencer și echipa sa de la Xbox au încercat să pună în scenă o prezentare care să atingă mai multe subiecte, pornind de la serviciul Xbox Game Pass și extinderea acestuia și pe PC, trecând prin update-uri referitoare la studiourile proprii și viitorul serviciu de game streaming Project xCloud și ajungând până la cel mai important aspect al întregii prezentări: jocurile ce-și vor face apariția pe platformele Microsoft.

Show-ul a fost dechis de un nou trailer pentru The Outer Worlds, cel mai nou proiect RPG first person al studioului Obsidian Entertainment, recent „înregimentat” în cadrul Xbox Game Studios. A fost confirmată, de asemenea, și data de lansare a jocului: The Outer Worlds își va face apariția pe 25 octombrie 2019.

Un alt studio recent trecut în „tabăra” Microsoft este Ninja Theory, autorii unor jocuri precum DmC Devil May Cry sau Hellblade: Senua”s Sacrifice. Viitorul titlu de la Ninja Theory – Bleeding Edge – a fost de asemenea prezentat în cadrul conferinței ținute de Microsoft la E3 2019. De această dată, vom avea parte de un joc multiplayer, un alpha test pentru Bleeding Edge urmând să se desfășoare la finele lunii iunie.

Ori and the Will of the Wisps, mult așteptata continuare a fermacătorului platformer Ori and the Blind Forest, a primit în sfârșit o dată de lansare – 11 februarie 2020.

Iubitorii de Minecraft vor primi, la rândul lor, un nou joc de la același studio. Este vorba despre Minecraft Dungeons, un action RPG ce poate fi abordat și în mod multiplayer cooperativ alături de încă trei prieteni, online sau local. Minecraft Dungeons este așteptat în primăvara anului viitor.

Se pare că Microsoft deține drepturile de promovare a viitorului Star Wars Jedi: Fallen Order, pe scena de la E3 a companiei fiind prezentat un nou trailer din action adventure-ul pe care Electronic Arts și studioul Respawn Entertainment urmează să-l lanseze pe 15 noiembrie 2019.

Bloober Team, studioul din spatele seriei Layers of Fear, nu a lipsit de pe scena Microsoft de la E3 2019, prezentând în premieră Blair Witch, o nouă experiență horror first person, ce urmează să debuteze foarte curând, lansarea jocului fiind programată pentru 30 august 2019.

Momentul așteptat de foarte multă lume – revenirea lui Cyberpunk 2077 pe scena Microsoft – nu a întârziat să apară, polonezii de la CD Projekt prezentând secvențe noi din joc, precum și o mare surpriză: Keanu Reeves va interpreta rolul unuia dintre personejele din poveste, actorul fiind prezent și pe scena de la E3 2019 pentru a dezvălui data de lansare a jocului: 16 aprilie 2020.

Am fost trecuți mai apoi printr-o suită de jocuri ceva mai mici, independente, precum Spiritfarer, Battletoads, RPG Time: The Legend of Wright, precum și printr-un montaj al titlurilor indie ce urmează să fie lansate pe platformele Microsoft.

Toate acestea vor fi incluse și în biblioteca de jocuri oferită de abonamentul Xbox Game Pass, care va face pasul și către PC. Versiunea pentru PC a serviciului va beneficia de o librărie separată de jocuri, ce va include și titluri specifice acestei platforme, precum cele de strategie. Xbox Game Pass pentru PC este disponibil începând de acum, în versiune open beta, prețul unui abonament lunar în această perioadă urmând să fie de doar 4,99€. Odată cu ieșirea din beta a acestui serviciu, prețul va fi similar cu cel de pe console: 9,99€ / lună.

Noi jocuri precum Borderlands: The Handsome Collection și Metro Exodus sunt acum incluse în acest abonament. Microsoft va oferi și o versiune Ultimate a abonamentului Xbox Game Pass, care va include acces comun la versiunile pentru PC și console ale acestui serviciu, precum și funcționalitatea Xbox Live Gold pentru Xbox One, la un preț lunar de 14,99€.

Conferința a continuat cu o serie de trailere dedicate jocurilor Microsoft ce urmează să fie disponibile, în viitor, prin intermediul abonamentului Xbox Game Pass: o nouă ediție a simulatorului de zbor Flight Simulator, remasterizarea Age of Empires II: Definitive Edition sau RPG-ul Wasteland 3 de la inXile Entertainment (studio ce aparține acum de Microsoft).

De altfel, Microsoft s-a folosit de această ocazie pentru a anunța includerea unui nou studio în cadrul „familiei” Xbox Game Studios: este vorba despre Double Fine Productions, legendarul Tim Schaffer fiind prezent pe scenă pentru a prezenta un nou trailer pentru Psychonauts 2.

Fanii LEGO și Star Wars se vor bucura să afle că WB Games lucrează la un nou joc care combină ambele concepte, bazat pe toate cele nouă filme: LEGO Star Wars The Skywalker Saga.

A urmat o nouă serie de trailere pentru jocuri ce urmează să-și facă apariția și pe platformele Xbox și Windows: Dragon Ball Z: Kakarot, 12 Minutes și Way of the Woods.

Gears 5 este un alt joc important pe care Microsoft mizează în această toamnă, dezvăluind un nou trailer pentru titlul dezvoltat de studioul The Coalition, dar și un nou mod multiplayer cooperativ: Escape. Gears 5 va fi lansat pe 10 septembrie 2019.

Microsoft a schimbat un pic placa apoi, prezentând o revizie a foarte apreciatului controller Xbox One Elite. Noua versiune – Xbox One Elite Controller Series 2 – beneficiază de numeroase îmbunătățiri, cum ar fi bateria reîncărcabilă, și este așteptată pe piață începând cu 4 noiembrie 2019, la un preț echivalent cu 180 USD.

Dying Light 2 a primit la rândul său un nou trailer, lansarea jocului fiind programată pentru primăvara lui 2020. Alte jocuri Microsoft, precum Forza Horizon 4 și State of Decay 2 vor primi update-uri de conținut, în timp ce amuzantul Gears POP! se pregătește de lansare pe iOS și Android.

Phil Spencer a mai confirmat sosirea pe consolele Xbox One a două titluri online foarte apreciate în Asia: Phantasy Star Online 2 și Crossfire X. O altă serie populară în Japonia, Tales de la Bandai Namco, revine cu un joc complet nou: Tales of Arise, ce urmează să-și facă apariția în 2020.

Seria de jocuri de la publisherii parteneri a fost încheiată de Borderlands 3, așteptat pe 13 septembrie 2019, și Elden Ring, noua creație a studioului From Software, dezvoltată în colaborare cu renumitul scriitor George R.R. Martin.

Am avut parte și de un update referitor la serviciul de game streaming Project xCloud: jucătorii își vor putea folosi propriile consolei drept „servere” pentru streaming, un beta test al serviciului urmând să fie disonibil toamna acestui an.

Cireașa de pe tortul conferinței Microsoft de la E3 2019 a fost prezentarea, în premieră, a viitoarei generații de console Xbox, ce poartă momentan numele de cod Project Scarlett. La fel ca în cazul lui PlayStation 5, și noul Xbox va avea la bază o combinație de procesor bazat pe nucleele Zen 2 și cip grafic Navi de la AMD, pe care Microsoft o descrie ca fiind de 4 ori mai puternică decât actualul Xbox One X. De asemenea, tot ca în cazul lui PS5, Project Scarlett va avea stocare bazată pe SSD, ce va putea fi folosită și drept memorie virtuală. Noul Xbox va fi, de asemenea, capabil să accelereze hardware efectele realizate cu ajutorul rutinelor de ray tracing realizate în timp real și va beneficia de suport pentru rezoluție 8K și 120fps.

Project Scarlett va fi lansat în sezonul de sărbători de iarnă din 2020, alături de Halo Infinite, ce a primit, la rândul său, un nou trailer.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24 de ani! SUPER-GALERIE FOTO
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24 de ani! SUPER-GALERIE FOTO
Ilie Dumitrescu nu găsește explicații: „Este greu de imaginat! Este ireal”
Ilie Dumitrescu nu găsește explicații: „Este greu de imaginat! Este ireal”
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea. „Menirea femeii e să fie mamă”
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea. „Menirea femeii e să fie…
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii și ninsori la munte, până joi seară
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii și ninsori la munte, până…
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
TREBUIE SĂ DEA mai mulți bani. Lovitură pentru cei care au mașini pe BENZINĂ
TREBUIE SĂ DEA mai mulți bani. Lovitură pentru cei care au mașini pe BENZINĂ
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva luni de la cununia civilă
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva luni de la cununia civilă