Jocurile anului 2014 – recomăndarile Go4games (partea I)

Jocurile anului 2014 - recomăndarile Go4games (partea I)
  • Publicat:
  • Actualizat:

A venit din nou acel moment al anului, când, dupa euforia sărbătorilor de iarnă, aruncăm o ultimă privire asupra celor mai bune jocuri video lansate în ultimele 12 luni și vă prezentăm recomăndile noastre.

2014 a fost un an plin, cu bune și cu rele, ce poate fi caracterizat drept o perioadă de vizibilă tranziție între vechea generație de console reprezentată de PlayStation 3 și Xbox 360 și mult mai tinerele PlayStation 4 și Xbox One. Așadar, pe lângă o sumedenie de jocuri bune, am avut parte și de numeroase dezamăgiri, Watch Dogs și Assassin”s Creed: Unity fiind doar două dintre jocurile care nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor.

Și totuși, nu ne-am strans aici pentru a vorbi despre jocuri slabe. Din contra, mai jos regasiti prima parte a listei de jocuri din 2014 recomandate de Go4games. A doua parte a acestor recomandari urmeaza să fie publicată in zilele ce urmeaza. Ca de obicei, așteptăm alternativele, recomandările și sugestiile voastre în secțiunea de comentarii.


RPG (ROLE PLAYING GAME)

În momentul în care am redactat această listă, am rămas surprinși de numărul mare de RPG-uri de calitate lansate în 2014. Apoi, încercând să reducem numărul de titluri recomandate, ne-am dat seama că pur și simplu nu putem elimina niciun joc de pe această lista: toate sunt RPG-uri extrem de reușite, fiecare reușind să acopere câte un segment al acestui gen foarte complex.

Diablo III: Reaper of Souls
Diablo III, în versiunea sa inițială, nu putem spune că a avut parte de cea mai călduroasa primire din partea veteranilor seriei. Din fericire, expansion-ul Reaper of Souls corectează majoritatea neajunsurilor din original, oferind un nou act al campaniei, a cărui atmosferă aduce aminte de Diablo II, o nouă clasă de personaje, un sistem revizuit de loot, modul de joc Adventure etc.

South Park: The Stick of Truth
Dacă sunteți un fan al serialului TV, nu aveți nicio scuză să ratați South Park: The Stick of Truth. Mai mult, The Stick of Truth este recomandat începătorilor în ale RPG-urilor, mecanicile de joc fiind foarte ușor de prins din mers. Povestea este realizată în cel mai pur stil South Park, cu exagerările umoristice de rigoare, vocile fiind interpretate de aceiași actori din serialul TV.

Divinity: Original Sin
Belgienii de la Larian Studios au lansat în cursul lui 2014 un nou titlu al seriei Divinity. Surprinzător, Original Sin este un RPG mult mai complex decât vechile jocuri ale seriei, oferind bătălii desfășurate pe ture, multiplayer cooperativ și chiar un editor cu ajutorul căruia jucătorii își pot crea propriile aventuri. Mai mult, Divinity: Original Sin este un exemplu perfect de proiect finanțat printr-o campanie Kickstarter, publicat inițial prin programul Early Access de pe Steam și, mai apoi, dus la bun sfârșit.

Dragon Age: Inquisition
În 2014, Electronic Arts a păstrat ce-a avut mai bun pentru sfârșitul anului: Dragon Age: Inquisition. Echipa de la BioWare a reușit să facă uitat gustul amar lăsat de cel de-al doilea joc al seriei, oferind în Inquisition ingriedintele ce n-ar trebui să lipsească din niciun RPG de calitate: poveste, quest-uri, explorare, un sistem de luptă complex, însă ușor de stăpânit, și o prezentare grafică pe măsură.


RACING (JOCURI DE CURSE)

Lipsa unui titlu Need for Speed în acest an, cumulată cu amânarea de ultimă oră a simulatorului Project CARS, au făcut ca această categorie să fie mai săracă în 2014. Și, totuși, deținătorii de platforme hardware au salvat situația, atât Microsoft, cât și Sony lansând jocuri cu mașini ce au reușit să umple acest gol.

DriveClub
Lansat într-o formă nu tocmai finalizată, cu mari probleme în ceea ce privește funcționalitatea online. DriveClub s-a remarcat totuși prin fidelitatea sa grafică, precum și grație combinării fericite a elementelor arcade cu cele caracteristice simulării. Din fericire, update-urile ce au urmat au eliminat problemele inițiale, adăugând și spectaculoasele efecte meteorologice variabile.

Forza Horizon 2
În timp ce DriveClub a preferat formula clasică, limitându-se la circuite închise și trasee, Forza Horizon 2 dus la un nou nivel formula de joc de curse open world începută de predecesorul său. Mai mult, chiar dacă nu aveți o consolă de nouă generație, vă puteți bucura de gameplay-ul din Forza Horizon 2 și pe bătrânul Xbox 360, chiar dacă limitările grafice sunt evidente.


STRATEGIE

Din păcate, în timp ce alte categorii au excelat, jocurile de strategie își continuă traiectoria descendentă, mult prea puține titluri cu greutate de acest tip fiind lansate în 2014. Totuși, dacă ne uităm spre 2015, lucrurile se pare că se vor schimba în bine, anul viitor urmând să fie lansate jocuri precum StarCraft II: Legacy of The Void sau Might & Magic Heroes VII.

Civilization: Beyond Earth
Recomandarea noastră în domeniul jocurilor de strategie se îndreaptă spre Civilization: Beyond Earth, studioul Firaxis folosind fundația deja excelentului Sid Meier”s Civilization V și adaptând-o cadrului științifico-fantastic din Beyond Earth.


POVESTE

Latura narativă a jocurilor parcă s-a maturizat în 2014, cele doua titluri recomandate de noi abordând metode diferite de a-și expune propriile povești.

South Park: The Stick of Truth
Nu am ales The Stick of Truth neapărat pentru povestea sa propriu-zisă, deși aventura de peste 10-15 ore din micuțul oraș din Colorado reușește să fie „fresh” chiar și după 18 sezoane ale serialului South Park. Se remarcă însă latura umoristică, adaptarea glumelor de la TV și născocirea de noi astfel de momente nostime fiind de departe punctul forte al jocului celor de la Obsidian Entertainment.

Valiant Hearts: The Great War
Parcă niciun joc apărut în cursul lui 2014 nu a reușit să ne atingă într-un asemenea fel precum a făcut-o Valiant Hearts: The Great War. Sub masca unui platformer cu multe elemente de puzzle, se ascunde una dintre cele mai emoționante povești ale acestui an și o dovadă vie că jocurile despre război nu se limitează doar la experiențele superficiale din seriile Call of Duty sau Battlefield.


MULTIPLAYER

2014 este anul în care, parcă mai hotărât ca niciodată, conceptul de joc multiplayer s-a reorientat complet către mediul online. Producătorii au adaptat chiar și genuri mai puțin comune (vezi The Crew) acestui mod de funcționare, cu rezultate mai mult sau mai puțin încurajatoare.

Destiny
Cea mai nouă creație a celor de la Bungie avea un potențial imens, cu mult mai vast decât ce a ajuns să fie Destiny în versiunea lansată pe piață. Chiar dacă cu toții ne-am făcut propriile scenarii asupra a ceea ce ar fi putut fi Destiny, am fi ipocriți dacă am afirma că nu ne-am simțit bine în cadrul noului univers online al celor de la Bungie. Ce-i drept, tocmai pentru că ne-a plăcut atât de mult experiența cooperativă din Destiny, parcă am fi vrut ca aceasta să fie mai lungă și mai variată.

World of Warcraft: Warlords of Draenor
World of Warcraft poate fi caracterizat și drept MMO-ul care pur și simplu refuză să moară. Cel mai nou expansion, Warlords of Draenor, demonstrează încă o dată de ce jocul celor de la Blizzard nu are rival: limita de nivel a fost crescută de la 90 la 100, au fost introduse garnizoanele personale, iar jucătorii au ocazia de a explora Draenor-ul din trecut și de a se întâlni cu personaje legendare precum Grom Hellscream, Ner’zhul sau Blackhand.


Nu uitați să reveniți pe Go4games în urmatoarele zile pentru cea de-a doua parte a listei noastre de recomandări. Până atunci, nu uitați să ne împărtăsiți si opiniile voastre despre ce jocurile din 2014 ar merita să se afle printre aceste recomandări.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele