Jocuri pentru fete – recomandările Go4games

Jocuri pentru fete - recomandările Go4games
  • Publicat:
  • Actualizat:

Să nu-mi ziceți că n-ați avut niciodată o contră pe tema jocurilor video cu reprezentatele sexului frumos. Fie că este vorba de mame, prietene, iubite sau neveste, de cele mai multe ori fetele și femeile din viața noastră consideră ca gaming-ul nu este nimic altceva decât o mare pierdere de vreme, o activitate destinată în exclusivitate copiilor. Astfel, am decis să vă recomandăm câteva jocuri pentru fete, o listă de titluri care s-ar putea să le schimbe acestora opinia și să le transforme, la rândul lor, în „gamerițe”.

Nu, nu vom vorbi despre Solitaire, Minesweeper, Angry Birds sau cine știe ce alte titluri casual pe care orice secretară plictisită le poate butona fără prea multe batăi de cap. Jocurile pentru fete alese de Go4games sunt titluri cât se poate de serioase, jocuri hardcore veritabile, care au însă acele elemente-cheie ce pot atrage publicul feminin.

Majoritatea fetelor nu vor fi încântate de shooterele sângeroase sau de titlurile de strategie complexe; în schimb, jocurile pentru fete trebuie alese atent, fără a pica în extremele menționate mai sus, păstrând o curbă de învațare permisivă și un ingredient minune care să le atragă imediat. Titlurile incluse pe lista noastră de recomandări s-au dovedit a fi eficiente în acest sens, toate aceste jocuri fiind alese în urma feedback-ului primit de la reprezentante ale sexului frumos, „convertite” deja la fenomenul video gaming.


Seria TOMB RAIDER
(PC/PS2/PSP/PS3/Xbox 360/Nintendo Wii)

Jocurile sunt privite în general ca ecosisteme a căror evoluție are loc în jurul unor personaje principale de sex masculin: pușcașul marin din DOOM era bărbat, Nathan Drake din Uncharted reinventează imaginea unui Indiana Jones modern, iar eroi precum Master Chief din Halo sau Marcus Fenix din seria Gears of War debordează de testosteron. În general, reprezentantele sexului frumos nu sunt interesate de astfel de personaje, mult prea banale și chiar copilăroase în percepția lor.

Înlocuiește însă pușcașul marin musculos cu o tânăra femeie, pe cât de frumoasă, pe atât de puternică, care poate îndeplini orice sarcină la fel de bine (dacă nu și mai bine) ca un bărbat și obții o rețetă câștigatoare. Grație eroinei Lara Croft, seria Tomb Raider a prins de-a lungul timpului la ambele categorii de public, zeci de milioane de exemplare fiind vândute până în ziua de azi. Fete care nu nici măcar nu știau ce sunt jocurile video au fost fascinate de Lara Croft, Tomb Raider devenind astfel un exemplu perfect de joc pentru fete.

Ce-i drept, titlurile Tomb Raider nu sunt tocmai accesibile, dificultatea putând fi considerată prea ridicată pentru persoanele fără pic de experiență în domeniul jocurilor video. Totuși, nu vă dați bătut, de multe ori fetelor le place să urmărească un astfel de joc ca pe un film, controlul personajului căzând în sarcina prietenului/iubitului/soțului. Cu puțin noroc, la un moment dat, ea va cere gamepad-ul pentru a experimenta pe propria piele aventurile Larei Croft.

Jocuri recomandate din serie: Tomb Raider: Legend, Tomb Raider: Anniversary, Tomb Raider: Underworld și Tomb Raider Trilogy HD (cele mai vechi sunt mult depășite din punct de vedere grafic)


Seria SYBERIA
(PC)

Spuneam că Tomb Raider este perfect pentru a capta atenția fetelor, altfel neinteresate de jocuri serioase. Și mai sus aminteam de înclinația femeilor către joculețele casual, care nu necesită mai mult de câteva clicuri de mouse pentru a putea fi duse la bun sfârșit. Cele două titluri ale seriei Syberia se bucură de ambele avantaje: în genul adventure, controlul se realizează exclusiv prin intermediul mouse-ului (point and click), iar eroina Kate Walker reușește să dea o replică decentă Larei Croft.

Dacă fetei pe care încercați să o „convertiți” la jocuri îi place să citească și are o imaginație bogată, o poveste plină de farmec precum cea din seria Syberia mai mult ca sigur ca o va prinde în mreje. După Syberia, s-ar putea ca persoana în cauză să va mai ceară și alte astfel de jocuri, chiar dacă personajele acestora nu sunt neapărat de sex feminin. În concluzie, aventurile point and click reprezintă jocuri aproape perfecte pentru fete.

Jocuri recomandate din serie: Syberia și Syberia II


Seria DIABLO
(PC/Mac)

Tot din categoria „te poți descurca doar cu mouse-ul” fac parte și action RPG-urile și ce astfel de exemplu mai bun putem da decât seria Diablo? Odată deschis apetitul pentru jocuri, formula simplă de gameplay din jocurile Diablo este perfectă pentru a da dependență chiar și fetelor gamer. Mai mult, în timp, proaspăta amatoare de jocuri video va înțelege că pentru secțiunile mai avansate și monștrii mai puternici este nevoie și de stăpânirea unor shortcut-uri,învățând astfel să-și distribuie atenția între mouse și tastatură.

Prin intermediul seriei Diablo, viitoarea gameriță va putea lua primul contact și cu un joc multiplayer, recomandată, în primă fază, fiind abordarea cooperativă, eventual alături de prieten/iubit/soț. Cel mai nou joc al seriei, Diablo III, îi poate deschide chiar și apetitul pentru MMORPG-uri.

Jocuri recomandate din serie: Diablo (dacă grafica nu este chiar atât de importantă pentru ea), Diablo II și Lord of Destruction, Diablo III


Seria ASSASSIN’S CREED
(PC/PS3/PSP/Xbox 360)

Chiar dacă eroinele principale sunt preferate de fete, un veritabil Don Juan precum Ezio Auditore da Firenze nu le poate rămâne indiferent. Adăugați povestea întortocheată a seriei (cu destule aspecte telenovelistice), precum și background-ul istoric din Assassin’s Creed și puteți obține o rețeta câștigatoare în ochii femeilor.

Din nou, unele porțiuni ale acestor jocuri se pot dovedi prea dificile pentru o gameriță în devenire, asistența din partea partenerului fiind recomandată pentru a nu se ajunge într-o situație în care, frustrate de o anumită fază, fata să renunțe la joc. Titlurile Assassin’s Creed se înscriu de asemenea în categoria de jocuri pentru fete care nu trebuie neapărat încercate pe propria piele, ci pot fi la fel de bine privite, în timp ce altcineva se joacă.

Jocuri recomandate din serie: Assassin’s Creed II, Assassin’s Creed: Brotherhood, Assassin’s Creed: Revelations (cele în care Ezio Auditore joacă rolul eroului principal)


Seria HEROES OF MIGHT & MAGIC
(PC)

Am ajuns și în punctul culminant: titlurile de strategie. După cum spuneam, asemenea jocuri nu sunt neaparăt potrivite pentru fete, seria Heroes of Might and Magic făcând totuși excepție de la această regulă: latura strategică nu este prea complexă, fiind ușor de asimilat, gameplay-ul pe ture nu obligă la luarea unor decizii pripite, iar spiritul organizatoric al unor reprezentante ale sexului frumos se poate dovedi perfect pentru gestionarea trupelor, resurselor și castelelor din joc.

În plus, din nou avem de-a face cu o metodă de control simplistă, bazat doar pe mouse, pe care fetele o pot stăpâni foarte repede. Pentru început, ar fi recomandat să-i explicați regulile jocului prin intermediul unei sesiuni multiplayer hotseat, în care eventual să o lăsați să și câștige pentru a-I spori încrederea în sine. Să nu vă mire însă faptul că, după câteva misiuni jucate de una singură, o să vă treziți că partenera dvs. începe să va dea lecții de Heroes.

Jocuri recomandate din serie: Heroes of Might and Magic III și expansion-urile acestuia


Dacă v-ați convins prietena/iubita/soția să joace oricare dintre aceste titluri, felicitări, aveți de acum un nou partener cu care să împărtășiți pasiunea pentru gaming și acest scurt tutorial despre jocurile pentru fete și-a atins scopul. Ca de obicei, dacă considerați că și alte titluri ar trebui incluse în această listă de jocuri pentru fete, așteptăm sugestiile și argumentele voastre în secțiunea de comentarii de mai jos.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen