Jocuri online gratis – cele mai bune jocuri online

Jocuri online gratis - cele mai bune jocuri online
  • Publicat:
  • Actualizat:

Peisajul jocurilor video s-a schimbat foarte mult în ultimii ani. Foarte multe genuri de jocuri au migrat către spațiul online, oferind experiențe multiplayer de neimaginat acum câțiva ani, când încă ne reuneam la un LAN party dacă doream să jucăm împotriva altor utilizatori umani. Așadar, termenii multiplayer și online au devenit aproape sinonimi, curentul fiind împins înainte și de moda Free-to-play, care a eliminat eventualele costuri inițiale. Să aruncăm o privire asupra unora dintre cele mai bune jocuri online gratis.

Termenul gratuit, atunci când vine vorba de acest gen de jocuri online, se confundă cu modelul de distribuție Free-to-play (sau Freemium). Cu alte cuvinte, jucătorii nu sunt fortați să plătească absolut nimic pentru a descărca și porni respectivele jocuri, însă, cel mai probabil, vor fi nevoiți să achite unele plăți mici pentru a debloca opțiuni mai avansate ale jocului. Este vorba de microtranzacții, implementarea acestora fiind variabilă de la titlu la titlu.

Path of Exile

Unele jocuri online gratis oferă întreaga experiență de gameplay fără niciun fel de cost suplimentar, microtranzacțiile fiind strict dedicate doar accesoriilor cu rol estetic (spre exemplu, un costum nou pentru personajul controlat, acesta neavând însă niciun fel de influență asupra caracteristicilor sau comportamentului acestuia). Altele limitează experiența de gameplay, forțând jucătorii să plătească dacă vor sa acceseze stagiile, personajele sau item-urile mai avansate ale jocului.

Indiferent de strategia abordată, toate titlurile din lista de mai jos au aceleași caracteristici de bază: sunt axate pe multiplayer-ul online și pot fi descărcate și rulate fără a plăti un leu. Iată care sunt unele dintre cele mai bune jocuri online gratis, împărțite pe cele mai populare genuri ale momentului.


M.O.B.A. (MULTIPLAYER ONLINE BATTLE ARENA)

DOTA 2
Dota a inițiat acest gen, pe vremea când încă era un MOD pentru WarCraft III. Între timp, marca a ajuns în curtea celor de la Valve, care oferă Dota 2 complet gratuit prin intermediul Steam. Este suficient să spunem că Dota 2 este cel mai jucat titlu Free-to-play oferit prin intermediul celui mai popular sistem de distribuție digitală pentru PC. În plus, beneficiază de unele dintre cele mai permisive politici în ceea ce privește microtranzacțiile, acestea neafectând gameplay-ul propriu zis. Îl puteți descărca de aici: http://store.steampowered.com/app/570

League of Legends
Jocul celor de la Riot Games a scris istorie în cadrul genului multiplayer online battle arena, fiind cel mai jucat titlu de PC al momentului. Chiar dacă nu folosește cel mai corect sistem Free-to-play, forțând jucătorii să plătească pentru numeroase elemente ale jocului, League of Legends este adorat de milioane de jucători, fiind organizate chiar și concursuri internaționale pentru jucătorii profesioniști. League of Legends poate fi descărcat de aici: http://signup.leagueoflegends.com/en/signup.


SHOOTERE

Team Fortress 2
Un first person shooter alert, realizat într-un stil amuzant, Team Fortress 2 a devenit o adevărată vedetă în cadrul jocurilor online gratis oferite prin intermediul Steam. Rețeta succesului? Experiența de gameplay nu este afectată de plata eventualelor microtranzacții, acestea fiind dedicate exclusiv modificării aspectului personajelor din joc. Îl puteți descărca de aici: http://store.steampowered.com/app/440.

Warframe
Studioul Digital Extremes și-a demonstrat competența atunci când i-au ajutat pe cei de la Epic Games în realizarea primului joc din seria Unreal Tournament. Apoi au decis să folosească toată experiența acumulată pentru un joc online gratis. Așa a luat naștere Warframe, un shooter third person Free-to-play, pe care îl puteți încerca atât pe PC, cât și pe noua consolă PlayStation 4. Warframe poate fi descărcat de aici: http://store.steampowered.com/app/230410.

Warface
Grafica nu este punctul forte al jocurilor online gratuite. Regula aceasta nu este valabilă și atunci când vine vorba de Warface, un first person shooter realizat de veteranii de la Crytek, același studio din spatele deja faimosei serii Crysis. Mai mult, Warface împarte cu Crysis același motor grafic CryEngine. Îl puteți descărca de aici: www.warface.com.

Hawken
Hawken este povestea de succes a echipei independente de la Adhesive Games, jocul pornind de la un proiect realizat de amatori cu ajutorul Unreal Development Kit. Între timp, a ajuns unul dintre cele mai populare shootere online, oferind confruntări rapide între roboți bipezi echipați cu tot felul de arme și accesorii. Așadar, dacă căutați un joc de acțiune online gratis, Hawken ar trebui să fie printre primele alegeri. Îl puteți descărca de aici: www.playhawken.com/download.


MMORPG (MASSIVE MULTIPLAYER ONLINE ROLE PLAYING GAME)

Star Wars The Old Republic
Genul MMORPG, cândva vedetă în domeniul multiplayer online, a fost tras în jos în ultima vreme de necesitatea plăților suplimentare (costul jocului + taxa lunară), puțini jucători fiind dispuși să mai achite astfel de costuri în ziua de azi. Astfel, multe dintre aceste titluri au aderat la curentul jocurilor online gratuite, poate cel mai important fiind Star Wars The Old Republic. Îl puteți descărca de aici: http://account.swtor.com/play-free.

Neverwinter
Când spui RPG, automat te duci cu gândul la universul Dungeons & Dragons. Cel mai recent joc MMORPG bazat pe această licență este Neverwinter, acțiunea desfășurându-se în orașul omonim din Forgotten Realms, una dintre cele mai populare subdiviziuni ale D&D. Se ridică Neverwinter la înălțimea așteptărilor? Puteți afla singuri, jocul fiind oferit în sistem Free-to-play. Neverwinter poate fi descărcat de aici: http://store.steampowered.com/app/109600.


DIVERSE

Path of Exile
Dacă Diablo III v-a dezamăgit, neridicându-se la nivelul impus de predecesorul său, atunci probabil că Path of Exile este exact ceea ce căutați. Avem de-a face cu un action RPG în cel mai pur stil, cu o listă stufoasă de opțiuni și unul dintre cele mai permisive modele Free-to-play dintre toate jocurile online gratis. Path of Exile poate fi descărcat de aici: http://store.steampowered.com/app/238960.

World of Tanks
Din nou este vorba despre unul dintre cele mai populare jocuri online gratuite ale momentului. World of Tanks oferă pasionaților de tancuri câmpul de bătălie perfect, în care își pot măsura forțele. Jocul este disponibil atât pentru PC, cât și pentru Xbox 360, singurul său păcat fiind necesitatea de a investi în microtranzacții pentru a rămâne competitiv. World of Tanks poate fi descărcat de aici: www.tanchist.ro

War Thunder
Spre deosebire de concurența reprezentată de World of Tanks, War Thunder nu se limitează doar la tancuri, oferind controlul asupra a numeroase mașinării de război (avioane, nave, tancuri) din epoca celui de-al doilea Război Mondial. Pe lângă PC, War Thunder este unul dintre cele mai populare jocuri online gratuite și pe consola PlayStation 4. Îl puteți descărca de aici: http://warthunder.com/en/register-for-free.


Bineînțeles, lista de mai sus include o selecție restrânsă de jocuri online gratuite. Așteptăm mai multe sugestii din partea voastră în secțiunea de comentarii de mai jos.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre

Care e cel mai bun fundaș central al lui Dinamo din ultimii 25 de ani?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de la Pro TV
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de…
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Pariul incredibil pus de milionarul român care construieşte un castel în România! „Stăteau ţăranii şi se închinau”
Pariul incredibil pus de milionarul român care construieşte un castel în România! „Stăteau ţăranii şi se închinau”
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile îl vor ține la psihiatrie
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile…
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen