Jocuri cu mașini 2013, cele mai tari jocuri cu mașini din 2013

Jocuri cu mașini 2013, cele mai tari jocuri cu mașini din 2013
  • Publicat:
  • Actualizat:

Ne apropiem cu pași repezi de sfârșitul unui nou an: ce moment ar fi mai bun pentru realizarea unui top dedicat celor mai reușite jocuri cu mașini lansate în 2013?

Din fericire, anul ce urmează să se încheie a fost destul de darnic în ceea ce privește această categorie de jocuri: am avut parte de titluri licențiate, de jocuri cu masini originale, de arcade-uri nebune, de simulatoare serioase, de jocuri dedicate platformelor mobile, dar și de giganți precum Grand Theft Auto V.

Acestea fiind menționate, haideți să aruncăm o privire asupra topului nostru dedicat jocurilor cu mașini lansate în cursul acestui an și să aflăm ce astfel de titluri merită toată atenția.

Jocuri cu masini 2013


10. WRC 4 FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP
(Milestone)
PC/Xbox 360/PS3/PS Vita

Începem clasamentul cu WRC 4, jocul cu masini oficial al competiției FIA de raliuri. După cum ne-au obișnuit cei de la Milestone, nici WRC 4 nu rupe gura târgului, fiind totuși un titlu decent pentru pasionații de raliu. Dezavantajele sale sunt eclipsate de licențele prezente în WRC 4 (este totuși un titlu oficial FIA), precum și de prețul de achitiziție relativ scăzut. În plus, este printre singurele titluri din lista de anul acesta care beneficiază de o versiune nativă pentru PlayStation Vita, deci îl puteți folosi cu încredere pentru a câștiga trofee și „în deplasare” .


09. MOTOGP 13
(Milestone)
PC/Xbox 360/PS3/PS Vita

Știm, știm, motocicletele nu sunt jocuri cu mașini de curse. Totuși, să nu discriminăm bolizii numai pentru că au doar două roți! La fel ca în cazul lui WRC 4, avem parte de un joc oficial al competiție MotoGP, provenit chiar de la același producător. În traducere, nu vă așteptați la miracole, MotoGP 13 fiind totuși mulțumitor pentru cei care doresc să-l tăvălească pe Valentino Rossi pe unul dintre circuitele oficiale din MotoGP.


08. GRAND THEFT AUTO V
(Rockstar Games)
Xbox 360/PlayStation 3

GTA V este probabil cel mai nonconformist joc al acestui top. Are violență, crime, împușcături și limbaj neadecvat. Și totuși, titlul articolului se referă la jocuri cu mașini, iar, din acest punct de vedere, trebuie să recunoaștem că GTA V nu dezamăgește. Fie că alegeți să personalizați una dintre mașinile din joc și să o înscrieți în numeroasele curse din single player, fie că vreți să vă întreceți cu milioane de alți jucători în GTA Online, GTA V are câte ceva pentru fiecare. Dezavantaje? Nu are (încă) o versiune pentru PC, așa că dacă vreți să bucurați de GTA V aveți nevoie de o consolă.


07. ASSETTO CORSA
(Kunos Simulazioni)
PC

A venit vremea să intrăm în categoria de jocuri cu mașini serioase. Adică simulatoare adevărate, recomandate celor care doresc o experiență cât mai apropiată de realitate și nu doar senzațiile tari dintr-un titlu arcade. Primul pe listă este Assetto Corsa, o încercare demnă de laude a italienilor de la Kunos Simulazioni de a uzurpa tronul pe care se bat seriile Gran Turismo și Forza Motorsport. Din păcate, Assetto Corsa nu este încă finalizat, fiind momentan disponibil prin intermediul programului Steam Early Access. Cu alte cuvinte, plătiți un preț destul de piperat pentru un produs nefinalizat, care momentan oferă doar o mână de circuite, mașini și moduri de joc. Potențialul jocului este însă imens.


06. REAL RACING 3
(Firemonkeys/Electronic Arts)
iOS/Android

Rămânem în aria jocurilor cu masini serioase, însă schimbăm platformele: Real Racing 3 este probabil cel mai reusit joc cu mașini pe care îl puteți încerca pe platformele mobile bazate pe sistemele de operare iOS și Android. Pe lângă faptul că oferă suficiente mașini și circuite pentru un astfel de joc, marele avantaj oferit de Real Racing 3 este faptul că îl puteți încerca fără să plătiți nimic, download-ul de pe Google Play si AppStore fiind gratuit. Din păcate, modelul Free-to-play abordat de Real Racing 3 are și părți mai puțin plăcute, unele mașini și optiuni avansate fiind ascunse în spatele microtranzacțiilor.


05. GRID 2
(Codemasters)
PC/Xbox 360/PS3

Alături de Electronic Arts, Codemasters este probabil cel mai constant producător atunci când vine vorba de jocurile cu mașini. An de an, primim titluri noi din seriile GRID, DiRT sau F1, GRID 2 deschizând oferta britanicilor din 2013. Deși mai puțin realist ca predecesorul său, GRID 2 își face treaba foarte bine: avem parte de una dintre cele mai bune prezentări grafice din domeniu, un model de damage la care alte jocuri cu masini doar visează și curse în splitscreen, chiar și pe PC. Mai mult, prețul de achiziție ar trebui să fie deja mic, iar utilizatorii de PS3 ce beneficiază de un abonament PS Plus vor putea descărca GRID 2 complet gratuit.


04. NEED FOR SPEED: RIVALS
(Ghost Games/Electronic Arts)
PC/Xbox 360/PS3/Xbox One/PS4

Se putea să avem un top dedicat jocurilor cu mașini din care să lipsească NFS? Nu prea. Știm că o bună parte din fanii seriei nu sunt de acord cu direcția în care au luat-o jocurile Need for Speed în ultima vreme; totuși, cei cărora le-au plăcut cele mai recente titluri Hot Pursuit și Most Wanted se vor simți ca acasă și în Rivals. În plus, dacă sunteți fericitul posesor al unei console de generație nouă, trebuie să vă bucurați de engine-ul Frostbite 3 la rezoluție FullHD. De asemenea, trebuie notat și faptul că NFS: Rivals este momentan singurul joc cu mașini disponibil pentru PlayStation 4.


03. F1 2013
(Codemasters)
PC/Xbox 360/PS3

Dacă am început acest top cu jocuri cu masini licențiate, atunci se cade ca și podiumul să debuteze cu un astfel de titlu. După cum i-o spune și numele, F1 2013 este titlul oficial al competiției FIA de Formula 1, jocul celor de la Codemasters oferind cam tot ce și-ar putea dori un fan al Marelui Circ: toți piloții, toate echipele și toate circuitele sezonului 2013, grafică bună acompaniată de o optimizare pe măsură, multiplayer, splitscreen și multe altele. În plus față de versiunile anterioare, F1 2013 oferă și posibilitatea de a juca alături de piloți și masini clasice (din anii ’80 și ’90), pe circuitele care au făcut istorie în Formula 1.


02. FORZA MOTORSPORT 5
(Turn 10/Microsoft)
Xbox One

Iată-ne ajunși și la categorie grea în ceea ce privește topul nostru dedicat jocurilor cu mașini. Cel de-al cincilea joc al seriei Forza Motorsport marchează și debutul noului Xbox One de la Microsoft, creația celor de la Turn 10 Studios lăudându-se cu caracteristici la care alte titluri abia visează: feedback-ul haptic prin intermediul impulse triggers (motorașe de force feedback implementate direct în triggerele analogice ale controllerelor), parteneriatul cu Top Gear sau prezentarea grafică la rezoluție 1080p și 60 de cadre pe secundă. Dacă Microsoft nu se încăpățâna să limiteze accesul la cele mai dorite mașini în spatele microtranzacțiilor, Forza 5 putea spera chiar la poziția fruntașă în acest clasament.


01. GRAN TURISMO 6
(Polyphony Digital/Sony Computer Entertainment)
PlayStation 3

Varietatea este literă de lege atunci când vine vorba de cel mai recent joc  cu masini al seriei Gran Turismo: GT6 oferă nu mai puțin de 1200 de mașini licențiate și peste 30 de circuite pe care le putem încerca. Mai mult, noul Gran Turismo se laudă cu unul dintre cele mai realiste motoare de simulare fizică de pe piață, dar și cu moduri de joc inedite cum ar fi Goodwood Festival of Speed, Eco Challenges (parcurgerea unei distanțe cât mai mari cu o cantitate limitată de combustibil) sau posibilitatea de a conduce un vehicul spațial pe Lună!


Dacă mai aveți sugestii în legătură cu alte jocuri cu mașini din 2013 care ar fi trebuit să fie incluse în acest clasament, nu ezitați să le împărtășiți cu noi folosind secțiunea de comentarii de mai jos. De asemenea, am vrea să aflăm care sunt pentru voi cele mai promițătoare jocuri cu mașini ce urmează să fie lansate în cursul anului viitor.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de această limită
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de această limită
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele