Gamescom 2019: toate noutățile din cadrul conferinței Opening Night Live

  • Publicat:
  • Actualizat:
Gamescom 2019: toate noutățile din cadrul conferinței Opening Night Live

Deși rămâne cel mai important eveniment de gaming din lume, cu un număr de vizitatori ce crește de la an la an, Gamescom riscă să-și piardă din relevanță din cauza lipsei de interes a publisherilor. Și nu, nu vorbim de faptul că jucatorii importanți din industrie nu ar participa la Gamescom, dimpotrivă, cam „toată floarea cea vestită” a publisherilor și deținătorilor de platforme – Sony, Microsoft și Nintendo – sunt prezenți la Koln cu propriile standuri dedicate publicului larg. De ceva ani însă, s-a renunțat la a ține conferințe de presă cu ocazia Gamescom și de a acompania expoziția germană și de anunțuri importante, care sa atragă cu adevărat atenția. Astfel, Gamescom rămânea interesantă doar pentru cei prezenți la fața locului.

Organizatorii expoziției au realizat acest neajuns, apelând la experimentatul Geoff Keighley (organizatorul ceremoniilor anuale The Game Awards) pentru a pune la punct un show care să dea startul „ostilităților” de la Gamescom 2019 și care să readucă dezvăluirile, surprizele și noutățile pe buzele tuturor, și nu doar pe cele ale vizitatorilor propriu-ziși. Zis și făcut: astfel a luat naștere Gamescom 2019 Opening Night Live, un spectacol în adevăratul sens al cuvântului, în care am avut parte de noutăți legate de jocuri deja dezvăluite, de anunțuri de titluri noi, de surprize, dar și de prezența pe scenă a unor figuri importante ale industriei.

Seara a debutat cu Rod Fergusson, conducătorul studioului The Coalition, care a prezentat pe scena Gamescom 2019 un trailer nou dedicat campaniei din Gears 5, joc ce va fi lansat în mai puțin de o lună. De asemenea, a fost reconfirmată prezența modului de joc multiplayer Horde în Gears 5, fiecare personaj urmând să aibă propria abilitate specială. Nu în ultimul rând, Gears 5 va beneficia și de includerea unor personaje din universul Halo. Gears 5 va fi disponibil începând cu 10 septembrie 2019, în versiuni pentru Xbox One și PC (Windows Store și Steam).

Show-ul a continuat cu o primă surpriză de la THQ Nordic: în urma achiziției întregului portofoliu al NovaLogic, publisher-ul urmează să lanseze un nou titlu al seriei Comanche, de această dată axat pe multiplayer-ul bazat pe echipe. Jocul este dezvoltat de studioul Nukklear – Digital Minds și va disponibil, în regim Early Access, în prima parte a anului 2020, prin intermediul Steam.

Apoi, scena a revenit lui Riley Cooper, directorul de creație din cadrul studioului Ghost Games, care a vorbit despre proaspăt dezvăluitul Need for Speed Heat. A fost reiterat faptul că jocul va oferi atât curse legale pe timp de zi, cât și întreceri underground noaptea, cu o prezență masivă din partea poliției, fiind prezentat și primul trailer de gameplay pentru NFS Heat. Mai mult, utilizatorii de dispozitive iOS și Android pot descărca acum Need for Speed Heat Studio, o aplicație prin intermediul căreia își pot personaliza mașinile din joc încă dinainte de lansarea acestuia. NFS Heat își va face apariția pe 8 noiembrie 2019, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One și PC.

Am avut parte de anunțul unui joc nou, publisher-ul Private Division (o divizie a Take-Two Interactive) dezvăluind Kerbal Space Program 2, joc așteptat în 2020 pe PlayStation 4, Xbox One și PC.

Dezvăluirile au continuat cu Little Nightmares 2, continuarea simpaticului joc produs de Tarsier Studios și publicat de Bandai Namco Entertainment în 2017. Little Nightmares 2 va merge pe același concept întunecat, urmând să introducă un al doilea personaj central, precum și modul de joc multiplayer cooperativ. Little Nightmares 2 este programat pentru 2020, urmând să fie lansat în ediții pentru PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch și PC.

Chiar dacă a ales să nu mai participe la E3 2019, cei de la Sony Interactive Entertainment au fost prezenți pe scena de la Gamescom 2019, ceremonia de deschidere a expoziției dezvăluind primele secvențe de gameplay din recent anunțatul Predator: Hunting Grounds. Jocul este produs de studioul Illfonic (Friday The 13th) și propune o formulă de multiplayer asimetric, în care o echipă de patru mercenari va avea de îndeplinit diferite obiective, în timp ce nemilosul Predator îi va vâna, întruchipat de un al cincilea jucător. Predator: Hunting Grounds este așteptat în 2020, în exclusivitate pentru PlayStation 4.

Show-ul a continuat cu dezvăluirea unui nou trailer pentru Iceborne, expansion pack-ul pentru deosebit de popularul Monster Hunter World, ce urmează să-și facă apariția pe 6 septembrie 2019, în versiuni pentru PlayStation 4 și Xbox One. O ediție pentru PC va fi de asemenea disponibilă în iarna acestui an.

Studioul veteran Yager, cu peste 20 de ani de activitate, și-a dezvăluit apoi noul joc – The Cycle -, un first person shooter multiplayer ce va pune accentul atât pe confruntările PvE, cât și pe cele PvP. Jocul este disponibil chiar acum, în regim Early Access, prin intermediul Epic Games Store.

Următorul episod al jocului Life is Strage 2, cel de-al patrulea, va fi disponibil începând cu 22 august 2019, anunțul fiind marcat și de un nou trailer pentru creația celor de la DONTNOD Entertainment.

SEGA și studioul Amplitude au dezvăluit, mai apoi, Humankind, un titlu de strategie realizat în stilul seriei Civilization, în care jucătorii vor fi nevoiți să conducă, din nou, destinele rasei umane. Jocul urmează să fie lansat în 2020 pe PC, prin intermediul Steam.

Apoi scena a revenit celor de la Gearbox Software, care au prezentat o parte din conținutul end-game al viitorului Borderlands 3: Circle of Slaughter, care revine din primul joc al seriei, precum și o nouă activitate end-game – Proving Grounds -, nu mai puțin de șase astfel de niveluri proving grounds urmând să fie disponibile în Borderlands 3. Jocul sosește pe 13 septembrie 2019, în ediții pentru PlayStation 4, Xbox One și PC (Epic Games Store).

Rockfish Games, un alt studio independent din Germania, și-a prezentat apoi noua creație: Everspace 2, joc ce va îmbina explorarea spațială cu luptele între navete cosmice. Everspace 2 este programat pentru 2021, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One și PC.

CD Projekt RED a dezvăluit apoi un nou trailer pentru ediția de Nintendo Switch a foarte apreciatului RPG The Witcher III, Geralt of Rivia urmând să sosească pe consola hibrid a celor de la Nintendo pe 15 octombrie 2019.

Show-ul a continuat cu Electronic Arts, care a ales să prezinte noutăți despre modul de joc Volta Football din viitorul FIFA 20. Cu această ocazie am aflat și că Volta Football va beneficia de un Story Mode. FIFA 20 este așteptat pe 27 septembrie 2019, pe PlayStation 4, Xbox One, PC și Nintendo Switch (această din urmă ediție nu va include însă modul Volta Football).

Noul shooter Disintegration, anunțat recent de Private Division și V1 Interactive (studio creat de fostul director de creație al seriei Halo), a primit primul trailer cu secvențe de gameplay, jocul apropiindu-se foarte mult de stilul lui Destiny. Producătorii promit că, pe lângă modurile multiplayer, Disintegration va beneficia și de o campanie single player completă. Jocul celor de la V1 Interactive va fi disponibil în 2020, în ediții pentru PlayStation 4, Xbox One și PC.

Darksiders Genesis, noul episod al seriei Darksiders de la THQ Nordic, a primit apoi un nou trailer, jocul fiind așteptat în cursul acestui an pe PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC și Google Stadia.

Și dacă tot am adus vorba de Google Stadia, studioul Tequila Works a prezentat mai apoi un nou trailer din GYLT, noul titlu dedicat în exclusivitate serviciului de game streaming de la Google. GYLT va fi disponibil în luna noiembrie 2019, odată cu lansarea platformei Google Stadia.

În cazul în care vă era dor de Destiny 2, cei de la Bungie au fost de asemenea prezenți pe scena Gamescom 2019, prezentând un nou story trailer pentru Destiny 2: Shadowkeep. Season of the Undying, event ce va da startul unei noi povești ce implică rasa Vexx, va debuta pe 1 octombrie 2019, odată cu lansarea lui Shadowkeep. Jocul va fi disponibil pe PlayStation 4, Xbox One și PC, cu posibilitatea de a transfera salvările între aceste trei platforme.

Studioul independent Stormwind Games a dezvăluit apoi jocul horror Remothered: Broken Porcelain, ce urmează să-și facă apariția în vara lui 2020, pentru PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch și PC.

Epic Games a prezentat apoi un trailer dedicat selecției de jocuri ce urmează să fie disponibile, în exclusivitate, prin intermediul serviciului Epic Games Store: Oddworld Soulstorm (2020), Borderlands 3 (13 septembrie 2019), Magic The Gathering: Arena (iarna acestui an), Shenmue III (19 noiembrie 2019), The Outer Worlds (25 octombrie 2019), Ghost Recon Breakpoint (4 octombrie 2019), Ancestors: The Humankind Odyssey (27 august 2019), MechWarrior 5: Mercenaries (10 decembrie 2019) și Control (27 august 2019).

Scena a revenit apoi din nou celor de la Sony, Geoff Keighley anunțând că PlayStation a achiziționat Insomniac Games (seria Ratchet & Clank, Marvel”s Spider-Man), studioul alăturându-se astfel Sony Worldwide Studios, alături de Guerrilla Games, Santa Monica Studio și Naughty Dog. Erica, thriller-ul realizat cu ajutorul secvențelor video cu actori reali, prezentat în premieră la Paris Games Week 2017, a primit un nou trailer, fiind confirmat faptul că jocul este disponibil chiar acum, prin intermediul PlayStation Store.

Ubisoft a prezentat apoi seria de pachete DLC disponibile deja sau care urmează să fie lansate pentru jocul de strategie Anno 1800, acesta putând fi încercat în mod gratuit, prin intermediul Uplay, până pe 25 august 2019.

Un titlu asemănător – Port Royale 4 – a fost dezvăluit, jocul urmând să fie lansat în 2020 pentru PC și console.

Titlul de strategie pe echipe Iron Harvest a primit mai apoi un nou trailer, fiind confirmat faptul că jocul va include și o campanie single player, pe lângă modurile multiplayer competitive. Iron Harvest este așteptat în cursul acestui an, atât pe PC, cât și pe consolele PlayStation 4 și Xbox One.

Call of Duty: Modern Warfare a primit un nou trailer, jocul celor de la Infinity Ward urmând să beneficieze și de un alpha test, ce urmează să fie disponibil în exclusivitate pe PlayStation 4, în weekend-ul ce debutează pe 23 august 2019. Call of Duty: Modern Warfare va fi lansat pe 25 octombrie 2019, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One și PC.

Ceremonia de deschidere a Gamescom 2019 a fost încheiată de prezența pe scenă a legendarului Hideo Kojima, care a dezvăluit noi personaje, și trailere din Death Stranding. Kojima nu s-a sfiit să ofere și detalii suplimentare despre povestea jocului, precum și un scurt segment de gameplay din acesta. Death Stranding urmează să fie lansat pe 8 noiembrie 2019, în exclusivitate pentru PlayStation 4.

'Ce porți, mă?" Teo, umilită de Florin Călinescu la o petrecere
'Ce porți, mă?" Teo, umilită de Florin Călinescu la o petrecere
Micul paradis turistic din zona unde s-a prăbuşit avionul pilotat de Adrian Iovan. Peisaje spectaculoase la cota 1600 FOTO
Micul paradis turistic din zona unde s-a prăbuşit avionul pilotat de Adrian Iovan. Peisaje spectaculoase la cota 1600 FOTO
Turcia îşi schimbă numele. Ce alegere a făcut preşedintele Erdogan
Turcia îşi schimbă numele. Ce alegere a făcut preşedintele Erdogan
După Mbappe și Haaland, încă un star a fost refuzat de Barca! Putea fi adus cu 18 milioane, iar acum se cer 80 pentru el
După Mbappe și Haaland, încă un star a fost refuzat de Barca! Putea fi adus cu 18 milioane, iar acum…
Prodanca i-a dat NUCLEARA lui Reghe! Block total înainte de divorţ
Prodanca i-a dat NUCLEARA lui Reghe! Block total înainte de divorţ
Cât câștigă un preot! Ce salariu ia în fiecare lună
Cât câștigă un preot! Ce salariu ia în fiecare lună
Alimente care cresc glicemia. Ferește-te de ele dacă ai diabet!
Alimente care cresc glicemia. Ferește-te de ele dacă ai diabet!
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Activitate „paranormală”, înregistrată de senzorii de pe o mașină Tesla (VIDEO)
Activitate „paranormală”, înregistrată de senzorii de pe o mașină Tesla (VIDEO)
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
Traian Băsescu pune toată Europa pe jar! E fabulos ce-a putut să facă. Nimeni nu se aştepta
Traian Băsescu pune toată Europa pe jar! E fabulos ce-a putut să facă. Nimeni nu se aştepta
Veşti bune pentru milioane de salariaţi din România. Metoda legală prin care puteţi câştiga mai mulţi bani din salariu
Veşti bune pentru milioane de salariaţi din România. Metoda legală prin care puteţi câştiga mai mulţi bani din salariu
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele mai sexy femei
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele mai sexy femei
Cât câștigă în fiecare lună un șofer de la STB:
Cât câștigă în fiecare lună un șofer de la STB: "Dacă ăsta este un salariu foarte mare, atunci aşa o…
Greșeala de 2 milioane de dolari făcută de „Așii Amanetului”
Greșeala de 2 milioane de dolari făcută de „Așii Amanetului”
Angela Merkel a primit o ofertă de job din New York. Secretarul general al ONU o doreşte în echipa sa
Angela Merkel a primit o ofertă de job din New York. Secretarul general al ONU o doreşte în echipa sa
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o dată…
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o dată…
Cum beneficiază unii români de tot confortul, fără facturi şi fără să fie racordaţi la utilităţile publice. „Se poate trăi minunat
aşa”
Cum beneficiază unii români de tot confortul, fără facturi şi fără să fie racordaţi la utilităţile publice. „Se poate trăi…
Războiul bate la graniţa României. Anunţ fulger făcut aseara: Rusia va INVADA. SUA şi Franţa trimit trupe în România
Războiul bate la graniţa României. Anunţ fulger făcut aseara: Rusia va INVADA. SUA şi Franţa trimit trupe în România
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Principalul suspect al dublei crime din Iași, mărturie șocantă: ''Nu mă întorc acolo, e un câine rău!”
Principalul suspect al dublei crime din Iași, mărturie șocantă: ''Nu mă întorc acolo, e un câine rău!”
Au lăsat acasă finețea! Vedetele și-au scos mâncarea din pungi și au înfulecat pe stradă
Au lăsat acasă finețea! Vedetele și-au scos mâncarea din pungi și au înfulecat pe stradă
Acest VOLKSWAGEN este INTERZIS în Europa și nimeni nu înțelege de ce
Acest VOLKSWAGEN este INTERZIS în Europa și nimeni nu înțelege de ce
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o frumusețe aparte
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o frumusețe aparte
FOTO. Maria Dragomiroiu, imagini de senzație la plajă! Cum arată în costum de baie, la 66 de ani!
FOTO. Maria Dragomiroiu, imagini de senzație la plajă! Cum arată în costum de baie, la 66 de ani!