Gamescom 2019: toate noutățile din cadrul conferinței Opening Night Live

Autor: Cosmin Aionita Publicat: 20 Aug. 2019, 12:53 Actualizat: 20 Aug. 2019, 13:56 Jocuri
Gamescom 2019: toate noutățile din cadrul conferinței Opening Night Live

Deși rămâne cel mai important eveniment de gaming din lume, cu un număr de vizitatori ce crește de la an la an, Gamescom riscă să-și piardă din relevanță din cauza lipsei de interes a publisherilor. Și nu, nu vorbim de faptul că jucatorii importanți din industrie nu ar participa la Gamescom, dimpotrivă, cam „toată floarea cea vestită” a publisherilor și deținătorilor de platforme – Sony, Microsoft și Nintendo – sunt prezenți la Koln cu propriile standuri dedicate publicului larg. De ceva ani însă, s-a renunțat la a ține conferințe de presă cu ocazia Gamescom și de a acompania expoziția germană și de anunțuri importante, care sa atragă cu adevărat atenția. Astfel, Gamescom rămânea interesantă doar pentru cei prezenți la fața locului.

Organizatorii expoziției au realizat acest neajuns, apelând la experimentatul Geoff Keighley (organizatorul ceremoniilor anuale The Game Awards) pentru a pune la punct un show care să dea startul „ostilităților” de la Gamescom 2019 și care să readucă dezvăluirile, surprizele și noutățile pe buzele tuturor, și nu doar pe cele ale vizitatorilor propriu-ziși. Zis și făcut: astfel a luat naștere Gamescom 2019 Opening Night Live, un spectacol în adevăratul sens al cuvântului, în care am avut parte de noutăți legate de jocuri deja dezvăluite, de anunțuri de titluri noi, de surprize, dar și de prezența pe scenă a unor figuri importante ale industriei.

Seara a debutat cu Rod Fergusson, conducătorul studioului The Coalition, care a prezentat pe scena Gamescom 2019 un trailer nou dedicat campaniei din Gears 5, joc ce va fi lansat în mai puțin de o lună. De asemenea, a fost reconfirmată prezența modului de joc multiplayer Horde în Gears 5, fiecare personaj urmând să aibă propria abilitate specială. Nu în ultimul rând, Gears 5 va beneficia și de includerea unor personaje din universul Halo. Gears 5 va fi disponibil începând cu 10 septembrie 2019, în versiuni pentru Xbox One și PC (Windows Store și Steam).

Show-ul a continuat cu o primă surpriză de la THQ Nordic: în urma achiziției întregului portofoliu al NovaLogic, publisher-ul urmează să lanseze un nou titlu al seriei Comanche, de această dată axat pe multiplayer-ul bazat pe echipe. Jocul este dezvoltat de studioul Nukklear – Digital Minds și va disponibil, în regim Early Access, în prima parte a anului 2020, prin intermediul Steam.

Apoi, scena a revenit lui Riley Cooper, directorul de creație din cadrul studioului Ghost Games, care a vorbit despre proaspăt dezvăluitul Need for Speed Heat. A fost reiterat faptul că jocul va oferi atât curse legale pe timp de zi, cât și întreceri underground noaptea, cu o prezență masivă din partea poliției, fiind prezentat și primul trailer de gameplay pentru NFS Heat. Mai mult, utilizatorii de dispozitive iOS și Android pot descărca acum Need for Speed Heat Studio, o aplicație prin intermediul căreia își pot personaliza mașinile din joc încă dinainte de lansarea acestuia. NFS Heat își va face apariția pe 8 noiembrie 2019, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One și PC.

Am avut parte de anunțul unui joc nou, publisher-ul Private Division (o divizie a Take-Two Interactive) dezvăluind Kerbal Space Program 2, joc așteptat în 2020 pe PlayStation 4, Xbox One și PC.

Dezvăluirile au continuat cu Little Nightmares 2, continuarea simpaticului joc produs de Tarsier Studios și publicat de Bandai Namco Entertainment în 2017. Little Nightmares 2 va merge pe același concept întunecat, urmând să introducă un al doilea personaj central, precum și modul de joc multiplayer cooperativ. Little Nightmares 2 este programat pentru 2020, urmând să fie lansat în ediții pentru PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch și PC.

Chiar dacă a ales să nu mai participe la E3 2019, cei de la Sony Interactive Entertainment au fost prezenți pe scena de la Gamescom 2019, ceremonia de deschidere a expoziției dezvăluind primele secvențe de gameplay din recent anunțatul Predator: Hunting Grounds. Jocul este produs de studioul Illfonic (Friday The 13th) și propune o formulă de multiplayer asimetric, în care o echipă de patru mercenari va avea de îndeplinit diferite obiective, în timp ce nemilosul Predator îi va vâna, întruchipat de un al cincilea jucător. Predator: Hunting Grounds este așteptat în 2020, în exclusivitate pentru PlayStation 4.

Show-ul a continuat cu dezvăluirea unui nou trailer pentru Iceborne, expansion pack-ul pentru deosebit de popularul Monster Hunter World, ce urmează să-și facă apariția pe 6 septembrie 2019, în versiuni pentru PlayStation 4 și Xbox One. O ediție pentru PC va fi de asemenea disponibilă în iarna acestui an.

Studioul veteran Yager, cu peste 20 de ani de activitate, și-a dezvăluit apoi noul joc – The Cycle -, un first person shooter multiplayer ce va pune accentul atât pe confruntările PvE, cât și pe cele PvP. Jocul este disponibil chiar acum, în regim Early Access, prin intermediul Epic Games Store.

Următorul episod al jocului Life is Strage 2, cel de-al patrulea, va fi disponibil începând cu 22 august 2019, anunțul fiind marcat și de un nou trailer pentru creația celor de la DONTNOD Entertainment.

SEGA și studioul Amplitude au dezvăluit, mai apoi, Humankind, un titlu de strategie realizat în stilul seriei Civilization, în care jucătorii vor fi nevoiți să conducă, din nou, destinele rasei umane. Jocul urmează să fie lansat în 2020 pe PC, prin intermediul Steam.

Apoi scena a revenit celor de la Gearbox Software, care au prezentat o parte din conținutul end-game al viitorului Borderlands 3: Circle of Slaughter, care revine din primul joc al seriei, precum și o nouă activitate end-game – Proving Grounds -, nu mai puțin de șase astfel de niveluri proving grounds urmând să fie disponibile în Borderlands 3. Jocul sosește pe 13 septembrie 2019, în ediții pentru PlayStation 4, Xbox One și PC (Epic Games Store).

Rockfish Games, un alt studio independent din Germania, și-a prezentat apoi noua creație: Everspace 2, joc ce va îmbina explorarea spațială cu luptele între navete cosmice. Everspace 2 este programat pentru 2021, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One și PC.

CD Projekt RED a dezvăluit apoi un nou trailer pentru ediția de Nintendo Switch a foarte apreciatului RPG The Witcher III, Geralt of Rivia urmând să sosească pe consola hibrid a celor de la Nintendo pe 15 octombrie 2019.

Show-ul a continuat cu Electronic Arts, care a ales să prezinte noutăți despre modul de joc Volta Football din viitorul FIFA 20. Cu această ocazie am aflat și că Volta Football va beneficia de un Story Mode. FIFA 20 este așteptat pe 27 septembrie 2019, pe PlayStation 4, Xbox One, PC și Nintendo Switch (această din urmă ediție nu va include însă modul Volta Football).

Noul shooter Disintegration, anunțat recent de Private Division și V1 Interactive (studio creat de fostul director de creație al seriei Halo), a primit primul trailer cu secvențe de gameplay, jocul apropiindu-se foarte mult de stilul lui Destiny. Producătorii promit că, pe lângă modurile multiplayer, Disintegration va beneficia și de o campanie single player completă. Jocul celor de la V1 Interactive va fi disponibil în 2020, în ediții pentru PlayStation 4, Xbox One și PC.

Darksiders Genesis, noul episod al seriei Darksiders de la THQ Nordic, a primit apoi un nou trailer, jocul fiind așteptat în cursul acestui an pe PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC și Google Stadia.

Și dacă tot am adus vorba de Google Stadia, studioul Tequila Works a prezentat mai apoi un nou trailer din GYLT, noul titlu dedicat în exclusivitate serviciului de game streaming de la Google. GYLT va fi disponibil în luna noiembrie 2019, odată cu lansarea platformei Google Stadia.

În cazul în care vă era dor de Destiny 2, cei de la Bungie au fost de asemenea prezenți pe scena Gamescom 2019, prezentând un nou story trailer pentru Destiny 2: Shadowkeep. Season of the Undying, event ce va da startul unei noi povești ce implică rasa Vexx, va debuta pe 1 octombrie 2019, odată cu lansarea lui Shadowkeep. Jocul va fi disponibil pe PlayStation 4, Xbox One și PC, cu posibilitatea de a transfera salvările între aceste trei platforme.

Studioul independent Stormwind Games a dezvăluit apoi jocul horror Remothered: Broken Porcelain, ce urmează să-și facă apariția în vara lui 2020, pentru PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch și PC.

Epic Games a prezentat apoi un trailer dedicat selecției de jocuri ce urmează să fie disponibile, în exclusivitate, prin intermediul serviciului Epic Games Store: Oddworld Soulstorm (2020), Borderlands 3 (13 septembrie 2019), Magic The Gathering: Arena (iarna acestui an), Shenmue III (19 noiembrie 2019), The Outer Worlds (25 octombrie 2019), Ghost Recon Breakpoint (4 octombrie 2019), Ancestors: The Humankind Odyssey (27 august 2019), MechWarrior 5: Mercenaries (10 decembrie 2019) și Control (27 august 2019).

Scena a revenit apoi din nou celor de la Sony, Geoff Keighley anunțând că PlayStation a achiziționat Insomniac Games (seria Ratchet & Clank, Marvel”s Spider-Man), studioul alăturându-se astfel Sony Worldwide Studios, alături de Guerrilla Games, Santa Monica Studio și Naughty Dog. Erica, thriller-ul realizat cu ajutorul secvențelor video cu actori reali, prezentat în premieră la Paris Games Week 2017, a primit un nou trailer, fiind confirmat faptul că jocul este disponibil chiar acum, prin intermediul PlayStation Store.

Ubisoft a prezentat apoi seria de pachete DLC disponibile deja sau care urmează să fie lansate pentru jocul de strategie Anno 1800, acesta putând fi încercat în mod gratuit, prin intermediul Uplay, până pe 25 august 2019.

Un titlu asemănător – Port Royale 4 – a fost dezvăluit, jocul urmând să fie lansat în 2020 pentru PC și console.

Titlul de strategie pe echipe Iron Harvest a primit mai apoi un nou trailer, fiind confirmat faptul că jocul va include și o campanie single player, pe lângă modurile multiplayer competitive. Iron Harvest este așteptat în cursul acestui an, atât pe PC, cât și pe consolele PlayStation 4 și Xbox One.

Call of Duty: Modern Warfare a primit un nou trailer, jocul celor de la Infinity Ward urmând să beneficieze și de un alpha test, ce urmează să fie disponibil în exclusivitate pe PlayStation 4, în weekend-ul ce debutează pe 23 august 2019. Call of Duty: Modern Warfare va fi lansat pe 25 octombrie 2019, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One și PC.

Ceremonia de deschidere a Gamescom 2019 a fost încheiată de prezența pe scenă a legendarului Hideo Kojima, care a dezvăluit noi personaje, și trailere din Death Stranding. Kojima nu s-a sfiit să ofere și detalii suplimentare despre povestea jocului, precum și un scurt segment de gameplay din acesta. Death Stranding urmează să fie lansat pe 8 noiembrie 2019, în exclusivitate pentru PlayStation 4.

Autor: Cosmin Aionita Publicat: 20 Aug. 2019, 12:53 Actualizat: 20 Aug. 2019, 13:56 Jocuri
Un site din China a dat-o de gol! Cine e de fapt Siena Vușcan și de ce a pierdut marele premiu la Românii au Talent
Un site din China a dat-o de gol! Cine e de fapt Siena Vușcan și de ce a pierdut marele premiu la Românii au Talent
Senatoare PSD, adeptă a teoriilor conspiraţioniste: Ăştia extrag informaţii din noi. COVID-ul, primul mare experiment global VIDEO
Senatoare PSD, adeptă a teoriilor conspiraţioniste: Ăştia extrag informaţii din noi. COVID-ul, primul mare experiment ...
Coronavirusul nu şi-a spus ultimul cuvânt. Oraş de 20 mil. locuitori, sufocat de COVID-19:
Coronavirusul nu şi-a spus ultimul cuvânt. Oraş de 20 mil. locuitori, sufocat de COVID-19: "Punem câte doi pacienţi ...
FCSB, la un pas sa transfere un fundas din Germania, insa totul a picat dintr-un motiv incredibil: „M-a deranjat mult acest lucru!”
FCSB, la un pas sa transfere un fundas din Germania, insa totul a picat dintr-un motiv incredibil: „M-a deranjat mult acest ...
Topul celor mai orgasmice poziţii sexuale
Topul celor mai orgasmice poziţii sexuale
Și-au arătat butonașii fără inhibiții! Topul celor mai apetisanți sâni de vedete din România
Și-au arătat butonașii fără inhibiții! Topul celor mai apetisanți sâni de vedete din România
Cine este tânăra care a reprodus perfect celebrul şpagat al lui Van Damme. Imaginile au devenit virale
Cine este tânăra care a reprodus perfect celebrul şpagat al lui Van Damme. Imaginile au devenit virale
Medicii chinezi au rămas perplecși: Coronavirusul poate fi transmis și așa
Medicii chinezi au rămas perplecși: Coronavirusul poate fi transmis și așa
INCREDIBIL! Cum un ȘOIM a fost UCIS chiar de prada sa. Imaginile care i-au lăsat muți inclusiv pe ecologi
INCREDIBIL! Cum un ȘOIM a fost UCIS chiar de prada sa. Imaginile care i-au lăsat muți inclusiv pe ecologi
Un bărbat transgender este însărcinat cu soția lui, o femeie transgender. Povestea cuplului face înconjurul lumii! / FOTO
Un bărbat transgender este însărcinat cu soția lui, o femeie transgender. Povestea cuplului face înconjurul lumii! / ...
Sute de mii de români vor beneficia de asta! Se dau până la 2.253 de lei timp de trei luni
Sute de mii de români vor beneficia de asta! Se dau până la 2.253 de lei timp de trei luni
Cum a făcut mișto Margaret Thatcher mișto de Elena Ceaușescu. ”Abia distinge polimerul de poligon!”
Cum a făcut mișto Margaret Thatcher mișto de Elena Ceaușescu. ”Abia distinge polimerul de poligon!”
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri despre dependenţa faţă de chinezi
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri ...
Povestea INCREDIBILĂ a mecanicului auto care a câștigat 120 de mii de euro cu o singură „LUCRARE”
Povestea INCREDIBILĂ a mecanicului auto care a câștigat 120 de mii de euro cu o singură „LUCRARE”
SUV-ul ei a luat-o razna. La diagnoză, mecanicii au descoperit ceva tulburător
SUV-ul ei a luat-o razna. La diagnoză, mecanicii au descoperit ceva tulburător
Angajaţi pentru o fantezie sexuală, doi bărbaţi au pătruns în casa greşită. Erau înarmaţi cu macete
Angajaţi pentru o fantezie sexuală, doi bărbaţi au pătruns în casa greşită. Erau înarmaţi cu macete
RO-ALERT 31 mai 2020: Ocoliți zona, incendiu major. Închideți urgent geamurile
RO-ALERT 31 mai 2020: Ocoliți zona, incendiu major. Închideți urgent geamurile
DIVORȚUL ANULUI! Fosta soție, mărul discordiei? Imediat după ce s-au despărțit, fosta parteneră s-a instalat în apartamentul lor
DIVORȚUL ANULUI! Fosta soție, mărul discordiei? Imediat după ce s-au despărțit, fosta parteneră s-a instalat în apartamentul ...
Diagnostic DUR pentru Eugenia Serban!  Actrita a aflat ca sufera iar de cancer. E socant cum a transformat-o boala
Diagnostic DUR pentru Eugenia Serban! Actrita a aflat ca sufera iar de cancer. E socant cum a transformat-o boala
O nouă descoperire alarmantă: Suprafaţa care ar trebui să te protejeze, unde coronavirusul rezistă până la 4 zile
O nouă descoperire alarmantă: Suprafaţa care ar trebui să te protejeze, unde coronavirusul rezistă până la 4 zile
VIDEO / Distanțarea socială e un mit! Doi români, filmați în timp ce fac sex într-o grădină din Italia
VIDEO / Distanțarea socială e un mit! Doi români, filmați în timp ce fac sex într-o grădină din Italia
Elena Ionescu a ajuns de urgență la spital de la Survivor. Care este starea ei de sănătate acum
Elena Ionescu a ajuns de urgență la spital de la Survivor. Care este starea ei de sănătate acum
Explozia TikTok
Explozia TikTok
RUSOAICELE folosesc această metodă pentru a obține benzină GRATIS - VIDEO viral
RUSOAICELE folosesc această metodă pentru a obține benzină GRATIS - VIDEO viral
De ce a dispărut Mihaela Rădulescu de ceva timp! 'Sigur i s-a întâmplat ceva!' Anunțul vedetei
De ce a dispărut Mihaela Rădulescu de ceva timp! 'Sigur i s-a întâmplat ceva!' Anunțul vedetei
FOTO. Cum arată acum fiica mai mică a lui Corneliu Vadim Tudor. Jeni nu prea are jenă și pozează în ipostaze incendiare
FOTO. Cum arată acum fiica mai mică a lui Corneliu Vadim Tudor. Jeni nu prea are jenă și pozează în ipostaze incendiare