Cele mai tari jocuri din 2012

  • Publicat:
  • Actualizat:

Deși nu și-au făcut încă apariția „piesele grele”, 2012 promite a fi un an deosebit de generos pentru gamerii înrăiți, unele continuări pentru serii faimoase, dar și francize nou-nouțe fiind așteptate în următoarele 12 luni. Astfel, ne-am gândit că alcătuirea unei liste cu cele mai tari jocuri din 2012 nu ar fi o idee prea rea.

Mai mult, pe parcursul acestei perioade, vom avea parte de lansări de hardware nou dedicat jocurilor video, precum PlayStation Vita de la Sony sau Wii U de la Nintendo. Totuși, în alcătuirea listei de recomandări de mai jos, am luat în calcul doar titlurile ale căror date de lansare au fost bătute-n cuie pentru acest an și am preferat să evităm jocuri foarte așteptate, cum ar fi Grand Theft Auto V, despre care nu au fost anunțate încă prea multe detalii.

De asemenea, am făcut semi-compromisuri în ceea ce privește jocurile produse de Blizzard Entertainment, care, deși au fost promise pentru 2012, este posibil să fie totuși amânate până când prestigiosul studio le va considera gata de lansare. Acestea fiind spuse, haideți să aruncăm o privire asupra celor mai tari jocuri așteptate în cursul acestui an.


Alan WakeALAN WAKE
(Remedy Entertainment)
PC

S-a creat deja un obicei ca jocurile exclusive pentru Xbox 360 să poposească, mai devreme sau mai târziu, și pe computerele noastre personale. Alan Wake se înscrie în acest trend, varianta de PC a jocului fiind așteptată chiar săptămâna viitoare, urmând a fi distribuită prin Steam, Origin sau chiar și retail, grație publisherului Nordic Games. Totuși, indiferent de canalul de distribuție ales, Alan Wake pentru PC este un joc Steamworks și va necesita clientul celor de la Valve pentru a putea fi jucat.

În Alan Wake, jucătorii întră în pielea scriitorului omonim, care, în criză de inspirație, se refugiază alături de soția sa Alice în orașelul Bright Falls. Lucrurile se complică atunci când Alice dispare în circumstanțe ciudate și Wake este nevoit să lupte împotriva unor forțe supranaturale pentru a-și salva nevasta.

Pe lângă îmbunătățirile grafice, Alan Wake pentru PC va conține în mod gratuit și cele două pachete DLC lansate pe Xbox 360: The Signal și The Writer. Alan Wake se va lansa pentru PC pe 16 februarie.


Mass Effect 3MASS EFFECT 3
(BioWare/Electronic Arts)
PC/Xbox 360/PS3

Nu mai există nicio urmă de îndoială: vrem să aflăm cum se termină saga comandantului Shepard, vrem să aflăm dacă Pământul scapă sau nu de amenințarea nemiloșilor Reaperi. Vrem Mass Effect 3!

De asemenea, pentru prima dată în cadrul seriei Mass Effect, jucătorii se vor putea aventura în misiuni multiplayer cooperative, ce vor debloca conținut suplimentar pentru campania single player a lui Mass Effect 3. Tot în premieră, versiunea de Xbox 360 a jocului va accepta comenzi vocale prin intermediul senzorului Kinect.

La fel ca în cazul lui Mass Effect 2, și noul episod al seriei va permite importarea personajului creat în jocurile precedente. Totuși, în cazul în care doriți să optați pentru versiunea de PC a lui Mass Effect 3, trebuie să fiți conștienți de faptul că veți avea nevoie de clientul Origin instalat, precum și de un cont valid pentru acesta în vederea activării jocului. Edițiile de console vor folosi un online pass pentru activarea porțiunii online a lui Mass Effect 3.


Test Drive FerrariTEST DRIVE: FERRARI
(Bigben Interactive/Slightly Mad Studios)
PC/Xbox 360/PS3

Chiar și fără niciun titlu Need for Speed anunțat (încă) pentru 2012, nu a fost greu să găsim o alternativă venită, culmea, de la un fost dezvoltator al jocurilor NFS. Este vorba despre Slightly Mad Studios, studioul din spatele subseriei Shift, care are acum în producție Test Drive: Ferrari.

După cum o spune și numele, noul Test Drive: Ferrari se dorește un soi de lecție de istorie interactivă în ceea ce privește legendara marcă de mașini sport. Jucătorii vor avea ocazia să conducă bolizi din diverse epoci, pornind de la începuturile Scuderiei și până în prezent, pe circuite faimoase din toată lumea.

Scoateți-vă volanul cu pedala de la naftalină și ștergeți-vă de praf PC-ul sau consola. Test Drive: Ferrari va fi lansat în a doua parte a lunii martie.


Max Payne 3MAX PAYNE 3
(Rockstar Games)
PC/Xbox 360/PS3

De la ultima sa apariție oficială din Max Payne 2: The Fall of Max Payne (2003), au avut loc schimbări fundamentale în viața fostului detectiv newyorkez. Plecat din NYPD, Payne se refugiază în America de Sud, unde devine bodyguard-ul unui important magnat brazilian.

Atunci când familia acestuia este amenințată, Max Payne decide să se apuce din nou de ceea ce știe cel mai bine: folosirea a zeci de arme pentru a ucide sute de inamici, ajutându-se de nemuritorul Bullet Time (slow motion). Totuși, în Max Payne 3 vor fi abordate mai multe perioade ale vieții eroului, fiind oferită, în premieră, și o componentă multiplayer.

Rockstar Games va lansa Max Payne 3 în luna mai a acestui an pentru Xbox 360 și PlayStation 3, versiunea de PC fiind așteptată la începutul verii.


DiRT ShowdownDiRT: SHOWDOWN
(Codemasters)
PC/Xbox 360/PS3

Principalul obiectiv al celor de la Codemasters în ceea ce privește DiRT Showdown a fost expandarea laturii arcade din cele mai recente titluri ale seriei, ieșită în evință și în DiRT 3.

În Showdown se va renunța complet la raliurile din punctul A în punctul B, accentul fiind pus pe executare de manevre spectaculoase, distrugerea celorlalți oponenți sau cursele pe circuit închis.

DiRT Showdown va fi lansat în luna mai a acestui an, pentru PC, Xbox 360 și PlayStation 3.


Darksiders 2

DARKSIDERS II
(Vigil Games/THQ)
PC/Xbox 360/PS3/WiiU

Primul titlu al seriei Darksiders a fost una dintre cele mai plăcute suprize ale anului 2010, povestea dezvoltată de cei de la Vigil Games avându-l în prim plan pe War, unul dintre cei patru călăreți ai Apocalipsei, nevoit să-și dovedească nevinovăția în fața consiliului ce asigură balansul dintre Rai și Iad.

Darksiders II va prelua formula predecesorului său, îmbunătățind însă anumite elemente de gameplay. De această dată, vom avea ocazia să-l întruchipăm pe Death, un alt călăreț al Apocalipsei, evenimentele din Darksiders II desfâșurându-se în paralel cu povestea din primul titlu al seriei.

Darksiders II va fi lansat la începutul verii pentru PC, Xbox 360 și PlayStation 3, fiind așteptată și o versiune dedicată noii console Nintendo Wii U.


Resident Evil 6RESIDENT EVIL 6
(Capcom)
PC/Xbox 360/PS3

Unul dintre cele mai importante anunțuri ale începutului lui 2012 a fost legat de noul Resident Evil 6, joc care, după spusele celor de la Capcom, va încerca să combine într-un mod armonios abordările de tip horror (caracteristice primelor jocuri ale seriei) și action (mult mai pronunțată în titlurile Resident Evil recente).

În prim plan se vor afla Leon S. Kennedy și Chris Redfield, care, alături de noi parteneri, vor avea din nou de înfruntat armate de zombies, creaturi infectate cu Las Plagas sau mutații cauzate de G-virus. Va fi păstrată mecanica de joc coop din Resident Evil 5, existând zvonuri conform cărora Resident Evil 6 va beneficia și de o componentă online cooperativă pentru până la 6 jucători.

Resident Evil 6 va fi lansat pe 20 noiembrie 2012 pentru Xbox 360 și PlayStation 3, o versiune pentru PC urmând să-și facă apariția ulterior.


Diablo 3DIABLO III
(Blizzard Entertainment)
PC

Dacă ar fi să realizăm un top al celor mai așteptate jocuri din 2012, atunci probabil că Diablo III ar câștiga la mare distanță de restul contracandidaților. Din păcate, ca și restul creațiilor Blizzard, Diablo III a fost amânat de mai multe ori, ultima astfel de întârziere fiind cauzată de decizia producătorilor de a face schimbări fundamentale în cadrul mecanicilor de joc, în urma feedback-ului primit de la participanții la beta testul Diablo III.

Jocul continuă povestea din Sanctuary, după dispariția celor trei demoni supremi: Diablo, Mephisto și Baal. Acțiunea începe în New Tristram, orășel construit lângă ruinele sătucului în care au avut loc evenimentele din primul titlu al seriei. Iar atunci când o cometă ciudată se prăbușește peste mănăstirea orașului, lucrurile încep să ia din nou o întorsătură familiară.

Conform celor mai nou rapoarte Activision Blizzard, Diablo III este așteptat în cel de-al doilea trimestru al anului, în perioada aprilie-iunie 2012.


StarCraft 2 Heart of The SwarmSTARCRAFT II: HEART OF THE SWARM
(Blizzard Entertainment)
PC

Heart of The Swarm este cel de-al doilea episod al trilogiei StarCraft II, povestea urmând să continue evenimentele din Wings of Liberty. Acțiunea are loc doi ani mai târziu, în prim plan aflându-se de această dată Sarah Kerrigan și încercarea ei de a recăpăta controlul asupra rasei zerg.

De asemenea, vor fi aduse adiții și modificări la componenta multiplayer a jocului, noi unități fiind pregătite pentru StarCraft II: Heart of The Swarm.

La fel ca și în cazul lui Diablo III, cel mai nou raport financiar emis de Activision Blizzard confirmă faptul că Blizzard Entertainment intenționează să lansaze StarCraft II: Heart of The Swarm în cursul acestui an.


BioShock InfiniteBIOSHOCK INFINITE
(Irrational Games/2K Games)
PC/Xbox 360/PS3

După ce în primele două titluri ale seriei ați avut ocazia să explorați orașul subacvatic Rapture, BioShock Infinite mută acțiunea în Columbia, o metropolă suspendată, construită în înaltul cerului, drept simbol al valorilor americane.

Din punct de vedere narativ, noul BioShock Infinite nu are nimic în comun cu primele două jocuri, eroul principal fiind acum Booker DeWitt, un fost agent Pinkerton. Acțiunea are loc în anul 1912, DeWitt fiind trimis în Columbia pentru a o elibera pe Elizabeth, o fată cu puteri ieșite din comun. Pe parcursul jocului, aceste puteri vor putea fi folosite pentru a călători interdimensional și pentru a transporta obiecte dintr-o dimensiune într-alta.

BioShock Infinite va fi lansat în cursul acestui an, pe Xbox 360, PC și PlayStation 3.


Tomb RaiderTOMB RAIDER
(Crystal Dynamics/Square Enix)
PC/Xbox 360/PS3

În ultimii ani, nici chiar popularitatea de invidiat a eroinei principale Lara Croft n-a reușit să mai salveze seria Tomb Raider, eclipsată de aventurile mult mai spectaculoase din titlurile Uncharted. Totuși, prin direcția proaspăt abordată de noul Tomb Raider, Crystal Dynamics și Square Enix speră să readucă în prim plan seria care a inventat, la mijlocul anilor ’90, genul action/adventure 3D.

Noul Tomb Raider se dorește un veritabil „reboot” pentru serie, Lara Croft fiind acum o tânără abia ieșită de pe băncile școlii, care pornește în prima sa mare aventură. Însă, când nava sa se scufundă, Lara se trezește pe o insulă misterioasă, înconjurată de artefacte provenind din diferite perioade istorice ale omenirii. Noul Tomb Raider va permite explorarea acestei întregi insule, iar Lara va fi nevoită să facă rost de provizii de mâncare și apa pentru a putea supraviețui.

Tomb Raider se va lansa în toamna acestui an, pe PC, Xbox 360 și PlayStation 3.


Acestea sunt cele mai tari jocuri din 2012, conform redacției Go4games.ro. Daca aveți sugestii pentru alte astfel de titluri, le așteptăm în secțiunea de comentarii de mai jos.

Știri despre
Doliu în televiziune!  Celebra prezentatoare a murit în urmă cu puţin timp
Doliu în televiziune! Celebra prezentatoare a murit în urmă cu puţin timp
Momentul în care un tanc rusesc plonjează într-un lac pentru a scăpa de atacurile ucrainenilor: „Nu-i cel mai bun şofer” VIDEO
Momentul în care un tanc rusesc plonjează într-un lac pentru a scăpa de atacurile ucrainenilor: „Nu-i cel mai bun şofer”…
Fost jucător la Real Madrid, ajuns pescar, pedepsit de Federaţia Portugheză la un an după retragere
Fost jucător la Real Madrid, ajuns pescar, pedepsit de Federaţia Portugheză la un an după retragere
„Arăți cu 10 ani mai tânăr lângă ea”. Cine e modelul de 21 de ani cu care s-a pozat Jose Mourinho
„Arăți cu 10 ani mai tânăr lângă ea”. Cine e modelul de 21 de ani cu care s-a pozat Jose…
Anamaria Prodan este în culmea fericirii. Noi imagini incendiare cu bărbatul care a apărut în viața ei
Anamaria Prodan este în culmea fericirii. Noi imagini incendiare cu bărbatul care a apărut în viața ei
Ce se întâmplă cu CREIERUL NOSTRU? Este POSIBIL ca acesta să se MICȘOREZE?
Ce se întâmplă cu CREIERUL NOSTRU? Este POSIBIL ca acesta să se MICȘOREZE?
Bursucu`, Viviana Sposub și Tănase, daţi afară?! Şedinţă de urgenţă la Kanal D! Ce s-a întâmplat cu ei
Bursucu`, Viviana Sposub și Tănase, daţi afară?! Şedinţă de urgenţă la Kanal D! Ce s-a întâmplat cu ei
Vestea cumplită despre CONSTANTIN ENCEANU: În final a pierdut lupta! E teribil
Vestea cumplită despre CONSTANTIN ENCEANU: În final a pierdut lupta! E teribil
Două directoare de la DSP Ialomița s-au luat la bătaie în birou! Declarații incredibile: 'M-am trezit cu domnișoara Denisa în...
Două directoare de la DSP Ialomița s-au luat la bătaie în birou! Declarații incredibile: 'M-am trezit cu domnișoara Denisa în...
20 de semne de ciroză. Ce indicii îți dă corpul când ai ficatul distrus. Ficatul gras e stadiul 1 al cirozei
20 de semne de ciroză. Ce indicii îți dă corpul când ai ficatul distrus. Ficatul gras e stadiul 1 al…
Polițiștii au dat peste un ursuleț uriaș și li s-a părut că se mișcă. L-au deschis și au încremenit
Polițiștii au dat peste un ursuleț uriaș și li s-a părut că se mișcă. L-au deschis și au încremenit
Vineri se anunţă nominalizările pentru Balonul de Aur 2022. Favoriţii la titlul de cel mai bun jucător
Vineri se anunţă nominalizările pentru Balonul de Aur 2022. Favoriţii la titlul de cel mai bun jucător
BANCUL ZILEI: Un tip și-o tipă în lift. El îi atinge bustul voluptos: “Doamnă, dacă și inima este…”
BANCUL ZILEI: Un tip și-o tipă în lift. El îi atinge bustul voluptos: “Doamnă, dacă și inima este…”
Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal
Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Loredana Groza s-a pozat fără chiloți și a ”scăpat” imaginea pe internet!
Loredana Groza s-a pozat fără chiloți și a ”scăpat” imaginea pe internet!
Un șofer a filmat cum în loc de motorină iese aer din pompă: ”Furt pe față!” VIDEO
Un șofer a filmat cum în loc de motorină iese aer din pompă: ”Furt pe față!” VIDEO
FOTO. Loredana Groza, apariție de infarct pe plajă. Diva, într-un costum de baie minuscul
FOTO. Loredana Groza, apariție de infarct pe plajă. Diva, într-un costum de baie minuscul
FOTO. Maria Constantin a ridicat gradele în termometre la plajă. Și-a etalat atuurile fizice la mare!
FOTO. Maria Constantin a ridicat gradele în termometre la plajă. Și-a etalat atuurile fizice la mare!